Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Nukem написа:Ми вечра карах на съседа 330-та, вече от 2 години е с 16-ки, даже сега я гледам през терасата, как ще ме убедиш че не стават 16-те???
Комбито само е с 300мм дискове отпред.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
surfboard ти като гледам какво караш 150 коня дизел да кажеш че е слабичък .. да не стане така да ти се дръпне акото като се качиш да го караш
а поддръжката на 330д ще е осезаемо по скъпа първо щото е шестак ,отделно някои неща просто са по скъпи примерно демферна шайба ,колекторите са им малко слабо място а са скъпи тампони на мотора маховик и т.н. всичко е по скъпо

- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
RaHzElChO написа:surfboard написа:
....
.....
Колега, колата автомат или ръчка е ?
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Ако питаш мен - 6 степенна ръчна скоростна кутия.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
wishbone написа:RaHzElChO написа:surfboard написа:
....
.....
Колега, колата автомат или ръчка е ?
Ако питаш мен - 6 степенна ръчна скоростна кутия.
Благодаря!
Alexi написа:surfboard ти като гледам какво караш 150 коня дизел да кажеш че е слабичък .. да не стане така да ти се дръпне акото като се качиш да го караша поддръжката на 330д ще е осезаемо по скъпа първо щото е шестак ,отделно някои неща просто са по скъпи примерно демферна шайба ,колекторите са им малко слабо място а са скъпи тампони на мотора маховик и т.н. всичко е по скъпо
Тампоните на мотора са къде 20-тина лева по скъпи, там не се умира.
Виж демпферната шайба е 720 лв оригинална. На 20-ката мисля е около 460 лв.
Данъка на 30-ката е 400 лв
За по-сериозните неща сигурно разликата става по-голяма, дано не разбирам скоро

- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318i N42
Pycua написа:Ето тази я има от няколко седмици в мобилето, но не видях да сте я коментирали.
http://www.mobile.bg/11309861284799382
Като се чух с продавача каза, че доста хора са я гледали, ама още никой не е извадил парите.
Аз бях да я гледам, защото от пътя я видях и не знаех какъв е двигателя. Колата е действително уникална, поне на външен вид. Проверих ВИН-номера(защото ми беше интересно) и си е същата каквато е описана в обявата, като година и т.н.
Преди 2 седмици я гледах и цената и беше 14200лв.
Ако някой си търси подобен бензинов двигател не е зле да иде да я види, колата е нереална!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Това с белия дим хич не е хубаво колега.Колеги, днес ходих на оглед на тази кола: http://proauto.bg/carreview.php?carId=1391
До колкото разбирам от коли (не претендирам да е много) има нужда от дискове и накладки, запали от раз.
Пушеше бяло от ауспуха, което след като поработи 20тина минути и след като я покарах напред назад няколко пъти (уличка от 200 метра) май изчезна (предполагам че има някакви отлагания като не се кара и мърсотии).
Има козметични забележки, май няма тотални удари. По-важните неща са, че двигателя се тресеше на празен ход доста, направо колата си се тресеше. Другото е, че като завъртиш волана наляво-надясно се чува свистене от хидравликата.
Дали може някой наясно да дойде с мен на втори оглед и ако има и софтуер, да видим какво е записано като грешки?

Километрите на дизелово комби за тези години са свръх нереални в 85% от случаите сигурно.
Двигателя ако се тресе на празен ход направо с колата на 99% тампонче на двигателя.Но само да не бъркаш тресенето с неравномерна работа на дизела защото тогава този дизел е за боклука.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
италианка никога повече 

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Drum написа:Alexi написа:surfboard ти като гледам какво караш 150 коня дизел да кажеш че е слабичък .. да не стане така да ти се дръпне акото като се качиш да го караша поддръжката на 330д ще е осезаемо по скъпа първо щото е шестак ,отделно някои неща просто са по скъпи примерно демферна шайба ,колекторите са им малко слабо място а са скъпи тампони на мотора маховик и т.н. всичко е по скъпо
Тампоните на мотора са къде 20-тина лева по скъпи, там не се умира.
Виж демпферната шайба е 720 лв оригинална. На 20-ката мисля е около 460 лв.
Данъка на 30-ката е 400 лв
За по-сериозните неща сигурно разликата става по-голяма, дано не разбирам скоро
На 320-ката данъка е 260лв, а на 330-ката е 350лв. Отделно за 3000 кубика гражданската е 300 лв.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
blacksapphire написа:Комбито само е с 300мм дискове отпред.
Колега имайки предвит, че си от знаещите във форума приемам това за шега. Всички 330ки са с 325мм отпред

Nukem написа:Ми вечра карах на съседа 330-та, вече от 2 години е с 16-ки, даже сега я гледам през терасата, как ще ме убедиш че не стават 16-те???
Колега я дай да я видим тази кола, да намерим къде е грешката.

- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Бая пресен съм във форума и имам голям дерт, който трябва да разреша до края на Август, а той е покупка на кола. Иска ми се Е46 да карам, ама бюджета е 7-8000 лъва - възможно ли е да ме огрее нещо читаво за тия пари. Задължителни изисквания са ръчна кутия и мотора трябва да е бензин и ако може по-потентен, че отивам да уча в Германия и там карането ще е 90% извънградско и аутобан. Сипете някой друг съвет.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Щом има много каране гледа дизел да вземеш 320д 136кс. има го за тези пари.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Boraka92 написа:Бая пресен съм във форума и имам голям дерт, който трябва да разреша до края на Август, а той е покупка на кола. Иска ми се Е46 да карам, ама бюджета е 7-8000 лъва - възможно ли е да ме огрее нещо читаво за тия пари. Задължителни изисквания са ръчна кутия и мотора трябва да е бензин и ако може по-потентен, че отивам да уча в Германия и там карането ще е 90% извънградско и аутобан. Сипете някой друг съвет.
Колега, в Германия отиваш искаш BMW от България. За тези пари тук има E46 320d 136 коня, стария мотор, не комън рейл или 318 бензинка, и двете голи на пушка от към екстри и кой знае н колно реални километри, защото са на 10+ години.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Boraka92 написа:Бая пресен съм във форума и имам голям дерт, който трябва да разреша до края на Август, а той е покупка на кола. Иска ми се Е46 да карам, ама бюджета е 7-8000 лъва - възможно ли е да ме огрее нещо читаво за тия пари. Задължителни изисквания са ръчна кутия и мотора трябва да е бензин и ако може по-потентен, че отивам да уча в Германия и там карането ще е 90% извънградско и аутобан. Сипете някой друг съвет.
Направо търси там

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Лошото е, че в района в който ще съм (Нортрайн Вестфалия - Дюселдорф, Дортмунд и компания са много надути цените може да има защо), а и за да купя от там кола трябва да я върна до тук, за да я регистрирам, че там данъците и TÜVа са си е***и дроба и ще ми излезе през носа и затова мисля да се откажа от каузата Е46 и да гледам за някоя стегната Е39ка.