Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
mancutd написа:Най-накрая и аз ще се уредя с някоя 3-ка на любимата ми марка
Сега останаха няколко въпроса, на които още не намирам отговор:
1: Баща ми дочул за човек от Петрич (аз съм от Сандански) дето ще ти докара вносна кола по поръчка...Та мислите ли, че може да се вярва на такива като цяло?
2: Имам бюджет от 10к, но като го познавам моя хване ли ни окото и от 12к ще вземе...Та мислите ли, че за до 12к(лв.) може да се намери читава е46 след фейслифта, щото видимо са по убави
3: Дочувам от доста хора, че дизела не са по-сполучливия мотор следкато цената е доста сходна с тази на бензина - има ли хляб в тая мисъл?
4: Мисля отдавна за пълно автокаско - изкажете мнение дали има смисъл за кола на 9 години да плащам 700лв. годишно и дали наистина има български застрахователни компании, които плащат механична повреда по двигател/кутия, защото съм чул за такива...
5: И последно...Виждам някои спойлери отпред са различни от други (ето пример)
http://upload-pictures.info/share-3D1B_4D938E95.html
http://upload-pictures.info/share-ECC4_4D938E95.html
Как ги слагате тези като на втората снимка, защото лично на мен ми харесва много повече. По-скъпи като цяло ли са или...
Благодаря предварително!
Това с "по-несполучлив мотор" не го схващам,пак някой някъде е казал нещо ,дето и той не разбира какво ,

Всичко може да се намери,тва с цената е най-тъпото нещо,ква е гаранцията ,че като дадеш 8к и 15к тази от 15 няма да се строши?Цената не винаги се определя от състояние,а търсене,есктри,интериор,екстериор и последно двигател - и да я караш може да и няма нищо ..Но след това

Аз без каско не бих карал .Ще ти кажа ,че имам удър с куче,сега ще правя щетата.Видимо - почти не можеш да разбереш ,че съм ударил куче,но щетите зад бронята и по нея + труда са 900+.Колата върви - мога и без тези части ,сам си прави извода.
Броните са последното нещо да гледаш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
mancutd написа:Най-накрая и аз ще се уредя с някоя 3-ка на любимата ми марка
Сега останаха няколко въпроса, на които още не намирам отговор:
1: Баща ми дочул за човек от Петрич (аз съм от Сандански) дето ще ти докара вносна кола по поръчка...Та мислите ли, че може да се вярва на такива като цяло?
Това ми звучи малко като... най-добрите коли са на Горубляне(София)
mancutd написа:2: Имам бюджет от 10к, но като го познавам моя хване ли ни окото и от 12к ще вземе...Та мислите ли, че за до 12к(лв.) може да се намери читава е46 след фейслифта, щото видимо са по убави
Това с читавите коли е супер субективно и строго индивидуално нещо... Както колегите по-горе са ти обяснили всичко е въпрос на късмет... , но не я ли провериш колата (някой който разбира!) отдолу ходовата част и двигател лично аз те съветвам да не се хвърляш... щото после мнооооого ще плачеш по сервизите!
mancutd написа:3: Дочувам от доста хора, че дизела не са по-сполучливия мотор следкато цената е доста сходна с тази на бензина - има ли хляб в тая мисъл?

mancutd написа:4: Мисля отдавна за пълно автокаско - изкажете мнение дали има смисъл за кола на 9 години да плащам 700лв. годишно и дали наистина има български застрахователни компании, които плащат механична повреда по двигател/кутия, защото съм чул за такива...
Колега сметни към тези 700лв. и още едни 200-250лв. за данък и аз лично не съм чувал застраховател да плаща за повреден двигател, скоростна кутия или ходова част...А и това да спестяваш 700лв. от застраховка на колата на година си е меко казано несериозно... все едно да бръкнеш в чувал със змии с надеждата никоя да не те ухапе

Сметни също и, че докарването от чужбина ще ти излезе не по-малко от 800лв.
Този който ще ти я докара колата също ще има своята надценка което автоматически означава още поне 1000лв.
+ Първоначалното обслужване на колата (филтри, ремъци, масла, ала бала)
+ Регистрация в КАТ
+ още някой дреболии
Айде сега смятай

Здравейте колеги, дойде и моят ред да се обзаведа с е46. Ориентирал съм се към 328. Но дали да не е 325?? Разполагам с бюджет 10к. Ясно ми е че за тях колата ще е от първите бройки напуснали завода - 98-99г. Спрял съм се на ей това, ако може да дадете мнение
http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 9708021612

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Точно това ли бе човек какво те грабна
Най добре си намери кола в стоков вид.
Аз предпочитам да е с оранжавия мигач и с тасове отколкото да е като тази

Най добре си намери кола в стоков вид.
Аз предпочитам да е с оранжавия мигач и с тасове отколкото да е като тази

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Freakster написа:Здравейте колеги, дойде и моят ред да се обзаведа с е46. Ориентирал съм се към 328. Но дали да не е 325?? Разполагам с бюджет 10к. Ясно ми е че за тях колата ще е от първите бройки напуснали завода - 98-99г. Спрял съм се на ей това, ако може да дадете мнение![]()
Доста селски тунинг

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Freakster написа:Здравейте колеги, дойде и моят ред да се обзаведа с е46. Ориентирал съм се към 328. Но дали да не е 325?? Разполагам с бюджет 10к. Ясно ми е че за тях колата ще е от първите бройки напуснали завода - 98-99г. Спрял съм се на ей това, ако може да дадете мнение![]()
тцтцтцтц, по-добре недей да взимаш нещо,което да изглежда така...колкото по истинска толкова,по-добре..след това я променяй,колкото искаш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Здравейте и от мен, колеги. Поздравления за избора ви на най-добрата марка автомобили. Ето и моята дилема. Винаги съм бил фен на BMW, не само защото е най-добрата за мен марка, но защото излъчва стил и класа и честно казано не намерих автомобил с по-добър дизайн (но да не се отклоняваме).
В скоро време възнамерявам да стана собственик на e46. Бюджетът ми е 12 000лв за покупката и още 2000 лв за регистрация и постягане на някоя част (общо 14 000) Искам BMW-то да е след фейслифта, защото дизайнът ми харесва много повече (2002-2004г).
Много се колебая дали да си купя дизел или бензин и какъв точно мотор да е.
Правя пробег около 30 000км. годишно.
Искам моторът да бъде еластичен и да изпреварвам бързо извънградско.
Колебая се между 2 мотора - 2.0 дизел 150 коня и 2.2 бензин 170 коня. Споделете мнения за тези 2 мотора и по какво се различават, кой ще върви по-добре, на кой каква е поддръжката, разхода. За бензиновия чух, че бил много слаб в ниските обороти и ставал приятен за каране след 3000 оборота.
Общо-взето спирам с конкретните въпроси, защото съм много объркан. Ако трябва да систематизирам, искам да ви помоля за възможно най-много мнения за тези 2 мотора, за тяхната поддръжка, разход и най-вече динамика.
В скоро време възнамерявам да стана собственик на e46. Бюджетът ми е 12 000лв за покупката и още 2000 лв за регистрация и постягане на някоя част (общо 14 000) Искам BMW-то да е след фейслифта, защото дизайнът ми харесва много повече (2002-2004г).
Колебая се между 2 мотора - 2.0 дизел 150 коня и 2.2 бензин 170 коня. Споделете мнения за тези 2 мотора и по какво се различават, кой ще върви по-добре, на кой каква е поддръжката, разхода. За бензиновия чух, че бил много слаб в ниските обороти и ставал приятен за каране след 3000 оборота.
Общо-взето спирам с конкретните въпроси, защото съм много объркан. Ако трябва да систематизирам, искам да ви помоля за възможно най-много мнения за тези 2 мотора, за тяхната поддръжка, разход и най-вече динамика.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
surfboard написа:Здравейте и от мен, колеги. Поздравления за избора ви на най-добрата марка автомобили. Ето и моята дилема. Винаги съм бил фен на BMW, не само защото е най-добрата за мен марка, но защото излъчва стил и класа и честно казано не намерих автомобил с по-добър дизайн (но да не се отклоняваме).
Off Topic:
Ела да те повозя на 2.2 170 бензин в ниските да видиш колко е слаб

По темата:
Мога да изразя мнение само за бензиновия 2.2 170 мотор, че като поддръжка не е нещо кои знае какво, стига разбира се да си попаднал на добър екземпляр..., но определено при тези километри годишно май най-добре ще е дизел заради разхода... освен ако не вземеш бензин и не сложиш газов инжекцион... въпрос на сметки според мен...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
surfboard написа:Здравейте и от мен, колеги. Поздравления за избора ви на най-добрата марка автомобили. Ето и моята дилема. Винаги съм бил фен на BMW, не само защото е най-добрата за мен марка, но защото излъчва стил и класа и честно казано не намерих автомобил с по-добър дизайн (но да не се отклоняваме).
Мойта е 320д автоматик и съм доволен доста. Като разход ми дава средно 7/100. Подръжка: на 20 000км масло и филтър. Мисля, че бензиновата ще върви малко повече но пък и разхода е по голям. Аз на мойта и навъртам по 40 000км. годишно и разхода на гориво ми е важен за портфейла. За тези пари можеш да намериш читава 320
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
adovet написа:surfboard написа:Здравейте и от мен, колеги. Поздравления за избора ви на най-добрата марка автомобили. Ето и моята дилема. Винаги съм бил фен на BMW, не само защото е най-добрата за мен марка, но защото излъчва стил и класа и честно казано не намерих автомобил с по-добър дизайн (но да не се отклоняваме).
Мойта е 320д автоматик и съм доволен доста. Като разход ми дава средно 7/100. Подръжка: на 20 000км масло и филтър. Мисля, че бензиновата ще върви малко повече но пък и разхода е по голям. Аз на мойта и навъртам по 40 000км. годишно и разхода на гориво ми е важен за портфейла. За тези пари можеш да намериш читава 320
Разликата при кръчмарски сметки е около 1100-1400лв годишно за гориво ,като в повече за бенза.Само ,че много зависи дали е градско или извънградско предимно,в кой град,начин на шофиране.
При извънградско предимно - разликата ще е по-голяма.За ускорение и изпреварване,не мога да оспоря бензина ,но и дизела този мотор е достатъчен да не говорим с ремап

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
фенове какво ще кажете за тази кукла - на нея съм се спрял
има нормални екстри не е кой знае какво! но едно ме притеснява защо е фейс лифт е със стария мотор 136 коня? идей ? също така мисля да е закарам на диагностика в Бош кар сервиз в Пазарджик -някой ползвал ли го е ? ще могат ли да ми направят точна диагностика там на бавареца! разгледах доста теми из форума особенно тази общата с многото вътре но въпреки това ми се струва .че пак съм пропуснал нещо - кажете на кой неща в колата да наблегна защото все пак до сега съм карал Саксо ВТС (някой ако мисли да си купова ВТС съм на среща независи кога и къде ще се ходи ! )
фенове какво ще кажете за тази кукла - на нея съм се спрял

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колата най-вероятно е била с удар отпред.
Волана на едната снима е брутално изтрит...ама брутално!
...тоест спокойно можеш да удвоиш километража + още ...незнайно колко!
Екстри...доста постна е колата.
По снимките няма как да се даде кой знае колко повече инфо, но...аз лично не бих си взел въпросната...
Волана на едната снима е брутално изтрит...ама брутално!
...тоест спокойно можеш да удвоиш километража + още ...незнайно колко!
Екстри...доста постна е колата.
По снимките няма как да се даде кой знае колко повече инфо, но...аз лично не бих си взел въпросната...
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Аз не бих се занимавал с този автомобил - като гледам състоянието на седалките - като че ли колата е карана и то все с поне 2 човека. Тапицерията е много отпусната, волана е маркуч (да не говорим, че ми се струва че е сменян - респективно има удар и бега е излязъл през предишния); гумите са намазани брутално... какво да ти кажа. Колата изгледжа много нагласена - катоя гледам сигурно и мотора е мит
От тези снимки толкова.
П.П. само джантите ме кефят

П.П. само джантите ме кефят