помагайте- от някъде влиза вода

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 11 Окт 2008, 20:49

КОЛЕГИ ПРЕГЛЕДАЙТЕ МИ ПОСТОВЕТЕ ПО ПРОБЛЕМА...ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ ГО ОТКРИХ ОТ КЪДЕТО НАЙ-ВЕЧЕ НАВЛИЗАШЕ ВОДА В КУПЕТО ОСНОВНО НА ШОФИОРА И ОТЗАДЕ...СЕГА ОСТАВА И САМО ДА РЕША И ВОДАТА КОЯТО ВЛИЗА ОТ ПОД УПЛАТНЕНИЕТО НА ВРАТАТА И САМАТА ЛАМАРИНА...ПОНЕ ТОВА Е МАЛКО

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 11 Окт 2008, 20:54

BMDrago написа:
panafon написа:и при мен е така мястото на шофьора и зад него всичко е във вода но много, продухал съм каналчетата за одводнение на шибидаха преди това и пак е гьол

И аз бях точно така :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 316I 1999 E46
Мечтае да кара: всяка М5

Мнение от tedier » 12 Окт 2008, 21:31

Огромно БЛАГОДАРЯ! на Ангелски! При мен беше точно това причината въпросната материя се беше разлепила отдолу и на двете врати :-) . Сега вече проблема е решен. За съжаление тази тревога е възможна на всяко БМВ,защото явно като поостареят колите лепилото вече не е същото... Действително процедурата не ми отне повече от 30 минути и то защото на нешофьорската врата ми се откачи жилото за отваряне на вратата , което се слага лесно само че трябва време да му разбереш механизма(така че като си сваляте корите внимайвайте да не го свалите без да искате.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 20 Окт 2008, 8:13

Благодаря на Ангелски! Автомивката доказа неговото твърдение, относно влизането на водата. След това свалих кората и наистина в долната част имаше разлепване, дано силикона свърши работа. Благодаря и на всички отзовали се колеги!

Потребител
Аватар

Мнение от tishoto » 21 Окт 2008, 15:15

ВАЖНО:да ви кажа,за водата в купето,водата влиза във вратите от уплатненията на прозорците от там се стича по една изолация вътре във врътъта,която се намира под кората и от там ако ти се е разлепило в долният краи прави "мостче" с кората която при затворена врата е над средата на прага и се стича в/у уплатнението и от там вътре.отне ми два месеца докато го разбера.отворете вратата и поливайте с едно шише отвън на прозореца и после погледнете от долу където е декоративната кора и ще видите ,че е от там.в момента съм го лепнал със силикон но не е на стопроцента сигурно.мисля да махна това под кората и да лепна един найлон пък ще видим какво ще стане

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 21 Окт 2008, 16:16

tishoto написа:ВАЖНО:да ви кажа,за водата в купето,водата влиза във вратите от уплатненията на прозорците от там се стича по една изолация вътре във врътъта,която се намира под кората и от там ако ти се е разлепило в долният краи прави "мостче" с кората която при затворена врата е над средата на прага и се стича в/у уплатнението и от там вътре.отне ми два месеца докато го разбера.отворете вратата и поливайте с едно шише отвън на прозореца и после погледнете от долу където е декоративната кора и ще видите ,че е от там.в момента съм го лепнал със силикон но не е на стопроцента сигурно.мисля да махна това под кората и да лепна един найлон пък ще видим какво ще стане

На бас ,че не си прочел темата :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 01 Ное 2008, 20:57

Здравейте,връщам се отново на темата,но с основание според мен.За какво става въпрас или какво друго открих.Самите щипки на кората имат гумени уплатнители / пръстени/,които също може да се скапат и през щипките да сълзи и оттам вътре в купето.Пиша го това,защото поредното БМВ влезе в гаража за същия проблем и при сваляне на кората всичко си беше нормално и трябваше да я обливаме с вода докато забележем,че от дупките на щипките леко сълзи.Разгледах внимателно щипките и по точно гумените уплатнения и установих,че са заминали и не уплатняват като трябва.Решението бе със силикон и вече две седмици след доста дъж и сняг няма рекламация.
Споделям това с Вас и се надявам да съм бил полезен.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кара Е46

Мнение от panafon » 04 Ное 2008, 8:43

проблема е решен и при мен се беше разлепило на двете врати под кората изолацийката от долу но вече всичко е ок благодара на всички за помоща

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Re: помагайте- от някъде влиза вода

Мнение от gocho_ » 27 Юли 2010, 12:33

Да това уплатнение дето е като хастар , най често проблема идва от него
При мен лепилото е бая по-малко отколкото на снимката.

© написа:http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=356847
Изображение

Тази тема май е за "важни" или "често срещани проблеми"
като гледам много хора страдат от тоя проблем ,а много и късно разбират за него !
:duel:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 27 Юли 2010, 14:47

Здравейте колеги,

При мен пък проблема е, че тече от горната част на лявата колонка на предния прозорец. След автомивка или силен дъжд се намокря колонката и някой път се процеждат капчици и капчт върху отводите на парното. Това уплатнение на прозореца ли е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gocho_ » 27 Юли 2010, 15:57

За уплатнението : по-ясно от видео ,няма накъде :!: :!: :!:

http://www.youtube.com/watch?v=gbpeSo7m ... re=related

Само неразбирам ,що не откачиха кората ,че да има е по-удобно :conf:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 27 Юли 2010, 16:18

gocho_ написа:За уплатнението : по-ясно от видео ,няма накъде :!: :!: :!:

http://www.youtube.com/watch?v=gbpeSo7m ... re=related

Само неразбирам ,що не откачиха кората ,че да има е по-удобно :conf:

Много мерси за линка, сега ще го гледам да видя какво трябва да направя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gocho_ » 27 Юли 2010, 16:21

тоя линк май е за общия/масовия проблем , а нещата при тебе явно са различни :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 27 Юли 2010, 16:37

Разгледах клипчето но то е за долната част на вратата, а при мен проблема е от горна лява част (при шофиора) по колонката се стича вода. по мой виждания е някъде горе в ъгъла проблема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 09 Авг 2010, 12:33

Такамм, аз вече за 2-ри път си разглобявам шофьорската и пасажерската врата. Лепя с черен силикон шумоизолацията отдоло, отгоре от всякъде, правя воден тест и пак си тече :mhihi: Проблема ми идва малко по-отгоре в лево :confused: Тече от прореза на моторчето за вдигне на стъклото. От там подлизва между ламарината и шумоизолацията на вратата и стига до прага на колата (при затворена врата). Тече от де що има дупка, като например-технологични отвори и др. по-малки хотворчета (абе 12 годишна лейка :mhihi: ). Хубаво би било да се сложи от този пластичният материял (дето мяза на болкит. Между другото този материял старее и е хубаво да се размачка за да си върне свойствата), но не разполагам с такъв. Ползвам квото е останало от него. На всичкото отгоре тея дето са ми слагали музиката (говорителите) са ми разпробили-разшерили отворите за тях в ламарината на вратата.И от там си тече. Незнам как е било с оригиналните говорители за съжеление, но както и да е оправих проблема там. Така, че вече станах режисьор на късометражни филмчета :mhihi: Направил съм снимков матриял. Но ще го кача, след 10-на дена. За пореден път ще си отварям вратичките... :mhihi: и дано да е за последно :evil: сега вече ще играе яко силикон и найлон, но нямам избор.

ПредишнаСледваща

Назад към E46