Със или без "DSC" през зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Re: Със или без "DSC" през зимата
Аз лично бих дал парите за текстилни вериги но вапроса е дали ще има някакъв смисал от тях.Дали ще помагат и най вече колко време ще държат :-))
Относно АСЦ или ДСЦ,аз съм със АСЦ колата ми е 2002 октомври и като задържа веднъж светва блокажа а като задържа повечко и двете светват със ръчната.Като влизам в завоите и ми премигва като дам повечко газ също.Защо е с АСЦ един господ знае,при условие че колата ми имам почти всички екстри
Относно АСЦ или ДСЦ,аз съм със АСЦ колата ми е 2002 октомври и като задържа веднъж светва блокажа а като задържа повечко и двете светват със ръчната.Като влизам в завоите и ми премигва като дам повечко газ също.Защо е с АСЦ един господ знае,при условие че колата ми имам почти всички екстри

SaRsEmA написа:Аз лично бих дал парите за текстилни вериги но вапроса е дали ще има някакъв смисал от тях.Дали ще помагат и най вече колко време ще държат :-))
Аз знам 4е АСЦ има само 2 положения (вкл и изкл) ,а ДСЦ има положението със задържането и светването на индик. на ръчната на таблото

пп. Да не би и ти да си с ДСЦ ,а просто предишния собственик да е сменил само коп4ето (примерно поради с4упване ) с такова но на което пише АСЦ , ина4е аз др вариант не виждам .
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Един голям съвет от мене.....вземете си Х5-ци 

Vanio_bmw написа:пп. Да не би и ти да си с ДСЦ ,а просто предишния собственик да е сменил само коп4ето (примерно поради с4упване ) с такова но на което пише АСЦ , ина4е аз др вариант не виждам .
Тц... и моята е така. Има копче с надпис ASC и работи абсолютно по същият начин описан от колегата по горе. Колата ми е 10. 2001 г. фейслифт. Може би на първите бройки не са слагали DSC, а малко по-късно....
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
S7 написа:Един голям съвет от мене.....вземете си Х5-ци
Кажи къде са ги "пуснали и дават" за да вземем ....
Тая тема просто се изпона*** от

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
колеги а няколко думи за АСЦ зимата ще кажете ли? за първа година ще карам тази кола и ми е интересно какво ше кажете и посаветвате.

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
S7 написа:Един голям съвет от мене.....вземете си Х5-ци
Колега имам и Х5 :-) 2005 4.4 8 цилиндара автоматик :-) представяш ли си зимата със автомат как ще е :-)
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
taba4ko написа:колеги а няколко думи за АСЦ зимата ще кажете ли? за първа година ще карам тази кола и ми е интересно какво ше кажете и посаветвате.
Много ясно, че без

Сега сериозно- аз си карам с включена система, но ако тръгвам на лед или някакви много пързалящи се настилки го спирам щото няма тръгване...Но иначе си е тарикатня- случвало ми се е на 5та с 90км/ч да ми светне на Цариградско миналата зима. Много лед много нещо, аман от смотаняци-чистачи

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Имам 2 простички молби:
1. Спрете с офтопика.
2. Всичко който се чудят дали зимата да карат със включено или изключено DSC - карайте с включено !!
1. Спрете с офтопика.
2. Всичко който се чудят дали зимата да карат със включено или изключено DSC - карайте с включено !!
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Mitko195 написа:taba4ko написа:колеги а няколко думи за АСЦ зимата ще кажете ли? за първа година ще карам тази кола и ми е интересно какво ше кажете и посаветвате.
Много ясно, че без![]()
Сега сериозно- аз си карам с включена система, но ако тръгвам на лед или някакви много пързалящи се настилки го спирам щото няма тръгване...Но иначе си е тарикатня- случвало ми се е на 5та с 90км/ч да ми светне на Цариградско миналата зима. Много лед много нещо, аман от смотаняци-чистачи
а на лед без АСЦ няма ли да е същата работа
мръсна газ и нежелани дрифтове и съжалителни погледи на минувачите?
и после пак приказки от сорта ''аз със моето ауди със система куатро съм си добре егати и БМВ-тата , да го закача да го истегля сиромаха''
я си включвайте системите , те са точно за това и стига с този

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Моя съвет е да го изключвате. Обрах една пряспа миналата зима заради това ASC. Не, че и аз не си бях виновен де, ама ако не беше то имах шанс за овладяване на колата. Но пак трябва да си прецените ситуацията. Колко сняг има по пътя, заледяване и т.н.
- toni07
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е46 320дизел /1999год.
BoBoGTO написа:Моя съвет е да го изключвате. Обрах една пряспа миналата зима заради това ASC. Не, че и аз не си бях виновен де, ама ако не беше то имах шанс за овладяване на колата. Но пак трябва да си прецените ситуацията. Колко сняг има по пътя, заледяване и т.н.
сакаш да кажеш дека не треба да се вклучува ли АСЦ-то и што всушност значи тоа ако го вклучам и што ти се десило тебе ако можеш опиши.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
BoBoGTO написа:Моя съвет е да го изключвате. Обрах една пряспа миналата зима заради това ASC. Не, че и аз не си бях виновен де, ама ако не беше то имах шанс за овладяване на колата. Но пак трябва да си прецените ситуацията. Колко сняг има по пътя, заледяване и т.н.

А бе колега ...първо, за DSC е думата, а това че обираш преспите и разчиташ на шансове, особено когато сам си си виновен е прекрасно ...

Иначе казано, дано никой не счете съвета ти за меродавен, че да няма още преспи

P.S Вече имам силното желание да кача стенограма от парламентарния контрол, или ръководство за ВАЗ 2101, тъй че темата най-после да си заслужи катинара

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
The Edge написа:BoBoGTO написа:Моя съвет е да го изключвате. Обрах една пряспа миналата зима заради това ASC. Не, че и аз не си бях виновен де, ама ако не беше то имах шанс за овладяване на колата. Но пак трябва да си прецените ситуацията. Колко сняг има по пътя, заледяване и т.н.![]()
![]()
А бе колега ...първо, за DSC е думата, а това че обираш преспите и разчиташ на шансове, особено когато сам си си виновен е прекрасно ...![]()
Иначе казано, дано никой не счете съвета ти за меродавен, че да няма още преспи![]()
P.S Вече имам силното желание да кача стенограма от парламентарния контрол, или ръководство за ВАЗ 2101, тъй че темата най-после да си заслужи катинара

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''