Със или без "DSC" през зимата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Re: Със или без "DSC" през зимата

Мнение от SaRsEmA » 09 Дек 2010, 18:44

Аз лично бих дал парите за текстилни вериги но вапроса е дали ще има някакъв смисал от тях.Дали ще помагат и най вече колко време ще държат :-))
Относно АСЦ или ДСЦ,аз съм със АСЦ колата ми е 2002 октомври и като задържа веднъж светва блокажа а като задържа повечко и двете светват със ръчната.Като влизам в завоите и ми премигва като дам повечко газ също.Защо е с АСЦ един господ знае,при условие че колата ми имам почти всички екстри :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 09 Дек 2010, 21:32

SaRsEmA написа:Аз лично бих дал парите за текстилни вериги но вапроса е дали ще има някакъв смисал от тях.Дали ще помагат и най вече колко време ще държат :-))
Относно АСЦ или ДСЦ,аз съм със АСЦ колата ми е 2002 октомври и като задържа веднъж светва блокажа а като задържа повечко и двете светват със ръчната.Като влизам в завоите и ми премигва като дам повечко газ също.Защо е с АСЦ един господ знае,при условие че колата ми имам почти всички екстри :mhihi:

Аз знам 4е АСЦ има само 2 положения (вкл и изкл) ,а ДСЦ има положението със задържането и светването на индик. на ръчната на таблото :roll:
пп. Да не би и ти да си с ДСЦ ,а просто предишния собственик да е сменил само коп4ето (примерно поради с4упване ) с такова но на което пише АСЦ , ина4е аз др вариант не виждам .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 09 Дек 2010, 22:48

Един голям съвет от мене.....вземете си Х5-ци :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E46 320d

Мнение от gold_1 » 09 Дек 2010, 22:51

Vanio_bmw написа:пп. Да не би и ти да си с ДСЦ ,а просто предишния собственик да е сменил само коп4ето (примерно поради с4упване ) с такова но на което пише АСЦ , ина4е аз др вариант не виждам .

Тц... и моята е така. Има копче с надпис ASC и работи абсолютно по същият начин описан от колегата по горе. Колата ми е 10. 2001 г. фейслифт. Може би на първите бройки не са слагали DSC, а малко по-късно....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 10 Дек 2010, 0:12

S7 написа:Един голям съвет от мене.....вземете си Х5-ци :mhihi:

Кажи къде са ги "пуснали и дават" за да вземем ....
Тая тема просто се изпона*** от :OT:

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 10 Дек 2010, 0:35

колеги а няколко думи за АСЦ зимата ще кажете ли? за първа година ще карам тази кола и ми е интересно какво ше кажете и посаветвате.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 10 Дек 2010, 0:57

S7 написа:Един голям съвет от мене.....вземете си Х5-ци :mhihi:

Колега имам и Х5 :-) 2005 4.4 8 цилиндара автоматик :-) представяш ли си зимата със автомат как ще е :-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 10 Дек 2010, 4:32

taba4ko написа:колеги а няколко думи за АСЦ зимата ще кажете ли? за първа година ще карам тази кола и ми е интересно какво ше кажете и посаветвате.

Много ясно, че без :D
Сега сериозно- аз си карам с включена система, но ако тръгвам на лед или някакви много пързалящи се настилки го спирам щото няма тръгване...Но иначе си е тарикатня- случвало ми се е на 5та с 90км/ч да ми светне на Цариградско миналата зима. Много лед много нещо, аман от смотаняци-чистачи :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 10 Дек 2010, 9:05

сьс dsc
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Дек 2010, 18:31

Имам 2 простички молби:

1. Спрете с офтопика.
2. Всичко който се чудят дали зимата да карат със включено или изключено DSC - карайте с включено !!

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 11 Дек 2010, 3:37

Mitko195 написа:
taba4ko написа:колеги а няколко думи за АСЦ зимата ще кажете ли? за първа година ще карам тази кола и ми е интересно какво ше кажете и посаветвате.

Много ясно, че без :D
Сега сериозно- аз си карам с включена система, но ако тръгвам на лед или някакви много пързалящи се настилки го спирам щото няма тръгване...Но иначе си е тарикатня- случвало ми се е на 5та с 90км/ч да ми светне на Цариградско миналата зима. Много лед много нещо, аман от смотаняци-чистачи :bang:

а на лед без АСЦ няма ли да е същата работа
мръсна газ и нежелани дрифтове и съжалителни погледи на минувачите?
и после пак приказки от сорта ''аз със моето ауди със система куатро съм си добре егати и БМВ-тата , да го закача да го истегля сиромаха''
я си включвайте системите , те са точно за това и стига с този :OT: все едно да питате като спирате дали да ползвате спирачките
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 13 Дек 2010, 0:07

Моя съвет е да го изключвате. Обрах една пряспа миналата зима заради това ASC. Не, че и аз не си бях виновен де, ама ако не беше то имах шанс за овладяване на колата. Но пак трябва да си прецените ситуацията. Колко сняг има по пътя, заледяване и т.н.

Потребител
Аватар
Кара: БМВ Е46 320дизел /1999год.

Мнение от toni07 » 13 Дек 2010, 0:25

BoBoGTO написа:Моя съвет е да го изключвате. Обрах една пряспа миналата зима заради това ASC. Не, че и аз не си бях виновен де, ама ако не беше то имах шанс за овладяване на колата. Но пак трябва да си прецените ситуацията. Колко сняг има по пътя, заледяване и т.н.

сакаш да кажеш дека не треба да се вклучува ли АСЦ-то и што всушност значи тоа ако го вклучам и што ти се десило тебе ако можеш опиши.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 13 Дек 2010, 1:59

BoBoGTO написа:Моя съвет е да го изключвате. Обрах една пряспа миналата зима заради това ASC. Не, че и аз не си бях виновен де, ама ако не беше то имах шанс за овладяване на колата. Но пак трябва да си прецените ситуацията. Колко сняг има по пътя, заледяване и т.н.
:kuku: :nono:
А бе колега ...първо, за DSC е думата, а това че обираш преспите и разчиташ на шансове, особено когато сам си си виновен е прекрасно ... :clap:
Иначе казано, дано никой не счете съвета ти за меродавен, че да няма още преспи :cop:
P.S Вече имам силното желание да кача стенограма от парламентарния контрол, или ръководство за ВАЗ 2101, тъй че темата най-после да си заслужи катинара :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 13 Дек 2010, 2:13

The Edge написа:
:kuku: :nono:
А бе колега ...първо, за DSC е думата, а това че обираш преспите и разчиташ на шансове, особено когато сам си си виновен е прекрасно ... :clap:
Иначе казано, дано никой не счете съвета ти за меродавен, че да няма още преспи :cop:
P.S Вече имам силното желание да кача стенограма от парламентарния контрол, или ръководство за ВАЗ 2101, тъй че темата най-после да си заслужи катинара :mhihi:

:bchug: :yes: :clap: :bowdown: :clap: :clap: :clap:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

ПредишнаСледваща

Назад към E46