Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Joro17 написа:uCnaHeTcA написа:sub_eleven написа:Това, че някой е обявил някаква цена, не значи, че на тази цена ще я вземеш... Кажи му открито, това и това не ми харесва, това и това ме притеснява и по тази причина ще ти предложа с 1000-2000лв по-малко и ако не ще - да я продава на друг!
За да смъкне един продавач 2000лв. трябва да е духнало турбото и броните да са помлени, а железарките криви
![]()
![]()
В Дупница ни отказаха да свалят дори с 500лв. (200лв. свалиха) (това за един друг автомобил, някой да не си помисли, че моята е от там), а ти къде излетя с 1000-2000лв.
Разбира се, че всичко е въпрос на човек и кола, но все пак не мисля, че има нормален човек, който да смъкне с 2000лв. на кола с леки забележки (говорим за коли до и около 15-20 хил. лв. , нали така ? Че по-нагоре е ясно вече...)
![]()
Успех с търсенето на другия колега
Колега, на пазара има един куп неща, които формират цената на един продукт и в много от случаите се оказва, че състоянито (в случая на автомобила) му не е най-важното.... А иначе мога да ти покажа една кола, която октомври беше с обявена цена за продажба 12500, януари 10500 без "духнало турбо и брони да са помлени, а железарките криви", накрая реших, че ш'си я карам и те така.....
Тва със свалянето на цената с времето е едно. Ама ако някой беше дошъл октомври месец и ти беше казал 10 000лв, щеше ли да му я дадеш?
Щото тука малко стана, харесвам кола, отивам и и свалям 1000-2000лв. Ако я харесаш и я чакаш да падне цената е едно, ама с пазарене на място трудна работа да се свали толкова. Особено при коли струващи 10-15к
И двамата сте прави, и както казах - всичко си е до продавач и съответния продаван автомобил/имот/стока
А това с карането, където искаш - повечето автокъщи НЕ дават
В Дупница искахме да караме един автомобил в Официалния му сервиз, но така и не дадоха... (Така и така го дадох в предния си пост като пример)... Даже се бяхме обадили и запазили час при механика им, но уви, после трябваше да се обаждаме и извиняваме, тъй като не дават манготата от тъпата автокъща
Поздравления за добрите сделки
Това да счупиш кола, обявена на 13200 на 10700, за мене е немислимо, още един път - поздравления
Наистина има и такива случаи, спор няма, но са твърде голяма рядкост и като тръгнем за автомобил, винаги се молим да попаднем на такъв
Поздрави

А това с карането, където искаш - повечето автокъщи НЕ дават

Поздравления за добрите сделки

Поздрави

- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
speedhokk написа:.....
Тва със свалянето на цената с времето е едно. Ама ако някой беше дошъл октомври месец и ти беше казал 10 000лв, щеше ли да му я дадеш?
Щото тука малко стана, харесвам кола, отивам и и свалям 1000-2000лв. Ако я харесаш и я чакаш да падне цената е едно, ама с пазарене на място трудна работа да се свали толкова. Особено при коли струващи 10-15к[/quote]
Няма да навлизам в подробности, но да - октомври за 10500 -11000 (1500-2000 под обявената цена) бих я дал. По-скоро мисълта ми беше, че това, че някой сваля от цената повече от обичайния "коментар" не означава автоматично - боклук. Бил съм и в обратната ситуация при по купката на компакта ('98 318ti) преди 1.5г. Продавачът свали близо 1000 лв. за кола на цена от порядък 6000, което като съотношение е същото. Колата беше на практика като нова (и още е - засега е сменен един шарнир), като само за пример за подръжка бих казал, че човекът беше сменил катализатора с катализатор...
Последна промяна Joro17 на 09 Фев 2011, 15:03, променена общо 3 пъти
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
uCnaHeTcA написа:И двамата сте прави, и както казах - всичко си е до продавач и съответния продаван автомобил/имот/стока![]()
А това с карането, където искаш - повечето автокъщи НЕ даватВ Дупница искахме да караме един автомобил в Официалния му сервиз, но така и не дадоха... (Така и така го дадох в предния си пост като пример)... Даже се бяхме обадили и запазили час при механика им, но уви, после трябваше да се обаждаме и извиняваме, тъй като не дават манготата от тъпата автокъща
![]()
Поздравления за добрите сделкиТова да счупиш кола, обявена на 13200 на 10700, за мене е немислимо, още един път - поздравления
Наистина има и такива случаи, спор няма, но са твърде голяма рядкост и като тръгнем за автомобил, винаги се молим да попаднем на такъв
![]()
![]()
Поздрави
Аз лично обикалях 3 месеца в търсене на кола. Бях се ориентирал за около 15к. Намерих от Дупница точно колата която си представях откъм екстри, но точно големото пазарене беше с преглед на колата в сервиз извън там.
Ей големи джипсита, значи ти му викаш Камор или Дару, а той си знае и ние си имаме майстори ...
В крайна сметка се стигна до там, че му казах или си търсиш друг човек да ти я купува или ти взимам транзитни номера и отиваме към София. В крайна сметка парите са си пари и с повече упоритост се постига. А сваляне на цена се прави спрямо проблема на колата. Аз бих се усъмнил доста, ако ми правят такава отстъпка от рода на 2к.
Лично съвет към всички които ще си купуват кола. Задължително диагностика при човек който разбира или някой голям сервиз! Намалява се шанса добре да Ви хлъзнат!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Amatior4o написа: Аз бих се усъмнил доста, ако ми правят такава отстъпка от рода на 2к.
принципно ситуацията е такава, че никой няма да си обяви колата на 13к за да може веднага след като някой му се обади, да му свали 2к. Ако е мислел да прави такава отстъпка, направо е щял да коригира цената в обявата. В повечето случаи такава отстъпка е импулсивна и спонтанна.
В моя случай историята беше, че от 13200 я спазарих на 11000 и в деня, в който прехвърляхме пича й беше жулнал бронята много слабо забележимо, при изкарване от гаража. Та затова цената стана 10700 и общо 2500лв надолу.
Имал съм и други случаи на далавера, както и случаи да продавам на загуба...
Важното е да сме живи и здрави

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Здравейте, колеги имам дилема чудя се м/у стария и новия фейс 320д м47 и 2те коли са един и същ цвят с едни джанти новия фейс е 2003 стария 2001 разликата в цената е около 600лв и двете коли са запазени и работят много добре 2 основни неща ме притесняват
1. Новия фейс като пали и като гасне се чува едно леко щракане като от клипчето по -долу
http://www.youtube.com/watch?v=Gr9CXQvg8nU
2. На стария фейс като отворя капачката на маслото излиза пара като на това клипче
http://www.youtube.com/watch?v=0fpcrHn-q1E
Благодаря за отговорите
1. Новия фейс като пали и като гасне се чува едно леко щракане като от клипчето по -долу
http://www.youtube.com/watch?v=Gr9CXQvg8nU
2. На стария фейс като отворя капачката на маслото излиза пара като на това клипче
http://www.youtube.com/watch?v=0fpcrHn-q1E
Благодаря за отговорите
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Според мен това е нормално и за двете коли. Вземи фейслифтовата.
Si non confectus, non reficiat.
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Интересува ме има ли сервиз или човек в София който разбира и може да премахне "пеперудките" ако купя колата
?
П.С. Ще перефразирам въпроса, замисала ми беше майстор да ги махне и да ми каже като цяло колата в какво състояние е - говоря за двигателя, понеже ще ми е първия дизел и да не пускам 5 теми тука в форума от типа с какво масло да я карам и дали да сменям сега ролки и ремаци и тн.

П.С. Ще перефразирам въпроса, замисала ми беше майстор да ги махне и да ми каже като цяло колата в какво състояние е - говоря за двигателя, понеже ще ми е първия дизел и да не пускам 5 теми тука в форума от типа с какво масло да я карам и дали да сменям сега ролки и ремаци и тн.

Последна промяна saint85 на 13 Фев 2011, 19:10, променена общо 2 пъти
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Половината тук са си ги махали сами...въпроса ти е несериозен. 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Dimitroff написа:Половината тук са си ги махали сами...въпроса ти е несериозен.
Така е

Тези клапи по лесно се махат отколкото се сменя антифриза

- xexoral
- младши ентусиаст
-
- Кара: f11 m550d
- Мечтае да кара: 911 turbo s
Здравейте,
Това ми е първи пост. Понеже си търся кола в момента и реших, че може да си купя BMW
.
Такааа.... Значи харесал съм си е46 компакт (или компот както са май по-популярни
)
Тук пускам 3 конкретни обяви, по които ще се радвам да изразите мнение, особено ако някой е ходил на оглед.
1. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
2. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
3. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
По принцип, колата от последната обява ми изглежда най-добре на снимките. Но е леко залежала... Сигурно си има причина - дали е заради бедното оборудване или нещо по-сериозно
Въпроса е дали тези цени са реални? И дали има шанс да е читаво на тази цена, ясно ми е че са окастрени от към екстри. В този пост исках да посоча обявите, които съм гледа. Малко по-късно ще задам и някой въпроси по модела като цяло.
Б
Това ми е първи пост. Понеже си търся кола в момента и реших, че може да си купя BMW

Такааа.... Значи харесал съм си е46 компакт (или компот както са май по-популярни

Тук пускам 3 конкретни обяви, по които ще се радвам да изразите мнение, особено ако някой е ходил на оглед.
1. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
2. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
3. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
По принцип, колата от последната обява ми изглежда най-добре на снимките. Но е леко залежала... Сигурно си има причина - дали е заради бедното оборудване или нещо по-сериозно

Въпроса е дали тези цени са реални? И дали има шанс да е читаво на тази цена, ясно ми е че са окастрени от към екстри. В този пост исках да посоча обявите, които съм гледа. Малко по-късно ще задам и някой въпроси по модела като цяло.
Б
Последна промяна xexoral на 15 Фев 2011, 17:56, променена общо 1 път
- xexoral
- младши ентусиаст
-
- Кара: f11 m550d
- Мечтае да кара: 911 turbo s
Искам да напиша и по-подробно какво търся и защо.
Защо БМВ?
От всичко най-много мразя раздрънканите коли, досега съм карал и все още карам такава - като се минава по павета вътре в колата се получавао отвратителна какфония от трополящи кори скърцащи пластмаси и какво ли още не
. Също така като дигна над 120 и се започва една напревара между шума от двигателя и шума от вятъра - кой може да ме дразни повече
. Чувал съм, че при БМВ тези проблеми не са толкова големи като при други по-евтини марки.
Защо дизел?
Сегашната ми кола е бензинова и тъй като не ми се дават много пари за бензин есетествено и сложих газ - от опита ми реших, че повече с газови уредби не ми се занимава. Отделно като съм се возил в дизелови коли някак повече ми харесва как вървят от аналогични бензинови. Чувал съм хубави работи за 150 коньовия в литров дизел, затова избрах този мотор.
Защо Компакт?
Защото ми се иска по-малка кола и компакта ми се струва най-бюджетен, тоест за закупуване е по-евтин. Все още се колебая дали не събера повече пари за четириврата тройка, но незнам. Млад човек съм, освен гаджето няма кой да возя в 99% от случаите, така че липсата на още две врати няма да ми е проблем.
Нещата, които искам да питам са :много ли влошено качеството на материалите на компакта спрямо другите тройки? Тоест да очаквам ли да се разскърцат и разтропат пластмасите? Същия въпрос ме интересува и със звукоизолацията, естествено, че няма да е като 7мица, но дали е много по-зле от другите тройки? Колкото до возията не очаквам да се возя като в лимузина, но се надявам да е прилична.
Ако отговорите на горните въпроси ме устройват май бих преживял и липсата на екстри, ако ми попадне примерно читава бройка с климатик бих я взел, не е болка за умиране да не е климатроник. Също така и с разни други екстри. Просто искам като се кача да карам, да имам усещането, че карам кола - а не таралясник.
Благодаря предварително на хората, които ще ми отговоря или дадат някакви съвети.
Защо БМВ?
От всичко най-много мразя раздрънканите коли, досега съм карал и все още карам такава - като се минава по павета вътре в колата се получавао отвратителна какфония от трополящи кори скърцащи пластмаси и какво ли още не

Защо дизел?
Сегашната ми кола е бензинова и тъй като не ми се дават много пари за бензин есетествено и сложих газ - от опита ми реших, че повече с газови уредби не ми се занимава. Отделно като съм се возил в дизелови коли някак повече ми харесва как вървят от аналогични бензинови. Чувал съм хубави работи за 150 коньовия в литров дизел, затова избрах този мотор.
Защо Компакт?
Защото ми се иска по-малка кола и компакта ми се струва най-бюджетен, тоест за закупуване е по-евтин. Все още се колебая дали не събера повече пари за четириврата тройка, но незнам. Млад човек съм, освен гаджето няма кой да возя в 99% от случаите, така че липсата на още две врати няма да ми е проблем.
Нещата, които искам да питам са :много ли влошено качеството на материалите на компакта спрямо другите тройки? Тоест да очаквам ли да се разскърцат и разтропат пластмасите? Същия въпрос ме интересува и със звукоизолацията, естествено, че няма да е като 7мица, но дали е много по-зле от другите тройки? Колкото до возията не очаквам да се возя като в лимузина, но се надявам да е прилична.
Ако отговорите на горните въпроси ме устройват май бих преживял и липсата на екстри, ако ми попадне примерно читава бройка с климатик бих я взел, не е болка за умиране да не е климатроник. Също така и с разни други екстри. Просто искам като се кача да карам, да имам усещането, че карам кола - а не таралясник.
Благодаря предварително на хората, които ще ми отговоря или дадат някакви съвети.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Здравейте бъдещи колеги от е46 форума
! Обмислям покупката на е46,седан 1999г,бензин 320! На какво да обърна внимание при огледа? В момента карам е36 320. Благодаря предварително!

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Stoqnov_1979 написа:Здравейте бъдещи колеги от е46 форума! Обмислям покупката на е46,седан 1999г,бензин 320! На какво да обърна внимание при огледа? В момента карам е36 320. Благодаря предварително!
имаш 320ка и пак искаш да вземеш такава ама с други дрехи? Защо ти е да го правиш? Една возия имат един вървеж една големина един разход странно защо искаш да правиш това упражнение.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Stoqnov_1979 написа:Здравейте бъдещи колеги от е46 форума! Обмислям покупката на е46,седан 1999г,бензин 320! На какво да обърна внимание при огледа? В момента карам е36 320. Благодаря предварително!
Вземи си Е46 323 или 325.
Si non confectus, non reficiat.