Проблем с оборотите M52TUB20
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Проблем с оборотите M52TUB20
Въпроса ми беше само-ПРОБЛЕМА СЛЕД РЕМОНТА НА ВАНОСА ли се появи?! 

dr.peshev написа:Въпроса ми беше само-ПРОБЛЕМА СЛЕД РЕМОНТА НА ВАНОСА ли се появи?!
Не колега по скоро не се оправи след това.

- chl
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower
И аз имах този проблем, и все още го имам.4 месеца мъчих, сменях, и нищо остана си.Вече съм се отказал да го оправям... :С Само... винаги съм се чудил, дали може да има нещо общо с веригата, от там да се бъркат стойности на ваноси и датчици и тн, и да става целия филм, но не съм много запознат точно с това.Някой който, е по в час ако може да каже 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
.....
Последна промяна gogo911 на 29 Май 2011, 23:35, променена общо 1 път
Вече е сменена гарнитурата на колектора така поне това е изключено от възможните причини но проблема остава.
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
Да се намеся и аз. Мойта е M52TUB28. При мен проблема с оборотите го прави само извън града или когато се движа с по висока скорост и я пусна поинерция . Падат до 500 ка4ват се до 1000 веднъж даже ми угасна и така 3-4 пъти докато се стабилизират. После слагам пак някоя предавка покарам малко пускам пак поинерция и пак почне да ги бърка. Чудно ми е защо само на по високата скорост . Прави го когато вече е топла колата.

- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530д
При мен пък същото е доста интересно значи какво става аз в движение нямам проблем с оборотите обаче когато е на място колата и като подам рязко газ в диапазона между 1000 - 1500 оборота и като отпусна газта когато мотора се разтоварва оборотите падат до кум 500 - 600 вдигат се до нормалните така един два пъти и поле застава на около 700 оборота и ги стабилизира , когато подам повече газ до към 2-3000 об, няма никакви проблеми стабилизира ги веднага , това е някаде от 7 -8 месеца го прави преди не беше така , имам колата от 2 години , сменил сум дебитомер , клапан на картерните газове , вакум маркучи пробвах с два стъпкови моторчета все така прави , чистил съм дросела , TPC дава коректна информация , всички филтри са смени , това е с оригинални части от М- кар на диагностика е правена многократно нищо не излиза датчици разпредилителни валове и колянов вал всичко е изправно коректни стойности дават правен е тест на ламбда сондите , катализаотите са добре дал съм към 2 хиляди лева за тва нещо и няма оправене така си остана в сервиза казват че всичко по колата е изчистено и работи перфектно то си е така без този малък проблем който много ме дразни ама взех да свиквам като не могат да е оправят повече пари не ми се дават. Почвам да си мисле да не би да има проблем с софтуера на компютъра и планувам да му направя един апдейт в М- кар Пловдив ама да ли ще е от това незнам това е при мен колеги .......
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Аз правих смяна на софтуера в Камора и не помогна!Проблема ми е идентичен!Мисля сега да сменям филтъра на картерните газове?! 

- topcho
- Потребител
-
- Кара: BMW E46-328i
- Мечтае да кара: BMW- X5
- Детайли за колата: \<oOO)_(||||) (||||)_(OOo>/
\_o___\\_________//___o_/
UUUU UUUU
dr.peshev написа:Аз правих смяна на софтуера в Камора и не помогна!Проблема ми е идентичен!Мисля сега да сменям филтъра на картерните газове?!
колега като го смениш пиши да знаем дали помага,аз от скоро имам този проблем като преди да се получи смених дебитомера !!!?
TOPCHO-328i
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530д
аз съм го сменил и пак същото при мен
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Смених филтъра и всички тръби към него!Не е в него проблема,за жалост!Ако някой оправи проблема,да пише! 

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Моята правеше същото като твоята...
titto написа:Аз имах грешка-датчик разпределителен вал.Колата клатеше обороти и понякога гаснеше.Смених го, но пак записа грешка!?????![]()
Свалихме стъпковото моторче, (беше страшна гняс)изчистихме го и повече грешка не се появи и колата заспа!!!
М52B20TU

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Не е и от това-проверено е,а и моторчето е почистено!Оборотите не играят,а при леко пязко подаване на газ играят като пуснато топче докато се укротят!Благодаря все пак,колега!
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ламбда гледа ли(че не съм чел цялата тема)?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4