Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от JTD » 29 Мар 2011, 22:34

speedhokk написа:Колега, на 78ма страница зададох въпрос за 4х4 системата, специално в този модел и тези години и нямаше кой знае колко изчерпателни отговори. Прочети там да видиш, ама май тука няма колеги с подобна модификация :mhihi: на колите си, или поне се крият.
За другите въпроси не мога да помогна.

Благодаря ти за отговорът.
Това съм го чел, ама и там се говори общо и нищо конкретно :)
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 30 Мар 2011, 7:23

JTD написа:Та накратко:
1. По какво се познава, че модела има по-високо клас музика - демек искам да си е заводско оригинално с БАС (предполагам, че го има). Къде стои - главно ме интересува за комби версията.
2. По какво се познава, че колата има заводски блутуут за телефона.

Общо взето това е първото, което ме интересува.
Както казах ще търся само и единствено 330д варианта като 99% твърдо съм решил да е с комбинация от "Х" - демек 4х4.

По броя колони в корите на шофьорската врата (ако е седан) или по надписа Харман Кардан на до дръжките на вратите отпред се познава по-високия клас музика.

Блутуут - най-малкото трябва да имаш поставка за телефон под подлакътника, колега.
Не е задължително да търсиш само блутуут - ако колата има екстри, запазена е, мотора е добър и ти хваща окото - винаги можеш да поставиш 1 Парот :yes:

За 4х4 - ще трябва да караш постоянно с 4 еднакви по размер, шарка и грайфер гуми!
330хд имат пробмели със автоматичните скоростни кутии на GM (тези с ZK са бетон!!) и чат-пат с раздатките!
Моят съвет е или да търсиш 330хд със ZK кутия или да се ориентираш към ръчка, че...честичко се предават GM-ските кутии...

Потребител
Аватар
Кара: Passat 6
Мечтае да кара: X5 2013

Мнение от balbow » 30 Мар 2011, 11:13

Здравейте .Наскоро взимам книжка и разполагам с до 8000 лв . и БМВ 320Д ми допада като цяло и се връзва в бюджета ми . Единственото което ме притеснява е разхода ,който са ми казвали че е висок ? Ако може собствениците на такива автомобили да споделят разхода градско и извънградско. Двоумя се кое ще е по икономично БМВ 320 Д 2000г или 318 бензин - на газ , пак тези години ? Кое според вас ще е по икономично и по-добро ? Моля за съвет :) Другото което е е Форд Фокус 2006 г ? Благодаря предварително

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 30 Мар 2011, 18:40

Прочети темата от начало, после прочети темата за разхода на Е46 и ще си отговориш сам на въпросите си!

Тази тема е създадена, за да се чете от новите потребители и едва когато имат набелязано конкретно Е46 да зададат въпросите си :D

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 30 Мар 2011, 18:43

balbow написа:Здравейте .Наскоро взимам книжка и разполагам с до 8000 лв . и БМВ 320Д ми допада като цяло и се връзва в бюджета ми . Единственото което ме притеснява е разхода ,който са ми казвали че е висок ? Ако може собствениците на такива автомобили да споделят разхода градско и извънградско. Двоумя се кое ще е по икономично БМВ 320 Д 2000г или 318 бензин - на газ , пак тези години ? Кое според вас ще е по икономично и по-добро ? Моля за съвет :) Другото което е е Форд Фокус 2006 г ? Благодаря предварително

Не знам кой ти е казал, че разхода на 320д е висок, ама много е сбъркал. Ти пък си сбъркал, че си мислиш, че читава 320д влиза в бюджет до 8000 лв. Сега остава собствениците на такива да ти обяснят защо :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от balbow » 30 Мар 2011, 19:11

След доста четене се убедих че разхода не е толко висок колкото спред някои мнения. И защо за 8к немога да взема читава 3-ка 99 , 2000г , защото тези години варвът тези пари и какви могат да бъдат проблемите ? И за подръжката ако може да разясните как стоят нещата (като цени на консумативи) . Благодаря предварително

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 30 Мар 2011, 19:12

Аз съм собственик на 320Д след фейслифта. Платил съм за нея 9000 лева (преди 2 месеца), но после съм сменил неща от рода на биалетки, предни амортесьори, тампон на дифа и ми остават демпферна шайба, дискове и накладки. За тези пари мисля, че можеш да си намериш читава преди фейслифта (2001 година), но си приготви ПОНЕ 1000 лева за да дооправиш!!!
Относно разхода - при нормално каране в града ми гори около 8, а извън града при скорост около 130 +/- ми гори около 5.5 - 6!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от balbow » 30 Мар 2011, 19:19

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details Да има нещо съмнително ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Мар 2011, 19:20

ka4i написа:Аз съм собственик на 320Д след фейслифта. Платил съм за нея 9000 лева (преди 2 месеца), но после съм сменил неща от рода на биалетки, предни амортесьори, тампон на дифа и ми остават демпферна шайба, дискове и накладки. За тези пари мисля, че можеш да си намериш читава преди фейслифта (2001 година), но си приготви ПОНЕ 1000 лева за да дооправиш!!!
Относно разхода - при нормално каране в града ми гори около 8, а извън града при скорост около 130 +/- ми гори около 5.5 - 6!

Сега си погледни дебитомера,филтрите,ЕГР и ще пооправиш разхода :mhihi: :yes: всичко може да се намери,това че е 11к или 9к - според мен на нашия пазар едва ли има значение :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 30 Мар 2011, 19:27

Сега си погледни дебитомера,филтрите,ЕГР и ще пооправиш разхода :mhihi: :yes: всичко може да се намери,това че е 11к или 9к - според мен на нашия пазар едва ли има значение :yes

Съвсем скоро ще сменя и 5те филтъра + 5W30 , че тоя месец се поохарчих с други неща! А и понеже колата е купувана от човек, а не от автокъща и ми каза, че са сменани консумативите преди 6000к. а аз съм навъртял досега за 2 месеца около 1500! И дебитомера го гледах - чист е!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525d '01
Мечтае да кара: m5

Мнение от 0utlaw » 30 Мар 2011, 19:40

Здравейте ! Дойде и моето време да си вземам кола и съм се насочил към е46. Колебая се между 320 д фейслифт и 330 д (фейс или не ). Гледам има интересни обяви, но общо взето нищо не разбирам от коли, и не искам да се хвърлям с толкова пари. Има ли някой от Велико Търново, който да разбира от посочените модели и евентуално да обиколим по автокъщите, да изберем нещо хубаво, за което естествено ще си платя? Благодаря.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mancutd » 30 Мар 2011, 22:18

Най-накрая и аз ще се уредя с някоя 3-ка на любимата ми марка :)
Сега останаха няколко въпроса, на които още не намирам отговор:
1: Баща ми дочул за човек от Петрич (аз съм от Сандански) дето ще ти докара вносна кола по поръчка...Та мислите ли, че може да се вярва на такива като цяло?
2: Имам бюджет от 10к, но като го познавам моя хване ли ни окото и от 12к ще вземе...Та мислите ли, че за до 12к(лв.) може да се намери читава е46 след фейслифта, щото видимо са по убави :)
3: Дочувам от доста хора, че дизела не са по-сполучливия мотор следкато цената е доста сходна с тази на бензина - има ли хляб в тая мисъл?
4: Мисля отдавна за пълно автокаско - изкажете мнение дали има смисъл за кола на 9 години да плащам 700лв. годишно и дали наистина има български застрахователни компании, които плащат механична повреда по двигател/кутия, защото съм чул за такива...
5: И последно...Виждам някои спойлери отпред са различни от други (ето пример)
http://upload-pictures.info/share-3D1B_4D938E95.html
http://upload-pictures.info/share-ECC4_4D938E95.html
Как ги слагате тези като на втората снимка, защото лично на мен ми харесва много повече. По-скъпи като цяло ли са или...

Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 31 Мар 2011, 8:09

Dimitroff написа:
JTD написа:Та накратко:
1. По какво се познава, че модела има по-високо клас музика - демек искам да си е заводско оригинално с БАС (предполагам, че го има). Къде стои - главно ме интересува за комби версията.
2. По какво се познава, че колата има заводски блутуут за телефона.

Общо взето това е първото, което ме интересува.
Както казах ще търся само и единствено 330д варианта като 99% твърдо съм решил да е с комбинация от "Х" - демек 4х4.

По броя колони в корите на шофьорската врата (ако е седан) или по надписа Харман Кардан на до дръжките на вратите отпред се познава по-високия клас музика.

Блутуут - най-малкото трябва да имаш поставка за телефон под подлакътника, колега.
Не е задължително да търсиш само блутуут - ако колата има екстри, запазена е, мотора е добър и ти хваща окото - винаги можеш да поставиш 1 Парот :yes:

За 4х4 - ще трябва да караш постоянно с 4 еднакви по размер, шарка и грайфер гуми!
330хд имат пробмели със автоматичните скоростни кутии на GM (тези с ZK са бетон!!) и чат-пат с раздатките!
Моят съвет е или да търсиш 330хд със ZK кутия или да се ориентираш към ръчка, че...честичко се предават GM-ските кутии...

Супер много ти благодаря!.
Значи за музиката главно се гледа на вратата за надписа на Харман. Дано да е сполучлива, че от сегашната ми кола, която е с Bose съм малко претенциозен :)

За скоростната кутия след написаното май най-добре явно да е ръчна а не автоматична.
Ако все пак изпадне много хубав екземпляр с автоматична такава, то като оглеждаш колата как да се разбере, че е с такава на ZF (предполагам не е ZK както си написал), а не с GM. Някакви специфични белези.

Благодаря.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 31 Мар 2011, 8:11

Най-сигурния начин е на канал и да гледаш какво пише :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 31 Мар 2011, 8:59

mancutd написа:Най-накрая и аз ще се уредя с някоя 3-ка на любимата ми марка :)
Сега останаха няколко въпроса, на които още не намирам отговор:
1: Баща ми дочул за човек от Петрич (аз съм от Сандански) дето ще ти докара вносна кола по поръчка...Та мислите ли, че може да се вярва на такива като цяло?
2: Имам бюджет от 10к, но като го познавам моя хване ли ни окото и от 12к ще вземе...Та мислите ли, че за до 12к(лв.) може да се намери читава е46 след фейслифта, щото видимо са по убави :)
3: Дочувам от доста хора, че дизела не са по-сполучливия мотор следкато цената е доста сходна с тази на бензина - има ли хляб в тая мисъл?
4: Мисля отдавна за пълно автокаско - изкажете мнение дали има смисъл за кола на 9 години да плащам 700лв. годишно и дали наистина има български застрахователни компании, които плащат механична повреда по двигател/кутия, защото съм чул за такива...
5: И последно...Виждам някои спойлери отпред са различни от други (ето пример)
http://upload-pictures.info/share-3D1B_4D938E95.html
http://upload-pictures.info/share-ECC4_4D938E95.html
Как ги слагате тези като на втората снимка, защото лично на мен ми харесва много повече. По-скъпи като цяло ли са или...

Благодаря предварително!

2: За до 12к можеш да си намериш читава. И за под 12к сигурно можеш зависи с какви екстри я искаш. Без екстри може и 11к да е, с много екстри и 15к може да е.
4: Има смисъл да си направиш пълно каско, най-малкото защото точно БМВ-та много се крадат. И цели коли и отделни части от колата. А да не стане така да си дал пари за колата и след половин година като ти я вземат да се биеш в главата защо не си платил ти още 700 лв за каско. А и ако недай си Боже се удариш ще има кой да ти плаща ( а ремонтите не са толкова евтини повярвай ми )
5: Първата снимка е на 320Д ПРЕДИ ФЕЙСЛИФТ с нормална броня. Втората снимка е на 320Д СЛЕД ФЕЙСЛИФТ със М броня. Принципно такива брони можеш да си намериш и тук във форума, като цената май беше нещо от сорта на ~500 лв. Не съм сигурен, но даже май съм виждал такава М броня ( като на втората снимка ) сложена на кола преди фейслифт-а и става ( май трябваше повече преправяне ).
Дано съм ти бил полезен.

ПредишнаСледваща

Назад към E46