МАЛКАТА НАВИГАЦИЯ БМВ 320 Д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

навигация

Мнение от kokakabana » 27 Юли 2009, 17:40

не е задължително да имаш двд в багажника може да е сд аз сам с голямата и найважното е като записваш файла които е имеиж фаил да бъде с" неро бурнинг ром" и на максимално ниска скорост. макарче вчера тръгнах от търново за созопол и щчх да полудея записа го направих на едно "принко цд" и както си рабои така яко забива че ми блокира целия комп. направо гаси монитора едвам го ивадих и сложих пак старото което е на "вербатин цд" така че ползвай марково цд а иначе е добро за бг мойе да сиго свалиш от форума на Е39 важни теми там има всичко

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318D New Face
Мечтае да кара: Някое "М" калпазанче

Мнение от Monteki » 27 Юли 2009, 18:14

Тъй като я ползвам, мога да кажа че представлява само стрелки с различните посоки (има и кръг за да могат да се обозначашват кръговите :) ). От долу се изписва с цифри разстоянието до следващ завой и т.н., като един женски глас постоянно дава наставления от рода на "turn right in 500 meters"; "take the second exit"; "main road ahead"...и темподобни :)
Шсе пак може без проблеми да се ориентира с нея човек, и както споменах ми беше доста полезна на няколко пъти :)
Иначе за да върви трябва да има CD отзад (MK I, II, III или IV). До колкото знам GPS-а си е в самото радио. Но точно какво, как и каде трябва да се върже.... :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 29 Юли 2009, 16:34

Всъщност в зависимост от това кое МК е навито, отделните модули са или по отделно (гпс-приемник, цд драйв, дисплей и т.н.) или някои модули са в обща кутия. МК4 е с ДВД, другите са с ЦД. Относно темата- при мен също не тръгваха картите и затова се наложи да ъпдейтвам софтуера на навито (и аз съм с МК2) след тази процедура картите тръгнаха, но пък ми изчезна един от възможните езици (останах само с немски и италиански, а френския изчезна- не че ми е трябвал). Тази процедура навсякъде се описва като много рискована и са регистрирани случаи на "умрели" навигации, но който го е страх от мечки, нали си знаеш ;) По торентите има за сваляне разни версии на този софтуер, ама нещо не откривам на момента... като намеря някой линк, ще пратя.
На втора страница от този подфорум, колегите са заговорили оп въпроса и са дали този линк http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=136839
let the BMW be with you

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 29 Юли 2009, 17:36

Малко офф-топик - ако е с ДВД отзад, демек явно МКIV - това ли е единствения модул на навито или има отделен някъде?
И ако е само той - продавам един :mhihi: :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Monteki » 29 Юли 2009, 20:36

Archangel написа:Малко офф-топик - ако е с ДВД отзад, демек явно МКIV - това ли е единствения модул на навито или има отделен някъде?
И ако е само той - продавам един :mhihi: :mhihi:

Съвсем загърбихме темета, но на колегата така или иначе му пратих диск за навито, така че въпроса му е решен 8)

Иначе според този цитат, би следвало че MKIV е с вграден GPS модул:

"The MKIV (DVD ROM) is characterized by:

Car production date: 2002 - present (please note this is not the year model, but the date the car was built)
Female voice for navigation
Integrated GPS receiver (there is a visible GPS antenna lead on the back of the navigation computer) "

Инфо от тук: http://www.bimmernav.com/BMW_GPS_Navgat ... ation.html

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 29 Юли 2009, 21:05

А, значи за такъв съм питал. Супер.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 31 Юли 2009, 10:01

малко оф топик и от мен :), значи аз съм със същата радио навигация обаче е блокирана, на дисплея ми показва само час и дата, при натискане на който и да е бутон нищо не се променя, някой знае ли какво трябва да направя за да я оправя, ще съм ви много благодарен ако някой помогне :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Monteki » 31 Юли 2009, 19:36

Колеги качил съм диска за навигацията Navteq 2008 - 2 Eastern Europe като имидж файл тук: http://4storing.com/9bk7io/42e116d80688 ... dc5fb.html

Аз съм с него в колата, бачка екстра. Дано съм го качил както трябва и да върши работа!

Нека ако някой пробва да драсне после дали всичко е ОК.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30
Мечтае да кара: e30
Детайли за колата: e30 320i

Re: МАЛКАТА НАВИГАЦИЯ БМВ 320 Д

Мнение от stoil.k » 20 Ное 2014, 19:29

Колеги за да не отварям нова тема искам да попитам за същата навигация с каква букса ви е на вас отзад, защото когато си купих колата беше с някво слагано радио, а в багажника имам СД за нави и реших да си купя малката навигция. Днес я взех и когато погледнах има само 1 букса отзад???? А оригинално има една голяма и две малки, дори няма и къде да се включи антена на радиото. Отзад съм имал и ченджър, но е махнат. С мултиволан съм. :help:
жълтото кони, дупките гони

Предишна

Назад към E46