Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от adovet » 10 Апр 2011, 22:27

horrorman написа:Все се надявам да не е така, както казваш, ама... Дефакто тази кола струва около 25 бона с подобренията - газов инжекцион, M3 пълен тунинг, окачване, каско до 2012...
Зимата беше 20 бона, преди месец 18, сега 16900. Дано да се намери някой колега от форума дето е ходил да я гледа или поне знае нещо, та да ме откаже съвсем и да не ме е яд :)

Щом е седяла толкова време не е читава със сигурност. Бягай от нея мой съвет.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 10 Апр 2011, 23:09

Я ми дайте пример за изрядна кола, защото аз освен "бягай", "тичай", "пази" и други тем подобни не съм прочел в последните 30тина страници.

Относно последната кола. Какво и е нереалното на цената. За кола 2002 година дори са си множко. Всичко вложено в една кола е хвърлени пари на вятъра. Така, че колкото и М брони да сложи, все тая. Като изключим ненормално ниската граматична и правописна култура, на този продавач, не виждам какво толкова и има на колата. Особено, че при все, всичко това го разбирате само от снимки и инфо.
Човека ви пита дали сте гледали колата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 11 Апр 2011, 6:39

BoBoGTO написа:Я ми дайте пример за изрядна кола, защото аз освен "бягай", "тичай", "пази" и други тем подобни не съм прочел в последните 30тина страници.

Относно последната кола. Какво и е нереалното на цената. За кола 2002 година дори са си множко. Всичко вложено в една кола е хвърлени пари на вятъра. Така, че колкото и М брони да сложи, все тая. Като изключим ненормално ниската граматична и правописна култура, на този продавач, не виждам какво толкова и има на колата. Особено, че при все, всичко това го разбирате само от снимки и инфо.
Човека ви пита дали сте гледали колата...

Колега като търсиш кола не гледай най ниските цени от даден модел. Аз мойта като я взимах преди една година можеше да взема същата за 9-10 000лв., но я взех за 14 900лв. Това също не е гаранция. Тогава имаше и по скъпи, които бяха пълен боклук. Просто обикаляй гледай и не се лъжи само по външният вид, защото подръжката на наще автомобили не е никак евтина и е много кофти да вземеш кола и да почнеш да се ръсиш сумати пари за ремонти. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от horrorman » 11 Апр 2011, 6:45

Колата НЕ е M3, а е Е46 330.

И да, за мен е добре и важно да има Газов Инжекцион.

За цената, знам ли - може да е на зор човека и затова да е така ниска. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 11 Апр 2011, 8:07

Само да вметна, че цената по принцип се определя от пазара (търсенето) а не от продавача (предлагането) ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 11 Апр 2011, 8:37

Е щом не е М3 начи цената е нормална...ходи я гледай колега. Закарай я в БМВ ше ти земат 60лв за пълна проверка и ше ти кажат дали и има нещо...незнам дали има турбо тая кола (доста съм бос в тея неща), но ако има намираш някой който разбира от турбо и да го чуе да види дали не издиша и така....
Мисля че най-хубавото нещо което човек може да направи когато купува БМВ е да я закара в камор или дару да я проверат. Аз така направих с мойта и да чукам на дърво 15 месеца по-късно не съм имал нито един проблем....

П.П. Иначе ако колата наистина е М3 цената е смешна и аз също бих казал БЕГАЙ от нея щото най-евтината М3 Е46 в България ако не се лъжа е 36000-40000лв
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 11 Апр 2011, 9:29

колата не не М3, не е и с турбо :wtf: . цената и е подозрително ниска, но може да има милион причини за това. като например да ти писне да продаваш една кола половин година и накрая да е продадеш на загуба, само и само да се махне от теб. лично аз така съм разкарвал две коли, защото ми писва да им влача обявите по сума време. трябва да се гледа на място, по снимки не става :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 11 Апр 2011, 9:31

@BMW120: Незнам колега какво разбираш под пълна проверка за 60лв. в Камор, но ми се струва, че си се объркал нещо...

Пълната проверка на колата която се води по 72 точки (или 73 не помня точно) струва около 280лв. и трае около 4 часа.

А другата по слабата проверка в Камор е с продължителност около 2 часа и струва над 100лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 11 Апр 2011, 9:55

devil_vas написа:колата не не М3, не е и с турбо :wtf: .

Виж кво съм писал в скобите...

Ciki точно за тази проверка става дума и беше около 4-5 часа. Незнам на теб кой ти е взел толкова но на мен ми взех около 60-70лв не помня точно колко бяха. Единствената грешка която намери компютъра беше водната помпа, даже имаше и прИмоция ъпдейт на софтуера та се възползвах и от него....и така
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 11 Апр 2011, 10:15

@BMW120

Предстой ми да направя такава проверка и да ме удостоят със сертификат по стандартите на БМВ :)

Та още не съм минал тази процедура, но при проверка колко ще ми струва това са цените които ми казаха в Камор.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 11 Апр 2011, 10:23

BMW120 написа:
devil_vas написа:колата не не М3, не е и с турбо :wtf: .

Виж кво съм писал в скобите...

Ciki точно за тази проверка става дума и беше около 4-5 часа. Незнам на теб кой ти е взел толкова но на мен ми взех около 60-70лв не помня точно колко бяха. Единствената грешка която намери компютъра беше водната помпа, даже имаше и прИмоция ъпдейт на софтуера та се възползвах и от него....и така

Взели са ти пари само за диагностика - тя е около 70 лева в Дару.

П.с. Провери при някой друг дали ти е сменен софта, че на втори клиент на Камор ... парите взети - софта си е същия :mhihi: :mhihi: ... къде е проблема да е процедира така и в Дару :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Апр 2011, 11:02

:OT:
Dimitroff написа:П.с. Провери при някой друг дали ти е сменен софта, че на втори клиент на Камор ... парите взети - софта си е същия :mhihi: :mhihi: ... къде е проблема да е процедира така и в Дару :mhihi:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Стига бе!!! Верно ли не са сменили софта?
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 11 Апр 2011, 13:21

Каручката си изглежда добре, има фаца, въпроса е какво ще покаже прегледа. Отиваш вземаш и водиш на доктор Камор, той ще ти каже има ли диагноза пациента няма ли. Ако няма значи е това което търсиш с това газово, вземаш и си ти :idea:

:OT: Комбинацията М3 визия + капачка за газ няма да я коментирам :mhihi:
Последна промяна Drum на 11 Апр 2011, 13:42, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 11 Апр 2011, 13:33

Drum написа:
:OT: Комбинацията М3 визия + капачка за газ няма да я коментирам :mhihi:

:mhihi:
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 11 Апр 2011, 14:08

adovet написа:Колега като търсиш кола не гледай най ниските цени от даден модел. Аз мойта като я взимах преди една година можеше да взема същата за 9-10 000лв., но я взех за 14 900лв. Това също не е гаранция. Тогава имаше и по скъпи, които бяха пълен боклук. Просто обикаляй гледай и не се лъжи само по външният вид, защото подръжката на наще автомобили не е никак евтина и е много кофти да вземеш кола и да почнеш да се ръсиш сумати пари за ремонти. :yes:

Точно това направих когато взех моята кола. Имаше една единствена кола, която беше по-евтина във всички обяви в cars.bg и мобилето. Тази я избрах, защото беше от моя град.
Та да чукна на дърво за година и половина и 40к км нищо сериозно. Окачването въобще го изключвам, защото си е свързано с дупките и начина на каране. Всичко на всичко имам един термостат, 2 предни ниски говорителя, едно cd, айде ще сложа и волана, бордовия и подлакътника, защото може би това също оказа влияние в цената.
Замисли се над следното: Ако имаш избор между 2 коли, като цяло всичко еднакво, единствено на едната цената е 10к, на другата 15к. Ако видимо и 2те нямат проблеми, единственото притеснение, е че едната е с прекалено ниска цена. Дилема не виждам. Каквото и да и стане на тази евтината и то пак е под въпрос дали въобще ще стане, не мислиш ли, че тея 5 бона дето си ги спестил ще го покрият? Пак казвам, че примера е за еднакви коли. Не говоря ако едната е 136, другата 204 коня. Ти сам каза, че си можел да вземеш същата- на това се основавам. Според мен това е голяма грешка.
Някой наясно с икономиката спомена- цената се формира от търсенето, не от предлагането. По простичко не е проблема в този, който иска парите, а в този, който ги дава.
Когато разбрах пишика с волана, още когато взех колата, воланите вървяха 300-400лв. Когато се реших да си взема ми искаха по 500-600. А разбрах тука във форума, че има хора дето и доста повече са дали.
Просто да добиете представа с тези си изказвания какво причинявате на икономиката в България. :D
Каквото и да правите карате коли на по 5-10 години. Колкото и пари да дадете за нея, пак си остава кенеф. И да, и аз карам такъв!

ПредишнаСледваща

Назад към E46