Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Утре ще ги снимам от близо и ще кача някоя снимка. За нищо пари мога да кажа, че се вижда много по добре от преди, а и самата манипулация е доста лесна.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колегата Gqbriel също е с такъв кит - ако види темата - нека да пусне снимка.
Този кит сме го виждали много пъти. Колегата Рундев също е с такъв. Чакаме някой да покаже нещо близо до фабричния вид.

dimodi написа:Този кит сме го виждали много пъти. Колегата Рундев също е с такъв. Чакаме някой да покаже нещо близо до фабричния вид.![]()
oooo eми то тогава са като на колегата бабуна или там както беше. Аз си помислих, че е нещо по-! Замислям се ако върху тези лупи от харпи или бабуна се прикрепят капаците (шраудовете), показани по-горе дали няма да се получи почти ОЕМ ефект? А ако може да стне, хем ще е красиво, хем ще е би ксенон! Не звучи зле! Въпросът е дали ще стане конструктивно! Иначе в този си вариант ми е много китайско, а отделно аз ги гледах - кружката е много изкелеферчена. Аз не знам продава ли се отделно такава кружка, ако изгори!
Лупите от кита мисля, че са по-малки от фабричните и ако им се сложат тези капаци няма да стои добре най-вероятно.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Аз пък мисля, че ще стане и ... визуално поне няма да има никаква разлика с оригиналните 

Нека и аз споделя малко личен опит.
Миналото лято дълго проучвах въпроса в нашия и американския форум. Много хора там се оплакват от качеството на разпръскване на светлината от афтърмаркет фаровете с лупи (визирам и Depo) . Тези за вграждане даже не ги и коментирам. Все пак компромис със сигурността на пътя не трябва да се прави само за едната гъзария. Аз направих така:
1.Намерих комплект рефлектори с лупи от оригинален фар ( върви като една част рефлектора за дългите с лупата за къси ) Ако си намерите система Bi-Xenon още по-добре. Става от всеки фар за Е46. Единственото условие е фара да е Bosch , както и вашия . Ако се вземе от ZKW , системата на захващане Е РАЗЛИЧНА и не става ! Моите ги поръчах от Канада по eBay за 100$.
2. Купих комплект ксенон D2S 6000 k със залъгалки за компа средна хубост с 2 години гаранция от Китай за 80 $ .
3. Отворих фаровете, при разкачането на стария рефлектор се внимава много да не се счупи машинката за ел. регулирането. Това става като първо се разкачи декоративната пластмаса между рефлекторите къси/дълги и след това се откачат и целите рефлектори( сори че не направих снимки
).
4. По обратния път монтирах рефлекторите с лупите, монтирах ксенона ( plug and play ) затворих фаровете и колата прогледна.
Успех на всички
Миналото лято дълго проучвах въпроса в нашия и американския форум. Много хора там се оплакват от качеството на разпръскване на светлината от афтърмаркет фаровете с лупи (визирам и Depo) . Тези за вграждане даже не ги и коментирам. Все пак компромис със сигурността на пътя не трябва да се прави само за едната гъзария. Аз направих така:
1.Намерих комплект рефлектори с лупи от оригинален фар ( върви като една част рефлектора за дългите с лупата за къси ) Ако си намерите система Bi-Xenon още по-добре. Става от всеки фар за Е46. Единственото условие е фара да е Bosch , както и вашия . Ако се вземе от ZKW , системата на захващане Е РАЗЛИЧНА и не става ! Моите ги поръчах от Канада по eBay за 100$.
2. Купих комплект ксенон D2S 6000 k със залъгалки за компа средна хубост с 2 години гаранция от Китай за 80 $ .
3. Отворих фаровете, при разкачането на стария рефлектор се внимава много да не се счупи машинката за ел. регулирането. Това става като първо се разкачи декоративната пластмаса между рефлекторите къси/дълги и след това се откачат и целите рефлектори( сори че не направих снимки

4. По обратния път монтирах рефлекторите с лупите, монтирах ксенона ( plug and play ) затворих фаровете и колата прогледна.
Успех на всички

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Dimitroff написа:Колегата Gqbriel също е с такъв кит - ако види темата - нека да пусне снимка.
По темата,по-добро от оригиналното няма - това е факт.Разбира се не всички можем да си позволим целия фар и т.н.Аз мога да споделя от опит досега вече над 6-7 месеца с такива би-ксенон лупи .Светят прекрасно , и разликата е огромна ,като интензитет сме се засичали с Ванката вечер ,разлика има определено но и разлика в цените има

ето една снимка - не е най-прекрасната но някаква представа.Мааалко по различни са от на Rundev ,поне така си мисля аз.

Лично аз смятам,че най-важното е не толкова до красиво или 'като оригинално" а да свети като хората и най-вече да не убива хората срещу нас,както повечето колеги напоследък шофьори незнам каква е тази мода на изключително силни и заслепяващи крушки - но това е друга тема.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Eто какво предлагат и тея http://www.theretrofitsource.com/index.php?cPath=25 , но не знам как биха могли да се вградят в рефлекторния фар. Писах им меил и ми отговори един пич там, дето и той в щатите кара е46 (реално от снимките в сайта това е неговата е46, която е с двете лупи и на дългите, и на късите) и ми сподели, че можело да се монтират лупите като се изрязвало част от рефлектора, въпросът е да се напасне височината между дългия и късия и отгоре се слагал шрауда (декоративната капачка) и ставало като оригинален. Само дето не знам как бих се справил сам и не знам дали няма да си бастисам фаровете! Иначе както виждате има биксенонови лупи, което е супер. И фирмата е малко хамериканска, демек поръчки, чакане и незнаене дали ще се получи!
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Явно колегата бабуна има 2 варианта на лупите http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... 8+%D0%B530 ето това е на колегата-
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ако мога да намеря тези "E46 shrouds" ,ще стане прекрасно просто.Само ,че едва ли се продават в бг 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:ако мога да намеря тези "E46 shrouds" ,ще стане прекрасно просто.Само ,че едва ли се продават в бг
В ибей ги има, с една групова поръчка ще дойдат на доста добра цена
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/E46-TL-S2000-TSX-E55-FX35-Projectors-Xenon-HID-Shrouds-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2eaa291129QQitemZ200423313705QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
Тези дори са с надпис "xenon":
http://psbbo.com/index.php?main_page=product_info&products_id=11