Зимни гуми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Зимни гуми
Apassionata написа:K_Ilkov написа:защо си се спрял на 235/45 17 ако не е тайна?
А мен някой няма ли да ме пита защо съм се спряла на 225/40/18![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Гуудрич, от Диана, с почти 30 % остъпка, дот 06.2010, май към 1200 излязоха четирите /единствените този размер там/
И кой пита що няма сняг, щото до тук зимата е перфектна, и щото такава си я поръчах![]()
колежка..... за нея сигурно говорим на друг език

- Collision
- Потребител
-
- Кара: E46 320d `04
- Мечтае да кара: nothing else :)
Да са честити на всички бимери коледните подаръци!
Аз се сдобих с Nokian 205/55R16 94H TL WR G2 XL и няма какво да не съм доволен - на нова гума, какво да й е
Да споделят колегите с по 1 сезон поне, как държат на износване!

Аз се сдобих с Nokian 205/55R16 94H TL WR G2 XL и няма какво да не съм доволен - на нова гума, какво да й е

Да споделят колегите с по 1 сезон поне, как държат на износване!
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
kriso85 написа:Apassionata написа:K_Ilkov написа:защо си се спрял на 235/45 17 ако не е тайна?
А мен някой няма ли да ме пита защо съм се спряла на 225/40/18![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Гуудрич, от Диана, с почти 30 % остъпка, дот 06.2010, май към 1200 излязоха четирите /единствените този размер там/
И кой пита що няма сняг, щото до тук зимата е перфектна, и щото такава си я поръчах![]()
225/40/18 e стандартен размер за Е46, независимо че са големи баници.
Докато 235/45/17 не е размер за 3-та серия , а за 5-та.
За е46 правилния размер е 225/45 или 245/40
Затова колегата пита каква е причината да се избере този нестандартен размер
Винаги съм харесвал, широките гуми особено в комбинация с ниска височина - става много красиво.Изглежда много масивна.Пък и според мен не мисля, че е голяма разликата в стабилност м/у 225 и 235.
Миналата зима добре се представи Дънлопчето
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Сложих аз Dayton 225/45/17, тъй като не ми се даваха много пари, пък и така или иначе ги търкам гумите и дори и да ми се дават много пари, пак няма смисъл.. Та както и да е преди 2-3 дни нещо си шарех из града и мятах задницата наляво-надясно по сухия асфалт и си мислих, що за боклук ще да са тея гуми, като също толкова се пързалям и с летните ми Мишелини, едва ли не... Но снощи заваля сняг и във Варна, съответно радост голяма и моментално навън, та пробвах ги гумите на сняг, как завиват, как спират, как тръгват, как се пързалят и останах изненадан...
Миналата зима си бях купил пак чисто нови goodyear ug 7+ 205/55/16, които уж се водиха едва ли не най-добрите зимни гуми от малките размери... Та честно казано особено голяма разлика с дейтъна не успях да открия, освен че може би гудйъра спираше една идея по-добре. Рано е да се говори де, не е имало големи поледици и много снегове, ама ще ги видим, май ще стават
Миналата зима си бях купил пак чисто нови goodyear ug 7+ 205/55/16, които уж се водиха едва ли не най-добрите зимни гуми от малките размери... Та честно казано особено голяма разлика с дейтъна не успях да открия, освен че може би гудйъра спираше една идея по-добре. Рано е да се говори де, не е имало големи поледици и много снегове, ама ще ги видим, май ще стават

- dallev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: космически кораб
Здравейте колеги .. търся гуми " Зимни" 225/40/18 ако някои може нещо да помогне да каже ще е от полза и за цената най-вече :П може и втора употреба , може и нови 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
dallev написа:Здравейте колеги .. търся гуми " Зимни" 225/40/18 ако някои може нещо да помогне да каже ще е от полза и за цената най-вече :П може и втора употреба , може и нови
Колега пусни си обява с "купува" и ще излезе нещо

- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
Сложих ГуудРайд 225/45/17 мейд ин "някъде в Азия". колата няма проблеми в снега. драпа си стабилно. само че сега и сняг вече няма 

- zuki831
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e60
- Мечтае да кара: служебна :)
Rundev написа:Syron Everest преди месец я купих чисто нова зимна гума.Днес беше теста,по пътя за Карандила,Сливенско.Бях леко на нокти защото гумата не се представи много добре на вода при висока скорост,но на снега останах очуденПърви сняг видя колата и Syron-а,заледен завой и много остър баир със закъсало Subaru (карано от жена) на самия завой.Изтръпнах като видях че ще взимам завоя вънкашно от към преспите,прехълца тракшъна и момиченцата ни изгледаха как си продалжихме нагоре без проблем
Олекна ми като видях от какви места ме изкара Syron-a и заличи спомените от миналата година с летните галошки как 3-ма човека ме бутат да си вкарам колата в гаража и немога да премина 5см бордюрче преди да влезе колата в гаража
![]()
![]()
![]()
Ето снимки от теста от преди няколко часа
тоя динко обул целия сливен![]()
ето я и гумата
- freehippie
- Потребител
-
- Кара: '00 330ci
Аз пък още преди месец сложих зимни гуми 225/45/17 MAXTREK.Никога не го бях чувал преди-и сигурно няма и да го чуя.Китайски са и бяха доста евтини като за този размер(под 140 лв).Бях доста скептичен ама тия дни 27-28 пътувах до Плевенско и се държаха доста добре.Нямам обаче база за сравнение.
Gh0s7 написа:Сложих аз Dayton 225/45/17, тъй като не ми се даваха много пари, пък и така или иначе ги търкам гумите и дори и да ми се дават много пари, пак няма смисъл.. Та както и да е преди 2-3 дни нещо си шарех из града и мятах задницата наляво-надясно по сухия асфалт и си мислих, що за боклук ще да са тея гуми, като също толкова се пързалям и с летните ми Мишелини, едва ли не... Но снощи заваля сняг и във Варна, съответно радост голяма и моментално навън, та пробвах ги гумите на сняг, как завиват, как спират, как тръгват, как се пързалят и останах изненадан...
ама ще ги видим, май ще стават
Не стават, невероятен боклук са тези Dayton. На сняг горе-долу, стъпят ли на леко заледено и остававаш там,без значение със или без ASC. Още като ги сменях,гледам лятната гума заедно с джантата беше по-лека от голата зимна , а гумаджията ми вика "Така е нали се сещаш за колко пари си ги взел"

stean написа:Gh0s7 написа:Сложих аз Dayton 225/45/17, тъй като не ми се даваха много пари, пък и така или иначе ги търкам гумите и дори и да ми се дават много пари, пак няма смисъл.. Та както и да е преди 2-3 дни нещо си шарех из града и мятах задницата наляво-надясно по сухия асфалт и си мислих, що за боклук ще да са тея гуми, като също толкова се пързалям и с летните ми Мишелини, едва ли не... Но снощи заваля сняг и във Варна, съответно радост голяма и моментално навън, та пробвах ги гумите на сняг, как завиват, как спират, как тръгват, как се пързалят и останах изненадан...
ама ще ги видим, май ще стават
Не стават, невероятен боклук са тези Dayton. На сняг горе-долу, стъпят ли на леко заледено и остававаш там,без значение със или без ASC. Още като ги сменях,гледам лятната гума заедно с джантата беше по-лека от голата зимна , а гумаджията ми вика "Така е нали се сещаш за колко пари си ги взел"Спестените 100- 200 лв за гуми няма да покрият счупените фарове ,стопове и нерви. Най малкото е срама,като те заобикалят фордчета и фиатчета с ехидни усмивчици!
Колега не ги знам как се държат Dayton, ама на лед никва гума не мое те спаси. А и ASC принципно не е особенно ефективно при тръгване на сняг и лед, щото спъва колата.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Колеги, искам да ви попитам и по-точно тези който са си купили Нокиан, пише ли ви от страни на гумата All Seasons или All Weather. Питам понеже аз си взех Firestone winterhawk 2 evo, а един приятел си взе Nokian от страни така пише на гумите. И двамата пазарувахме от мотоексперт.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
приятелят ти си е взел всесезонни гуми явно .. какъв точно модел на Нокиан си е купил?
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Wolfen написа:приятелят ти си е взел всесезонни гуми явно .. какъв точно модел на Нокиан си е купил?
Има само един всесезонен модел на Нокиан - Nokian WR All-Weather Plus
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
аз намерих още някакви ...
Nokian eNTYRE Tires
Nokian i3 Tires
Nokian eNTYRE Tires
Nokian i3 Tires