Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
http://www.cars.bg/c177998
Здравейте, какво мислите за тази ? Като гледам скоростния лост, май е обръщана или така ми се струва ?
Заслужава ли си да се гледа ?
Здравейте, какво мислите за тази ? Като гледам скоростния лост, май е обръщана или така ми се струва ?

- bmwist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: ///M
bat_gosho написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11374344786844893&f1=details&slink=3jf6vr
Това е мечтата на всеки българин , да вземе мечтаната кола (БМВ) за абсурдни пари, и бонус - да е напълно обслужена

Такива обяви само като им видя цената и ги подминавам , хубаво е46 колега няма да намериш под 9 бона , другите са ясни ...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
bmwist написа:хубаво е46 колега няма да намериш под 9 бона , другите са ясни ...
ехеее, свери си часовника бе човек, май живееш доста години назад

- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
Здрасти bat_gosho,
Снимките са ужасни. Едва ли ще може някой да ти даде много съвети, както са написали и колегите преди мен(макар и да не ми харесва тона с който са го направили). Можеш да се обадиш да провериш дали обявата е истинска, да поискаш VIN и да го провериш в realoem. Също да поискаш по-качествени снимки + вътре. Ако си от същия град може би си струва да хвърлиш едно око...
А това за "читавите" 46-ци за 9 бона+ на мен не ми звучи реално... още повече тук става въпрос за доста малък мотор... Успех!
Поздрави,
Павел
Снимките са ужасни. Едва ли ще може някой да ти даде много съвети, както са написали и колегите преди мен(макар и да не ми харесва тона с който са го направили). Можеш да се обадиш да провериш дали обявата е истинска, да поискаш VIN и да го провериш в realoem. Също да поискаш по-качествени снимки + вътре. Ако си от същия град може би си струва да хвърлиш едно око...
А това за "читавите" 46-ци за 9 бона+ на мен не ми звучи реално... още повече тук става въпрос за доста малък мотор... Успех!
Поздрави,
Павел
- bmwist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: ///M
Bavarcho написа:bmwist написа:хубаво е46 колега няма да намериш под 9 бона , другите са ясни ...
ехеее, свери си часовника бе човек, май живееш доста години назад
Добре де айде да кажем, че хубавите Е46 са между 7 и 9 хилки

- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
Gqbriel написа:miroslav_r написа:fancooler написа:... при смяна на място P-N-D отзад леко тупкаше - нормално ли е ?
При мен се усеща едно "надигане на колата" при смяна на място и леко тупкане. Не съм сигурен дали е нормално. Нека момчето да направи една диагностика за да е сигурно.
Колеги някой който има опит с автоматите ще се изкаже ли по въпроса?
Само да вметна,че точно това се усещаше - леко повдигане на колата,но предполагам е нормално с огледа как работеше автомата,а и сякаш е нормално все пак ако е пусната спирачката ,колата просто ще потегли..
При мен е по същия начин и мисля че това не е проблем а си е напълно нормално.
2 Hard 4 You
- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
Bavarcho написа:acho.rs написа: За 323и конкретно - всички 6таци дават идентичен разход от 320и до 330и , от 150кс до 230кс![]()
Абе да ти кажа с 2.8 ръчка извънграско съм виждал разход под 8/100, а с 330 ръчка под 9/100 не видех.
Та имат си разлика
Няма такъв филм
330и автомат София - Търново - София, по колонка 7,4 литра, на магистралата 130 и 100 на първокласния път основно на темпомат
Ръчката трябва да даде по нисък разход!
2 Hard 4 You
Здравейте колеги мисля да си закупя БМВ 318 Е46 искам да ви попитам за мнение и за някакви дефекти по ходова част,двигател и т.н.
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
- OkObOkO
- Потребител
-
- Кара: 1.9 TDI
- Мечтае да кара: 335d
boreto007 написа:Здравейте колеги мисля да си закупя БМВ 318 Е46 искам да ви попитам за мнение и за някакви дефекти по ходова част,двигател и т.н.
Благодаря предварително
поне да си беше направил труда да прочетеш предната страница

- MindControl
- Потребител
-
- Кара: 320i '02
- Мечтае да кара: F30 & F35 ;)
Здравейте Колеги ! От известно време съм решен да си купя Е46 . Навил съм се на едно и искам да ви го покажа в този линк :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Та да си дойда на думата ... Доста добра изглежда и да речем че мотора е читав но изчетох няколко теми относно този тип двигатели и съм наясно че повечето от вас не го харесват . Харесват ми 6-ците повече
но не съм попадал на такава обява : седан , фейс с този тип ДВГ и т.н. от типа на тази в показания линк . А купе не ми се кара . Искам да ви помоля за вашето мнение защото съм неук за доста неща относно любимата ни марка. С оглед на снимките от пръв поглед какво можете да ми кажете/посъветвате? Благодаря за вниманието ! Поздрави!
Та да си дойда на думата ... Доста добра изглежда и да речем че мотора е читав но изчетох няколко теми относно този тип двигатели и съм наясно че повечето от вас не го харесват . Харесват ми 6-ците повече

Ние не караме бързо ,просто летим ниско !!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ZealoT написа:Bavarcho написа:acho.rs написа: За 323и конкретно - всички 6таци дават идентичен разход от 320и до 330и , от 150кс до 230кс![]()
Абе да ти кажа с 2.8 ръчка извънграско съм виждал разход под 8/100, а с 330 ръчка под 9/100 не видех.
Та имат си разлика
Няма такъв филм
330и автомат София - Търново - София, по колонка 7,4 литра, на магистралата 130 и 100 на първокласния път основно на темпомат
Ръчката трябва да даде по нисък разход!
Тя работата е и така и така и аз съм правил 7.9 ама е по-скоро изключение
ама и 320-ката не ми е давала 12 извънградско никога ... верно и нищо общо като вървеш
за мен от най-малкия 6-так (320 150кс) до 330 има по-малко от литър разлика в разхода,
което е нищо на фона на разликата във вървежа
но ако си говорим за икономично каране по-малката кубатура със сигурност можеш повече да я лъжеш ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
MindControl написа:Здравейте Колеги ! От известно време съм решен да си купя Е46 . Навил съм се на едно и искам да ви го покажа в този линк :
Та да си дойда на думата ... Доста добра изглежда и да речем че мотора е читав но изчетох няколко теми относно този тип двигатели и съм наясно че повечето от вас не го харесват . Харесват ми 6-ците повечено не съм попадал на такава обява : седан , фейс с този тип ДВГ и т.н. от типа на тази в показания линк . А купе не ми се кара . Искам да ви помоля за вашето мнение защото съм неук за доста неща относно любимата ни марка. С оглед на снимките от пръв поглед какво можете да ми кажете/посъветвате? Благодаря за вниманието ! Поздрави!
Колега ,от личен опит едно мога да ти кажа.
Колата е с голяма част от всички екстри за модела.Има си М-пакет и какво ли не .А повярвай ми ,разликата от това да караш е46 с нищо друго освен ел стълка и от това да караш е46 с подобен брой екстри ,е огромна.
Най-добре обаче ,питай продавача за VIN номер ,да не се окаже ,че от завода е излязла гола като пушка( не ми се вярва в този случай )
На оглед огледай най-важните неща и ако ти хареса и допадне колата ,значи е твоята.На 100% техническото състояние няма как да си сигурен.
За двигателя ,нека колегите ти кажат понеже аз мога само за печките да дам мнение

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
MindControl написа:Здравейте Колеги ! От известно време съм решен да си купя Е46 . Навил съм се на едно и искам да ви го покажа в този линк :
Та да си дойда на думата ... Доста добра изглежда и да речем че мотора е читав но изчетох няколко теми относно този тип двигатели и съм наясно че повечето от вас не го харесват . Харесват ми 6-ците повечено не съм попадал на такава обява : седан , фейс с този тип ДВГ и т.н. от типа на тази в показания линк . А купе не ми се кара . Искам да ви помоля за вашето мнение защото съм неук за доста неща относно любимата ни марка. С оглед на снимките от пръв поглед какво можете да ми кажете/посъветвате? Благодаря за вниманието ! Поздрави!
Добре изглежда и има много екстри.
Закарай я на диагностика(не, че ще хванеш детските болести на тоя двигател на диагностика), но все пак.
Накарай някой майстор да махне кората под двигателя и да гледа много хубаво за течове на масло(от гарнитурата на картера, от вакум помпата, от гарнитурата на капака), ако може махнете кората на двигателя и прегледайте за течове по самия блок отпред и отзад.
Не се връзвай на приказки, че като е наливано масло е капнало и затова всичко е омазано с масло.
Важно е да пробваш да я палиш както студена, така и на напълно загрял двигател(много такива коли имат проблем с топлото палене). Запали я и я изгаси няколко пъти, за да си сигурен.
Следи МНОГО внимателно оборотите на колата на празен ход, не трябва да мърдат изобщо и колата трябва да работи спокойно без да се клати, тресе и тем подобни(прави го с изключена музика и ще го усетиш като леко клатене в самата седалка, ако има проблем).
И най-важното за мен...виж маслото! Вдигнете щеката и вижте дали има "крем карамел", същото го вижте и като отворите капачката на маслото. Ако има и продавача настоява, че това е конденз от каране на къси разстояния - бягай от колата! И аз имам конденз, ама е само зимата, лятото изчезва. Да не пускаш после теми - конденз ли е или гарнитура на главата, губи антифриз и т.н.
Ходовата част проверете, провери дали всички екстри работят(ел.стъкла и т.н.).
УСПЕХ!