Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Re: Софтуер
Привет.
Вероятно моят проблем е обсъждан в темата, но с търсачката не можах да намеря нищо. Колата ми е e39 M52TU20 с кръгла букса при мотора и ползвам преходник.
Проблема обаче е, че не успявам да инсталирам INPA-та, понеже софтуера който върви с кабела, който си купих е само за XP, а моя компютър е с Windows 8.1. Пробвах всякакви варианти с виртуални машини: при Win 7 пак не става, при Win XP се оказа, че за моята машина няма USB драйвери, иначе инсталацията преминава успешно (предполагам, понеже няма как да тествам). Пробвах и с всички възможни версии, които google ми предложи и изтеглих, но без успех и накрая се отказах, но като видях, че колегата е направил инсталация на Win 8.1 явно има надежда.
Ще съм благодарен, ако някой ме насочи къде може да ми е грешката или някакво решение за моя проблем.
Вероятно моят проблем е обсъждан в темата, но с търсачката не можах да намеря нищо. Колата ми е e39 M52TU20 с кръгла букса при мотора и ползвам преходник.
Проблема обаче е, че не успявам да инсталирам INPA-та, понеже софтуера който върви с кабела, който си купих е само за XP, а моя компютър е с Windows 8.1. Пробвах всякакви варианти с виртуални машини: при Win 7 пак не става, при Win XP се оказа, че за моята машина няма USB драйвери, иначе инсталацията преминава успешно (предполагам, понеже няма как да тествам). Пробвах и с всички възможни версии, които google ми предложи и изтеглих, но без успех и накрая се отказах, но като видях, че колегата е направил инсталация на Win 8.1 явно има надежда.
Ще съм благодарен, ако някой ме насочи къде може да ми е грешката или някакво решение за моя проблем.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Обади им се на хората където са ти продали кабела и ще ти дадат и програмата за инсталация за осмицата.Ази се обадих на човека в склада и той пусна и инсталация за осмица
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- svetliol
- младши ентусиаст
-
Лошото е че кабела не е купен от тук и няма на кой да се обадя да ми даде софтуер за Win 8
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
svetliol написа:Лошото е че кабела не е купен от тук и няма на кой да се обадя да ми даде софтуер за Win 8
В 8-та се инсталира XP виртуално и от него се пробваш да тръгне Инпата.Програмата се казва VMware Player(така пише на иконата може и да не се казва така,приятел ми го инсталираше)
И аз съм с 8.1 и имам виртуален XP но така и не съм подкарал Инпата щот се некви грешки ми искарва па и не ми се занимава.
http://translate.google.com/translate?d ... p%3D417872
Успех
- metodi80
- старши ентусиаст
-
svetliol написа:
Имам софтуер - Инпа , Дис , ССС- прогман , работещи на всички видове Windows ! Погледни в подписа ми за повече информация ...
Ако кабела ти няма драйвери за съответна операционна систем , мога да напиша такива ....
- icobutev
- Потребител
-
- Кара: E46320d Touring 136hp
svetliol написа:Привет.
Имах сходен проблем с INPA и с драйверите,но след 1 ден и 1 нощ четене и борба успях да се справя.

Ето линк за тези които искат да си инсталират по възможно най -лесния начин INPA + Drivers Паролата за INPA e sklad66.com и сама си исипва всичко където е необходимо,и си настройва com порта на 1, сигурен съм че ще е полезна на доста колеги

http://search.data.bg/ready/6b1e4fee414 ... 2cfd9f9c19
здравейте колеги,
днес си купих БМВ СКЕНЕР 1,4,
от ексето се инсталира-показа се иконката,но когато се опитам да го пусна ми дава 4е не са инсталирани драиверите...
100 пъти опитвах-има ги на диска ама не може да ги открие....
помагаите

днес си купих БМВ СКЕНЕР 1,4,
от ексето се инсталира-показа се иконката,но когато се опитам да го пусна ми дава 4е не са инсталирани драиверите...
100 пъти опитвах-има ги на диска ама не може да ги открие....
помагаите

- svetliol
- младши ентусиаст
-
Привет,
Оправих се с програмата след като ми изгоря хард-а и се наложи да преинсталирам с Windows 7 (повече никога Win 8, ще чакам Win 10).
Успешно се инсталира от диска в комплекта
Благодаря на колегите, които се отзоваха
Оправих се с програмата след като ми изгоря хард-а и се наложи да преинсталирам с Windows 7 (повече никога Win 8, ще чакам Win 10).
Успешно се инсталира от диска в комплекта

Благодаря на колегите, които се отзоваха

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги нещо ми се прецака кабела ли, драйверите ли... Не се свързва ИНПА-та, НЦС-а... Не светват батери и игнишъна. А и като включа кабела към лаптопа не го засича вьобще. Със кабела на скенера нямам проблем, но на този с инпата му стана нещо. Инсталирах наново инпата и пак същата работа. Дали ми е прецакан кабела, дали се ремонтира или да търся другаде проблема? Благодаря!
п.п. Кабела ми е от склад-а, ползвам го повече от 5 години без проблеми.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ivo_Borisov написа:Колеги нещо ми се прецака кабела ли, драйверите ли... Не се свързва ИНПА-та, НЦС-а... Не светват батери и игнишъна. А и като включа кабела към лаптопа не го засича вьобще. Със кабела на скенера нямам проблем, но на този с инпата му стана нещо. Инсталирах наново инпата и пак същата работа. Дали ми е прецакан кабела, дали се ремонтира или да търся другаде проблема? Благодаря!
Преиснталирва се драйвера а не софтуера...после виж на кой COM порт е настроен,случва се да отиде на различен от 1...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Преди няколко месеца се наложи да го преинстална драйверите, ама тогава ми разпознаваше кабела като непознат, сега въобще не го засича, не се появява в портовете въобще. А когато преинсталирам инпата, то си преинсталира и драйверите. Обаче ми изкарва че ги има и не ги инсталира. А как мога да инсталирам само драйверите които са в диска? Ако ми ги търси му давам откъде да ги инсталне, ама като си ги има инсталирани как да ги инсталирам наново?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Щом не ти регистрира устройството (в случая кабела) при включване в USB-то , значи нещо не е наред с кабела .... Независимо дали е инсталиран или не драйвер , трябва при включването да ти го покаже в device manager-a (било като познато вече устройство , ако има драйвер , било като непознато , ако няма драйвер). Аз ремонтирам всякаква електроника (включително и диагностична) и ако желаеш бих могъл да го погледна .... драсни ЛС , ако се интересуваш ....
По въпроса за драйверите , веднъж качени (особено ако кабела е с FTDI чип) , тези драйвери дори да се деинсталират (примерно от device manager-a) , при включване на устройството (кабела) , то операционната система си ги намира повторно и си администрира устройство (независимо , че уж е деинсталиран драйвера). Единствения начин е да се отиде в системната папка на операционната система и от там ръчно да се премахнат inf. файловете.
По въпроса за драйверите , веднъж качени (особено ако кабела е с FTDI чип) , тези драйвери дори да се деинсталират (примерно от device manager-a) , при включване на устройството (кабела) , то операционната система си ги намира повторно и си администрира устройство (независимо , че уж е деинсталиран драйвера). Единствения начин е да се отиде в системната папка на операционната система и от там ръчно да се премахнат inf. файловете.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Проблема решен, заминал чип FTDI, затова не го разпознаваше. Благодаря на колегата Методи за експресната услуга 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Проблема решен, заминал чип FTDI, затова не го разпознаваше. Благодаря на колегата Методи за експресната услуга

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Колеги,
с Win 7 съм и искам да си подкарам NCS Expert. За целта си пуснах XP Mode и инсталирах инпата с едиабаса и експерта - самите програми се стартират, но няма връзка с колата. Извън XP mode инпата си ми работи безотказно на което и usb да сложа кабела.
Какви натройки трябва да направя за да се свържат програмите с колата? Ако са нужни драйвъри, които да инсталирам в xp mode, те ще омажат ли драйвърите извън него?
Весела Коледа на всички
с Win 7 съм и искам да си подкарам NCS Expert. За целта си пуснах XP Mode и инсталирах инпата с едиабаса и експерта - самите програми се стартират, но няма връзка с колата. Извън XP mode инпата си ми работи безотказно на което и usb да сложа кабела.
Какви натройки трябва да направя за да се свържат програмите с колата? Ако са нужни драйвъри, които да инсталирам в xp mode, те ще омажат ли драйвърите извън него?
Весела Коледа на всички