Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Zagy написа:Мотора е малко разпространен из форума, но М54Б22 е як двигател и върви адски много в Е46.
втора тема четох тия дни за мистериозни мисфайъри с точно този двигател

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Zagy написа:Е кво се смеете бе- снимано е с руски фотоапарат - на тия часовниците им вървят най-бързо
Не е смешното за часовника. Смешното е двигателя на колата

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
втора тема четох тия дни за мистериозни мисфайъри с точно този двигател
Од тях едната е на газ, а другата е с присаден двигател от ударена кола. МИсфайрите за първата има цяла тема, а за втората също имаше тема за зацепване на ванос и други неща.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
аз за статистиката го отбелязах, иначе нищо лошо не съм казал 

Здравейте и от мен.
Търся Е46 от 2000г. насам и по-точно 325Ci, но тъй като вече доста време не се намира читаво, почвам да се замислям и за 320Cd (150hp) или дори 330Cd (204hp)
Проблема обаче е, че досега от дизели не съм се интересувал, нито съм се возил, поради което нямам идея нито от вървежа им, нито от кусурите им.
Знам, че M47TUD20 и дори M57TUD30 е икономичен двигател, който поддържа максимален въртящ момент в широк диапазон на оборотите, но само толкова
Затова моля ако някой може накратко да ми разясни как е вървежа спрямо бензиновия двигател и какви са им слабите страни по подобие на колегата Stefan_666, в случай че има нещо по-различно от написаното от него.
Благодаря предварително
Търся Е46 от 2000г. насам и по-точно 325Ci, но тъй като вече доста време не се намира читаво, почвам да се замислям и за 320Cd (150hp) или дори 330Cd (204hp)

Проблема обаче е, че досега от дизели не съм се интересувал, нито съм се возил, поради което нямам идея нито от вървежа им, нито от кусурите им.
Знам, че M47TUD20 и дори M57TUD30 е икономичен двигател, който поддържа максимален въртящ момент в широк диапазон на оборотите, но само толкова
Затова моля ако някой може накратко да ми разясни как е вървежа спрямо бензиновия двигател и какви са им слабите страни по подобие на колегата Stefan_666, в случай че има нещо по-различно от написаното от него.
Благодаря предварително
Stefan_666 написа:saint85 написа:е46ца дизел М47Д20 136к.
Слаби страни:
От това което съм чувал и от личен опит(става въпрос за коли преди фейслифта оборудвани с този двигател):
-При определен пробег проблем с ГНП - колата не може да запали, тук ремонта не е евтин
-При определен пробег или некадърно каране - нужда от смяна на турбото, отново скъпо начинание
-При супер гадна нафта + лоша поддръжка - проблем с дюзи
-Проблем с ел.стъклата
-Мириз на изгорели газове в купето (евтино отстраняване)
-Скъсан ботуш на който се захваща задния мост (при много и редовно екстремно шофиране)(евтино отстраняване)
-Възможност за дефект по някои датчик (божа работа)(важи за всички съвременни автомобили)
-Не вярвай на километраж или сервизна книжка (всичко е мафия в повечето случаи)(за състоянието на колата и пробега и съди по външния вид,вътрешния вид, и работата на двигателя, ходовата част и гледай колата да се доближава максимално до това, което е била на паркинга на завода)
-Ако има проблеми при студено палене, подгревни свещички (евтино отстраняване)
-Ако има проблем с топлото палене - разпъната ангренажна верига (при много голям пробег)
Като цяло прекрасен автомобил и стига да прецениш че не е на голям пробег няма да имаш никакви проблеми с него, само наслада.
Това което трябва да гледаш за двигателя е стандартно за повечето дизели(погледни тази тема: viewtopic.php?t=103130), избягвай кола карана в бг или италия.Според мен немските са най-добри.Като цяло по-скъпото не случайно е по-скъпо![]()
Евтиното хем излиза скъпо, хем няма нищо общо със него![]()
Бих искал да попитам колегите с лични наблюдения върху 320d след фейслифта кои от тези недостатъци, които съм изброил са отстранени и има ли някакви нови?
Здравейте отново извинявам се защото поста ми може да не е много на място. Благодаря отново за съветите но след като разгледах е46 които се продават по мобиле карс бг и така нататак все повече почвам да си мисля че за 10 бона няма да мога да си взема добра е46ца с екстри и тн... въпроса ми е ще сгрешали ако си взема за около 7 8 бона добра е 36ца и с другите да я до оформя :? Или така казано това по добрия вариант ли е, или да взема е46 и да си гледам работата :?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ако е36ца за 8 бона има нужда от оформяне...
Наистина има много теми за 320д и 330д след фейслифта. Може да прочетеш и доста неща ще ти станат ясни.
Наблегни на ключова дума "пеперудки" , "турбо" и така.
В темите за тези неща е засегнато и за въпросните два двигателя.
Baca®di написа:...
Наистина има много теми за 320д и 330д след фейслифта. Може да прочетеш и доста неща ще ти станат ясни.
Наблегни на ключова дума "пеперудки" , "турбо" и така.
В темите за тези неща е засегнато и за въпросните два двигателя.
Последна промяна kriso85 на 13 Яну 2011, 21:43, променена общо 1 път
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Gogsi написа:Здравейте отново извинявам се защото поста ми може да не е много на място. Благодаря отново за съветите но след като разгледах е46 които се продават по мобиле карс бг и така нататак все повече почвам да си мисля че за 10 бона няма да мога да си взема добра е46ца с екстри и тн... въпроса ми е ще сгрешали ако си взема за около 7 8 бона добра е 36ца и с другите да я до оформя :? Или така казано това по добрия вариант ли е, или да взема е46 и да си гледам работата :?
Колега, търси

- dhamoudi
- Потребител
-
- Кара: Фиат
- Мечтае да кара: Е46
Здравейте колеги. Да си кажа, нов и с огромната мечта да карам една красавица, като вашите
Имам следното питане по тази обява: http://www.cars.bg/u220083
Влиза в бюджета, но ми се иска професионално мнение, а и ми е малко далечко, да ида до Варна и да се върна без нея.
Какво ще кажете? Задължително искам 318, бензин и да е автомат. май като косур единствено, че не е типтроник, но именно тук идва вашето мнение.
Трепна в очакване...

Влиза в бюджета, но ми се иска професионално мнение, а и ми е малко далечко, да ида до Варна и да се върна без нея.
Какво ще кажете? Задължително искам 318, бензин и да е автомат. май като косур единствено, че не е типтроник, но именно тук идва вашето мнение.
Трепна в очакване...

dhamoudi написа:Здравейте колеги. Да си кажа, нов и с огромната мечта да карам една красавица, като вашитеИмам следното питане по тази обява: http://www.cars.bg/u220083
Трепна в очакване...
318 автомат.... Това е комбинация, която... Разни хора, разни идеали де... На пръв поглед бива, само дето на 1вата снимка емблемата ми се чини олющена, а на 6тата - не

Успех

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
318 и автомат...не е добра комбинация...поне заради разхода, но както каза колегата преди мен - всеки си има мнение.
Отделно...тази кола ако не бъркам...няма как да е с тази кутия и да е края на 99г....колега, можеш ли да вземеш от продавача VIN номера?
Последните 7 символа от рамата - принципно са 2 букви и 5 цифри...
Отделно...тази кола ако не бъркам...няма как да е с тази кутия и да е края на 99г....колега, можеш ли да вземеш от продавача VIN номера?
Последните 7 символа от рамата - принципно са 2 букви и 5 цифри...
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Dimitroff написа:Отделно...тази кола ако не бъркам...няма как да е с тази кутия и да е края на 99г....
След 09/99 се монтира типтроник

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Moже.
Не бях запознат - благодаря
Не бях запознат - благодаря

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
не търсете типтроник и без това е много вредно за автомата да се кара на него!
Колеги, чета, чета и стигнах до извода, че е по-добре - 320-323 отколкото 318 - 316... Поне като гледам разхода е същия...
Колеги, чета, чета и стигнах до извода, че е по-добре - 320-323 отколкото 318 - 316... Поне като гледам разхода е същия...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Bexim написа:не търсете типтроник и без това е много вредно за автомата да се кара на него!
Колега, много неща се пишат ти не лежи на тази страна 170к.с. да харчат колкото 105к. с например. То тук четем, че и дизелите харчат 4/100