Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: '00 330ci

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от freehippie » 25 Мар 2011, 10:50

При мен винаги е най-ниско седалката ,защото иначе ми опира главата в тавана :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 25 Мар 2011, 14:13

При мен винаги е най-ниско седалката ,защото иначе ми опира главата в тавана :)

И аз съм така :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330D
Детайли за колата: E46 330D

Мнение от kuturak » 25 Мар 2011, 21:10

zmeyan написа:Ами и аз да си кажа мнението - зависи от габаритите - Е46 за големи хора не е удобна, не е удобна и за семейна кола - тясна и малка, особено отзад. Задните седалки за 3-ма са тесни, за 2-ма с къси крака са ОК. Отпред докато седиш е сравнително удобно, но тръгниш ли да слизаш - честно, никога не съм слизал от по-неудобен лек автомобил. А отзад е още по-отвратително слизането. Това за мен е най-неудобното при Е46 - излизането. Затова .. който се качи не иска да слиза :)))

Ъм, странни изказвания. Аз съм 140 кила, 1.83 и нямам никакви грижи с влизане или излизане, или пък с удобство. Е46цата е от най-удобните коли, в които съм се качвал. Може би само Volvo S40 и S60 са ми били по-комфортни. А по шоурумите на какви криви каруци съм сядал, нямам думи.
На задните седалки не съм сядал, нямам и намерение. Който иска да се вози, ще търпи :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 25 Мар 2011, 22:19

Продължавам да не съм съгласен за удобството. Така като гледам всички сме 100+, ама докато си намеря точния начин за излизане и влизане в колата бая смях и неудобство беше. И все още като паркирам до банкет, ако трябва на излизане да стъпя на него бая зор виждам. Иначе съм сядал да пробвам и задните седалки, когато отпред седи някой с по-нормални размери си е дори удобно отзад. Не ме разбирайте погрешно няма да я заменя за А4ка, щото е по-удобна, но просто казвам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 25 Мар 2011, 22:46

Отпред си е удобна Е46-цата, но отзад си е теснотия отвсякъде. С влизането и излизането не съм имал проблеми. Обаче сме с малко дете и столчето му не се събира зад шофьорската седалка. Съответно го слагам зад пасажерската, но пък жена ми трябва да седне зад мен и постоянно се оплаква, че се чуди къде да си слага краката (тя е 1,75 м). :lol: Трябва аз да мръдна малко напред, а така не ми е съвсем удобно да карам. Дори и така обаче на нея не и е съвсем комфортно. Затова съм решил да сменям Е46-цата с Е39, въпреки, че като дизайн според мен фейслифтовата Е46-ца е в пъти по-красива от Е39. Когато си търсех кола пак се колебаех между двата модела, но тройката ми беше легнала на сърцето и в крайна сметка взех нея. И досега си ми вършеше идеална работа - красив дизайн, страхотен вървеж, много нисък разход, с две думи перфектна машина. Явно обаче идва време за промяна. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 26 Мар 2011, 0:49

dimodi написа:Отпред си е удобна Е46-цата, но отзад си е теснотия отвсякъде. С влизането и излизането не съм имал проблеми. Обаче сме с малко дете и столчето му не се събира зад шофьорската седалка. Съответно го слагам зад пасажерската, но пък жена ми трябва да седне зад мен и постоянно се оплаква, че се чуди къде да си слага краката (тя е 1,75 м). :lol: Трябва аз да мръдна малко напред, а така не ми е съвсем удобно да карам. Дори и така обаче на нея не и е съвсем комфортно. Затова съм решил да сменям Е46-цата с Е39, въпреки, че като дизайн според мен фейслифтовата Е46-ца е в пъти по-красива от Е39. Когато си търсех кола пак се колебаех между двата модела, но тройката ми беше легнала на сърцето и в крайна сметка взех нея. И досега си ми вършеше идеална работа - красив дизайн, страхотен вървеж, много нисък разход, с две думи перфектна машина. Явно обаче идва време за промяна. :)

Предполагам става дума за купе, нали :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 26 Мар 2011, 15:47

uCnaHeTcA написа:Предполагам става дума за купе, нали :shock:

Мне, за седанче говоря. :) Релно като си наместя седалката за да ми е удобно да карам зад мен остават 15-тина см. Не е кой знае колко. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от hashpet » 27 Мар 2011, 14:52

Търся си БМВ 320 и нагоре /бензинка сив металик с Мулти волан кожен салон по възможност . . Лети Джанти и всички стандартни екстри . . разполагам със до 15 хиляди лева гледам че в мобаил и в карс няма голям избор на това което търся и за това искам да попитам за някои автосалон някаде из БГ където има по голям избор на коли . . Няма значение къде в момента търся много сериозно . . или някои от тук които разполага с подобна кола и е за продан.
Мишки Срещу Мене Църкат... Когато ме видят.. познати къде си бъркат..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 27 Мар 2011, 21:23

Ми колега, ако не можеш да си намериш тук такава, защо не пробваш в чужбина?
Хем малка екскурзия до Германия, ако пък не ти се занимава, има хора и то от форума, които извървшат подобни услуги, да ти докарат дадена кола от Германия, Австрия, Италия, зависи...

Само където не си уточнил, купе или седан, автомат или ръчка. Иначе моя съвет, както предполагам и на другите колеги, ще е да гледаш от 323 включително нагоре двигателите :yes:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 27 Мар 2011, 22:37

За съжаление в БГ рядко можеш да намериш нещо читаво дори и за 15к.

А в Германия от тази цена започват цените на що годе запазените и с екстри 20ки бензин...

Прави ми впечатление, че търсенето на бензинки се е засилило значително спрямо миналата година по това време...което от друга страна вдига цената...

П.П Докарването от Германия си го сметни + още около 800 евро +/- 100-200

Потребител
Аватар

Мнение от hashpet » 28 Мар 2011, 0:28

speedhokk написа:Ми колега, ако не можеш да си намериш тук такава, защо не пробваш в чужбина?
Хем малка екскурзия до Германия, ако пък не ти се занимава, има хора и то от форума, които извървшат подобни услуги, да ти докарат дадена кола от Германия, Австрия, Италия, зависи...

Само където не си уточнил, купе или седан, автомат или ръчка. Иначе моя съвет, както предполагам и на другите колеги, ще е да гледаш от 323 включително нагоре двигателите :yes:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Имам човек за отиване до германия . . Въпроса ми е в избора . . няма избор голям пък и не искам кво да е . . Ръчна/4 врати , А за отиването до германия трудна работа за кво да ръся пари да ходя и аз като мога да си ги сложа за колата примерно, Тука е залято с бензинки по 320 . . и като гледам на къде вървят работите под 325 маи няма да си зема . .

Потребител
Аватар

Мнение от hashpet » 28 Мар 2011, 0:32

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=22
Какво ще кажете . . само километрите ми са виждат доста иначе като от снимки и характеристики няма забалежки сякаш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 28 Мар 2011, 6:34

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 28 Мар 2011, 18:18

Здравейте отново.
Не получих кой знае колко отговора по предишния ми въпрос, за това ще питам отново.
Все повече везните накланят към БМВ и най-вероятно ще бъде този избор.
За това ще задам няколко въпроса, ако има преди това отговор ня тях наистина много се извинявам, използвах търсачката стотици пъти до сега и придобих бегла представа вече за модела.
Та накратко:
1. По какво се познава, че модела има по-високо клас музика - демек искам да си е заводско оригинално с БАС (предполагам, че го има). Къде стои - главно ме интересува за комби версията.
2. По какво се познава, че колата има заводски блутуут за телефона.

Общо взето това е първото, което ме интересува.
Както казах ще търся само и единствено 330д варианта като 99% твърдо съм решил да е с комбинация от "Х" - демек 4х4.

Наистина ако може да обясните за недостатъците на Х-са при този модел.
От цялото четене стигнах до извода, че Х-Драйв и Х-са на по-стария модел (около 2001-2002, към който съм се насочил) не е едно и също нещо.
За това наистина ще оценя ако някой има представа да драсне малко повече за този прословут 4х4 монтиран при тази версия.
Има ли често срещани проблеми или е относително безпроблемен.

Много благодаря предварително.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 28 Мар 2011, 19:01

Колега, на 78ма страница зададох въпрос за 4х4 системата, специално в този модел и тези години и нямаше кой знае колко изчерпателни отговори. Прочети там да видиш, ама май тука няма колеги с подобна модификация :mhihi: на колите си, или поне се крият.
За другите въпроси не мога да помогна.

ПредишнаСледваща

Назад към E46