въпосче за дискове?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: въпосче за дискове?

Мнение от kriso85 » 08 Фев 2010, 19:18

martin_g60 написа:Има аз си я взех от Хеед '91-можеш да ползваш и отстъпката на клуба ако си член и излизаше около 25-30лв с куриера,понеже съм от Плевен-EBC Brake Fluid RACE BF-307.Продава се в разфасовки от литър.Реших да си сложа нея защото накладките са ми също EBC Green Stuff,перформанс версия за коли до 200кс и ги дават като най-добри в комбинация със спортни дискове на Zimmermann каквито са моите(Formula Z)

Браво колега.
Ти направо си направил това, което аз планувам за началото на март.
Само мисля с накладките да заложа на някоя стрийт версия на Феродо :)
Дисковете са ясни - Отто Цимерман 8) Тези формула З , надупчени или наребрени са или и двете в комбинация.
Защото аз мисля само тези , наребрените да ползвам (не им знам точно модела)?
Само отпред за сега, защото задни накладки сменях преди 2 месеца ( а те карат доста) и дисковете са си перфектни.
А мъркучите подменял ли си ги, аз мисля и тях да сменя с метални?

ПП: колко точно спирачна течност събира твоята кола?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 09 Фев 2010, 12:11

1.1-ако източиш цялата система до дупка но ако си изпомпиш само мръсната спир.течност и отгоре налееш нова и помпиш докато потече нова 1л ще ти стигне.Мислех и маркучите да са метални но уви не ми се сменяше всичко но бях решил да взема метални такива на Goodridge и ще го направя като сменям спир.течност.Моите дискове са вентилирани и надупчети (предни и задни)и си заслужава да си вземеш такива-колата спира по-добре с тях.Рейсинг серийте на Феродо са супер и аз се колебаех за един комплект такива но Цимерман най-добре го дават в комбинация на ЕБС накладки но не означава че само с тех можеш да караш ;)
П.П.Ако сериозно си решил за тази интервенция пиши ми на ЛС мога да ти намеря всичко на много добра цена ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 09 Фев 2010, 14:11

martin_g60 написа:П.П.Ако сериозно си решил за тази интервенция пиши ми на ЛС мога да ти намеря всичко на много добра цена ;)

Със сигурност ще я правя.
Ти от къде пазари частите? Дай да минем на ЛС, да не цапаме хубавата тема.
Иначе мъркучите ще са Гудрич :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 10 Фев 2010, 14:22

аз миналата година си смених накладките и дисковете и спирачната течност и педала на спирачката стана един твърд, чак ме дразнеше, а преди имам чувството, че спираше с по малко усилие едно меко и мазно, след около 7000км почна да си поуляга педала както преди, и това се случи след смяната на спирачната течност, че първо дискове и накладки смених /комплект Jurid/
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 11 Фев 2010, 9:00

има във фънътиците една тема за смяна на спирачки от 320 към 330. точно както колегата по-горе е писал- на 330-ката са по-големи дисковете. сменяш и апарати и накладки и маркучи и работата се успива. иначе има оригинални надупчени бмв дискове (предни и задни) за 330-ките.....друг е въпроса за аккво да се прави цялото това упражнение. на 320Д спирачките са си много добри!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 11 Фев 2010, 12:07

alexsch написа:друг е въпроса за аккво да се прави цялото това упражнение. на 320Д спирачките са си много добри!

:yes:
Изображение

Аватар
Кара: E46 320d 00'

Мнение от MICHO7 » 11 Фев 2010, 15:25

колеги аз също сменявах дискове и си купих стандартните за Е46 320д на 286мм предни и 276мм задни като разглобявам и кво да видя не са същите ПОЛУДЕХ!!! върнах се в магазина със талона че 1-вия път не беше в мен и се оказва че по вин предните са ми винтилирани на 300мм а задните са 294мм пак вентилирани и колата спира Уникално много съм доволен ! проблема е че 15-ки джанти не влизат изобщо ! колата е 320д февроари 2000година Французоика! за това ходете със талончетата за да не ходите по-два пъти като мен :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 11 Фев 2010, 17:01

....да не би да си някакво м-тех изпълнение?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Аватар
Кара: E46 320d 00'

Мнение от MICHO7 » 11 Фев 2010, 17:13

нз колега!!! по вин съм със спортно окачване по голими дискове кардана на колата е от 3 -части със 2 висящи лагера и датчиците на АВС са със 3 кабела абе не ме питай като търся и копувам части за нея а видимо колата си е нормална Е46-ца стария фейс единсвено кадето по стъклата и на страничните колонки и на някой части по мотора пише BMW by FRANCE :dunno: никога не ми е пукало каква е доволен съм от нея кефи си ме а другото не ме интересува ! :ok:

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 11 Фев 2010, 17:16

Ако е с М Пак винаги излиза по талон-провери я в realoem

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 11 Фев 2010, 18:29

То в М-пакета не влизат спирачки.... Също така и спешъл кардан и диф не знам да се монтират :roll:
Кабелите може да са повече, ако си с ДСЦ, а не АСЦ примерно....
Интересно, че тази 320д е с 300мм спирачки, а е със стария мотор и стария фейс (нали колега?)
Би ли пуснал последните 7 символа от ВИН номера, ако не те притеснява естествено , да разгадаем мистерията.
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 11 Фев 2010, 19:36

Няма смисъл да се заяждаш колега-просто крисо се опитва да разбере как се води колата като изпълнение.А това че си с по-големите дискове може предишният собственик да ги е сменил с по-големи,де да знам.А фабрично да излезе с Кони някак не ми се вижда логично

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 12 Фев 2010, 8:53

айде понеже тамата е за дискове- да питам- къде може да се купят дискове двойно перфорирани НО за 320-ка, а не за 330-ка....

всъщност- наистина ли е толкова осезаема разликата между спирачките на 320-ката и 330ката като спиране?! направо не мога да повярвам какво може да нахправят 30-тина мм разлика в диска....някой правил ли си е труда да провери колко върви втора употреба комплект спирачни апарати от 330-ка?
my mods:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 12 Фев 2010, 9:58

alexsch написа:айде понеже тамата е за дискове- да питам- къде може да се купят дискове двойно перфорирани НО за 320-ка, а не за 330-ка....

всъщност- наистина ли е толкова осезаема разликата между спирачките на 320-ката и 330ката като спиране?! направо не мога да повярвам какво може да нахправят 30-тина мм разлика в диска....някой правил ли си е труда да провери колко върви втора употреба комплект спирачни апарати от 330-ка?

То хубаво, ама ТИ изобщо направи ли си труда да провериш или да потърсиш? :mhihi:
Разликата може да я усетиш само след 3-4 поредно екстремно спиране, ама с тези засилени полицейски акции едва ли ще имаш възможност дълго време да тестваш! :bchug:
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 12 Фев 2010, 12:58

да, колега! АЗ СИ НАПРАВИХ труда да потърся. ти правил ли си същото упражненеи, или си чешеш пръстите на клавиетурата. ако имаш да кажеш нещо свързано с темата: "дискове на бмв" - кажи- ето аз писах достатъчно - мога да пратя и материали на желаещите. просто пиатм нещо конкретно- ако имаш конкретен отговор- що не кажеш, вместо да сеправиш на коректив?! нещо шеф ли ми го играеш кво ли?!
my mods:

ПредишнаСледваща

Назад към E46