Теоритичен вапроз за АГУ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
То и Порше Кайен има на газ, ама това нищо не означава...
Защо не вземеш да я продадеш тази кола , с този як двигател и да си купиш некое ново дизелче дето да ти харчи 7 градско.
Нужно ли е да я съсипваш с газ, метан и т.н.....
Щом я имаш тази кола още от когато бензина е бил 1.36 лв./л. , значи си платил умопомрачителна цена за колата, МИТО (щото тогава още имаше мита) и акциз.... сега правиш некви тънки сметки.
ПП :
Аз пък знам няколко Е30ки 325 , които не са помирисвали газ, а пичовете си ги карат ежедневно...
Всичко е въпрос на манталитет
Защо не вземеш да я продадеш тази кола , с този як двигател и да си купиш некое ново дизелче дето да ти харчи 7 градско.

Щом я имаш тази кола още от когато бензина е бил 1.36 лв./л. , значи си платил умопомрачителна цена за колата, МИТО (щото тогава още имаше мита) и акциз.... сега правиш некви тънки сметки.
ПП :
....Q7 на газ....
Аз пък знам няколко Е30ки 325 , които не са помирисвали газ, а пичовете си ги карат ежедневно...
Всичко е въпрос на манталитет

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
vAiO написа:kriso85 написа:...Всичко е въпрос на манталитет
по скоро въпрос на пари
Искаш да кажеш че хората с коли от 80те години , дето горят по 20л/100км градско имат повече пари от тези с коли за по 25-30 хиляди лева (това е общо взето цената на 320Ци с от '03 година)

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

това което се опитвах да кажа е че ако хората имаха достатъчно пари, въобще нямаше да помислят да слагат газ, с която разхода излиза двойно по евтин
за хората с коли от 80те години , дето горят по 20л/100км градско - нямам какво да кажа - те са си направили сметката да се оправят явно си им излиза изгодно да карат на бензин с този разход
за хората с коли от 80те години , дето горят по 20л/100км градско - нямам какво да кажа - те са си направили сметката да се оправят явно си им излиза изгодно да карат на бензин с този разход
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
това че карам кораб с 3.5 мотор не значи че не мога да го карам и на бензин
мога но само от нас до работата и събота и неделя както и повечето дето не искали да си "повреждат" колите с тая газ
съжалявам ама се кефя да си карам корабчето по много и затова варианта е този. единственото тъпо е че за факта че аз съм екологичен а хората каращи на бензин не са е че аз трябва да си плащам данъците наравно с тях
на запад който кара на газ или метан данъка му клони към нула защотото той кара екологично и съответно използването на такива горива се толерира.
а по отношение на дъртите кошници - и мойта кола е на 20 години ама какво
всичко си и е наред, че даже е и екологична.
и понеже всички искате да следваме западните модели - на запад колите на 20+ години са реликви и не плащат данъци, а тук понеже тези коли са мнозинство не може да стане тоя номер
съжалявам но си харесвам и обичам точно този модел и не искам да го сменям с по нов
мога но само от нас до работата и събота и неделя както и повечето дето не искали да си "повреждат" колите с тая газ
съжалявам ама се кефя да си карам корабчето по много и затова варианта е този. единственото тъпо е че за факта че аз съм екологичен а хората каращи на бензин не са е че аз трябва да си плащам данъците наравно с тях
на запад който кара на газ или метан данъка му клони към нула защотото той кара екологично и съответно използването на такива горива се толерира.
а по отношение на дъртите кошници - и мойта кола е на 20 години ама какво
всичко си и е наред, че даже е и екологична.
и понеже всички искате да следваме западните модели - на запад колите на 20+ години са реликви и не плащат данъци, а тук понеже тези коли са мнозинство не може да стане тоя номер
съжалявам но си харесвам и обичам точно този модел и не искам да го сменям с по нов

Ами какво да ви кажа имам и един Опел Вектра Б 1.8 16V Есотес и от година и половина е с газов инжекцион.Минала е около 25 000км без проблем,като се знае че екотеците се славят като по капризни двг.
Не се разбира на какво се кара,като миризма,разход,динамика!
Аз съм за газовия инжекцион,в комбинация с къдърен монтаж и настройки е една добра инвестиция,която се избива за около 20 000км
Не се разбира на какво се кара,като миризма,разход,динамика!
Аз съм за газовия инжекцион,в комбинация с къдърен монтаж и настройки е една добра инвестиция,която се избива за около 20 000км
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Теоритичен вапроз за АГУ
Selqnin написа:///////////////
Пич...продай ми купенцето.
Сериозен съм-дай няколко снимки и ако го харесам да говорим по същество...
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2