Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Bavarcho » 25 Юни 2011, 16:36

Той ремонта хубаво, ама ако излезне пълен гроб от към окачване двигател и т.н.
Само като й гледам салона (не че 80% от италианските коли не са толкова мръсни) дали си заслужава да влизаш в такъв филм :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 25 Юни 2011, 16:40

Салона наистина е много мръсен, но няма скъсано или протрито. И точно затова питам да ме ориентирате за цени на части, за да разбера има ли смисъл да си слагам главата в торбата ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 25 Юни 2011, 17:14

Джантата ти е най-малкия проблем, а като гледам дори е здрава. Ако колата не е почти подарък, по-добре не се занимавай. :winky: (не забравяй, че и транспорта до тук не е без пари)
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 25 Юни 2011, 18:06

С транспорта ми стъпва на половина от най-евтините екземпляри в мобиле(БГ). Идеята ми не е да ми кажете взимай или не взимай тая кола, просто ако някой има наблюдения колко ще струват частите изброени от мен. Пък натам вече имам си глава на раменете ще си преценявам 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 25 Юни 2011, 19:03

Кажи за каква цена става на въпрос.
Наистина, ако е само козметично повредена и ти я "подаряват", може и да се замисли човек, но може и да има проблеми по двигателя, това трябва да се провери и пак пари ще трябват.
Аз лично не бих се занимавал дори и да е само козметично ударена, щото ако е така тия пари дето ще ти свалят, ще ги дадеш за да я оправиш и за пътя до Бг и ще си сигурно и вътре след това.
А нали знаеш, че мъките, нервите и блъсканицата са "priceless".
А има и едно друго нещо - тя тази кола не се знае дали е била читава още преди удара. Не стига, че е трудно човек да намери читава, а пък и да я вземе ударена си не е хич работа.
Разбира се има го и варянта колата да е в отлично състояние, но за да го разбереш това ще са нужни пари и нерви, щото то с това "ама един приятел я гледа и вика, че е добра" не става или поне аз не бих се доверил.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 25 Юни 2011, 20:19

Ако не е тайна, за кави пари ти я дава тоя жабар? :roll:
защото ако иска над 1000 евро за нея, не се занимавай въобще :idea:
горе долу тия пари може да ги избиеш ако я продадеш на части ;)
моето мнение е ,че не си заслужава :nono:
е 46 има скъпа подръжка попринцип 8) , а тия я купуваш блъсната :no: и мислиш да я оправяш с втора употреба части :smoke: не се знае на края на колко ще ти стъпи :idea:
по добре търси нещо, поне отвън лъснато ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 25 Юни 2011, 21:19

BMW_1914 написа:Ако не е тайна, за кави пари ти я дава тоя жабар? :roll:
защото ако иска над 1000 евро за нея, не се занимавай въобще :idea:
горе долу тия пари може да ги избиеш ако я продадеш на части ;)
моето мнение е ,че не си заслужава :nono:
е 46 има скъпа подръжка попринцип 8) , а тия я купуваш блъсната :no: и мислиш да я оправяш с втора употреба части :smoke: не се знае на края на колко ще ти стъпи :idea:
по добре търси нещо, поне отвън лъснато ;)

Ако жабара я дава за 1000, той колегат с 4-5000 евро (ако да речем стойността е към 6000-7000 евро 2002ра примерно и иска да даде тия пари за е46) ще я направи нова, чак и двигателя ще и смени.

Иначе колега, кажи каква е колата, коя година и т.н., дай повече информация.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 25 Юни 2011, 21:28

Както сами виждате има какво да се прави по колата и затова ми се иска да ви попитам кое горе долу колко би стъпило за да си направя и аз сметката? Така като гледам ще ми трябва калник(втора употерба), носач(нов), 2 макферсона(може би втора ръка, може би нови) и шофьорска кора на вратата с еърбега(втора употреба). Гледам и джантата е заминала, а не можем да се разберем с италианеца резервната дали пак е такава или не - разпростанен модел джанта ли е това и може ли да се намери лесно 1бр(или отивам на варианта 4 други джанти)?

Иначе човека твърди, че коша не е посукан но това ще се види на стенд...
===================================================================
Носач нов е около 280 лв - Лемфьордер, но няма да е само носача, а ще трябват и биалетки и кормилните щанги поне :idea: но те май се продават комплект, не на бройка :roll:
макферсоните са по около 200 лв бройката :idea:
прибави труд и регулаж на преден и заден мост :!:
другите неща /АКО Е САМО ТОВА по предницата/ почваш да си ги търсиш по моргите :mhihi: и дано намериш читави :confused: и цвета да съвпада на салона и цвета на колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 25 Юни 2011, 21:43

Благодаря за отговорите колеги! Умишлено не искам да казвам цена, защото ще почнем със спекулациите... Но щом трябва цената е 2000евро. На тази цена я получавам в България. Реално схемата е, че мой близък познат има автокъща и вкарва доста коли от Италия. Тоест тази ще ми бъде докарана на цената за него, пък аз да си я оправям(ако я искам).

Значи за части до тук имаме:
1) 280лв носач
2) 400лв макферсони(не разбрах нови ли визираше или втора употреба?)
3) калник ???лв
4) боядисване 100лв
5) кора на врата ???лв

Цена за труд по окачването не прибавям - това са неща, който определено сам ще сменя. А реглаж на преден и заден мост не ги слагам въобще в тези сметки - цената им е колкото една винетка :clap:

Още веднъж благодаря, и ако някой знае ориентировъчна цена за калника и кората моля нека сподели.

Потребител
Аватар

Мнение от Pycua » 25 Юни 2011, 22:23

Ако се върнем на темата за цените мен ми прави впечатление следното - в Германия едно БМВ (330i седан 2002-2004) струва около 9-10к евро. В България преди време имаше няколко обяви и струваха около 15к лева.
Та наистина има дилема да дадеш 10к евро да си я докараш и т.н. или да дадеш 15к лв и ако нещо не и е в ред да я оправиш с разликата от 5-6к лв. :)

пп Екстрите на колите в германия са повече но не супер много и най-евтината която съм видял е 7-8к евро т.е. колкото тези тук).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 26 Юни 2011, 0:56

Сам прави сметка тая тука колко е кола тогава...

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 26 Юни 2011, 7:36

600лв. транспорт
около 1 000лв. ремонт (части + труд)
+ ако излезне и нещо друго
Ти си знаеш ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 26 Юни 2011, 10:18

Не е само това.
Поне един път репатрак за до КАТ,
търсене части, каране от един сервиз към друг за оправяне, можеби и нов клапан на резервоара (мисля че прекъсва захранването с гориво при катастрофа), стандартните консумативи, Нерви, телефони, изгубено време и още един куп дребни неща.

А най гадното е що не знаеш дали това е всичко. Втора ръка кола си е подводен камък, а не искам да знам какво е ударена кола втора ръка.

Ако имаш възможностите за повечето неща да си ги оправиш сам, не си с две леви ръце (както мене :mhihi: ) поне пари за труд да не даваш, ще се оправиш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 26 Юни 2011, 12:00

Значи колеги идеята е точно това. Всичко ще оправям сам(без самото боядисване). Цената написана от мен по-горе е заедно с транспорта до БГ. Ако ремонта и стъпи до 1000лв според мен си заслужава. В мобиле почват от 6,5-7, при това 100% са били докарани в същото състояние - че защо не и по-лошо.

За какви пари може да са намерят 4 джанти 16ки? Защото в момента карам "по-бюджетна" марка автомобил и не знам при тея баварци как вървят джантите? Гледам тук от форума за 300-400лв могат да се вземат някакви сравнително грозни? :mrgreen:

Поздрави :bchug:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 26 Юни 2011, 13:49

И аз вместо съвети да задам един малко по-различен въпрос:

Значи... изпаднала ми е една Е46ца в Швейцария обаче малко по-специална...

330i седан, 2002г., на 116хил. (100% реални), с М-тех 2 пакет (с 18' М джанти), сребриста, рекаро алкантра, мултификация (волана със сцепения лъч), готините интериорни лайсни (сребристите ама от по-готините), музика готината (к'ва беше не се сещам) СД, и най-рядката екстра SMG скорости.
От описанието се разбира че говориме за нещо уникално (поне за мене е уникална от всякъде).
Обаче:
Не съм дорасъл до там за тая кола (карам си комън рейлче) и ако я спечеля то е с цел продажба, от там ми изникват два въпроса...
Каква е цената на такова зверче (в мобилето има една по-орязана от към вид и екстри / и с гаден махагон :kuku: / на 15 500лв)?
И дали някой би купил такава Е46ца (не се сещам за човек в форума с такава, освен че са си редки) все пак цената ще е доста прилична?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46