Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
acho.rs написа:ultrashock написа:Помогнете ми в избора на правилния двигател - от доста време гледам Е46, държа да е бензин/газ или ако няма газ ще му сложа със сигурност. Въпроса е какъв двигател да избера, не държа до толкова на мощност, по-скоро някаква прилична икономия гоня. Какво ще кажете за 318i - 143hp?
Слабичък е , па уж е 200НМ . Валвтроник е и трябва да е икономичен , но извънградско си гори почти като 6так. Градско бу трябвало да е по-добре , но имам кратък досега за да кажа .
Точно градско гори като 6так, а извънграда гори много малко даже.
Карах 1 година такава и разхода извънграда варираше 6.3 - 6.7/100. 6-таците знам, че едно 7.5-8 си лапат извънграда.
Пак казвам, избягвайте го този двигател!
Страхотен е като параметри, но като нов. Гори много масло или маслото просто тече от всякъде. Ако се наложи да се прави нещо по двигателя е трудно, скъпо и не всеки майстор може да ви свърши работа.
Вижте в английските форуми какво мислят за него: пишете в гугъл: n42b20 problem и ще видите за какво става дума.

EDIT: В търсачката на форума също излизат бая теми за проблеми с него.
Клатене на обороти, проблеми с паленето, кондензи в маслото, течове на вакум помпи и т.н.
Даже докато пиша, се появи тема за проблем с тоя мотор: viewtopic.php?t=344386
- Emilion
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i e46(facelift)
- Мечтае да кара: за сега това което има :)
- Детайли за колата: e46, march 2002(facelift), 318i - 143hp
Още един въпрос за тази : http://www.cars.bg/c357127
някакво мнение, имам чувството, че от доста време се продава..
някакво мнение, имам чувството, че от доста време се продава..
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Добре, ако отпишем този масов двигател 318i 143hp, какви да гледам?
Предпочитам да не е шестак, поради съображение за по-нисък разход и евентуален монтаж на ГИ в случай че взема такава без.
Предпочитам да не е шестак, поради съображение за по-нисък разход и евентуален монтаж на ГИ в случай че взема такава без.
ultrashock написа:Добре, ако отпишем този масов двигател 318i 143hp, какви да гледам?
Следващия след N42 - N46B20 например. Пак е 4 цилиндъра и е съответно 143 или 150к.с. Другите варианти са по-малкото N46 -N46B18 115 коня, M43TUB19 105 или 118 коня. Всичко останало е 7 и 8 цилиндрово. Ако искаш дизел всичко до 320-ка, 150 коня е 4 цилиндрово.

- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
ultrashock написа:Добре, ако отпишем този масов двигател 318i 143hp, какви да гледам?
То и на 6така се монтира ГАЗ!..притеснява те 1-1.5 литър разход отгоре?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Батман написа:ultrashock написа:Добре, ако отпишем този масов двигател 318i 143hp, какви да гледам?
То и на 6така се монтира ГАЗ!..притеснява те 1-1.5 литър разход отгоре?
има ама е по-скъпа газовата
сега отнашениет разходи/вървеш е по-добро при големите мотори ама кинтите си вървят
ако ти се дават пари 325, 328, 330 ... 320 м52 не си заслужава, 320 м54 по-става, но не бих си взел
ако ти се вози и не те вълнува вървежа 318 от по-старите мотори и тва е

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
K_Ilkov написа:..
Прав си, но ми се струва, че 20-23-28 или 22-25-30 ще се разбират с евтин газов
инжекцион повече, отколкото валвтроника.. а такива има за по 1100-1200лв вече..
Друг е въпроса за поддръжка, данък, ГО и по-високия разход на гориво (че 6таците си харчат)..
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3i9m90 Мнение за тази? 

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
HackeD написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11370714792842371&f1=details&slink=3i9m90 Мнение за тази?
Колега през 2 страници задаваш едни и същи въпроси при положение че е коментирана обявата по назад..
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Evkata написа:
Колега през 2 страници задаваш едни и същи въпроси при положение че е коментирана обявата по назад..
Извинявам се копирал съм друг линк... за тази става въпрос. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3i9v5f
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Карах 1 година такава и разхода извънграда варираше 6.3 - 6.7/100. 6-таците знам, че едно 7.5-8 си лапат извънграда.
Може да има 1л разлика в разхода между 4 и 6 цилиндъра , но моя 6так над 7 при нормално каране (120км/ч) не ми качва

- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
То не че не ме интересува вървежа, но при положение че в момента се движа с Клио 03' 1,2 58hp, предполагам и 316i 105hp ще ми се стори добре
1-1,5 литра отгоре разход не ме плашат, ако двигателя е по-здрав и не иска много освен обслужване съм готов и на по-голям двигател. Ще следя темата докато се колебая в избора и без това съм запланувал покупката за след лятото. Има ли някъде синтезирани актуални данни за разхода на гориво на различните модификации? В момента като ме интерсува разход гледам тук - http://www.spritmonitor.de
Другия ми въпрос е какви екстри да гледам да има задължително, за да не е гола като пушка? Тук климатик и ел стъкла не играят роля, защото всички, дори базовите ги имат

Другия ми въпрос е какви екстри да гледам да има задължително, за да не е гола като пушка? Тук климатик и ел стъкла не играят роля, защото всички, дори базовите ги имат
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ultrashock написа:То не че не ме интересува вървежа, но при положение че в момента се движа с Клио 03' 1,2 58hp, предполагам и 316i 105hp ще ми се стори добре1-1,5 литра отгоре разход не ме плашат, ако двигателя е по-здрав и не иска много освен обслужване съм готов и на по-голям двигател. Ще следя темата докато се колебая в избора и без това съм запланувал покупката за след лятото. Има ли някъде синтезирани актуални данни за разхода на гориво на различните модификации? В момента като ме интерсува разход гледам тук - http://www.spritmonitor.de
Климатик и 2ел да но климатроник и 4 ел - базово друг път

От БМВ са преценили,че ти стига да ти духа студенко без да си нагласяш кой знае какво,да имаш 2 предни ел стъкла и тва е - за какво са му на човек,повече екстри

Като задължително сякаш май най-ползвани са:
-ксенон
-мулти волан (заради темпоамт)
-парктроник (въпреки,че китайките са по 40лв)
-4 ел
-климатроник
От там нагоре всичко си е бонус....а да и евентуално CD или касетка но с чейнджър...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:ultrashock написа:То не че не ме интересува вървежа, но при положение че в момента се движа с Клио 03' 1,2 58hp, предполагам и 316i 105hp ще ми се стори добре1-1,5 литра отгоре разход не ме плашат, ако двигателя е по-здрав и не иска много освен обслужване съм готов и на по-голям двигател. Ще следя темата докато се колебая в избора и без това съм запланувал покупката за след лятото. Има ли някъде синтезирани актуални данни за разхода на гориво на различните модификации? В момента като ме интерсува разход гледам тук - http://www.spritmonitor.de
Климатик и 2ел да но климатроник и 4 ел - базово друг път![]()
От БМВ са преценили,че ти стига да ти духа студенко без да си нагласяш кой знае какво,да имаш 2 предни ел стъкла и тва е - за какво са му на човек,повече екстри![]()
Като задължително сякаш май най-ползвани са:
-ксенон
-мулти волан (заради темпоамт)
-парктроник (въпреки,че китайките са по 40лв)
-4 ел
-климатроник
От там нагоре всичко си е бонус....а да и евентуално CD или касетка но с чейнджър...
И кожа - че по-лесно се подържа
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Колеги утре ще ходя да гледам тази красавица
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3huy9o
до сега дизел и автоматик не съм карал,дайте един акъл как мога да разбера на място автоматика дали е наред или има признаци че заминава!Някой беше писал че се пробва по нагорнище с газ до дупка или нещо подобно!Моля ви за съвет!Колата изглежда добре,по вин е септември 2004,има навигация,кожа,подгрев,ксенон,м-пакет,това ме задоволява!Мацката и иска 10к!Благодарности на всички които ще дадат съвет
п.п.-в оторизиран сервиз могат ли да проверят колата на колко километра е(реални)?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3huy9o
до сега дизел и автоматик не съм карал,дайте един акъл как мога да разбера на място автоматика дали е наред или има признаци че заминава!Някой беше писал че се пробва по нагорнище с газ до дупка или нещо подобно!Моля ви за съвет!Колата изглежда добре,по вин е септември 2004,има навигация,кожа,подгрев,ксенон,м-пакет,това ме задоволява!Мацката и иска 10к!Благодарности на всички които ще дадат съвет

п.п.-в оторизиран сервиз могат ли да проверят колата на колко километра е(реални)?