Проблем със загряване е46 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: Проблем със загряване е46 320д

Мнение от pazokolarov » 07 Дек 2010, 0:44

alexbg77 написа:При мен също е така и не мисля, че има проблем. През лятото си заковава на 12 часа и не мърда от там. През зимата стои малко след синьото, но не е в синьото. Това означава, че колата си загрява нормално и отваря големия охладителен кръг, след това поради студеното време не загрява повече защото се охлажда доста. Това е при нормално каране. Пробвайте да покарате на високи обороти да видите как ще си загрее колата на 12 часа.

Колега според мен смени си накладките и стига си давал пари за глупости!!! :yes:

:nono: Не, колега, не се заблуждавай! това, че стрелката е стигнала вертикален стоеж ( :mhihi: ) не значи че двигателя е в оптимална температура!
Ако температурата пада драстично, или пък изобщо не стрелката не стига 12ч., значи големия термостат (а в такъв случай винаги и малкия , ако колата има такъв) не си върши работата и е/са за смяна!
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 07 Дек 2010, 1:00

alexbg77 написа:При мен също е така и не мисля, че има проблем. През лятото си заковава на 12 часа и не мърда от там. През зимата стои малко след синьото, но не е в синьото. Това означава, че колата си загрява нормално и отваря големия охладителен кръг, след това поради студеното време не загрява повече защото се охлажда доста. Това е при нормално каране. Пробвайте да покарате на високи обороти да видите как ще си загрее колата на 12 часа.

Колега според мен смени си накладките и стига си давал пари за глупости!!! :yes:

Koлега, ще извиняваш, ама когато няма какво да кажеш е по-добре да замълчиш, отколкото да говориш глупости! Ти самия ще си съсипеш доста бързо двг-то, ако и при тебе е така. Не си ли чувал за температурен режим на двигателя. Той е карйно изискуем, за да работи колата както трябва. Махни това, че харчи повече, просто се съсипва! Тия в Германия не са брали гъби като са мислили за двигателите. То, ако мога така да се изразя, ти дори не си открил топлата вода! :lol: :lol: :lol: Тая технология е има-няма на 100на години - от как има водно охлаждане! Ще извиняваш, че така те критикувам, ама е конструктивно! Отделно може да заблудиш някой, макар че не ми се вярва де :)! Стрелката на охлаждането при БМВ задължително е на 12 часа и не мърда от там, когато всичко е ок с охлаждането! Всяка разлика в дясно или в лляво означава проблем, който трябва да се отстрани своевременно, ако уважаваш себе си разбира се, не колата! Иначе всеки може да си кара както поиска - даже без масло!

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 07 Дек 2010, 4:28

точно преди седмица си реших същият проблем
смених си и двата термостата с чисто нови без да се интересувам кой от двата е дал фира, нито да се интересувам има ли, аджаба по евтини втора употреба някъде.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 07 Дек 2010, 10:21

здравейте и аз съм същия проблем , колата си загрява само в задръстване , а на дълъг път пада до синята зона , тия дни ще си поръчам малък термостат , дано се оправи

Въпросът ми е като не загрява колата харчи ли повече че нещо тия дни борда не пада под 10,5-11 градско и то след смяна на акумулатор т.е. всички стойности са занулени , а става въпрос за дизел все пак ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 07 Дек 2010, 10:47

Въпросът ми е като не загрява колата харчи ли повече че нещо тия дни борда не пада под 10,5-11 градско и то след смяна на акумулатор т.е. всички стойности са занулени , а става въпрос за дизел все пак ?

Естествено, че гори повече. Сменяй веднага щом можеш :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 07 Дек 2010, 23:22

абе то става въпрос за дизел ама ако е 3.5 тогава ще е нормално

по темата- ще видиш голяма разлика в пъргавостта на двигателя след като си оправиш проблема и двигатели си работи в нормална температура

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexbg77 » 08 Дек 2010, 0:07

Koлега, ще извиняваш, ама когато няма какво да кажеш е по-добре да замълчиш, отколкото да говориш глупости! Ти самия ще си съсипеш доста бързо двг-то, ако и при тебе е така. Не си ли чувал за температурен режим на двигателя. Той е карйно изискуем, за да работи колата както трябва. Махни това, че харчи повече, просто се съсипва! Тия в Германия не са брали гъби като са мислили за двигателите. То, ако мога така да се изразя, ти дори не си открил топлата вода! :lol: :lol: :lol: Тая технология е има-няма на 100на години - от как има водно охлаждане! Ще извиняваш, че така те критикувам, ама е конструктивно! Отделно може да заблудиш някой, макар че не ми се вярва де :)! Стрелката на охлаждането при БМВ задължително е на 12 часа и не мърда от там, когато всичко е ок с охлаждането! Всяка разлика в дясно или в лляво означава проблем, който трябва да се отстрани своевременно, ако уважаваш себе си разбира се, не колата! Иначе всеки може да си кара както поиска - даже без масло![/quote]

Добре бе колега! Ти още малко ще ми забраниш и да коментирам а? Та нали от коментарите се ражда истината... а и както се вижда по някои теми има по 50-60 страници коментари, те всички еднакви ли са??? Я малко по спокойно го раздавай... не се натоварвай толкова ще земе да ти прегрее бмв-то...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Дек 2010, 0:31

alexbg77 написа: Добре бе колега! Ти още малко ще ми забраниш и да коментирам а? Та нали от коментарите се ражда истината... а и както се вижда по някои теми има по 50-60 страници коментари, те всички еднакви ли са??? Я малко по спокойно го раздавай... не се натоварвай толкова ще земе да ти прегрее бмв-то...

:OT: Спорът ражда истината, а не коментара! :) Ние не спориме! Няма за кво! И съм съвсем спокоен, гарантирам! И да ти кажа има една много добра българска поговорка - "Който копае гроб другиму, сам пада в него!" Аз се опитах чрез конструктивна критика да ти обясня и съвсем човешки те посъветвах как да подходиш към собствената си кола, ако действително нещата са такива, каквито ги представи. Ти се опитваш тука да се направиш на интересен, че даже и да ме кълнеш! :) Мога да кажа само едно: бъди жив и здрав.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 08 Дек 2010, 10:15

Тука май от Проблем с загряването стана Проблем с коментарите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 08 Дек 2010, 20:50

колеги ако се изолира AGR -a , не се ли изолира автоматично и малкия термостат , колата ми за 10 км градско вече в студовете не качва до средата и разхода много се качи - някъде 11-12 нафта което мисля че е много , поръчал съм си малкия термостат просто се чудя от какво друго може да е

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexbg77 » 09 Дек 2010, 0:31

slitter написа:
alexbg77 написа: Добре бе колега! Ти още малко ще ми забраниш и да коментирам а? Та нали от коментарите се ражда истината... а и както се вижда по някои теми има по 50-60 страници коментари, те всички еднакви ли са??? Я малко по спокойно го раздавай... не се натоварвай толкова ще земе да ти прегрее бмв-то...

:OT: Спорът ражда истината, а не коментара! :) Ние не спориме! Няма за кво! И съм съвсем спокоен, гарантирам! И да ти кажа има една много добра българска поговорка - "Който копае гроб другиму, сам пада в него!" Аз се опитах чрез конструктивна критика да ти обясня и съвсем човешки те посъветвах как да подходиш към собствената си кола, ако действително нещата са такива, каквито ги представи. Ти се опитваш тука да се направиш на интересен, че даже и да ме кълнеш! :) Мога да кажа само едно: бъди жив и здрав.....

Колега благодарен съм ти за съветите! Вече си търся малък термостат а ако не се получи ще се наложи и голям. Обаче никъде не съм те клел... не бих си го и помислил... просто бъди по-мек с критиките, защото все пак не се познаваме. :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 09 Дек 2010, 5:12

смени си и двата и не се занимавай с излишни разправий

Потребител
Аватар
Кара: E46 M3 SMG2
Мечтае да кара: F82 M4

Мнение от sparco_1111 » 09 Дек 2010, 18:16

Незнам и аз какво да правя освен утре ще ги купя големия и на АГР и да видим какво ще стане!!!нали този на АГР се води малкия!!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 09 Дек 2010, 18:24

На ЕГР-а е малкия - да.
Виж първо обаче дали изобщо имаш такъв :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 09 Дек 2010, 22:49

Dimitroff написа:На ЕГР-а е малкия - да.
Виж първо обаче дали изобщо имаш такъв :yes:

ЕГР или изобщо термостат :shock: че ме замисли дали и на мене не ми липсва нещо :paranoid:

ПредишнаСледваща

Назад към E46