помагайте- от някъде влиза вода
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- xtreme_bg
- кандидат ентусиаст
-
КОЛЕГИ ПРЕГЛЕДАЙТЕ МИ ПОСТОВЕТЕ ПО ПРОБЛЕМА...ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ ГО ОТКРИХ ОТ КЪДЕТО НАЙ-ВЕЧЕ НАВЛИЗАШЕ ВОДА В КУПЕТО ОСНОВНО НА ШОФИОРА И ОТЗАДЕ...СЕГА ОСТАВА И САМО ДА РЕША И ВОДАТА КОЯТО ВЛИЗА ОТ ПОД УПЛАТНЕНИЕТО НА ВРАТАТА И САМАТА ЛАМАРИНА...ПОНЕ ТОВА Е МАЛКО
- tedier
- Потребител
-
- Кара: 316I 1999 E46
- Мечтае да кара: всяка М5
Огромно БЛАГОДАРЯ! на Ангелски! При мен беше точно това причината въпросната материя се беше разлепила отдолу и на двете врати :-) . Сега вече проблема е решен. За съжаление тази тревога е възможна на всяко БМВ,защото явно като поостареят колите лепилото вече не е същото... Действително процедурата не ми отне повече от 30 минути и то защото на нешофьорската врата ми се откачи жилото за отваряне на вратата , което се слага лесно само че трябва време да му разбереш механизма(така че като си сваляте корите внимайвайте да не го свалите без да искате.
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Благодаря на Ангелски! Автомивката доказа неговото твърдение, относно влизането на водата. След това свалих кората и наистина в долната част имаше разлепване, дано силикона свърши работа. Благодаря и на всички отзовали се колеги!
ВАЖНО:да ви кажа,за водата в купето,водата влиза във вратите от уплатненията на прозорците от там се стича по една изолация вътре във врътъта,която се намира под кората и от там ако ти се е разлепило в долният краи прави "мостче" с кората която при затворена врата е над средата на прага и се стича в/у уплатнението и от там вътре.отне ми два месеца докато го разбера.отворете вратата и поливайте с едно шише отвън на прозореца и после погледнете от долу където е декоративната кора и ще видите ,че е от там.в момента съм го лепнал със силикон но не е на стопроцента сигурно.мисля да махна това под кората и да лепна един найлон пък ще видим какво ще стане
tishoto написа:ВАЖНО:да ви кажа,за водата в купето,водата влиза във вратите от уплатненията на прозорците от там се стича по една изолация вътре във врътъта,която се намира под кората и от там ако ти се е разлепило в долният краи прави "мостче" с кората която при затворена врата е над средата на прага и се стича в/у уплатнението и от там вътре.отне ми два месеца докато го разбера.отворете вратата и поливайте с едно шише отвън на прозореца и после погледнете от долу където е декоративната кора и ще видите ,че е от там.в момента съм го лепнал със силикон но не е на стопроцента сигурно.мисля да махна това под кората и да лепна един найлон пък ще видим какво ще стане
На бас ,че не си прочел темата

- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте,връщам се отново на темата,но с основание според мен.За какво става въпрас или какво друго открих.Самите щипки на кората имат гумени уплатнители / пръстени/,които също може да се скапат и през щипките да сълзи и оттам вътре в купето.Пиша го това,защото поредното БМВ влезе в гаража за същия проблем и при сваляне на кората всичко си беше нормално и трябваше да я обливаме с вода докато забележем,че от дупките на щипките леко сълзи.Разгледах внимателно щипките и по точно гумените уплатнения и установих,че са заминали и не уплатняват като трябва.Решението бе със силикон и вече две седмици след доста дъж и сняг няма рекламация.
Споделям това с Вас и се надявам да съм бил полезен.
Споделям това с Вас и се надявам да съм бил полезен.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- panafon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кара Е46
проблема е решен и при мен се беше разлепило на двете врати под кората изолацийката от долу но вече всичко е ок благодара на всички за помоща
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Re: помагайте- от някъде влиза вода
Да това уплатнение дето е като хастар , най често проблема идва от него
При мен лепилото е бая по-малко отколкото на снимката.
Тази тема май е за "важни" или "често срещани проблеми"
като гледам много хора страдат от тоя проблем ,а много и късно разбират за него !
При мен лепилото е бая по-малко отколкото на снимката.
© написа:http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=356847
Тази тема май е за "важни" или "често срещани проблеми"
като гледам много хора страдат от тоя проблем ,а много и късно разбират за него !

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Здравейте колеги,
При мен пък проблема е, че тече от горната част на лявата колонка на предния прозорец. След автомивка или силен дъжд се намокря колонката и някой път се процеждат капчици и капчт върху отводите на парното. Това уплатнение на прозореца ли е?
При мен пък проблема е, че тече от горната част на лявата колонка на предния прозорец. След автомивка или силен дъжд се намокря колонката и някой път се процеждат капчици и капчт върху отводите на парното. Това уплатнение на прозореца ли е?
- gocho_
- младши ентусиаст
-
За уплатнението : по-ясно от видео ,няма накъде
http://www.youtube.com/watch?v=gbpeSo7m ... re=related
Само неразбирам ,що не откачиха кората ,че да има е по-удобно

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
gocho_ написа:За уплатнението : по-ясно от видео ,няма накъде![]()
![]()
![]()
Много мерси за линка, сега ще го гледам да видя какво трябва да направя.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
тоя линк май е за общия/масовия проблем , а нещата при тебе явно са различни 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Разгледах клипчето но то е за долната част на вратата, а при мен проблема е от горна лява част (при шофиора) по колонката се стича вода. по мой виждания е някъде горе в ъгъла проблема
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Такамм, аз вече за 2-ри път си разглобявам шофьорската и пасажерската врата. Лепя с черен силикон шумоизолацията отдоло, отгоре от всякъде, правя воден тест и пак си тече
Проблема ми идва малко по-отгоре в лево
Тече от прореза на моторчето за вдигне на стъклото. От там подлизва между ламарината и шумоизолацията на вратата и стига до прага на колата (при затворена врата). Тече от де що има дупка, като например-технологични отвори и др. по-малки хотворчета (абе 12 годишна лейка
). Хубаво би било да се сложи от този пластичният материял (дето мяза на болкит. Между другото този материял старее и е хубаво да се размачка за да си върне свойствата), но не разполагам с такъв. Ползвам квото е останало от него. На всичкото отгоре тея дето са ми слагали музиката (говорителите) са ми разпробили-разшерили отворите за тях в ламарината на вратата.И от там си тече. Незнам как е било с оригиналните говорители за съжеление, но както и да е оправих проблема там. Така, че вече станах режисьор на късометражни филмчета
Направил съм снимков матриял. Но ще го кача, след 10-на дена. За пореден път ще си отварям вратичките...
и дано да е за последно
сега вече ще играе яко силикон и найлон, но нямам избор.