Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от makaveli316 » 26 Юни 2011, 18:26

Bavarcho написа:И аз вместо съвети да задам един малко по-различен въпрос:

Значи... изпаднала ми е една Е46ца в Швейцария обаче малко по-специална...

330i седан, 2002г., на 116хил. (100% реални), с М-тех 2 пакет (с 18' М джанти), сребриста, рекаро алкантра, мултификация (волана със сцепения лъч), готините интериорни лайсни (сребристите ама от по-готините), музика готината (к'ва беше не се сещам) СД, и най-рядката екстра SMG скорости.
От описанието се разбира че говориме за нещо уникално (поне за мене е уникална от всякъде).
Обаче:
Не съм дорасъл до там за тая кола (карам си комън рейлче) и ако я спечеля то е с цел продажба, от там ми изникват два въпроса...
Каква е цената на такова зверче (в мобилето има една по-орязана от към вид и екстри / и с гаден махагон :kuku: / на 15 500лв)?
И дали някой би купил такава Е46ца (не се сещам за човек в форума с такава, освен че са си редки) все пак цената ще е доста прилична?

Незнам ама тия 116 хиляди реални километри ми намирисват, при положение, че колата изглежда тунингована от някакъв фен на марката, а такъв човек малко трудно ще е навъртял толкова малко километра за кола на 8-9 години. Това ми е личното мнение де, но не изключвам всичко да е възможно.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Юни 2011, 18:46

makaveli316 написа:
Незнам ама тия 116 хиляди реални километри ми намирисват, при положение, че колата изглежда тунингована от някакъв фен на марката, а такъв човек малко трудно ще е навъртял толкова малко километра за кола на 8-9 години. Това ми е личното мнение де, но не изключвам всичко да е възможно.

Километрите са толкова на 100%, има и сервизна книжка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 26 Юни 2011, 23:44

'Бе ти недей гледа к'во пише в тая книжка...

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 27 Юни 2011, 7:15

uCnaHeTcA написа:'Бе ти недей гледа к'во пише в тая книжка...

Ееее значи, аман :mhihi:
Като казвам че са толкова километрите, толкова са.
Колата не е в България и не е от прекупвач, от собственика си е.
Иначе за сервизните книжки тука в българия не е мого добре да им се доваряваш напълно (познавам хора дето ги правят 1 към 1 с оригинал)
Проблема че е сериозна машина с сериозна цена и дали ще се намери фен да я отцени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 27 Юни 2011, 8:39

Фен да я оцени може и да се намери, но не и във форума тук повечето са дребни тарикати с големи претенций който търсят евтинийката или да те прецакат или деца който нямат нито коли, нито пари!
Испанеца добре ти каза се сервизната книжка няма 8/9 годишна кола на 100к, просто го няма това животно, и аз моята я взех директно от германеца от едно село на 140к според теб реални ли са 15г. кола!
П.С: Като гледам как си стоят 330-те в мобилето/гледам ги всеки ден/ явно няма голям интерес, така че внимавай да не се набуташ и после да не можеш да я продадеш и да затриеш една камара пари, все пак всеки следващ месец все по-трудно ще я продадеш на първоначалната цена!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 27 Юни 2011, 9:10

ociata написа:Значи колеги идеята е точно това. Всичко ще оправям сам(без самото боядисване). Цената написана от мен по-горе е заедно с транспорта до БГ. Ако ремонта и стъпи до 1000лв според мен си заслужава. В мобиле почват от 6,5-7, при това 100% са били докарани в същото състояние - че защо не и по-лошо.
Поздрави :bchug:

Колега, според мен правиш основната грешка да смяташ разходите само и единствено на това, което се вижда с просто око. Опитай да добиеш малко повече информация за тази кола, накарай да я запалят и да снимат едно кратко филмче, да чуеш поне този мотор работи ли и да ти снимат таблото да видиш в следствие на удара дали не са светнали разните му датчици. Щото само един датчик ти е 200 лв, а причината поради която свети не се знае на колко ще излезе. Отделно като се направи една диагностика, не с езнае какво ще излезе, така като гледам колата е преди фейса, сиреч повече от 10 годишна е и дори и да нямаше удар, не се знае в какво състояние е била :idea:
Хубаво е да си представяш, че ще подкараш една 3-ка за 5 бона, ама добре мисли овреме до колко е реалистично да стъпи само на толкова.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 27 Юни 2011, 11:19

Nukem написа:Фен да я оцени може и да се намери, но не и във форума тук повечето са дребни тарикати с големи претенций който търсят евтинийката или да те прецакат или деца който нямат нито коли, нито пари!
Испанеца добре ти каза се сервизната книжка няма 8/9 годишна кола на 100к, просто го няма това животно, и аз моята я взех директно от германеца от едно село на 140к според теб реални ли са 15г. кола!
П.С: Като гледам как си стоят 330-те в мобилето/гледам ги всеки ден/ явно няма голям интерес, така че внимавай да не се набуташ и после да не можеш да я продадеш и да затриеш една камара пари, все пак всеки следващ месец все по-трудно ще я продадеш на първоначалната цена!

За форума си е вярно (е полседната обява една 528иа 187хил, пак ше ме изедете ама си беха реални, и имах по 1346 лични за бартери за некви 16ки, всички те питат къде е колата верно ли е хубава и един не дойде от форума)
Стига с тея писимистични виждания за километрите, има си коли на малко километри, ама си трябват пари за тях и чакане да изпадне. Колата само като я видиш си личи че е на малко километри по много неща. Но пък за редови атмосферен шестак и 200хил са нищо с правилна поддръжка.

Както и да е, благодаря за мненията, общо взето са като моето. Ще го решавам днес дали да се хвърлям с такава ламя :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 27 Юни 2011, 16:19

Тази е39 528-та която я продаваше ми изтекоха очите по-нея, просто си личеше че е много хубава, мислех сехеми да продавам моята ама не мога да и взема парите, до последно навивах един приятел който си търсеше 5-ца да дойдем да я вземем обаче го наплашиха за разхода и т.н и си взе една 520-ка мъртвородена за 4к!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Юни 2011, 16:38

Тегаво е много с продаването ... няма спор и не само във форума
Ама е така щото всеки търси тънко и на далавера ...
и накрая най-често се отцелва поредния кошник и така.

Дали да я вземеш никой не може да ти каже щото читава кола в БГ се продава трудно.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 ХD E46 2004 Седан
Мечтае да кара: M X6

Мнение от leobmw » 27 Юни 2011, 22:51

Колеги поставен съм пред избор : 328и или 330д еднакво добри като купета и оборудване, еднакви и от към екстри, но дизела е с 150 хил км. повече, дайте съвет, моля!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 27 Юни 2011, 23:14

leobmw написа:Колеги поставен съм пред избор : 328и или 330д еднакво добри като купета и оборудване, еднакви и от към екстри, но дизела е с 150 хил км. повече, дайте съвет, моля!

Колега, добре дошъл отново! Изгуби се за около половин година, ако не се лъжа. Да не си се разделил с хубавата Е34-ка?
По въпроса, да ти кажа, бензина ако е нормално каран и поддържан, е почти вечен. За дизела да кажат колегите, които имат такъв, но особено ако е с 150 хил. км. повече, не бих го взел.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 28 Юни 2011, 15:11

Здравейте,

от много време следя форума, но ползвах login на мой колега и реших, че е крайно време да си регистрирам. Както всички пишещи в тази тема, аз също се интересувам от закупуване на E46. Имам голямото желание да е 330XD, но вероятно ще е двигател 184hp, поради много голямата разлика в цената с 204. В началото исках 320D, поради по-ниския разход и данък, но в последствие реших, че ако ще е BMW, то поне да е с по-голям мотор и 4х4. В събота се вдигнахме 4 човека с лаптоп и диагностика се разходихме до Горубляне. Докато се разхождахме видях една Е39 530д (193hp), много апетитна на външен вид, вътре също изглеждаше добре, много екстри, но като я запалихме двигателя стабилно играеше, компютъра показа доста грешки, повече дори не можаха да се изчистят. Доволно и пушеше отзад, различен от черен дим :)
Продължихме обиколката и бяхме решили да си тръгваме, когато попаднахме на една 330XD, 184Hp, стария фейс. Екстрите по нея бяха достатъчно, за да не треперя, когато нощува на паркинга пред блока, защото видях батални снимки от изкъртени ксенони и 16х9 навигации.Ще се примиря с хубав рекаро салон, фабричен ксенон, мулти волан, печка.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Запалихме колата, звучеше много приятно 6-ка, вътре беше прилично запазена, въпреки, че съм малко педантичен и имаше леки изтъркани части от кожата, но нищо фрапантно, с малко освежаване може да се оправят. Закачихме компютъра, изкара 3 грешки, които не изглеждаха тревожно на пръв поглед и след изчистване не се появиха наново.
В този форум има много разбиращи хора, а аз не съм си намерил парите на улицата и предпочитам да попитам за мнение, вместо да скачам на сляпо. Ясно е, че километрите не са реални, но съм на мнение, че ако колата е поддържана добре и на 300к км ще работи добре.

Предварително благодаря!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 28 Юни 2011, 17:17

Не знам защо, ама тоя фабричен ксенон... Нещо ми се види мноУ странен на последната снимка :conf:
Като цяло, спрея е играл яко... Че и М мотив си имаш на багажника :mhihi:
Салона е доста износен/захабен... Волана е претапициран...Топката не е орГинална, а е нЕква РС на обратно :mhihi:
Еърбег-а на волана е отворен... Излезе ли ти като грешка на компа ? Ако не е - замисли се защо е отсранена... И защо на снимките не свети на таблото...
Отзад е с някакво рейсърско гърне, което хич не отива на дизел комби...
Отгоре има пазарска "акулка", въпреки че вътре е с каст'фон и няма телефон...
Ти си знаеш...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 28 Юни 2011, 17:17

Км. ти е ясно че не са реални, имаш претапициран волан, сменена топка на скоросния лост, и захабен салон, с тази грозно затъмнена оптика отвън мен поне би ме било срам да карам, а това че сте изтрили грешките и не са се появили веднага не значи че няма да се появят след месец или някой минат км! Джантите са отврат!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 28 Юни 2011, 17:34

Благодаря на отзовалите се! Няма нужда така да ме нападате, аз ако бях сигурен, че това е колата, щях да съм я купил.Целта ми по-скоро е да събера мнения, да проследя по какво съдите за конкретните модели и аз сам ще си направя изводите. Ясно беше, че това с черникалката е пълна боза и някой се е правил на рейсър със стикерчетата. Нещо друго, което ми направи впечатление, твърдяха, че има печка, но аз никъде не видях стикер Webasto под капака.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

ПредишнаСледваща

Назад към E46