Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- freehippie
- Потребител
-
- Кара: '00 330ci
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
При мен винаги е най-ниско седалката ,защото иначе ми опира главата в тавана 

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
При мен винаги е най-ниско седалката ,защото иначе ми опира главата в тавана
И аз съм така

- kuturak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330D
- Детайли за колата: E46 330D
zmeyan написа:Ами и аз да си кажа мнението - зависи от габаритите - Е46 за големи хора не е удобна, не е удобна и за семейна кола - тясна и малка, особено отзад. Задните седалки за 3-ма са тесни, за 2-ма с къси крака са ОК. Отпред докато седиш е сравнително удобно, но тръгниш ли да слизаш - честно, никога не съм слизал от по-неудобен лек автомобил. А отзад е още по-отвратително слизането. Това за мен е най-неудобното при Е46 - излизането. Затова .. който се качи не иска да слиза))
Ъм, странни изказвания. Аз съм 140 кила, 1.83 и нямам никакви грижи с влизане или излизане, или пък с удобство. Е46цата е от най-удобните коли, в които съм се качвал. Може би само Volvo S40 и S60 са ми били по-комфортни. А по шоурумите на какви криви каруци съм сядал, нямам думи.
На задните седалки не съм сядал, нямам и намерение. Който иска да се вози, ще търпи

- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Продължавам да не съм съгласен за удобството. Така като гледам всички сме 100+, ама докато си намеря точния начин за излизане и влизане в колата бая смях и неудобство беше. И все още като паркирам до банкет, ако трябва на излизане да стъпя на него бая зор виждам. Иначе съм сядал да пробвам и задните седалки, когато отпред седи някой с по-нормални размери си е дори удобно отзад. Не ме разбирайте погрешно няма да я заменя за А4ка, щото е по-удобна, но просто казвам.
Отпред си е удобна Е46-цата, но отзад си е теснотия отвсякъде. С влизането и излизането не съм имал проблеми. Обаче сме с малко дете и столчето му не се събира зад шофьорската седалка. Съответно го слагам зад пасажерската, но пък жена ми трябва да седне зад мен и постоянно се оплаква, че се чуди къде да си слага краката (тя е 1,75 м).
Трябва аз да мръдна малко напред, а така не ми е съвсем удобно да карам. Дори и така обаче на нея не и е съвсем комфортно. Затова съм решил да сменям Е46-цата с Е39, въпреки, че като дизайн според мен фейслифтовата Е46-ца е в пъти по-красива от Е39. Когато си търсех кола пак се колебаех между двата модела, но тройката ми беше легнала на сърцето и в крайна сметка взех нея. И досега си ми вършеше идеална работа - красив дизайн, страхотен вървеж, много нисък разход, с две думи перфектна машина. Явно обаче идва време за промяна. 

dimodi написа:Отпред си е удобна Е46-цата, но отзад си е теснотия отвсякъде. С влизането и излизането не съм имал проблеми. Обаче сме с малко дете и столчето му не се събира зад шофьорската седалка. Съответно го слагам зад пасажерската, но пък жена ми трябва да седне зад мен и постоянно се оплаква, че се чуди къде да си слага краката (тя е 1,75 м).Трябва аз да мръдна малко напред, а така не ми е съвсем удобно да карам. Дори и така обаче на нея не и е съвсем комфортно. Затова съм решил да сменям Е46-цата с Е39, въпреки, че като дизайн според мен фейслифтовата Е46-ца е в пъти по-красива от Е39. Когато си търсех кола пак се колебаех между двата модела, но тройката ми беше легнала на сърцето и в крайна сметка взех нея. И досега си ми вършеше идеална работа - красив дизайн, страхотен вървеж, много нисък разход, с две думи перфектна машина. Явно обаче идва време за промяна.
Предполагам става дума за купе, нали

uCnaHeTcA написа:Предполагам става дума за купе, нали
Мне, за седанче говоря.

Търся си БМВ 320 и нагоре /бензинка сив металик с Мулти волан кожен салон по възможност . . Лети Джанти и всички стандартни екстри . . разполагам със до 15 хиляди лева гледам че в мобаил и в карс няма голям избор на това което търся и за това искам да попитам за някои автосалон някаде из БГ където има по голям избор на коли . . Няма значение къде в момента търся много сериозно . . или някои от тук които разполага с подобна кола и е за продан.
Мишки Срещу Мене Църкат... Когато ме видят.. познати къде си бъркат..
Ми колега, ако не можеш да си намериш тук такава, защо не пробваш в чужбина?
Хем малка екскурзия до Германия, ако пък не ти се занимава, има хора и то от форума, които извървшат подобни услуги, да ти докарат дадена кола от Германия, Австрия, Италия, зависи...
Само където не си уточнил, купе или седан, автомат или ръчка. Иначе моя съвет, както предполагам и на другите колеги, ще е да гледаш от 323 включително нагоре двигателите
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Хем малка екскурзия до Германия, ако пък не ти се занимава, има хора и то от форума, които извървшат подобни услуги, да ти докарат дадена кола от Германия, Австрия, Италия, зависи...
Само където не си уточнил, купе или седан, автомат или ръчка. Иначе моя съвет, както предполагам и на другите колеги, ще е да гледаш от 323 включително нагоре двигателите

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
За съжаление в БГ рядко можеш да намериш нещо читаво дори и за 15к.
А в Германия от тази цена започват цените на що годе запазените и с екстри 20ки бензин...
Прави ми впечатление, че търсенето на бензинки се е засилило значително спрямо миналата година по това време...което от друга страна вдига цената...
П.П Докарването от Германия си го сметни + още около 800 евро +/- 100-200
А в Германия от тази цена започват цените на що годе запазените и с екстри 20ки бензин...
Прави ми впечатление, че търсенето на бензинки се е засилило значително спрямо миналата година по това време...което от друга страна вдига цената...
П.П Докарването от Германия си го сметни + още около 800 евро +/- 100-200
speedhokk написа:Ми колега, ако не можеш да си намериш тук такава, защо не пробваш в чужбина?
Само където не си уточнил, купе или седан, автомат или ръчка. Иначе моя съвет, както предполагам и на другите колеги, ще е да гледаш от 323 включително нагоре двигателите![]()
Имам човек за отиване до германия . . Въпроса ми е в избора . . няма избор голям пък и не искам кво да е . . Ръчна/4 врати , А за отиването до германия трудна работа за кво да ръся пари да ходя и аз като мога да си ги сложа за колата примерно, Тука е залято с бензинки по 320 . . и като гледам на къде вървят работите под 325 маи няма да си зема . .
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=22
Какво ще кажете . . само километрите ми са виждат доста иначе като от снимки и характеристики няма забалежки сякаш.
Какво ще кажете . . само километрите ми са виждат доста иначе като от снимки и характеристики няма забалежки сякаш.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Здравейте отново.
Не получих кой знае колко отговора по предишния ми въпрос, за това ще питам отново.
Все повече везните накланят към БМВ и най-вероятно ще бъде този избор.
За това ще задам няколко въпроса, ако има преди това отговор ня тях наистина много се извинявам, използвах търсачката стотици пъти до сега и придобих бегла представа вече за модела.
Та накратко:
1. По какво се познава, че модела има по-високо клас музика - демек искам да си е заводско оригинално с БАС (предполагам, че го има). Къде стои - главно ме интересува за комби версията.
2. По какво се познава, че колата има заводски блутуут за телефона.
Общо взето това е първото, което ме интересува.
Както казах ще търся само и единствено 330д варианта като 99% твърдо съм решил да е с комбинация от "Х" - демек 4х4.
Наистина ако може да обясните за недостатъците на Х-са при този модел.
От цялото четене стигнах до извода, че Х-Драйв и Х-са на по-стария модел (около 2001-2002, към който съм се насочил) не е едно и също нещо.
За това наистина ще оценя ако някой има представа да драсне малко повече за този прословут 4х4 монтиран при тази версия.
Има ли често срещани проблеми или е относително безпроблемен.
Много благодаря предварително.
Не получих кой знае колко отговора по предишния ми въпрос, за това ще питам отново.
Все повече везните накланят към БМВ и най-вероятно ще бъде този избор.
За това ще задам няколко въпроса, ако има преди това отговор ня тях наистина много се извинявам, използвах търсачката стотици пъти до сега и придобих бегла представа вече за модела.
Та накратко:
1. По какво се познава, че модела има по-високо клас музика - демек искам да си е заводско оригинално с БАС (предполагам, че го има). Къде стои - главно ме интересува за комби версията.
2. По какво се познава, че колата има заводски блутуут за телефона.
Общо взето това е първото, което ме интересува.
Както казах ще търся само и единствено 330д варианта като 99% твърдо съм решил да е с комбинация от "Х" - демек 4х4.
Наистина ако може да обясните за недостатъците на Х-са при този модел.
От цялото четене стигнах до извода, че Х-Драйв и Х-са на по-стария модел (около 2001-2002, към който съм се насочил) не е едно и също нещо.
За това наистина ще оценя ако някой има представа да драсне малко повече за този прословут 4х4 монтиран при тази версия.
Има ли често срещани проблеми или е относително безпроблемен.
Много благодаря предварително.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Колега, на 78ма страница зададох въпрос за 4х4 системата, специално в този модел и тези години и нямаше кой знае колко изчерпателни отговори. Прочети там да видиш, ама май тука няма колеги с подобна модификация
на колите си, или поне се крият.
За другите въпроси не мога да помогна.

За другите въпроси не мога да помогна.