въпосче за дискове?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: въпосче за дискове?
martin_g60 написа:Има аз си я взех от Хеед '91-можеш да ползваш и отстъпката на клуба ако си член и излизаше около 25-30лв с куриера,понеже съм от Плевен-EBC Brake Fluid RACE BF-307.Продава се в разфасовки от литър.Реших да си сложа нея защото накладките са ми също EBC Green Stuff,перформанс версия за коли до 200кс и ги дават като най-добри в комбинация със спортни дискове на Zimmermann каквито са моите(Formula Z)
Браво колега.
Ти направо си направил това, което аз планувам за началото на март.
Само мисля с накладките да заложа на някоя стрийт версия на Феродо

Дисковете са ясни - Отто Цимерман

Защото аз мисля само тези , наребрените да ползвам (не им знам точно модела)?
Само отпред за сега, защото задни накладки сменях преди 2 месеца ( а те карат доста) и дисковете са си перфектни.
А мъркучите подменял ли си ги, аз мисля и тях да сменя с метални?
ПП: колко точно спирачна течност събира твоята кола?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
1.1-ако източиш цялата система до дупка но ако си изпомпиш само мръсната спир.течност и отгоре налееш нова и помпиш докато потече нова 1л ще ти стигне.Мислех и маркучите да са метални но уви не ми се сменяше всичко но бях решил да взема метални такива на Goodridge и ще го направя като сменям спир.течност.Моите дискове са вентилирани и надупчети (предни и задни)и си заслужава да си вземеш такива-колата спира по-добре с тях.Рейсинг серийте на Феродо са супер и аз се колебаех за един комплект такива но Цимерман най-добре го дават в комбинация на ЕБС накладки но не означава че само с тех можеш да караш 
П.П.Ако сериозно си решил за тази интервенция пиши ми на ЛС мога да ти намеря всичко на много добра цена

П.П.Ако сериозно си решил за тази интервенция пиши ми на ЛС мога да ти намеря всичко на много добра цена

- kriso85
- старши ентусиаст
-
martin_g60 написа:П.П.Ако сериозно си решил за тази интервенция пиши ми на ЛС мога да ти намеря всичко на много добра цена
Със сигурност ще я правя.
Ти от къде пазари частите? Дай да минем на ЛС, да не цапаме хубавата тема.
Иначе мъркучите ще са Гудрич

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
аз миналата година си смених накладките и дисковете и спирачната течност и педала на спирачката стана един твърд, чак ме дразнеше, а преди имам чувството, че спираше с по малко усилие едно меко и мазно, след около 7000км почна да си поуляга педала както преди, и това се случи след смяната на спирачната течност, че първо дискове и накладки смених /комплект Jurid/
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
има във фънътиците една тема за смяна на спирачки от 320 към 330. точно както колегата по-горе е писал- на 330-ката са по-големи дисковете. сменяш и апарати и накладки и маркучи и работата се успива. иначе има оригинални надупчени бмв дискове (предни и задни) за 330-ките.....друг е въпроса за аккво да се прави цялото това упражнение. на 320Д спирачките са си много добри!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
alexsch написа:друг е въпроса за аккво да се прави цялото това упражнение. на 320Д спирачките са си много добри!

- MICHO7
-
-
- Кара: E46 320d 00'
колеги аз също сменявах дискове и си купих стандартните за Е46 320д на 286мм предни и 276мм задни като разглобявам и кво да видя не са същите ПОЛУДЕХ!!! върнах се в магазина със талона че 1-вия път не беше в мен и се оказва че по вин предните са ми винтилирани на 300мм а задните са 294мм пак вентилирани и колата спира Уникално много съм доволен ! проблема е че 15-ки джанти не влизат изобщо ! колата е 320д февроари 2000година Французоика! за това ходете със талончетата за да не ходите по-два пъти като мен 

- alexsch
- ентусиаст
-
....да не би да си някакво м-тех изпълнение?
my mods:
- MICHO7
-
-
- Кара: E46 320d 00'
нз колега!!! по вин съм със спортно окачване по голими дискове кардана на колата е от 3 -части със 2 висящи лагера и датчиците на АВС са със 3 кабела абе не ме питай като търся и копувам части за нея а видимо колата си е нормална Е46-ца стария фейс единсвено кадето по стъклата и на страничните колонки и на някой части по мотора пише BMW by FRANCE
никога не ми е пукало каква е доволен съм от нея кефи си ме а другото не ме интересува ! 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Ако е с М Пак винаги излиза по талон-провери я в realoem
- kriso85
- старши ентусиаст
-
То в М-пакета не влизат спирачки.... Също така и спешъл кардан и диф не знам да се монтират
Кабелите може да са повече, ако си с ДСЦ, а не АСЦ примерно....
Интересно, че тази 320д е с 300мм спирачки, а е със стария мотор и стария фейс (нали колега?)
Би ли пуснал последните 7 символа от ВИН номера, ако не те притеснява естествено , да разгадаем мистерията.

Кабелите може да са повече, ако си с ДСЦ, а не АСЦ примерно....
Интересно, че тази 320д е с 300мм спирачки, а е със стария мотор и стария фейс (нали колега?)
Би ли пуснал последните 7 символа от ВИН номера, ако не те притеснява естествено , да разгадаем мистерията.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Няма смисъл да се заяждаш колега-просто крисо се опитва да разбере как се води колата като изпълнение.А това че си с по-големите дискове може предишният собственик да ги е сменил с по-големи,де да знам.А фабрично да излезе с Кони някак не ми се вижда логично
- alexsch
- ентусиаст
-
айде понеже тамата е за дискове- да питам- къде може да се купят дискове двойно перфорирани НО за 320-ка, а не за 330-ка....
всъщност- наистина ли е толкова осезаема разликата между спирачките на 320-ката и 330ката като спиране?! направо не мога да повярвам какво може да нахправят 30-тина мм разлика в диска....някой правил ли си е труда да провери колко върви втора употреба комплект спирачни апарати от 330-ка?
всъщност- наистина ли е толкова осезаема разликата между спирачките на 320-ката и 330ката като спиране?! направо не мога да повярвам какво може да нахправят 30-тина мм разлика в диска....някой правил ли си е труда да провери колко върви втора употреба комплект спирачни апарати от 330-ка?
my mods:
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
alexsch написа:айде понеже тамата е за дискове- да питам- къде може да се купят дискове двойно перфорирани НО за 320-ка, а не за 330-ка....
То хубаво, ама ТИ изобщо направи ли си труда да провериш или да потърсиш?

Разликата може да я усетиш само след 3-4 поредно екстремно спиране, ама с тези засилени полицейски акции едва ли ще имаш възможност дълго време да тестваш!

- alexsch
- ентусиаст
-
да, колега! АЗ СИ НАПРАВИХ труда да потърся. ти правил ли си същото упражненеи, или си чешеш пръстите на клавиетурата. ако имаш да кажеш нещо свързано с темата: "дискове на бмв" - кажи- ето аз писах достатъчно - мога да пратя и материали на желаещите. просто пиатм нещо конкретно- ако имаш конкретен отговор- що не кажеш, вместо да сеправиш на коректив?! нещо шеф ли ми го играеш кво ли?!
my mods:
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3