Mулти волан проблем-предложения!? РЕШЕН
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
Re: Mулти волан проблем-предложения!? РЕШЕН
Различава се, и аз имам бутони за 4 лъчев волан (и този на колата е 4 лъчев но без мултифункция) и сега ми трябва бег за 4 лъчев с мултифункция за да го монтирам заедно с копчетата на настоящия волан.
Моля някой, който има въпросната схема да я качи някъде, че при мен даденият линк: "http://www.jdmotorwerkes.com/BMW%20Retr ... 3543en.pdf" не работи!
Благодаря предварително!!!
Благодаря предварително!!!

- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Можете ли ако обичате да ми дадете снимка или номер, модел нещо на кабела който трябва да имам за да стане цялата работа.
Имам нормален 4 лъчев волан без мулти. Намерих донор кола, но от морга. Волана няма как да го объркам, но искам да знам кабела какво представлява. Къде е вързан и т.н.
Имам нормален 4 лъчев волан без мулти. Намерих донор кола, но от морга. Волана няма как да го объркам, но искам да знам кабела какво представлява. Къде е вързан и т.н.
- fivearBMW
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D
- BustaDrives
- Потребител
-
Ето линк към търсеният PDF
Колеги моето e46 е 12/98 с M52B20TU и от разясненията по темата изглежда ще може да се пусне автопилота. Аз съм със стария спортен волан, без копчета. В реалоем при мен за ретрофита излиза инфо само за кит със стария волан. Може ли да се сложи новия трилъчев. Т.е има два въпроса свързани с механиката на процеса:
1) Ако взема новия трилъчев има ли някаква причина да не стане. В смисъл да не може да се монтира механически.
2) Воланите, които намирам са без еърбег. Може ли еърбег от стария трълъчев, да стане на новия (който си има капак)
Колеги моето e46 е 12/98 с M52B20TU и от разясненията по темата изглежда ще може да се пусне автопилота. Аз съм със стария спортен волан, без копчета. В реалоем при мен за ретрофита излиза инфо само за кит със стария волан. Може ли да се сложи новия трилъчев. Т.е има два въпроса свързани с механиката на процеса:
1) Ако взема новия трилъчев има ли някаква причина да не стане. В смисъл да не може да се монтира механически.
2) Воланите, които намирам са без еърбег. Може ли еърбег от стария трълъчев, да стане на новия (който си има капак)
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Всеки волан от Е46 става ...... но за M52 не става само с волан иска си малко ХАРД 

- BustaDrives
- Потребител
-
milennyc написа:Всеки волан от Е46 става ...... но за M52 не става само с волан иска си малко ХАРД
Ако имаш предвид кабелите останах с впечатление, че се намират сравнително лесно. Колегата nasodotcom е цитирал едно мнение на предишната страница, а аз намерих още едно от bimmerforums даващо ми надежда че не е нужно допълнително моторче да дърпа жилото:
So far have found that the M52TU is cable-driven, but it's not conventional, it's also motor-driven. The motor can override the cable in both directions (closes throttle for traction control and opens throttle for cruise control.) The cable is not rigidly fixed to the throttle plate. Have found someone who had fitted cruise control the same way to his M52TU.
- milennyc
-
-
ОК колега ..... аз съм слагал 50 волана ама на М52ТУ20 не съм успял
Иначе кабелите и волана са еднакви за всички е46-ци

- BustaDrives
- Потребител
-
Благодаря за уточнението колега! Все пак личният опит е по-важен от непотвърдени мнения в накакъв форум
Имаш ли спомени за коя година производство става дума? Защото по моят VIN в realoem езлиза ретрофит кит само волан без други неща. Някой на предишните страници беше писал, че проблемни са по-ранните от 98-ма.
Иначе за еърбезите в тази тема има много интересен коментар:
The earlier e46, manufacture before 07/2001 have single-stage airbag, after that they are all dual-stage airbag. I found with dual stage airbag, you disconnect the black wire so it's a single-stage airbag (any kind of impact then big airbag deploy).
The other way around would trigger the airbag light. Both wires connected would trigger the airbag light. If there is something wrong, I'm sure the airbag would have come on immediately. I have also seen a airbag for sedan with the number 1 & 2 beside green & black socket. Remove #2 plug from socket (black).
Някой има ли опит с тези неща?

Имаш ли спомени за коя година производство става дума? Защото по моят VIN в realoem езлиза ретрофит кит само волан без други неща. Някой на предишните страници беше писал, че проблемни са по-ранните от 98-ма.
Иначе за еърбезите в тази тема има много интересен коментар:
The earlier e46, manufacture before 07/2001 have single-stage airbag, after that they are all dual-stage airbag. I found with dual stage airbag, you disconnect the black wire so it's a single-stage airbag (any kind of impact then big airbag deploy).
The other way around would trigger the airbag light. Both wires connected would trigger the airbag light. If there is something wrong, I'm sure the airbag would have come on immediately. I have also seen a airbag for sedan with the number 1 & 2 beside green & black socket. Remove #2 plug from socket (black).
Някой има ли опит с тези неща?
- milennyc
-
-
Колега аз по рано съм писъл че само тези двигатели стават само с кабел и без допълнителен хардуер М47, М47ТУ,М54,M57 и N42 това е само кабел и волан. Всички други си искат допълнителни неща. НЕ съм казал че не може и на тях....... може но ще ти струва заедно с волана поне 1000лв. и това е най малко
и отделно монтаж поне още 200-300лв. а бе за 1500лв. ще имаш мулти волан 

- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 3-ka `02g
- Мечтае да кара: BMW 3-ka `09g
здравейте колеги, и на мен ми предстои слагане на мултиволан. проблема е че не съм с оригиналното цд , а с едно пайнерче и днеска като отидох да се консултирам с майстора дето уж ще го монтирва ми каза че за да работят евентуално копчетата за сменяне на песни и усилването на звука трябвало някъф допълнителен модул да се слага. обаче аз като си слагах пайнера отзад имаше кабел за дистанционно управление от волана, та въпроса ми е дали неможе тва кабелче да се свърже към лентовия кабел ли или към кабела дет ще е към волана и да мина без модул? възможно ли е да стане , пък и някой ако знае дали и с модул е възможно това или само пари на вятъра?

- milennyc
-
-
Зависи от серята на пйнера .... 3,5 стават..... модула е към 250лв.
Та ако купуваш и волан си е ....... 

- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-
това ми е плейер-а: Pioneer DEH-2000MPB CD / MP3 Player , защо тогава са му сложили кабел за дистанционно управление като неможе да се свързва?

Колеги аз да питам нещо полезно за всички ни( най вече тия с проблемните м43 )
Та чудя се, ствата ли мултифункционални волани от други модели БМВ, както и моторчето при двигателя?
Питам понеже трябва да знаем, дали стават автопилоти и волани от други модели, не само от Е46

Та чудя се, ствата ли мултифункционални волани от други модели БМВ, както и моторчето при двигателя?
Питам понеже трябва да знаем, дали стават автопилоти и волани от други модели, не само от Е46

- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-
здравейте отново, вече и аз съм с мултиволан. вече и в Свищов могат да слагат такива. ако има някой колега от тук или от региона, който да иска да си направи интервенцията да ми пише да го свържа с майстора.