Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
BMW_1914 написа:Повечето коли от Австрия и Швейцария не са стока, може да са по добри от италиянките, но не може да се сравняват с коли внос от Германия и Холандия донякъдеговоря в процентно отношения
принципно навсякъде може да попаднеш на читави екземпляри
![]()
Австрия и Швейцария са неблагоприятни откъм климат и солите с които обезопасяват зимно време /имат доста ръжда по колите внос от там,релефа също е по планински в Швейцария и има доста изтормозени коли, а и техничеките прегледи и подръжка не е на нивото на тюфа в Германия.
казвам го от опит пътувам доста по Европа, а и това е мнението на доста джамбази.
За Италия вече там е друга биракойто не е бил, не знае какво е
жабарите не подържат и не пазят въобще
манталитета на Сиганите е такъв
![]()
абе хората са казали,че където се ядат спагети и се правят минети - коли не се купуват
Австрия и Швейцария хич нямат база за сравнение. То читави навсякъде има, ама на някой места са повече.
В Швейцария рядко да има кола с ръжди, за сметка на Австрия и Германия дето почти всички са ръждаци (новата цетка съм виждал с ръжди по заден капак и прагове)
Едно примерче на последната кола, от наща марка, дето продадох от там (според мен добре си е поддържана)

Не искам да спориме, всеки си знае за себеси, не искам да убеждавам никой в нищо, споделям някакъв опит и видяно

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Drum написа:stiki7 написа:А някой може ли да даде пример за "струващо" си Е46, дизел 2002-2004 ?
И колегата Jumjumski ти е писал и аз ти писах на ЛС, около 13 хил EURO се върти цената на СВЕСТЕН екземпляр 330. На 320 предполагам е 9-10 ЕВРО не лева.
На хората обаче някак не им се иска да вярват, че БМВ е скъпо удоволствие със скъпа поддръжка.
Сигурен съм, че и в Албания да отидеш да си купиш автомобил можеш да намериш свестен, стига да си платиш масрафа. Хора, БМВ за 5000 евро от където и да го докараш, то си остава БМВ за 5000 евро и ще береш ядове с него и ще псуваш и ще се чудиш "де'а аз БМВ ли купих или каруца" Когато плащаш за каруца получаваш каруца, тва е положението.
Айде хубав ден и дано не съм обидил никой, щото не тва е целта

Не искам да споря,нито пък нещо подобно. 10 000 евро за 7 годишна кола при това "свястна" както казваш - за мен са много.Не е критерий цената,нима няма за 6500-8000 евр хубави коли?!
Няма как да го докажем това,дори и от опит е доста трудно.
Толкова пари само ако колата има сервизна история - доказана,и всяко едно нещо си е на мястото.А това си личи по нашите коли и по болтчетта и уплътнетнията и т.н разликите с афтермаркет са големи.
10к евр ама поне 2 смени на масло без да се пипа нещо по колата - съм съгласен с теб на 1000%

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Drum написа:stiki7 написа:А някой може ли да даде пример за "струващо" си Е46, дизел 2002-2004 ?
И колегата Jumjumski ти е писал и аз ти писах на ЛС, около 13 хил EURO се върти цената на СВЕСТЕН екземпляр 330. На 320 предполагам е 9-10 ЕВРО не лева.
На хората обаче някак не им се иска да вярват, че БМВ е скъпо удоволствие със скъпа поддръжка.
Сигурен съм, че и в Албания да отидеш да си купиш автомобил можеш да намериш свестен, стига да си платиш масрафа. Хора, БМВ за 5000 евро от където и да го докараш, то си остава БМВ за 5000 евро и ще береш ядове с него и ще псуваш и ще се чудиш "де'а аз БМВ ли купих или каруца" Когато плащаш за каруца получаваш каруца, тва е положението.
Айде хубав ден и дано не съм обидил никой, щото не тва е целта
320ка за 9-10 евро.....ама коя година?
И искаш да ми кажеш, че тия по-скъпите ги продават на по-скъпа цена щото са по-читави ли?
Според мен ги продават на тази цена докато някой льольо не я вземе, а пък ако не се намери, цената спада.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
За цена не трябва да спорим,темата пак я оплескахме.
По-добре да се споделят само впечатления от обяви,огледи и т.н.Какво да се гледа,къде да се гледа.Стига с тези пари - цената не определя качеството,не винаги разбира се.
Аз лично продадох старата ми кола ,верно много нисък клас,но я дадох да кажем нова.Парите които набих за ремонти и смяна ,само на оригинални части от представител,никога няма да избия след това.Продадаох я на 30% по ниска пазарна стойност,като имаше всички екстри за модела си + гумите зимните.
Така ,че зависи от кого купуваш,защо я продава и т.н.
Нека помагам на бъдещите купувачи

По-добре да се споделят само впечатления от обяви,огледи и т.н.Какво да се гледа,къде да се гледа.Стига с тези пари - цената не определя качеството,не винаги разбира се.
Аз лично продадох старата ми кола ,верно много нисък клас,но я дадох да кажем нова.Парите които набих за ремонти и смяна ,само на оригинални части от представител,никога няма да избия след това.Продадаох я на 30% по ниска пазарна стойност,като имаше всички екстри за модела си + гумите зимните.
Нека помагам на бъдещите купувачи

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Gqbriel написа:За цена не трябва да спорим,темата пак я оплескахме.
Нека помагам на бъдещите купувачи![]()
Точно, че трябва да се помага на бъдещите купувачи. За това казвам, че това "свестна 3ка под 9-10 хиляди евро нямало" е пълна глупост.
Наистина зависи от много работи, особено от човека който я е карал, но в повечето случаи е трудно да го разбереш какъв е наистина човека, щото може сумата и глупости да ти наговори и нищо да не е вярно. Всичко е късмет.
Аз лично се имам за късметлия за това че я купих от онзи жабар, щото беше супер точен и дори стана едно объркване (аз глупака...) и му бях дал 500 евро в повече и той се върна, догони ме и ми ги даде и това след като сме подписали документи и всичко и след това си казах, че тоя едва ли е типичния дето иска да ме прекара и останах много доволен. Колегата с мен дето беше да види състоянието на колата, че аз не разбирам много, каза че съм уцелил тотото.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
около 13 хил EURO се върти цената на СВЕСТЕН екземпляр 330. На 320 предполагам е 9-10 ЕВРО не лева.
=======================================
Съгласен съм с колегата, БМВ не е евтина кола
нито за покупка, нито за подръжка 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
BMW_1914 написа:около 13 хил EURO се върти цената на СВЕСТЕН екземпляр 330. На 320 предполагам е 9-10 ЕВРО не лева.
Съгласен съм с колегата, БМВ не е евтина кола
нито за покупка, нито за подръжка

Ако говорим за 2005 година,мога да се съглася донякъде..ти си вземи за 13 000 евро 330 аз ще си взема за 6 000 и за останалите 7 000 евро ,ще минеш покрай мен и ще се чудиш - бах мааму ква е тая 30-ка...айде стига глупости и изхвърляния,вече прекалихме с цените...пак ще се повторя ако е от Премиум Селекшън - що годе добре но за 2005 година с всички екстри ама без нито една забележчица - пак бих се съгласил...ти по кое избираш цена ли ?хмм
26 000 лева говорим

Темата не е кое колко струва," Съвети и въпроси относно избор на Е46"

- Margina Petrow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d remapped; e36 318TDS
- Мечтае да кара: Всичко с буквата М :))
- Детайли за колата: Bmw e39 530d manual remapped, exhaust system, Pipercross air filter
Bmw e36 318TDS M41D17 manual remapped
Кажете си мнението за е46 318Сi купе,как е като за първа кола?

Спора става безпредметен.
Може за 1000 лева да си купите просто едно купе и от там нататък да правите custom car за колкото пари имате
Въпрос на личен избор. Аз предпочитам да купя една кола да се кача и поне година само да и се кефя, а не да я купя да я вкарам в сервиз и да почна да я стягам, за колкото пари съм спестил, ама който както 
Може за 1000 лева да си купите просто едно купе и от там нататък да правите custom car за колкото пари имате

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Drum написа:Спора става безпредметен.
Може за 1000 лева да си купите просто едно купе и от там нататък да правите custom car за колкото пари иматеВъпрос на личен избор. Аз предпочитам да купя една кола да се кача и поне година само да и се кефя, а не да я купя да я вкарам в сервиз и да почна да я стягам, за колкото пари съм спестил, ама който както
даже може и за 500 ударено купе и да си го оправиш и ше ти дойде още по-тънкана

който каквото иска да си взима и да си прави ама дето викаш висенето по сервизи е безценно ...
тия дето ги купувате за по 5-6 лева евро и тн и после ги оправяте замисляли ли сте се,
че има неща който не можете да ги върнете в първоначалното им състояние (или поне не на разумна цена)?
не ми отговаряйте - темата не е за това!
100 пъти предпочитам да дам повече пари за читава кола отколкото да правя и да вися по сервизи. Лично мнение!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Какво мислите за 325i / 330i М54? А в комбинация с автомат?
Последна промяна Bavarcho на 22 Юни 2011, 12:17, променена общо 1 път

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bavarcho написа:Какво мислите за 325i М54? А в комбинация с автомат?
ми мене комбинацията с автомата не ме кефи ама тва си е мое мнение
ще кльопа доста със сигурност
м54 е добър мотор но често харчат бая масло - има доста писано и тук и в е39 форума
аз бих търсил 330 (освен ако не ти е изпаднало нещо конкретно)
като ше е гарга да е колкото се може по-рошава

Margina Petrow написа:Кажете си мнението за е46 318Сi купе,как е като за първа кола?
ми екстра си е само да имаш възможнст да си го поддържаш
пък като ти омалее минаваш на 6-так и така

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
Като гледам за какви двигатели става дума по-горе ми е малко неудобно да си задам моя въпрос, но все пак ще се престраша. В края на летния сезон възнамерявам да си взема е46 и според справките ми в интернет ще успея да си събера парички за седан 316 или 318 (318 повече ме влече) около 99-00'. Въпроса ми е ще може ли малко повече да ми разясните нещата (и за двата модела) от към разходи, части, данъци, такси, разход на гориво, качество, 'вървеж', както и над какво трябва да наблегна при избирането на такъв автомобил. Благодаря предварително и се извинявам, че съм толкова невеж
пс.
До Модератора: извинявам се, ако съм постнал едно мнение и половина, ама не знам и аз какво натиснах
Това е, което се да кажа в предното мнение така, че може да одобриш само това (: 

пс.
До Модератора: извинявам се, ако съм постнал едно мнение и половина, ама не знам и аз какво натиснах

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Yandel написа:Като гледам за какви двигатели става дума по-горе ми е малко неудобно да си задам моя въпрос, но все пак ще се престраша. В края на летния сезон възнамерявам да си взема е46 и според справките ми в интернет ще успея да си събера парички за седан 316 или 318 (318 повече ме влече) около 99-00'. Въпроса ми е ще може ли малко повече да ми разясните нещата (и за двата модела) от към разходи, части, данъци, такси, разход на гориво, качество, 'вървеж', както и над какво трябва да наблегна при избирането на такъв автомобил. Благодаря предварително и се извинявам, че съм толкова невеж![]()
пс.
До Модератора: извинявам се, ако съм постнал едно мнение и половина, ама не знам и аз какво натиснахТова е, което се да кажа в предното мнение така, че може да одобриш само това (:
попаднал си на точното място

Имаш цяло лято да се информираш

- има тема за разхода на гориво
- частите се намират на много прилични цени особенно от хора от форума - виж в разделите с обяви
- е46 няма някакви грандиозни проблеми но си има и свойте болести
* окачването често се нуждае от ремонти поради прекрасните БГ пътища- носачи, тампони и тн има теми за всяко от тези
* среща се и проблема с късането на купето
има много писано тук в техническия раздел
- при избиране те съветвам да наблегнеш на това колата да е в оритгиналното си сътсояние без тунинг мунинг
и тн интервенций и естествено преглед на ходовата част и всичко останало заедно с една диагностика
пп поглеждай и тук във форума защото не рядко изпадат запасени и добре гледани екземпляри
- дянъци и такси са като на всяка кола със съответните кс
не случайно ти написах, че има много писано по всички въпроси тъй като смятам,
че който и каквото да ти каже мнението, което ще си изградиш сам с малко повече четене ще е най-полезно за теб
Успех и ще чакаме да се похвалиш

...
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,
От известно време се замислям да сменя марката и съм се огледал в е46, но като цяло не съм на зор. На скоро обаче ми се обади приятел с оферта от Италия за една блъсната 3ка. Накратко това което знам за колата е от снимките, които прилагам:

Както сами виждате има какво да се прави по колата и затова ми се иска да ви попитам кое горе долу колко би стъпило за да си направя и аз сметката? Така като гледам ще ми трябва калник(втора употерба), носач(нов), 2 макферсона(може би втора ръка, може би нови) и шофьорска кора на вратата с еърбега(втора употреба). Гледам и джантата е заминала, а не можем да се разберем с италианеца резервната дали пак е такава или не - разпростанен модел джанта ли е това и може ли да се намери лесно 1бр(или отивам на варианта 4 други джанти)?
Иначе човека твърди, че коша не е посукан но това ще се види на стенд...
Моля ви за малко информация и помощ, да видя има ли смисъл да се хващам на хорото или да изчакам засега
От известно време се замислям да сменя марката и съм се огледал в е46, но като цяло не съм на зор. На скоро обаче ми се обади приятел с оферта от Италия за една блъсната 3ка. Накратко това което знам за колата е от снимките, които прилагам:

Както сами виждате има какво да се прави по колата и затова ми се иска да ви попитам кое горе долу колко би стъпило за да си направя и аз сметката? Така като гледам ще ми трябва калник(втора употерба), носач(нов), 2 макферсона(може би втора ръка, може би нови) и шофьорска кора на вратата с еърбега(втора употреба). Гледам и джантата е заминала, а не можем да се разберем с италианеца резервната дали пак е такава или не - разпростанен модел джанта ли е това и може ли да се намери лесно 1бр(или отивам на варианта 4 други джанти)?
Иначе човека твърди, че коша не е посукан но това ще се види на стенд...
Моля ви за малко информация и помощ, да видя има ли смисъл да се хващам на хорото или да изчакам засега