Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
И на мен ми се струва че е правена
ама ти от Дупница кво искаш
там даже май по-добре да е удряна,
че иначе ме е страх да си помисля кво и е иначе
пп.
за тия пари ако няма някакви големи технически проблеми
и удара не е бил много тежък според мен е добре
ако, че е без Хекстри
ама ти от Дупница кво искаш

там даже май по-добре да е удряна,
че иначе ме е страх да си помисля кво и е иначе
пп.
за тия пари ако няма някакви големи технически проблеми
и удара не е бил много тежък според мен е добре
ако, че е без Хекстри

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
Nukem написа:И цвета не са го догодили на бронята и нещо странно ми се вижда захваната, почти съм сигурен че ако отида да я гледам ще видя някое побългарено изпълнение с видийки!
п.с: за феислифтово купе цената ми се вижда повече от добра, ако се и спазари 1к надолу ще е супер!
И на мене ми се иска нещо такова, ама трябва да гледаме възможностите си!
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
1.8 тц тц

makaveli316 написа:Да бе, вие понеже карате все коли с всички екстри, та давате акъл. Не стига, че искате кола за некви си хиледи лева, ми и пълна с екстри трябва да е.
На българина и Ферари да му дадеш, пак ще мрънка.
По-добре здрава кола с по-малко екстри, от колкото да е бъкана с екстри и да ти угасне 5 минути след като си я купил. Екстрите се слагат допълнително.
Ама явно на много им харесва обратното и за това през 5 минути излизат теми от рода "счупи ми се тва", "не ми работи онова".
"Не ми работи турбото и колата трака, ама пък имам екстри, знаете ли как пръскат пръскалките на фаровете а?"
Ти откъде знаеш какво и с какви екстри караме?Екстрите се слагали..

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Nukem написа:Колеги за тази какво ще кажете, на първо четене ми се вижда удар отпред и леко "нереални" км!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Не съм на "ти" с купетата, но това мисля че е феислифтово, а климатроника е от преди-фейса.
аз пък имам запитване относно комбитата...кое 330 препоръчвате и ако може да поясните предиствата на новия мотор (204) пред стрария и дали тези предимства не могат да се заличат ако стария(184) се чипне. Също така ако може да дадете мнение за или против 4х4. Благодаря предварително.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Drum написа:ociata написа:Въпроса колега е, че тук почват от 6,5-7 геврека такива коли. При това тези дето са на долната граница по всяка вероятност също не са перфектни. Така че на мен ми се струва, че в най-лошия случай ще ми стъпи на долната граница тук с цялото пребарване.
В момента се чака да се напълни автовоза, което обаче май ще се проточи във времетоКъм момента има поръчани 5 от 9 коли... ако не се разколебая докато се напълни автовоза ще пиша какво се е случило
===============================
Не искам да те разубеждавам, но не си струва блъсната кола да вземаш, без даже да си я виждал

може да са около 7 к в БГ, но може да се диагностицира, провери мотор, ходова част, купе и да чупиш от цената, като има забележки

така кола по снимка и предположения кое колко струва, не се купува според мен

не се знае от къде ще изскочи някой заяк

един приятел така си взе кола - пежо 406 ''леко блъсната'' преди няколко години, досега е хвърлил по нея колкото за 407

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Колеги както казах и по-нагоре според мен човек не би си променил мнението дали да вземе/НЕвземе кола само според съвети от интернет. Именно затова въпроса ми беше колко пари ще струват изброените от мен части, а не струва ли си да взимам тази кола. Не казвам, че няма много резон във вашите думи, но има много условности. Например кола от автокъща ще видиш ходовата част в някой друг живот... да не говорим смислена диагностика в сервиз, а не просто да закачиш лаптопа с ДИС(мисля така се казваше програмата за BMW).
Благодаря за мненията, и ако може още един въпрос - този салон често срещан ли е? Да не се окаже, че няма намиране такава кора на вратата с еърбега. Питам понеже имам лош опит от сегашната ми кола - след един инцидент 4 месеца не можах да намеря читава предна броня, въпреки че колата е доста разпространена(Вектра б Фейслифт).
Както казах в момента съм на позиция изчакване - като се напълни автовоза и докарат колата ще ходя да я видя на живо и да преценя струва ли си "главата в торбата" или не
Благодаря за мненията, и ако може още един въпрос - този салон често срещан ли е? Да не се окаже, че няма намиране такава кора на вратата с еърбега. Питам понеже имам лош опит от сегашната ми кола - след един инцидент 4 месеца не можах да намеря читава предна броня, въпреки че колата е доста разпространена(Вектра б Фейслифт).
Както казах в момента съм на позиция изчакване - като се напълни автовоза и докарат колата ще ходя да я видя на живо и да преценя струва ли си "главата в торбата" или не

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
b0079 написа:аз пък имам запитване относно комбитата...кое 330 препоръчвате и ако може да поясните предиствата на новия мотор (204) пред стрария и дали тези предимства не могат да се заличат ако стария(184) се чипне. Също така ако може да дадете мнение за или против 4х4. Благодаря предварително.
100% за 204 коня,по нов мотор,остави чипването,ако си решил 204-та с ремап става звяр.Предимствата никога няма да са на стария мотор,особено при еднакво експлоатация.
А и ако вземеш новия няма да ти се налага отначало ремап(чипване),мога да ти го гарнатирам.
4х4 по скоро съм чувал ,че не е толкова добра като при Х-а и от Е90 напред
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ociata написа:Например кола от автокъща ще видиш ходовата част в някой друг живот... да не говорим смислена диагностика в сервиз, а не просто да закачиш лаптопа с ДИС(мисля така се казваше програмата за BMW).
Айде пък да не е навсякъде така

b0079 написа:аз пък имам запитване относно комбитата...кое 330 препоръчвате и ако може да поясните предиствата на новия мотор (204) пред стрария и дали тези предимства не могат да се заличат ако стария(184) се чипне. Също така ако може да дадете мнение за или против 4х4. Благодаря предварително
Не взимай 4Х4

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
E46 "x" не е x-drive и въобще не е препоръчително да си взимаш такава кола. Сега, ако много държиш - няма да загубиш много, но не очаквай чудеса от т'ва, което дори не е точно 4х4.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Това мнение за Х-овете битува много отдавна във форума
и аз съм склонен да се съглася дотолкова доколкото има много по-добри системи 4х4
на други марки и БМВ което не е на задно губи голяма част от концепцията си
НО така и не можах да разбера и никой не казва кое му е толкова кофтито на тия Х-ове
според мен си е доста по-проходимо и стабилно с минуса на по-голям разход и влошени динамика и поведение
и аз съм склонен да се съглася дотолкова доколкото има много по-добри системи 4х4
на други марки и БМВ което не е на задно губи голяма част от концепцията си
НО така и не можах да разбера и никой не казва кое му е толкова кофтито на тия Х-ове
според мен си е доста по-проходимо и стабилно с минуса на по-голям разход и влошени динамика и поведение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Аз съм точно на този момент, 330д или 330хд и чета как доста хора са против хд-то, но всички притежатели са много доволни, истината вероятно е някъде по средата?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Отделно разглеждано като система - "х"-а на Е46 не е лош, просто е "заключен" на 60/40 разпределение и използва спирачките, за да предава част от въртящия момент на едно колело.
Докато системата х-drive може да прехвърли целия въртящ момент на едно колело и си е съвременно, технически изпипано 4х4, за разлика от това в Е46.
EDIT: Всъщност ще се поправя - х-drive НЕ може да прехвърли целият въртящ момент на едно колело, а на една ос.
Което значи, че в идеални условия при x-drive получаваш до 50% мощност на едно колело. Много по-добре от 30-тте процента на AWD-то на Е46.
Докато системата х-drive може да прехвърли целия въртящ момент на едно колело и си е съвременно, технически изпипано 4х4, за разлика от това в Е46.
EDIT: Всъщност ще се поправя - х-drive НЕ може да прехвърли целият въртящ момент на едно колело, а на една ос.
Което значи, че в идеални условия при x-drive получаваш до 50% мощност на едно колело. Много по-добре от 30-тте процента на AWD-то на Е46.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
В такъв случай мисля да се насоча към 330d face 184hp, гледам добри предложения около 10-11к.
Благодаря за помощта.
Благодаря за помощта.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Гледай хубаво, че тея за по 10-11 не знам колко са добри 

...
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
K_Ilkov написа:Гледай хубаво, че тея за по 10-11 не знам колко са добри
Точно това бях написал и гледам си ме изправарил

Колега, най-добре освен с диагностиката, ходи и с някой дето разбира от дизели, че компютъра далеч не показва всичко

Показва, колега, показва...не всичко, но близо до определението "всичко".
Въпроса не е само да се зяпа монитора и да се правят странни физиономии

Разбира се освен диагностика всеки бъдещ собственик на Е46 трябва да отиде и да погледнат колата в някой сервиз - ходовата част не трябва да бъде пренебрегвана!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност