Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Колега, имай предвид че от М пакета има само една предна броня 
П.П.: Само като видя "калъфа" на волана

П.П.: Само като видя "калъфа" на волана

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
miroslav_r написа:Колеги утре ще ходя да гледам тази красавица
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3huy9o
до сега дизел и автоматик не съм карал,дайте един акъл как мога да разбера на място автоматика дали е наред или има признаци че заминава!Някой беше писал че се пробва по нагорнище с газ до дупка или нещо подобно!Моля ви за съвет!Колата изглежда добре,по вин е септември 2004,има навигация,кожа,подгрев,ксенон,м-пакет,това ме задоволява!Мацката и иска 10к!Благодарности на всички които ще дадат съвет
Колега, гледай да превключва супер плавно предавките като обърни внимание, че и в низходящ и във възходящ ред не трябва да разбираш кога превключва (не трябва да придърпва камо ли да усещаш удари). Пробвай спортния режим - ако е наред кутията ще има осезаема разлика във вървежа. Ако можеш я закарай на диагностика, че ако нещо с автомата не е както трябва ремонта после е солен!
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
SpLiT написа:Колега, имай предвид че от М пакета има само една предна броня
П.П.: Само като видя "калъфа" на волана![]()
![]()
Жената си е сложила калъф на волана за да предпазва кожата!
Аз попитах за съвет за други неща но благодаря ти все пак

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
SpLiT написа:Колега, имай предвид че от М пакета има само една предна броня
П.П.: Само като видя "калъфа" на волана![]()
![]()
Волана е...умопомрачителен

Да осереш тоя хубав мулти волан

- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
А бе колеги,това е само калъф който се маха,не е проблем,просто така си е преценила жената!Дайте конкретен съвет,а не да обсъждаме неща които са поправими и не са от значение 

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Съжалявам за спама... Колега, аз най-важното ти го написах, липсва М пакета, а ако ти си правил справка по ВИН и го има, то значи сигурно е прасната отзад и поправена. Оттам нататък имаш база, какво да гледаш. Друго по снимки не мога да кажа. Само да отбележа, че не е с М волян, а е със сцепения лъч
П.П.: Който вярва на лафове за пазене на волана с калъф, можете да му се изсмеете. Калъф се слага като почне да те дразни грапавата и занемарена кожа

П.П.: Който вярва на лафове за пазене на волана с калъф, можете да му се изсмеете. Калъф се слага като почне да те дразни грапавата и занемарена кожа

- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
SpLiT написа:Съжалявам за спама... Колега, аз най-важното ти го написах, липсва М пакета, а ако ти си правил справка по ВИН и го има, то значи сигурно е прасната отзад и поправена. Оттам нататък имаш база, какво да гледаш. Друго по снимки не мога да кажа. Само да отбележа, че не е с М волян, а е със сцепения лъч![]()
Аз волана ще го проверя веднага като отида да е гледам!Това не ме притеснява

По скоро автомата ми е все в главата че нямам опит с автоматик,благодаря все пак!Колата е германка което е доста важно за мен
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Ако има някой колега от Бургас който може да дойде с мен на оглед срещу заплащане ще съм му много благодарен 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
miroslav_r написа:
Аз волана ще го проверя веднага като отида да е гледам!Това не ме притеснява![]()
По скоро автомата ми е все в главата че нямам опит с автоматик,благодаря все пак!Колата е германка което е доста важно за мен
Забравих да ти отговоря на ЛС-то като го прочетох, че трябваше да ставам, сега ще се поправя.
За волана - моето мнение е че калъфа не предпазва за изтъкването му. То зависи и от самия капъф де. Някой "по-модерни" калъфи може и да го правят. Но аз съм виждал кола на доста малко километри и години карана с калъф волана отдолу беше в окаяно състояние на кожата. (не веднъж) Наистина повечето хора в БГ слагат калъф когато волана се изтърка (не че е трудно да го дадеш да ти го претапицират), но съм виждал коли от немско на малко километри с калъф, има хора дето им е по-удобно. (Примерно новия М-ков волан със кръглия бег е прилично дебел и е супер удобен поне за мен, ако волана е някакъв тънък защо да не си сложа калъф, ако не ме дразни наличието на калъф)
Както и да е, аз съм го казвал много пъти, че според мен волана не е признак за километри. Зависи от предния/предните собственик/собственици колко ще е запазен. Има хора които им се потят ръцете и волана се захабява, други носят пръстен/и които го захабяват и така. Зависи и от модела на самия волан, забелязал съм че новия волан спортния със сцепения лъч и съответно новия М-ков са тапицирани с кожа която е "по-нежна" и се изтърква по-лесно, за разлика от стрария трилъчев примерно. (особенно има някой от стария трилъчев тапицирани с някаква доста грапава кожа, не я знам каква е, е с такава кожа съм, виждал на доста километри в перфкетно състояние)
Автомата - като я подкараш трябва да сменя предавките гладко без шумове и удъри. Натисни кик дауна като си на по-висока предавка да видиш как ще смени надолу предавка. (ако собственичката позволи разбирасе) На лек наклон трябва да тръгне сама без газ. Това е относително, но поне като пуснеш спирачката не трябва да има никакво замисляне на колта да тръгне назад дори сантиметър. Автомата колкото и да го гледаш според мен винаги може да има изненади. (имал съм кола която до трета скорост си вървеше ок, на четвърта или пета като натиснеш кикдаун и влиза в авариен режим само тогава, това ако не я бяхме подкарали по-бързо и повече ходи го разбери, то четвърта/пета кога ги включва ехее..
За колата - не е лоша на снимки. Вероятно не я е карал случаен човек, че да сложи предна М-тех броня. Щом търсиш това я погледни. Ако собственичката е съгласна може да я закарате в М кар (бмв представитела за Бургас) Километрите не са никак малко. Ходи погледния, ако ти харесва говорете за втори оглед в сервиз и така

- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Bavarcho написа:miroslav_r написа:
Аз волана ще го проверя веднага като отида да е гледам!Това не ме притеснява![]()
Забравих да ти отговоря на ЛС-то като го прочетох, че трябваше да ставам, сега ще се поправя.
За волана - моето мнение е че калъфа не предпазва за изтъкването му. То зависи и от самия капъф де. Някой "по-модерни" калъфи може и да го правят. Но аз съм виждал кола на доста малко километри и години карана с калъф волана отдолу беше в окаяно състояние на кожата. (не веднъж) Наистина повечето хора в БГ слагат калъф когато волана се изтърка (не че е трудно да го дадеш да ти го претапицират), но съм виждал коли от немско на малко километри с калъф, има хора дето им е по-удобно. (Примерно новия М-ков волан със кръглия бег е прилично дебел и е супер удобен поне за мен, ако волана е някакъв тънък защо да не си сложа калъф, ако не ме дразни наличието на калъф)
Както и да е, аз съм го казвал много пъти, че според мен волана не е признак за километри. Зависи от предния/предните собственик/собственици колко ще е запазен. Има хора които им се потят ръцете и волана се захабява, други носят пръстен/и които го захабяват и така. Зависи и от модела на самия волан, забелязал съм че новия волан спортния със сцепения лъч и съответно новия М-ков са тапицирани с кожа която е "по-нежна" и се изтърква по-лесно, за разлика от стрария трилъчев примерно. (особенно има някой от стария трилъчев тапицирани с някаква доста грапава кожа, не я знам каква е, е с такава кожа съм, виждал на доста километри в перфкетно състояние)
Автомата - като я подкараш трябва да сменя предавките гладко без шумове и удъри. Натисни кик дауна като си на по-висока предавка да видиш как ще смени надолу предавка. (ако собственичката позволи разбирасе) На лек наклон трябва да тръгне сама без газ. Това е относително, но поне като пуснеш спирачката не трябва да има никакво замисляне на колта да тръгне назад дори сантиметър. Автомата колкото и да го гледаш според мен винаги може да има изненади. (имал съм кола която до трета скорост си вървеше ок, на четвърта или пета като натиснеш кикдаун и влиза в авариен режим само тогава, това ако не я бяхме подкарали по-бързо и повече ходи го разбери, то четвърта/пета кога ги включва ехее..
За колата - не е лоша на снимки. Вероятно не я е карал случаен човек, че да сложи предна М-тех броня. Щом търсиш това я погледни. Ако собственичката е съгласна може да я закарате в М кар (бмв представитела за Бургас) Километрите не са никак малко. Ходи погледния, ако ти харесва говорете за втори оглед в сервиз и така
Ето такива отговори трябва да се дават на конкретни запитвания,а не разни подхвърляния!Благодаря колега,с кеф ще те почерпя питие като идваш към морето!Днес ще ходим с колегата ГАБРИЕЛ да е погледнем заедно и ако на първо четене е добре ще отидем и в БОВА карс в Бургас да и направят по обстоен преглед и най-важното дали са реални километрите!Тези километри ако са реални са добре за кола дизел,в сравнение с повечето коли тука които са на 120-130к

Искаше ми се бензинка но няма нищо хубаво на пазара от сумати време!И най-важното е че колата е в движение и всеки ден се кара,това говори по себе си някои неща,не е като да е паркирана на някой двор и да събира прахоляци

Благодарности БАВАРЧО

- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Такаааа,току що се връщам от оглед на колата,бяхме с колегата ГАБРИЕЛ(отзивчив и начетен човек
)!Колата има само дребни забележки,като вървеж даже ни се стори чипната,ама мацката отрича да има чип
!Возия стегната,автомата не се усеща,луфтове във волана цък,общо взето колата е добра,само тавана и е малко поизкривен,сякаш някои му е паднал отгоре
!Колата е с изтичащо каско,но мацката каза че ще заведе щетата и ще го оправят!В общи линии колата си заслужава,полагани са грижи за нея и не са пестени пари!Още веднъж благодарности на колегата Габриел

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
miroslav_r написа:...

Ти си попаднал на точния човек да е по морето и да ходите на оглед

Ако след огледа/теста си усетил че колата е като за теб не му мисли много

- beammer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 318d LCI
някакъв коментар за тази кола: http://www.cars.bg/c322288
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Bavarcho написа:miroslav_r написа:...
![]()
Ти си попаднал на точния човек да е по морето и да ходите на оглед![]()
Ако след огледа/теста си усетил че колата е като за теб не му мисли много
Да мисля че попаднах на точния човек и колата е доста добре,остава само сега да направим проверка в оторизиран сервиз и да проверим километрите дали са реални.Доста неща са правени по колата и незнам това дали да ме притеснява или да ме радва!Габриел си каза неговата дума,и мисля че мога да разчитам на думите му