Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Zagy » 15 Яну 2011, 18:18

NIKMAN написа:
Bexim написа:не търсете типтроник и без това е много вредно за автомата да се кара на него!

Колеги, чета, чета и стигнах до извода, че е по-добре - 320-323 отколкото 318 - 316... Поне като гледам разхода е същия...

Колега, много неща се пишат ти не лежи на тази страна 170к.с. да харчат колкото 105к. с например. То тук четем, че и дизелите харчат 4/100 :lol: :lol:

Един М54Б22 харчи горе-долу колкото твоя М43Б19 при нормално каране...
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: Фиат
Мечтае да кара: Е46

Мнение от dhamoudi » 18 Яну 2011, 12:51

Не знам, колеги! Адски много искам Е46, но в същото време ме е страх, да не попадна на някое дърво от тукашните джамбази и после да съжалявам. Лошото е, че бюджетът ми се простира в рамките на 7-8000лв. Кажете, на какво да обърна най-голямо внимание при огледа. Изчетох всичко, но специално за автомата 318, какви са дефектите, за които мога да разбера на място?

Наистина ми е мечта Е46 :bowdown: а и на жената й хареса...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 18 Яну 2011, 14:05

"Жената" не трябва да е чак такъв критерий...най-малкото щото може преди да смениш колата - да смениш жената...

Наслушвай се за "остри смени" на предавките, хлопане в момента на смяна на предавката, както нагоре...така и като ги сваля кутията (като отпуснеш газта)...най-добре е обаче с теб да бъде човек, който си е имал вземане-даване с Е46...имай го в предвид.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 19 Яну 2011, 11:06

Винаги е огромен + жената да е на твоето мнение. Преди 3 години за моята имаше две марки - Jaguar и всичко останало :ok: Сега има Джагуар, БМВ и всичко останало, а М3-ките ги разпознава от 100 м. Дъщеря ми е на 2.5 г и на всяко БМВ без значение модела и дали има емблема или не, сочи и вика "тати" :shock:.
По някога се притеснявам от промивката, която явно налагам :mrgreen: Сори за лиричното отклонение !

По темата - колега, комбинацията 318 + автомат, мисля че доста ще те ограничи откъм възможности за избор още повече при бюджет до 8 хил. В момента в мобиле.бг има 4 автомобила, които отговарят на твоите критерии, ако имаш късмет едната може и да е читава :idea: Според мен по-добре изчакай малко, опитай да увеличиш бюджета, а с това и диапазона на търсене, примерно да включиш и 320 и 323. Имай предвид, че купувайки БМВ разхода за гориво би трябвало да ти е най-малкия дерт, още повече че разликата в разхода на гориво между 18, 20 и 23 не толкова осезаема. Въпроса е да избереш и да вземеш читава кола, че иначе си вземаш 2 бели - колата и жената, която няма да е доволна, че само ръсиш пари не по нея, а по колата :mhihi:
Аре успех :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от dhamoudi » 20 Яну 2011, 9:21

Мерси, колега :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i N42
Мечтае да кара: Kawasaki Jet Ski 800 SX-R
Детайли за колата: N42B20A

Мнение от sharky4455 » 31 Яну 2011, 11:24

Привет и от мене, колега аз незнам какъв съвет точно мога да ти дам, преди вече около седмица и полувина съм собственик на Бмв 318i автоматик, 143hp, фейс лифт с доста екстри по него и честно да ти кажа, колата наистина си заслужава всеки един лев, но в моя случай знаех всяка една стъпка на това бмв (карано в германия до 100000, приятел го вижда в мобиле.де и много му харесва, порачва го на хора да му го докарат, кара го 48000км и сега е при мене, знам че му е сменил всичките бубини на свещите, свещите и два тампона на носачите, а през останалото време каране...) затова може би се и навих да му го взема, иначе гледах пежо 407 преди бмв-то и сега мога да кажа, че двете коли нямат нищо общо, в пежото само тракат пластмаси (а бмв-то дори двигателя не можеш да чуеш) така че незнам и като поддражка двете коли са идентични, но в крайна сметка моя съвет е, че ако намериш достатъчно читаво е46, пазено, не карано от душмани, и всичко му е наред, ще останеш много доволен! ;)

Поздрави и успех!

Потребител
Аватар

Мнение от dhamoudi » 31 Яну 2011, 13:06

Вдигнах малко летвата на парите. Набелязах даже и колицата, изглежда читава, поне на снимка. В момента съм на stand by и ако е писано ще е моя! Е46 318 автомат, 2001г.

Стискайте палци и аз да се присъединя към вас :wave:

Потребител
Аватар
Кара: Fiat Punto Mk2 1.2 Sporting `00
Мечтае да кара: E92 M3

Мнение от Jus7DoiT » 31 Яну 2011, 18:48

Здравейте! Какво ще кажете за тази печка :) -> цък.Нещо ми се струва прекалено евтина :roll: Днеска я гледах,по екстериора и интериора почти няма забележки.Докато беше студена ми се стори,че пуши синкаво,но като загря се оправи,пушеше бяло (проблема може да е в моя "телевизор" :lol: ). Мисля,че нещо дрънчи по тоя двигател,ама не знам,не ги разбирам тея неща :D -> цък.И отпреде,дясно леко тропаше.
Какво ще кажете,заслужава ли си да я закарам на сервиз да се види,или няма смисъл? :help:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 31 Яну 2011, 20:24

Звучи като фуражомелка :confused: :no:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от en4o » 31 Яну 2011, 22:09

За 6-так много звук вади :confused:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 01 Фев 2011, 8:54

Jus7DoiT написа:Здравейте! .......

Колега здравей,
колата на външен вид изглежда точно нагласена за продажба, но това и ти си го видял :mhihi:
За километрите няма да ти говоря, поне по 3 са :yes:
Скоростите предполагам и ти знаеш, че не са 6 а 5, т.е. сменена е топката на скоростите.
Салона е леко омазан, но има добър вид. Отзад са лепнали лепенка на Нюрбургринг, та може и от Германия да е :mhihi: Джантите са хубави, но реплики :yes: За звука колегата преди мен ти е казал :yes: .
Ако ти харесва колата пробвай да я караш в сервиз, макар, че като гледам е на горубляне и там не дават много да се прави това. Успех и пиши какво си направил :yes:
Последна промяна maikooo на 01 Фев 2011, 18:02, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 01 Фев 2011, 10:03

Дизеловия 6-так мърка като дебел котарак, или поне моя, дето има уморени тампони на двигателя и ш'се сменят
Това тракане, придружено с пушене, което си сменя цвета + тази цена, определено този който продава знае, че тази кола не е добре, направо го питай какво и има.
Според мен риска в тази кола не си струва парите, може да я вземеш да вложиш още 5 к и всичко да заспи, ама може и 5 к да не ти стигнат, за нервите няма да говирим те не се измерват в пари.
Най-добре в сервиз, да ти кажат що трака и що пуши и да ти кажат колко ще струва да се оправи и от там напосле пак смяташ и мислиш.
Успех и пиши кво се случва :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 01 Фев 2011, 18:51

както казаха по-нагоре, трака, а трябва да мърка:)

не ми хареса, не знам от телефона ли е акустиката - отврат...

като добавим, че е 330д на тези пари - бягай много далеч...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 03 Фев 2011, 16:28

Здравейте, колеги търся мнение за тази обява : http://www.cars.bg/u127158

1. Разбрах, че турбото е консуматив - на колко хил. км. горе долу се прави ?
2. Диагностика показва ли грешки в помпата и турбото ?

Благодаря за отговора предварително
Изображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 03 Фев 2011, 20:01

Турбото...не е точно консуматив, но да кажем, че е слабо звено в Е46.

Грешки на турбото и помпата - няма да покаже, но ако този, който прави диагностика знае какво и как да гледа...ще ти даде доста точна оценка за тях (макар, че е добре и да се погледне турбината чисто физически!!) :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46