Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е61 530д 2004 год.
Мечтае да кара: BMW

Re: Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i

Мнение от melvin79 » 10 Юли 2010, 7:31

Здравейте,моля да ми кажите къде в Пловдив има читав сервиз за поставяна на газов инж.И диагностика на компа.благодаря предварително

Потребител
Аватар
Кара: 318i, 98г, 1,9

Мнение от maxy » 11 Юли 2010, 7:14

много е тъпо да си купиш bmw и да си сложиш газ. кое му е екологичното че не мога да се сетя като спра зад теб на светофара и да умра от задушаване 6тот отзад ти смърди на умряло и детето ми трябва да го диша ли.? купете си голфчета и си слагаите квото искате не си купувайте bmw,та като ви харчат много, и като не можете да си слагате бензин. баси тука си стана като селските форуми. :kuku: нищо лично към никой просто си изказвам мнението а си мисля че и на много хора това им е мнението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 11 Юли 2010, 7:40

Хубаво си казваш мнението ама човека пита къде да си сложи а не какво мислиш дали е тъпо или не. Ако неможеш да помогнеш няма нужда от излишни коментари. А за екологично... можеш да прочетеш какво излиза и тогава да коментираш. Тука в Бг много ни тресе гъзарията за това "как може да си купиш бмв и да сложиш газ", а всъшност никой не се замисля че кара една "нова" 7-10 годишна кола и си мисли че кара последен модел самолет. Не виждам какво лошо има да си сложи човек газ и да не пълни гушите на тези дето ни продават некачествени горива. Мисля че всеки си има глава на раменете и всеки си решава какво е добре и какво не е за него. Такива коментари мисля, че вече станаха банални и излишни. остави човека да минава 100км със 10 лв а ти даваи по 25 за същото. Това не е глупаво по скоро е рационално. Бъдете малко повече европейци стига с тези застарели мисления.

п.с не искам да засегна никой просто вече тези мнения станаха наистина банални и излишни.

Потребител
Аватар
Кара: 318i, 98г, 1,9

Мнение от maxy » 11 Юли 2010, 7:52

давам по 25 даже и по 30 ама не се притеснявам че може да ми гръмне газовата бутилка. точно щот съм европеец. даже в тъпата гърция не карат на газ хората точно щот са европейци. бъдете живи и здрави карайте даже и на слънчеви батерии ако искате.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 11 Юли 2010, 9:30

BRC.Това е марката колега! Казвам го от опит. И двете ми коли са с БРЦ ГИ. Върви като на бензин-няма разлика. Разход-колкото по данни на производителя-виж си книжката. А аз съм от тези дето повечко настъпват. За монтажа-в Пловдив мога да те свържа-приятели са ми. С една дума ще останеш доволен!
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 11 Юли 2010, 10:37

Ето точно такива коментари от селяци, и от като Maxy, се надявах да бъдат избегнати - призовавам модераторите да изтрият всички подобни мнения, които не дават абсолютно никаква съществена информация по темата, включително и това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Мнение от nani » 11 Юли 2010, 13:05

От 2 седмици съм с ГИ - BRC.В Ловеч ми го монтираха, много чисто и прецизно. Доволна съм - няма никаква разлика във вървежа на колата, само дето плащам кажи речи двойно по-малко като зареждам :mhihi:
:OT:
И на мен ми се подиграваха, че ще слагам газ на БМВ, ама щото нямат 1500 лв да да извадят и да си сложат и те, а зареждат за по 5 лв бензин да си изкарат колата на показ пред кварталното кафе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 11 Юли 2010, 14:49

От приятели : BRC били доста добре.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i

Мнение от dimitar_g_d » 11 Юли 2010, 23:22

Благодаря на всички които дадоха смислени отговори а не като някои комплексари които не само си изказват мнението а и почват да филосовстват и да се изтъкват колко са велики като карали на бензин а не на газ (но се чудя колко ли километра минават май както каза колежката зареждат за 5 лева и утиват до кварталното кафе да се изтъкнат че карат БМВ). Отностно това кой какво ще си слага на колата си е лично негово решение. На нас българите това ни е проблема всеки гледа другия и сме много големи комплексари с две думи нямаме пари да живеем но иначе сме от голямото добро утро.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i

Мнение от dimitar_g_d » 11 Юли 2010, 23:24

Виждам, че доста хора ми препоръчват BRC колко струва уредбата и къде в София ще ми препоръчате да я монтирам. Аз си мислех за Фобос защото е доста по евтина а и гледам, че много хора по форумите я хвалят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokali praa vsiakvi » 12 Юли 2010, 14:52

melvin79 написа:Здравейте,моля да ми кажите къде в Пловдив има читав сервиз за поставяна на газов инж.И диагностика на компа.благодаря предварително

Имаш ЛС, че дане излезе като реклама. Много са добри!
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 12 Юли 2010, 19:38

Защо си мислите, че може да гръмне толкова ама толкова лесно??? Това не е газова уредба за 150лв. да има наистина риск...А защо да заема място в багажника, то уж може да се слага и на други места и дори ти ще забравиш, че имаш газова :evil: ... А и не бъди сигурен, че никой не кара на газ. Хората в Турция ги гледам повечето(сериозно) карат на газ, повярвай :) Там бензина е над 3лв., хората знаят как да си карат евтино. А колите им са много по-нови от наще, повечето карат чисто нови коли, а други 2005г.+ и са на газ. Стара кола почти не съм видял...Не виждам каде е проблема и защо толкова мразите газта. Ще видим след някоя друга година, дали ще остане кола с бензин... :wave:

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 12 Юли 2010, 19:42

slitter написа:Кои са предимствата ли - по тънканайка е да, но преди да сложиш калема сметни и някои неща като тези от този род: На по-често се сменяват свещите - човек трябва да си купува хубави, щото иначе праат мизерийки като непалене на всички цилиндри; зима-лете колата пали на бензин, а особено зимта си караш дълго докато загрее на бензин, т.е. смятай си и там 2-3литра бензин към 12-13 до 15/100 за газта; лятото пък се напича яко и обикновено компа на газта се бърка с грешните показания на датчика и пали директно на газ - клюфа, пърди докъто се осети, че температурата не е тая, която си мисли, че е; износват се леглата на клапаните - влез в магазина и питай колко ще ти струват частите за ремонта; горят бензинови помпи - горят, щото са предвидени да дават определен дебит и като превключи на газ трябва да връща цялото гориво обратно в резервоара, а сечението на тръбите за обратно гориво не отговарят на дебита, така че помпата да не се тормози. Всека втора баварка гърми помпа заради газта. Влез в магазина и виж колко струва една помпа!; след тва почват да светат за щело и нещело лампи по таблото - обикновено ламбда симулаторите не дават достатъчно добра симулация :) и се осветява - сметни си диагностиките по 25-30 лв редовен клиент на някой от нас, ако решиш може и на мен, обичам да взимам пари на такива дето ги дразнат лампите; след тва си сметни и диагностиките за газта - там се ходи отделно на диагностики, щото все нещо трябва цда се донастрои; след тва - често сдават багажа газовите дюзи - бързо износване има; след тва сдават багажа бензиновите дюзи, щото не се охлаждат от горивото, което вече не преминава през тах, а се връща обратно; след тва гърнмят колектори, щото на е46 е пластмасов и понякога се случва някоя друга детонация като излезе некое проблемче... айде стига толкова и бегай да слагаш газ!!!

мммм много странно, защо ли тогава всеки който го питах за газта(не бяха малко :ok: ) ми казаха, че за 40-60 000км са сменяли само масла и тези глупости... И проблем не са имали??? Защо ли :? :dunno:

ПРОСТО СПРЕТЕ ДА СПАМИТЕ НА ПРАЗНО. НЕКА СИ ПИШИМЕ САМО "ФЕНОВЕТЕ" НА ГАЗТА... НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ КАРАМЕ. ВСЕКИ СИ ИМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ, ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ПИШАТ ИЗЛИШНИ ГЛУПОСТИ :)

Сега имам едни въпросчета и моля отговори само от хора, които знаят 100% :P
1. Какво е ускорението с газ, за колко секунди достига 0-100км (СРАВНЕНИЕ С БЕНЗИНА). Не мисля, че е напълно еднакво, но все пак колко секунди се "бави" газта :mrgreen:
2. Звука в колата??? Някакво различие, когато си на газ??? :paranoid:
3. Усеща ли се поне малка разлика с бензина, относно вървежа???
ГОВОРИМЕ ЗА ГИ, А НЕ ЗА АГУ!!!
чакам сериозни отговори, няма смисъл да се лъжем и да ми казвате, че няма никаква разлика, поне малко трябва да се усеща? ммм? :dunno: :dunno: :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: e46 319i - 1998

Мнение от kokoshkaa » 12 Юли 2010, 20:25

От пет дена съм с Фобос. Колата ми е същата. Впечатленията са ми следните:
- във вървенето в града не виждам разлика, може би ще се усети във високите обороти и скорости.
- разхода горе долу се запази, 14-15 бензин - толкова е и на газ (само дето газта е 1.20 :lol: )
- работат на мотора няма видима промяна, ауспуха също.
- бързо превключва на газ (но все пак е топло)
- има три различни режима на работа - нормален - икономичен и спортен, които могат да се сменят в движение (още ги пробвам)

Монтираха ми го в кв. Горна Баня - Евро газ. Монтажът е добър, за настройките - трябва още каране за да видим.

С две думи засега съм доволен :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokali praa vsiakvi » 12 Юли 2010, 21:22

Единствената разлика е че след 10000 км на бензин ще си дал около 2000 до 2500лв-сума равна на цената на ГИ +парите за газ за същите километри. От там си на кяр. Направи си сметката.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46