Проблем-махане на "пеперудките" от колекторите-СЪВЕТ!!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Проблем-махане на "пеперудките" от колекторите-СЪВЕТ!!!!
Аз за това още не съм го сглобил и пробвам и пробвам но пак казвам не съм видял дали е паднала там .Аз ако съм сигурен и съм я видял че е паднала там и не мога да я извадя най-лесно ще отворя мотора и си почвам с проблемите но като не съм сигурен и съм пробвал 100 неща вече как да отворя здрав мотор и ако се окаже че няма нищо
П.П.Съвет за това ми дадоха момчетата от ВиаИнтеркар Плевен-тукашното представителство на БМВ

П.П.Съвет за това ми дадоха момчетата от ВиаИнтеркар Плевен-тукашното представителство на БМВ
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
според мен ако си имал гумичка на колектора,на самото и легло трябва да си личи, по-чисто трябва да е. Сравни с другите легла на колектора, да ли са еднаки. Ако си нямал трябва някак си да е по-мръсно, запрашено. направи такова оглеждане сравни леглото без, спрямо другите легла. извади там където имаш и сравни. трябва да се различава... Дано не отваряш мотора. Огледай яко можеш и към кожуха на съединителя/скоростната кутия, кората вадили я огледай и отдолу нагоре самия двигател...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Колега точно това направих преди малко,сетих се за това и стигнах до извода че наистина там няма гумичка там-има разлика, метала е много по-вдлъбнат от място където има гумичка и стигнах до извода че преди време някой е пипал там защото по каталог има 5 гумички.За-посигурно,вдигнах колата на крик,едната задна гума остана във въздуха,включих на 5-та и почнах да въртя колелото с мисълта ако има нещо то ще блокира и няма да може да се върти-направих около 5-6 оборота без проблем и съм малко по-спокоен защото всичко е ок.Утре ще сглабям че чакам гадната гумичка от Дару и ще пиха за развитието на нещата!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Успех, колега.
Следя темата, но каквото и да кажем - ти си до колата и щом си проверил навсякъде...предполагам гумичка просто е нямало!/и се надявам да е така!/
Дано не стане някоя беля..
Следя темата, но каквото и да кажем - ти си до колата и щом си проверил навсякъде...предполагам гумичка просто е нямало!/и се надявам да е така!/
Дано не стане някоя беля..
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз ти стискам палци, Марто - накрая ще се окаже, че просто тая гумичка е липсвала 

Si non confectus, non reficiat.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Колеги да ви се похваля-ДА Заги явно гумата я нямало защото като гледах белезите на блока си личи че гумичката липсва-имало е някога но явно някой е пипал там
преди защото в БГ аз съм първи
а колата е имала само един собственик. Завъртях мотора на ръка и нищо-всичко е ок.Тази вечер сглобих мотора(колекторите и другите дреболии),навързах всичко и ВОАЛА бебчето ми запали от раз и се наслаждавах на тракането на мотора-работи си плавно и всичко е ок.
Благодаря на всички колеги,които се отзоваха защото няколко дни не можах да спя спокойно
П.П.Колеги направете я тази процедура защото нямате си и на представа какви гадости изтекоха от колекторите а ЕГР-а беше нещо страшно-много труг и жулене хвърлих докато стана както трябва а колата я карам само с нафта на ОМВ и добавка на Кастрол

Благодаря на всички колеги,които се отзоваха защото няколко дни не можах да спя спокойно

П.П.Колеги направете я тази процедура защото нямате си и на представа какви гадости изтекоха от колекторите а ЕГР-а беше нещо страшно-много труг и жулене хвърлих докато стана както трябва а колата я карам само с нафта на ОМВ и добавка на Кастрол

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Браво колега , радвам се че всичко свърши подобаващо

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....това да бъде като важна бележка зе всеки, който е решил даправи тая процедура по махането на пеперудките.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ееее, честитка, Марто - карай сега спокоен
А за колекторите си много прав - аз моя като го свалих го измерих на електронна везна. Изчистих го и пак го измерих. Резултата - 470 грама "витамини" си бяха отишли... това е супер полезна процедура, всеки трябва да я направи.

Si non confectus, non reficiat.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-

А колата е на реални 186000км
martin_g60 написа::yes: Задължително е!
А колата е на реални 186000км
и аз някъде на толкова ги отрязах
мисля че след 200 000 вече си е опасно да караш с тях

хубаво, че си се разминал с отваряне на двг
някой може ли да помогне с картинки и последователност на разглобяване на тия пеперуди и да ги захващам днеска да ги махам мерси
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
и като вадиш колектора преди да го махнеш на цяло лекичко си прегледай на всякъде дали има гумички 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3