Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Re: Софтуер

Мнение от E30_DK » 22 Яну 2014, 20:59

Здравейте колеги,
искам да подкарам GT1 DIS и с помоща на тази тема и търсачката стигнах почти до края, но сега имам проблем с който не мога да се справя. Като пуснах DIS-а ми излезе грешка: "The Diagnosis connection is not OK. No voltage is applied at terminal 15 or battery voltage is less than 9 volt. Automatic vehicle identification is terminated". Не можа да разпознае колата т.е. не зареди vin-a, вкарах го ръчно и продължих напред, но стигнах до тук: Diagnosis bus error. Fault number: 200.16
diagnosis bus error fault number 200.16.jpg

Заради първата грешка, в която пишеше "...battery voltage is less than 9 volt..." всички опити ги правя на запален мотор въпреки, че акумолатора е ОК, пробвах с всички usb-та. Софтуера е от склад66, кабела е от ebay - не са комплект, ползвам преходник с кръглата букса, компа е с Win-7 64bit, INPA-та работи(както и Навкодера), Diagnostic Head Emulator-a работи. Възможно ли е проблема да е в кабела?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 23 Яну 2014, 0:49

тази грешка за акомулатора си я дава винаги,като предопреждение.след като я изпише те пита автоматичко или ръчно да избереш колата,даи ръчно,вкараи си модела и двигателя на колата и си деистваи нататък
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от E30_DK » 23 Яну 2014, 8:38

Да, аз така и направих, но стигнах до грешката от скрийншота и повече не мога да продължа. Искам да взяла в DDE-то но ми излиза само тази грешка :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 23 Яну 2014, 13:24

E30_DK написа:Да, аз така и направих, но стигнах до грешката от скрийншота и повече не мога да продължа. Искам да взяла в DDE-то но ми излиза само тази грешка :(

Провери да не грешиш датата на производство,винаги ако я няма твоята дата на производство и си между две предложения винаги избирай по-ранната дата не тази дето е след твоята. :idea: по принцип не в всички USB-та става а само в това дето си настоил главата.Ако си с двете букси пробвай на OBD-2.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Котлон
Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
Детайли за колата: E38 740i

Мнение от Icooo » 23 Яну 2014, 18:28

Здравейте,
Днес ми се случи нещо странно:

При диагностика на m54b22 при изгасен двигател всичко е ок. След като запали не ми дава достъп до DME - No response from control unit. Ситуацията е такава с DIS, INPA, Carsoft. При м52 няма проблем. При m54b30 също. На въпросната 20ска има само OBD2 вътре. Няма кръглия конектор отпред. На b30 пак през OBD2 няма такъв проблем.

Каква може да е причината?

П.С. Използвам "побългарен" VAG кабел.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от E30_DK » 23 Яну 2014, 18:54

bobi_81xx написа:
E30_DK написа:Да, аз така и направих, но стигнах до грешката от скрийншота и повече не мога да продължа. Искам да взяла в DDE-то но ми излиза само тази грешка :(

Провери да не грешиш датата на производство,винаги ако я няма твоята дата на производство и си между две предложения винаги избирай по-ранната дата не тази дето е след твоята. :idea: по принцип не в всички USB-та става а само в това дето си настоил главата.Ако си с двете букси пробвай на OBD-2.

За съжаление буксата ми е само една - кръглата. Това за усб-то го знам, но търсейки възможни варианти реших да пробвам и с другите усб-та за всеки случай. За годината на производство малко се обърках коя трябва да избера... дава ми за избор два варианта: 3.1999 или 9.1999, колата по вин е 7.1999 - коя трябва да избера?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 23 Яну 2014, 21:03

3.1999
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 24 Яну 2014, 14:38

unikalen88 написа:3.1999

:yes:

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 25 Яну 2014, 21:33

E30_DK написа:Здравейте колеги,
искам да подкарам GT1 DIS и с помоща на тази тема и търсачката стигнах почти до края, но сега имам проблем с който не мога да се справя. Като пуснах DIS-а ми излезе грешка: "The Diagnosis connection is not OK. No voltage is applied at terminal 15 or battery voltage is less than 9 volt. Automatic vehicle identification is terminated". Не можа да разпознае колата т.е. не зареди vin-a, вкарах го ръчно и продължих напред, но стигнах до тук: Diagnosis bus error. Fault number: 200.16
diagnosis bus error fault number 200.16.jpg

Колега и аз имах преди същата грешка 200.16 . Проблема, не е в кабела или акумулатора, а в това ,че програмата не намира колата. Ето при мен как проработи viewtopic.php?f=34&t=206596&start=270 :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60

Мнение от nikolay.peshev » 06 Фев 2014, 20:22

Здравейте,

Да споделя и аз информацията, която намерих - след прочитане на всичките 117 страници, не успях да намеря линкове за софтуера (повечето са неактивни) !! Но успях да намеря готов пакет с готови виртуалки и инструкции за инсталация тук: http://thepiratebay.se/torrent/8789448/ ... _MANY_MORE
Пакета включва - BMW DIS V57, BMW SSS V32, BMW TIS V8 и Ediabas-6.4.3

Надявам се споделения линк да помогне на други колеги като мен, които имат желанието да се занимават с диагностика, но незнаят откъде да си свалят необходимия софтуер!

Поздрави,
Ники

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 23 Фев 2014, 19:18

Може ли някой да даде линк към работещ ссс прогман за кабел к+дкан от склад 66.Благодаря
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 25 Фев 2014, 15:44

Колеги не мога да пусна bmw scanner 1.4 на windows 7 64 bit пробвах какво ли не иска и само забива програмата :bang:
Показва ми че са инсталирани драйверите свети зелено след което закачам на колата и пускам bmw scanner и се появавя постоянно надпис "privileged instruction" и не ще да отвори програмата :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 25 Фев 2014, 17:48

ilia1984 написа:Колеги не мога да пусна bmw scanner 1.4 на windows 7 64 bit пробвах какво ли не иска и само забива програмата :bang:
Показва ми че са инсталирани драйверите свети зелено след което закачам на колата и пускам bmw scanner и се появавя постоянно надпис "privileged instruction" и не ще да отвори програмата :dunno:

Пробвай с това дали ще стане:

If you get many error windows with "access violation at address ..."
OR
"Privileged Instruction" when starting the software.

Here is the solution (it is a conflict from prior installations)
1. Open Regedit
Do This: Start => run => regedit => OK
2. Delete PaSoft registry
Do THis: Edit => find => search for PaSoft
Now delete PaSoft from the registry.
3. power interface with 12v or plug in to the car
4. start software BMWScan140.exe

Пс кабела от къде е?

Screenshots of BMW Scanner V1.4.0
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 25 Фев 2014, 19:09

mustang1986 написа:Пробвай с това дали ще стане:

If you get many error windows with "access violation at address ..."
OR
"Privileged Instruction" when starting the software.

Сложих по новата версия на BMW Scanner 1.4.0 07 тръгна но пак проблем не може да се свърже с EWS(Connection error with EWS)

:banghead: Светят вече и двете зелени в програмата и на драйверите и на кабела обаче не може да прочете EWS какво да правя в чудо се видях с този BMW Scanner :dunno: На самият кабел свети само оранжевият диод а зеления леко премигва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 26 Фев 2014, 11:13

Днес пробвах на друг лаптоп по стар с XP и пак същатата грешка "Connection error with EWS" с двете букси съм и с двете една и съща работа :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към E46