Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
kriso85 написа: Видях го твоя линк, но в една тема (за диффове) аз намерих един друг линк за американските модели и там разликата беше само в 4-та предавка (при това 0.02)... а официално инфо аз не съм намерил за тези предавателни числа.
Иначе доколкото имам наблюдения (главно върху 320д с 5 и 6 скорости) разликата е осезаема единствено в разхода.
На мен лично ми е адски неудобно в кола със 6-степенна ръчка... малко в повече ми идва превключването (особено извънградско , не магистрала) , но при 330и сигурно си заслужава поне от гледна точка на разхода на гориво
Е те като са приблизително еднакви първите 5 предавки ... защо да ти идва в повече превключването?Само имаш една 6та за дълго и тва е. Не е само до икономия ... и ти е по-тиха колата като работи на по-ниски обороти ... и мотора вижда по-малко обороти, от където и триене ...съответно износване. Пък и 330ка с леки модове ще прави повечко максимална и 5та и идва къса. Да не говорим, ако някой реши един ден да и слага чарджър кит примерно....
Колеги,
искам да получа съвет за покупка на Е46:
Предлагат ми в момента за около 12000 лв. E46 2001 година 330D V6 184 коня с кожа, автоматик, и климатроник
заедно с доста хубави екстри като типтроник, гласови команди, бордови компютър 17 алуминиеви джанти.
Приложил съм и снимки за по-добра представа.
Интересува ме мнение за това какво мога да очаквам от колата по ходова част с този двигател, спирачки, купе, самият мотор какво проблеми може да ми създаде и тн...

искам да получа съвет за покупка на Е46:
Предлагат ми в момента за около 12000 лв. E46 2001 година 330D V6 184 коня с кожа, автоматик, и климатроник
заедно с доста хубави екстри като типтроник, гласови команди, бордови компютър 17 алуминиеви джанти.
Приложил съм и снимки за по-добра представа.
Интересува ме мнение за това какво мога да очаквам от колата по ходова част с този двигател, спирачки, купе, самият мотор какво проблеми може да ми създаде и тн...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Колега, колата и жената са на късмет. Какво може да очакваш само господ знае. Закарай я на диагностика, ако не разбираш, вземи някой разбирач да я види. Иначе ако питаш дали е адекватна цената, според мен да - в момента цените са доста надолу отпреди година да речем.
И не се хвърляй на "първата срещната", поогледай, пообиколи, попрочети тук из форума.
Успех!
И не се хвърляй на "първата срещната", поогледай, пообиколи, попрочети тук из форума.
Успех!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
pvalkanov написа:E46 2001 година 330D V6 184 коня с кожа, автоматик, и климатроник
Е46 с V6 - няма.
Редови 6 цилиндров е мотора, колега.
Слабо звено по ходовата част са носачите (алуминиеви са, а шарнирите са капсуловани в тях).
За 330-ка ми се вижда постничка (принципно са с повечко екстри тези добичета-CD, подгрев, ксенон...)
Гласови команди...няма да имаш, защото нямаш телефон в колата (или поне не се вижда)
Цената е добра.(винаги може и по-добра

Не знам как стой въпроса с акциза за коли, закупени преди падането му (дали се дължи плащане на акциз със задна дата!?)
Стария мотор (184к.с.) + автомат = сериозен разход!
Карах автомат 136+коня (Е46 2000г. двойка дизел) и искам да ти кажа, че вече свикнах с 6.5-7 по магистрала със 130км/ч и 9-10-11 градско София с чат-пат ръчки зимата.
Не бързай да купуваш - огледай, почети, ослушай се малко, потърси още!
Успех с покупката - знай, че Е46цата е надежден и безпроблемен(общо взето) автомобил, в случай, че попаднеш на читав и гледан автомобил!
- bmw_racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D 1999г.
Тази тема може да ти помогне малко с избора на е46 viewtopic.php?f=34&t=149369
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
bmw_racing написа:Тази тема може да ти помогне малко с избора на е46 viewtopic.php?f=34&t=149369
Въпросния проблем е най-силно изразен при купета (не седан и комби) с големи бензинови мотори (2.5,2.8,3.0).
Е46 с V6 - няма.
Редови 6 цилиндров е мотора, колега.
Слабо звено по ходовата част са носачите (алуминиеви са, а шарнирите са капсуловани в тях).
За 330-ка ми се вижда постничка (принципно са с повечко екстри тези добичета-CD, подгрев, ксенон...)
Гласови команди...няма да имаш, защото нямаш телефон в колата (или поне не се вижда)
.....
Има ксенон и подгряване.
Да наистина разхода градско ще е 11-12 вероятно което си е адски много за дизел.

По добър вариант ли е 320D место 330D?
Иначе изглежда запазена за тея 9 години?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Колега, ксенон - няма!
Поне не и оригинален такъв (някой китаец може да му е сложен допълнително, но...пак казвам - 330д принципно са по-накичени от към екстри - тази е постна!)
При Е46, за да има оригинален ксенон:
1- колата задължително е с лупи на късите светлини
2- колата задължително има система за миене на фаровете, която е монтирана в лайсната под фара
тази от снимката няма нито едно от двете.
Относно подгрева...аз не виждам, но принципно волана и скоростния лост на снимката крият-може и да има!
330д е много корав мотор!
320д е по-кекав (ако ти тежи мноого крака).
Проблем при 2та мотора е турбината - покарай я и ако я усетиш да просвирва след 2000 оборота - за смяна е!
330д или 320д...вземи по-читавата и с повече екстри-от опит ти го казвам това!
Е46цата ми преди фейса имаше само...автомат и парктроник!
Като я започнах...мулти волан, М брони, окачване, ксенони, CD...филм
Пак ти казвам E46 330d принципно по дефолт си излизат с повечко екстри! (не че няма и постни чат-пат)
Поне не и оригинален такъв (някой китаец може да му е сложен допълнително, но...пак казвам - 330д принципно са по-накичени от към екстри - тази е постна!)
При Е46, за да има оригинален ксенон:
1- колата задължително е с лупи на късите светлини
2- колата задължително има система за миене на фаровете, която е монтирана в лайсната под фара
тази от снимката няма нито едно от двете.
Относно подгрева...аз не виждам, но принципно волана и скоростния лост на снимката крият-може и да има!
330д е много корав мотор!
320д е по-кекав (ако ти тежи мноого крака).
Проблем при 2та мотора е турбината - покарай я и ако я усетиш да просвирва след 2000 оборота - за смяна е!
330д или 320д...вземи по-читавата и с повече екстри-от опит ти го казвам това!
Е46цата ми преди фейса имаше само...автомат и парктроник!
Като я започнах...мулти волан, М брони, окачване, ксенони, CD...филм
Пак ти казвам E46 330d принципно по дефолт си излизат с повечко екстри! (не че няма и постни чат-пат)
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Абре я кажете за една 328-ца 99-та година 4500-5500 евро нормална цена ли е?

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
xpl0d написа:Абре я кажете за една 328-ца 99-та година 4500-5500 евро нормална цена ли е?
За Германия в перфектно състояние - ДА! (отива малко височка, но ако е перфектна с екстрички - това е цената!)
- dimitrooov
- Потребител
-
искам да попитам за 10 000лв.дали мога да си намеря 330д на около 140 хил км.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
dimitrooov написа:искам да попитам за 10 000лв.дали мога да си намеря 330д на около 140 хил км.
Kолега...не се излагай

- dimitrooov
- Потребител
-
не разбирам мн парва кола 6те ми е даите савет..
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Dimitroff написа:dimitrooov написа:искам да попитам за 10 000лв.дали мога да си намеря 330д на около 140 хил км.
Kолега...не се излагай
Що бе

За тия пари ще си вземеш хубава 320d.
Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
dimitrooov написа:не разбирам мн парва кола 6те ми е даите савет..
Щом ще ти е първа кола се насочи към 318д или 316и

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda