Зимни гуми

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Re: Зимни гуми

Мнение от Сладур1 » 12 Дек 2010, 17:42

Apassionata написа:
K_Ilkov написа:защо си се спрял на 235/45 17 ако не е тайна?

А мен някой няма ли да ме пита защо съм се спряла на 225/40/18 :kuku: :mhihi: :evil: :mrgreen: :smoke:
Гуудрич, от Диана, с почти 30 % остъпка, дот 06.2010, май към 1200 излязоха четирите /единствените този размер там/

И кой пита що няма сняг, щото до тук зимата е перфектна, и щото такава си я поръчах :P :lol:

колежка..... за нея сигурно говорим на друг език :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d `04
Мечтае да кара: nothing else :)

Мнение от Collision » 15 Дек 2010, 11:34

Да са честити на всички бимери коледните подаръци! :bchug:

Аз се сдобих с Nokian 205/55R16 94H TL WR G2 XL и няма какво да не съм доволен - на нова гума, какво да й е :ok:

Да споделят колегите с по 1 сезон поне, как държат на износване!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Мнение от Spawn » 16 Дек 2010, 1:22

kriso85 написа:
Apassionata написа:
K_Ilkov написа:защо си се спрял на 235/45 17 ако не е тайна?

А мен някой няма ли да ме пита защо съм се спряла на 225/40/18 :kuku: :mhihi: :evil: :mrgreen: :smoke:
Гуудрич, от Диана, с почти 30 % остъпка, дот 06.2010, май към 1200 излязоха четирите /единствените този размер там/

И кой пита що няма сняг, щото до тук зимата е перфектна, и щото такава си я поръчах :P :lol:

225/40/18 e стандартен размер за Е46, независимо че са големи баници.

Докато 235/45/17 не е размер за 3-та серия , а за 5-та.
За е46 правилния размер е 225/45 или 245/40

Затова колегата пита каква е причината да се избере този нестандартен размер

Винаги съм харесвал, широките гуми особено в комбинация с ниска височина - става много красиво.Изглежда много масивна.Пък и според мен не мисля, че е голяма разликата в стабилност м/у 225 и 235.
Миналата зима добре се представи Дънлопчето

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 16 Дек 2010, 6:30

Сложих аз Dayton 225/45/17, тъй като не ми се даваха много пари, пък и така или иначе ги търкам гумите и дори и да ми се дават много пари, пак няма смисъл.. Та както и да е преди 2-3 дни нещо си шарех из града и мятах задницата наляво-надясно по сухия асфалт и си мислих, що за боклук ще да са тея гуми, като също толкова се пързалям и с летните ми Мишелини, едва ли не... Но снощи заваля сняг и във Варна, съответно радост голяма и моментално навън, та пробвах ги гумите на сняг, как завиват, как спират, как тръгват, как се пързалят и останах изненадан...
Миналата зима си бях купил пак чисто нови goodyear ug 7+ 205/55/16, които уж се водиха едва ли не най-добрите зимни гуми от малките размери... Та честно казано особено голяма разлика с дейтъна не успях да открия, освен че може би гудйъра спираше една идея по-добре. Рано е да се говори де, не е имало големи поледици и много снегове, ама ще ги видим, май ще стават :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: космически кораб

Мнение от dallev » 24 Дек 2010, 15:05

Здравейте колеги .. търся гуми " Зимни" 225/40/18 ако някои може нещо да помогне да каже ще е от полза и за цената най-вече :П може и втора употреба , може и нови :P

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 24 Дек 2010, 21:06

dallev написа:Здравейте колеги .. търся гуми " Зимни" 225/40/18 ако някои може нещо да помогне да каже ще е от полза и за цената най-вече :П може и втора употреба , може и нови :P

Колега пусни си обява с "купува" и ще излезе нещо ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 25 Дек 2010, 11:50

Сложих ГуудРайд 225/45/17 мейд ин "някъде в Азия". колата няма проблеми в снега. драпа си стабилно. само че сега и сняг вече няма :|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e60
Мечтае да кара: служебна :)

Мнение от zuki831 » 28 Дек 2010, 3:15

Rundev написа:Syron Everest преди месец я купих чисто нова зимна гума.Днес беше теста,по пътя за Карандила,Сливенско.Бях леко на нокти защото гумата не се представи много добре на вода при висока скорост,но на снега останах очуден :D Първи сняг видя колата и Syron-а,заледен завой и много остър баир със закъсало Subaru (карано от жена) на самия завой.Изтръпнах като видях че ще взимам завоя вънкашно от към преспите,прехълца тракшъна и момиченцата ни изгледаха как си продалжихме нагоре без проблем :mhihi: Олекна ми като видях от какви места ме изкара Syron-a и заличи спомените от миналата година с летните галошки как 3-ма човека ме бутат да си вкарам колата в гаража и немога да премина 5см бордюрче преди да влезе колата в гаража :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ето снимки от теста от преди няколко часа :)

Изображение

Изображение

Изображение
тоя динко обул целия сливен :mhihi:
Изображение

Изображение

ето я и гумата

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: '00 330ci

Мнение от freehippie » 30 Дек 2010, 0:22

Аз пък още преди месец сложих зимни гуми 225/45/17 MAXTREK.Никога не го бях чувал преди-и сигурно няма и да го чуя.Китайски са и бяха доста евтини като за този размер(под 140 лв).Бях доста скептичен ама тия дни 27-28 пътувах до Плевенско и се държаха доста добре.Нямам обаче база за сравнение.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 05 Яну 2011, 15:08

Gh0s7 написа:Сложих аз Dayton 225/45/17, тъй като не ми се даваха много пари, пък и така или иначе ги търкам гумите и дори и да ми се дават много пари, пак няма смисъл.. Та както и да е преди 2-3 дни нещо си шарех из града и мятах задницата наляво-надясно по сухия асфалт и си мислих, що за боклук ще да са тея гуми, като също толкова се пързалям и с летните ми Мишелини, едва ли не... Но снощи заваля сняг и във Варна, съответно радост голяма и моментално навън, та пробвах ги гумите на сняг, как завиват, как спират, как тръгват, как се пързалят и останах изненадан...
ама ще ги видим, май ще стават :)

Не стават, невероятен боклук са тези Dayton. На сняг горе-долу, стъпят ли на леко заледено и остававаш там,без значение със или без ASC. Още като ги сменях,гледам лятната гума заедно с джантата беше по-лека от голата зимна , а гумаджията ми вика "Така е нали се сещаш за колко пари си ги взел" :oops: Спестените 100- 200 лв за гуми няма да покрият счупените фарове ,стопове и нерви. Най малкото е срама,като те заобикалят фордчета и фиатчета с ехидни усмивчици!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 10 Яну 2011, 0:35

stean написа:
Gh0s7 написа:Сложих аз Dayton 225/45/17, тъй като не ми се даваха много пари, пък и така или иначе ги търкам гумите и дори и да ми се дават много пари, пак няма смисъл.. Та както и да е преди 2-3 дни нещо си шарех из града и мятах задницата наляво-надясно по сухия асфалт и си мислих, що за боклук ще да са тея гуми, като също толкова се пързалям и с летните ми Мишелини, едва ли не... Но снощи заваля сняг и във Варна, съответно радост голяма и моментално навън, та пробвах ги гумите на сняг, как завиват, как спират, как тръгват, как се пързалят и останах изненадан...
ама ще ги видим, май ще стават :)

Не стават, невероятен боклук са тези Dayton. На сняг горе-долу, стъпят ли на леко заледено и остававаш там,без значение със или без ASC. Още като ги сменях,гледам лятната гума заедно с джантата беше по-лека от голата зимна , а гумаджията ми вика "Така е нали се сещаш за колко пари си ги взел" :oops: Спестените 100- 200 лв за гуми няма да покрият счупените фарове ,стопове и нерви. Най малкото е срама,като те заобикалят фордчета и фиатчета с ехидни усмивчици!

Колега не ги знам как се държат Dayton, ама на лед никва гума не мое те спаси. А и ASC принципно не е особенно ефективно при тръгване на сняг и лед, щото спъва колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 10 Яну 2011, 11:54

Колеги, искам да ви попитам и по-точно тези който са си купили Нокиан, пише ли ви от страни на гумата All Seasons или All Weather. Питам понеже аз си взех Firestone winterhawk 2 evo, а един приятел си взе Nokian от страни така пише на гумите. И двамата пазарувахме от мотоексперт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 10 Яну 2011, 21:21

приятелят ти си е взел всесезонни гуми явно .. какъв точно модел на Нокиан си е купил?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 10 Яну 2011, 21:41

Wolfen написа:приятелят ти си е взел всесезонни гуми явно .. какъв точно модел на Нокиан си е купил?

Има само един всесезонен модел на Нокиан - Nokian WR All-Weather Plus

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 10 Яну 2011, 21:47

аз намерих още някакви ...

Nokian eNTYRE Tires
Nokian i3 Tires

ПредишнаСледваща

Назад към E46