Подгрев огледала

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 29 Окт 2008, 17:41

Че каква далавера има, никаква. Просто ти трябват огледала с подгрев, няколко метра кабел, букси, поялник, тинол, сваляне кората на вратите, сваляне на огледалата и тяхното разглобяване, прекарване на кабел и запояване, прекарване през голямата букса на вратата на кабела, събиране, монтаж на отделно ключе и това е. 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 29 Окт 2008, 19:54

NikiNikolov написа:Че каква далавера има, никаква. Просто ти трябват огледала с подгрев, няколко метра кабел, букси, поялник, тинол, сваляне кората на вратите, сваляне на огледалата и тяхното разглобяване, прекарване на кабел и запояване, прекарване през голямата букса на вратата на кабела, събиране, монтаж на отделно ключе и това е. 8)
Мерси за инфото :D това ми беше ясно по-скоро се чудех нямали начин да се свърже към копчето за задното стъкло :roll: и все пак благодаря, Аз на Вентото бях си го направил така: понеже ми беше се прекъснал подгрева/платката-така да я нарека/ защото един гарван ми прасна огледалото и се наложи да отида при стъклар да ми отреже за 5 лв. наредих на гърба на огледалото с помоща на двойно залепващо тиксо много тънък (забравих как се казваше телта за реотаните) свързах го и до ден днешен бачка ама там нямаше толкова електроника :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 30 Окт 2008, 11:54

Може да се включи където искаш и както искаш. Реотаните са направини от "кантал", онез за печките с навитите реотани, стават и тези които продават за резервни части за скара :mhihi: . Необходимо е само желание да направиш нещо, не само да се ръсят пари насам-натам за всякви чудесии и простотии, които доста често срещам из форума. Подгрев става също и с със съпротивления-високо мощни :mhihi: . Айде стига съм давал акъл, че някой ще ми вземе хляба :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo752 » 30 Окт 2008, 21:23

NikiNikolov написа:Може да се включи където искаш и както искаш. Реотаните са направини от "кантал", онез за печките с навитите реотани, стават и тези които продават за резервни части за скара :mhihi: . Необходимо е само желание да направиш нещо, не само да се ръсят пари насам-натам за всякви чудесии и простотии, които доста често срещам из форума. Подгрев става също и с със съпротивления-високо мощни :mhihi: . Айде стига съм давал акъл, че някой ще ми вземе хляба :mhihi: .
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 01 Ное 2008, 13:47

Мойто неска го видях че едната клейма е излязла и викам да го извадя да я свържа и пат счупих го сега сигурно скоро няма да мога да спа :evil: дано застрахователите да ми го платят да си го сменя .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 01 Ное 2008, 22:29

Абе пичове и при мене е като при колегата преди мен. Извадила се е едната клема и не мога да махна огледалото. Много яко го напъвах и не иска да излезе, страх ме е да не се счупи!!! Кажете има ли неква хватка при свалянето на тези стъкла, на старата ми е36-ца ставаше много лесно - дърпаш леко и то се откача от 4-те щипки. Тука как става?????

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 01 Ное 2008, 22:31

И тука явно е така само че аз го напъвах само от едната страна защото не можах да бръкна от другата и се счупи крехко е :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 01 Ное 2008, 22:41

А аз го напъвах от двете страни с Г-образни евреъски звезди и по-скоро щех да изкърта вратата със се огледалото отколкото да се откачи скапаното огледало!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo752 » 01 Ное 2008, 23:06

Абе май е въпрос на късмет да излезе цяло :mhihi: при мен едното стана лесно обаче другото :evil: бая се запъна и накрая се отказах :evil: да не го спраскам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 02 Ное 2008, 1:37

На е30-ката беше същата работа и там бях ги изпочупил едно време само че бяха по евтени

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 02 Ное 2008, 12:17

Защо не погледнете в TIS дали няма някоя тънкост при свалянето?

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 02 Ное 2008, 14:13

Има да обаче късно я видях напъва се навънка като мушнеш нещо широко отдолу посредата и не трябва да е температурата под 20 градуса щото можело да се счупи :evil:

Потребител
Аватар
Кара: 316I 1999 E46
Мечтае да кара: всяка М5

Мнение от tedier » 02 Ное 2008, 16:08

Благодаря на Пламен! Това е начина - отдолу да бръкнеш,аз пробвах с магнитна карта(дето се ползват за влизане в сгради или за отчитане на работното време -мойта е малко по-дебела от дебитните карти ,но иначе еднаква по размер и по-твърда съответно) ,но пак не е лесно и през цялото време си ме беше страх:-) иначе се държи огледалото на 4 точки по двата диагонала. За съжаление установих че нямам кабели за огледалото иначе поне стъклата са с нагреватели и едната кутия отзад не може да ми се махне -залепена е :-(

Потребител
Аватар

Мнение от fleppy » 02 Ное 2008, 19:29

NikiNikolov написа:Ако нямате подгрев на огледалата, и Ви трябват огледала с подгрев, около 2 часа време да чакате ако помагате и сте в джаза. Супер лесно става, като знаеш какво правиш. :mhihi: Вече оборудвах една Е36 с такива, колега е супер доволен. :mhihi:
Аз вас да ви пипна ще ви отрежа ръчичките, нещастници крадливи.
@NikiNikolov Сори, но много крадливи дечица се навъдиха в родината ни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 03 Ное 2008, 14:50

Абе хора, при мене пак не става, много яко напъвам и не излиза - хем отдолу, както сте напиосали, че става! Ще се спраска, ако напъна още малко!!! Няма ли някой, на който да му дам 10лв и да го свали на негова отговорност и да ми закачи скапаната букса, която си личи как виси отдолу? :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46