Рециклиране на шарнири
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Re: Рециклиране на шарнири
От 2 дни вече и аз съм с нови шарнири - с такива от е36
. При същия майстор където Заги и Оци са си ги правили
. Колата е бетон а за майстора просто няма 2 мнения голям пич е
Като цена за качеството и труда, това е най-доброто към момента. Искренно го препоръчвам и аз

Като цена за качеството и труда, това е най-доброто към момента. Искренно го препоръчвам и аз

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Малко да поизтупаме прахта и на тази тема.
От изписаното ТУК са застъпва мнението за използване предимно само на оригинални носачи. Аз съм върл привърженик на тази практика. ОБАЧЕ! По отношение на носачи/шарнири и тампони ще я продължа едва когато отида да живея в някоя бяла страна с нормални пътища!
Чисто нов, оригинален носач си замина за 30-35 х.км.
И защо да даваш през година-две по 1000 лева за смяна на носачи, когато могат да се сменят само шарнирите?
Сложих LEMFÖRDER усилени къси шарнири, дългите за сега има още хляб в тях, тампони - български полиуретанови (ще видим колко ще издържат или колко шарнира ще надживеят
или изядат). Всичко легна за около 300 лева заедно с труда: шарнири, тампони, сваляне/слагане носачи, набиване на тампони.
Благодарности на Иво!
От изписаното ТУК са застъпва мнението за използване предимно само на оригинални носачи. Аз съм върл привърженик на тази практика. ОБАЧЕ! По отношение на носачи/шарнири и тампони ще я продължа едва когато отида да живея в някоя бяла страна с нормални пътища!
Чисто нов, оригинален носач си замина за 30-35 х.км.

И защо да даваш през година-две по 1000 лева за смяна на носачи, когато могат да се сменят само шарнирите?
Сложих LEMFÖRDER усилени къси шарнири, дългите за сега има още хляб в тях, тампони - български полиуретанови (ще видим колко ще издържат или колко шарнира ще надживеят

Благодарности на Иво!

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Пацо - гарантирам ти, че ще забравиш за предното окачване...
Si non confectus, non reficiat.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
oci написа:shark1986 написа:Zagy написа:От днес и аз вече съм с оправени носачи - смениха ми шарнирите с такива от Е36, но усилени. Колата заспа, няма никакъв помен от тропането, което беше преди. Дългите шарнири си бяха твърди и не се бяха прецакали, затова смених само външните такива. Играчка си е - отне около 4 часа всичко. Но съм доволен
Къде ги смени колега?кажи и на нас
Ето го номера на момчето 0896756056, казва се Иво може да кажете, че Орлин с климатиците от форума на БМВ ви праща и обслужването ще е на ниво много е точен не се мотая и работи все едно си го прави на своята кола и на цени без конкуренция.
А в същия сервиз може да ви се направи и обслужване и всякакъв ремонт на климатика или като звъннете на него или на мен.
Сервиза е на удобно място на гравния път между София и Перник на 10 км от София.
Това е самата истина, сега идвам от там, за съжаление при мен нещата се оправя само с нов шарнир, останах много доволен от обслужването и отношението на момчето, много скромен и коректен.
П.П. Вчера откарах 7 часа там, но накрая свършихме работа. Мога само да кажа, че Иво даде всичко от себе си и дори той призна, че не е вярвал, че може да се справи с такава задача, а именно да преправи 66мм тампони за насач на 60мм и да паснат все едно са оригинални. Става дума за Powerflex, предназначени за 330xi, но явно са различни от тези за 330xd. Страхотен професионалист, бях отчаян, че ще трябва да оставя колата 2 дни и да си търся превоз, защото той изби оригиналните и след това разбрахме, че няма да паснат Powerflex. Препоръчвам го на всички, които имат проблеми с окачването, а и по принцип за обслужване и ремонти. След като бях там цял ден, нямаше начин да не се запозная лично с Орлин (с климатиците

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
RaHzElChO написа:oci написа:shark1986 написа:Zagy написа:От днес и аз вече съм с оправени носачи - смениха ми шарнирите с такива от Е36, но усилени. Колата заспа, няма никакъв помен от тропането, което беше преди. Дългите шарнири си бяха твърди и не се бяха прецакали, затова смених само външните такива. Играчка си е - отне около 4 часа всичко. Но съм доволен
Къде ги смени колега?кажи и на нас
Ето го номера на момчето 0896756056, казва се Иво може да кажете, че Орлин с климатиците от форума на БМВ ви праща и обслужването ще е на ниво много е точен не се мотая и работи все едно си го прави на своята кола и на цени без конкуренция.
А в същия сервиз може да ви се направи и обслужване и всякакъв ремонт на климатика или като звъннете на него или на мен.
Сервиза е на удобно място на гравния път между София и Перник на 10 км от София.
Това е самата истина, сега идвам от там, за съжаление при мен нещата се оправя само с нов шарнир, останах много доволен от обслужването и отношението на момчето, много скромен и коректен.
П.П. Вчера откарах 7 часа там, но накрая свършихме работа. Мога само да кажа, че Иво даде всичко от себе си и дори той призна, че не е вярвал, че може да се справи с такава задача, а именно да преправи 66мм тампони за насач на 60мм и да паснат все едно са оригинални. Става дума за Powerflex, предназначени за 330xi, но явно са различни от тези за 330xd. Страхотен професионалист, бях отчаян, че ще трябва да оставя колата 2 дни и да си търся превоз, защото той изби оригиналните и след това разбрахме, че няма да паснат Powerflex. Препоръчвам го на всички, които имат проблеми с окачването, а и по принцип за обслужване и ремонти. След като бях там цял ден, нямаше начин да не се запозная лично с Орлин (с климатиците).
Колеги радвам се, че сте останали доволни ще се радваме с Иво да помагаме

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Може ли на лс точното място на сервиза-между Перник и София?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Рециклиране на шарнири
NikVanov написа:Може ли на лс точното място на сервиза-между Перник и София?
Той си е в Перник. След кръговото влизаш е Перник, но не по главния горен път, а свиваш в дясно от него, за центъра. Излизаш на една главна улица, където правиш десен завой. От там караш само направо, докато не минеш два светофара. Малко след втория светофар ще видиш една изоставена сграда, нещо като завод, от дясно ти се пада, подминаваш го и на 100 метра ще видиш гуми изнесени от дясно, почти на пътя, има 2 сервиза един до друг, Иво е в първия, там където продават и правят гуми.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Като си сменяте шарнирите с усилени на миели само ги набивате в носача без нищо допълнително да се прави нали?
Защото аз така направих моите.

- oci
- старши ентусиаст
-
Next написа:Като си сменяте шарнирите с усилени на миели само ги набивате в носача без нищо допълнително да се прави нали?
Защо си мислиш, че всички слагат шарнири на мейле шарнира се слага такъв какъвто го искаш, ние с Иво на моята сложихме оригинални от е36.
Иначе шарнира се набива в носача и няма друга процедура след това.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
oci написа:Next написа:Като си сменяте шарнирите с усилени на миели само ги набивате в носача без нищо допълнително да се прави нали?
Защо си мислиш, че всички слагат шарнири на мейле шарнира се слага такъв какъвто го искаш, ние с Иво на моята сложихме оригинални от е36.
Външния шарнир го набивате,а вътрешния как стават нещата там?
- oci
- старши ентусиаст
-
shark1986 написа:oci написа:Next написа:Като си сменяте шарнирите с усилени на миели само ги набивате в носача без нищо допълнително да се прави нали?
Вътрешния шарнир досега колко носачи сме свалили на почти всички вътрешните са здрави те се разбиват много рядко, но ако са разбити те се рециклират т.е заливат се и стават бетон понеже не са както външните с гумен демфер който също се разбива.
NikVanov написа:Може ли на лс точното място на сервиза-между Перник и София?
a nqkoi da znae v burgas kade praqt taq operaciq
Dimitroff: КИРИЛИЦАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА !
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Да де и моите са за Е36 ама усилени на миели не знам колко са усилени само 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
oci написа:shark1986 написа:oci написа:Next написа:Като си сменяте шарнирите с усилени на миели само ги набивате в носача без нищо допълнително да се прави нали?
Вътрешния шарнир досега колко носачи сме свалили на почти всички вътрешните са здрави те се разбиват много рядко, но ако са разбити те се рециклират т.е заливат се и стават бетон понеже не са както външните с гумен демфер който също се разбива.
Колега,а работите ли със куриери защото аз наскоро си свалих моите оригинални защото заминаха и си сложих на Феби ама мисля тия оригиналните да се рециклират при следващата смяна!!!

- oci
- старши ентусиаст
-
shark1986 написа:oci написа:shark1986 написа:oci написа:Next написа:Като си сменяте шарнирите с усилени на миели само ги набивате в носача без нищо допълнително да се прави нали?
Колега,а работите ли със куриери защото аз наскоро си свалих моите оригинални защото заминаха и си сложих на Феби ама мисля тия оригиналните да се рециклират при следващата смяна!!!
Първо звънни за адреса на сервиза и после ги прати по куриер и ще ги направим.
Поздрави