Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Mladenoff » 21 Юли 2013, 19:20

http://www.cars.bg/c177998

Здравейте, какво мислите за тази ? Като гледам скоростния лост, май е обръщана или така ми се струва ? :wave: Заслужава ли си да се гледа ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: ///M

Мнение от bmwist » 21 Юли 2013, 20:43

bat_gosho написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11374344786844893&f1=details&slink=3jf6vr

Това е мечтата на всеки българин , да вземе мечтаната кола (БМВ) за абсурдни пари, и бонус - да е напълно обслужена :mhihi:
Такива обяви само като им видя цената и ги подминавам , хубаво е46 колега няма да намериш под 9 бона , другите са ясни ...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 21 Юли 2013, 20:54

bmwist написа:хубаво е46 колега няма да намериш под 9 бона , другите са ясни ...

ехеее, свери си часовника бе човек, май живееш доста години назад :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 21 Юли 2013, 21:06

Здрасти bat_gosho,

Снимките са ужасни. Едва ли ще може някой да ти даде много съвети, както са написали и колегите преди мен(макар и да не ми харесва тона с който са го направили). Можеш да се обадиш да провериш дали обявата е истинска, да поискаш VIN и да го провериш в realoem. Също да поискаш по-качествени снимки + вътре. Ако си от същия град може би си струва да хвърлиш едно око...

А това за "читавите" 46-ци за 9 бона+ на мен не ми звучи реално... още повече тук става въпрос за доста малък мотор... Успех!

Поздрави,
Павел

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: ///M

Мнение от bmwist » 21 Юли 2013, 21:08

Bavarcho написа:
bmwist написа:хубаво е46 колега няма да намериш под 9 бона , другите са ясни ...

ехеее, свери си часовника бе човек, май живееш доста години назад :winky:

Добре де айде да кажем, че хубавите Е46 са между 7 и 9 хилки :) то и нагоре има ама за тях не ми се говори ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от ZealoT » 22 Юли 2013, 14:06

Gqbriel написа:
miroslav_r написа:
fancooler написа:
... при смяна на място P-N-D отзад леко тупкаше - нормално ли е ?

При мен се усеща едно "надигане на колата" при смяна на място и леко тупкане. Не съм сигурен дали е нормално. Нека момчето да направи една диагностика за да е сигурно.

Колеги някой който има опит с автоматите ще се изкаже ли по въпроса? :bchug:

Само да вметна,че точно това се усещаше - леко повдигане на колата,но предполагам е нормално с огледа как работеше автомата,а и сякаш е нормално все пак ако е пусната спирачката ,колата просто ще потегли..

При мен е по същия начин и мисля че това не е проблем а си е напълно нормално.
2 Hard 4 You

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от ZealoT » 22 Юли 2013, 14:14

Bavarcho написа:
acho.rs написа: За 323и конкретно - всички 6таци дават идентичен разход от 320и до 330и , от 150кс до 230кс :idea:

Абе да ти кажа с 2.8 ръчка извънграско съм виждал разход под 8/100, а с 330 ръчка под 9/100 не видех.
Та имат си разлика :)

Няма такъв филм
330и автомат София - Търново - София, по колонка 7,4 литра, на магистралата 130 и 100 на първокласния път основно на темпомат
Ръчката трябва да даде по нисък разход!
2 Hard 4 You

Потребител
Аватар

Мнение от boreto007 » 22 Юли 2013, 18:51

Здравейте колеги мисля да си закупя БМВ 318 Е46 искам да ви попитам за мнение и за някакви дефекти по ходова част,двигател и т.н.
Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 22 Юли 2013, 19:43

Потребител
Аватар
Кара: 1.9 TDI
Мечтае да кара: 335d

Мнение от OkObOkO » 23 Юли 2013, 0:34

boreto007 написа:Здравейте колеги мисля да си закупя БМВ 318 Е46 искам да ви попитам за мнение и за някакви дефекти по ходова част,двигател и т.н.
Благодаря предварително

поне да си беше направил труда да прочетеш предната страница :wave:

Потребител
Аватар
Кара: 320i '02
Мечтае да кара: F30 & F35 ;)

Мнение от MindControl » 23 Юли 2013, 1:45

Здравейте Колеги ! От известно време съм решен да си купя Е46 . Навил съм се на едно и искам да ви го покажа в този линк :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Та да си дойда на думата ... Доста добра изглежда и да речем че мотора е читав но изчетох няколко теми относно този тип двигатели и съм наясно че повечето от вас не го харесват . Харесват ми 6-ците повече :) но не съм попадал на такава обява : седан , фейс с този тип ДВГ и т.н. от типа на тази в показания линк . А купе не ми се кара . Искам да ви помоля за вашето мнение защото съм неук за доста неща относно любимата ни марка. С оглед на снимките от пръв поглед какво можете да ми кажете/посъветвате? Благодаря за вниманието ! Поздрави!
Ние не караме бързо ,просто летим ниско !!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Юли 2013, 9:43

ZealoT написа:
Bavarcho написа:
acho.rs написа: За 323и конкретно - всички 6таци дават идентичен разход от 320и до 330и , от 150кс до 230кс :idea:

Абе да ти кажа с 2.8 ръчка извънграско съм виждал разход под 8/100, а с 330 ръчка под 9/100 не видех.
Та имат си разлика :)

Няма такъв филм
330и автомат София - Търново - София, по колонка 7,4 литра, на магистралата 130 и 100 на първокласния път основно на темпомат
Ръчката трябва да даде по нисък разход!

Тя работата е и така и така и аз съм правил 7.9 ама е по-скоро изключение
ама и 320-ката не ми е давала 12 извънградско никога ... верно и нищо общо като вървеш
за мен от най-малкия 6-так (320 150кс) до 330 има по-малко от литър разлика в разхода,
което е нищо на фона на разликата във вървежа
но ако си говорим за икономично каране по-малката кубатура със сигурност можеш повече да я лъжеш ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Мнение от VladislavHristov » 23 Юли 2013, 10:18

MindControl написа:Здравейте Колеги ! От известно време съм решен да си купя Е46 . Навил съм се на едно и искам да ви го покажа в този линк :

Та да си дойда на думата ... Доста добра изглежда и да речем че мотора е читав но изчетох няколко теми относно този тип двигатели и съм наясно че повечето от вас не го харесват . Харесват ми 6-ците повече :) но не съм попадал на такава обява : седан , фейс с този тип ДВГ и т.н. от типа на тази в показания линк . А купе не ми се кара . Искам да ви помоля за вашето мнение защото съм неук за доста неща относно любимата ни марка. С оглед на снимките от пръв поглед какво можете да ми кажете/посъветвате? Благодаря за вниманието ! Поздрави!

Колега ,от личен опит едно мога да ти кажа.
Колата е с голяма част от всички екстри за модела.Има си М-пакет и какво ли не .А повярвай ми ,разликата от това да караш е46 с нищо друго освен ел стълка и от това да караш е46 с подобен брой екстри ,е огромна.
Най-добре обаче ,питай продавача за VIN номер ,да не се окаже ,че от завода е излязла гола като пушка( не ми се вярва в този случай )
На оглед огледай най-важните неща и ако ти хареса и допадне колата ,значи е твоята.На 100% техническото състояние няма как да си сигурен.
За двигателя ,нека колегите ти кажат понеже аз мога само за печките да дам мнение :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 23 Юли 2013, 10:19

MindControl написа:Здравейте Колеги ! От известно време съм решен да си купя Е46 . Навил съм се на едно и искам да ви го покажа в този линк :

Добре изглежда и има много екстри.
Закарай я на диагностика(не, че ще хванеш детските болести на тоя двигател на диагностика), но все пак.
Накарай някой майстор да махне кората под двигателя и да гледа много хубаво за течове на масло(от гарнитурата на картера, от вакум помпата, от гарнитурата на капака), ако може махнете кората на двигателя и прегледайте за течове по самия блок отпред и отзад.
Не се връзвай на приказки, че като е наливано масло е капнало и затова всичко е омазано с масло.
Важно е да пробваш да я палиш както студена, така и на напълно загрял двигател(много такива коли имат проблем с топлото палене). Запали я и я изгаси няколко пъти, за да си сигурен.
Следи МНОГО внимателно оборотите на колата на празен ход, не трябва да мърдат изобщо и колата трябва да работи спокойно без да се клати, тресе и тем подобни(прави го с изключена музика и ще го усетиш като леко клатене в самата седалка, ако има проблем).
И най-важното за мен...виж маслото! Вдигнете щеката и вижте дали има "крем карамел", същото го вижте и като отворите капачката на маслото. Ако има и продавача настоява, че това е конденз от каране на къси разстояния - бягай от колата! И аз имам конденз, ама е само зимата, лятото изчезва. Да не пускаш после теми - конденз ли е или гарнитура на главата, губи антифриз и т.н.
Ходовата част проверете, провери дали всички екстри работят(ел.стъкла и т.н.).
УСПЕХ!

ПредишнаСледваща

Назад към E46