Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
А някой може ли да ми каже това SMG кое поколение е, II, III?
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
Това, което се слага на Мките, третото поколение ли е и как се различват въобще? По външния вид ли само?
И пак да попитам, има ли нещо по-особено при смяната на кормилото с Мково например, когато колата е със СМГ и какво се прави с тези пера отстрани. Просто си се закрепят обратно или как?
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
Това, което се слага на Мките, третото поколение ли е и как се различват въобще? По външния вид ли само?
И пак да попитам, има ли нещо по-особено при смяната на кормилото с Мково например, когато колата е със СМГ и какво се прави с тези пера отстрани. Просто си се закрепят обратно или как?
За мен останаха тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details в плевен и тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details в софия . За тази в Плевен продавачът много ми е хвали по телефона , имала сервизни книжки всичко , в много добро състояние на въпроса може ли да е закараме в БМВ за диагностика каза че няма никакъв проблем даже било близко до него . синьото софийското също казаха че е перфектно и няма проблем да се закара на диагностика но при него ме тормози това че е 4х4 по скъпата евентуална потдръжка и по високия разход , кожата ще е преглътна все някак си ...... но сивото ми се вижда супер запазено ..... но пък сивото по наточено даже пише и казаха че е с чип а и е с 2000 по евтино от другото .....
Питах продавача дали може да направим коментар по цената за сивото ама нещо не беше доволен от въпроса според мен си заслужава парата ...... някой нещо да ме посъветва ?
Поздрави и успех на всички в мойто положение ;-)
Питах продавача дали може да направим коментар по цената за сивото ама нещо не беше доволен от въпроса според мен си заслужава парата ...... някой нещо да ме посъветва ?

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
komshiqta написа:За мен останаха тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details в плевен и тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details в софия . За тази в Плевен продавачът много ми е хвали по телефона , имала сервизни книжки всичко , в много добро състояние на въпроса може ли да е закараме в БМВ за диагностика каза че няма никакъв проблем даже било близко до него . синьото софийското също казаха че е перфектно и няма проблем да се закара на диагностика но при него ме тормози това че е 4х4 по скъпата евентуална потдръжка и по високия разход , кожата ще е преглътна все някак си ...... но сивото ми се вижда супер запазено ..... но пък сивото по наточено даже пише и казаха че е с чип а и е с 2000 по евтино от другото .....
Сивото изглежда по добре според мене
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Поне на синьото километрите е много вероятно да се на пипани.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
adovet написа:komshiqta написа:За мен останаха тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details в плевен и тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details в софия . За тази в Плевен продавачът много ми е хвали по телефона , имала сервизни книжки всичко , в много добро състояние на въпроса може ли да е закараме в БМВ за диагностика каза че няма никакъв проблем даже било близко до него . синьото софийското също казаха че е перфектно и няма проблем да се закара на диагностика но при него ме тормози това че е 4х4 по скъпата евентуална потдръжка и по високия разход , кожата ще е преглътна все някак си ...... но сивото ми се вижда супер запазено ..... но пък сивото по наточено даже пише и казаха че е с чип а и е с 2000 по евтино от другото .....
Сивото изглежда по добре според мене
=================================================================================
Според мен синьото е доста по добро /с по хубава джанта, регистрирано /спестява ти още 400/500 лв/ , на по-добра цена, и по -хубава стойка има/, а това плевенското е с бутани километри

За сивото ми казаха че това са му километрите , че цигара не е палено в него ... абе бая ми го похвали а аз смятам да го закачат за компа , и да го прегледат ходовата част. идеята е да видя синьото и после до плевен за сивото , което ми хареса повече взимам него .... ако ми харесат де .... 

- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
komshiqta написа:За сивото ми казаха че това са му километрите , че цигара не е палено в него ... абе бая ми го похвали а аз смятам да го закачат за компа , и да го прегледат ходовата част. идеята е да видя синьото и после до плевен за сивото , което ми хареса повече взимам него .... ако ми харесат де ....
Ооо да 133к реални,карана само от някоя бабичка до пазара и обратно

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
jumjumski написа:komshiqta написа:За сивото ми казаха че това са му километрите , че цигара не е палено в него ... абе бая ми го похвали а аз смятам да го закачат за компа , и да го прегледат ходовата част. идеята е да видя синьото и после до плевен за сивото , което ми хареса повече взимам него .... ако ми харесат де ....
Ооо да 133к реални,карана само от някоя бабичка до пазара и обратнопредната седалка долу в ляво ми се вижда леко разръфана,може и от снимката да е,най-добре си я закарай на сервиз.

Ко, речи ?

на 133333 км реални, 10 годишна кола, внос от Макарония преполагам

Ми докато не я видя немога нищо да кажа ..... предполагам като се закачи за компа ще лъснат и километрите и ще се разбере .... и двете са ми на кантар ама още незнам кое ще е мнооого съм в чуденка ама то ще си покаже кое ще е .... дано да мога да се похваля до края на седмицата с нова придобивка ......
Уговорих си срещи да ги карам и двете коли на диагностика компютърна + ходова част ... между другото 120лв на кола ще ми струва удоволствието но предпочитам да се набутам отколкото да си блъскам главата после ...... сега остава да видим кой ще е победител .... ако има такъв ....
Поздрави
Поздрави
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
komshiqta написа: ..... предполагам като се закачи за компа ще лъснат и километрите и ще се разбере .......
Ако са ги връщали хора които с това се занимават, няма да лъснат, ще излязат такива, каквито пише на таблото

По чипа на ключа трябва да успеят да ги хванат поне някои...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
на мен синята повече ми харесва:
1. Километрите са й истински по всяка вероятност - няма кой да се занимава с връщане и да не ги върне на 130хил. примерно.
2. Има кожен салон.
3. 4x4 въобще не е лошо нещо, особено ако това ти е колата и за зимата.
4. Има вероятност в тези 300к да са й сложили ново турбо сравнително скоро.
5. По-ниска цена.
Тая Плевенската също изглежда прилично по принцип, но не бих бил път до там аз лично + това продавача ще се ебава с пазарлъка ако си харесаш колата, понеже ще знае, че така или иначе си бил път до там.
1. Километрите са й истински по всяка вероятност - няма кой да се занимава с връщане и да не ги върне на 130хил. примерно.
2. Има кожен салон.
3. 4x4 въобще не е лошо нещо, особено ако това ти е колата и за зимата.
4. Има вероятност в тези 300к да са й сложили ново турбо сравнително скоро.
5. По-ниска цена.
Тая Плевенската също изглежда прилично по принцип, но не бих бил път до там аз лично + това продавача ще се ебава с пазарлъка ако си харесаш колата, понеже ще знае, че така или иначе си бил път до там.
Принципно и мен синьото повече ме кефи..... Той може би и така ще си помисли щото ще е закарам на диагностика и ще платя 120 лв ама аз вече съм ги прежалил , кожата за мен е - ама иначе стои много добре с цветовете и наистина повече ме кефи .... само всичко да му излезне читаво .... макар че ме съмнява за тази цена понеже виж сивото на каква е ..... общо взето ще видим какво ще покаже диагностиката ...
ааааа + това синьото е с чип ще ми спестят още пара .....
ааааа + това синьото е с чип ще ми спестят още пара .....

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Аз бих те посъветвал да провериш сервизната история на колите!
Това, че пише, че е на 130-150к километри няма почти никакви значение...
В БГ супер трудно е да намериш дизелов мотор на по малко от 200к. и то на над 5 години...не е невъзможно, но е игла в купа сено...
Те за това се купуват дизелите за да се карат така, че това да не те притеснява...
Важно е обаче как е поддържана колата.
В Камор могат да ти направят справка за сервизната история от - до ... стига колата да е влизала в оторизиран сервиз...
Покарай я огледай я внимателно и ако ти хареса се меткай ... а разходите след това са ти неизбежни!
Това, че пише, че е на 130-150к километри няма почти никакви значение...
В БГ супер трудно е да намериш дизелов мотор на по малко от 200к. и то на над 5 години...не е невъзможно, но е игла в купа сено...
Те за това се купуват дизелите за да се карат така, че това да не те притеснява...
Важно е обаче как е поддържана колата.
В Камор могат да ти направят справка за сервизната история от - до ... стига колата да е влизала в оторизиран сервиз...
Покарай я огледай я внимателно и ако ти хареса се меткай ... а разходите след това са ти неизбежни!