Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Boraka92 написа:Лошото е, че в района в който ще съм (Нортрайн Вестфалия - Дюселдорф, Дортмунд и компания са много надути цените може да има защо), а и за да купя от там кола трябва да я върна до тук, за да я регистрирам, че там данъците и TÜVа са си е***и дроба и ще ми излезе през носа и затова мисля да се откажа от каузата Е46 и да гледам за някоя стегната Е39ка.
Не мисли, че с Е39-ките ситуацията е по-различна. Можеш да намериш за тази цена TDS, което отново не е common rail и е на 11-13 години автомобил, който не си знае километрите. За около 9500-10000 се продават във форума 39-ки 525D.
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Честна дума залагам повече на бензинова и гледах по форума има няколко приемливи екземпляра, но пак нещо не съм сигурен.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Boraka92 написа:Лошото е, че в района в който ще съм (Нортрайн Вестфалия - Дюселдорф, Дортмунд и компания са много надути цените може да има защо), а и за да купя от там кола трябва да я върна до тук, за да я регистрирам, че там данъците и TÜVа са си е***и дроба и ще ми излезе през носа и затова мисля да се откажа от каузата Е46 и да гледам за някоя стегната Е39ка.
Правилно мислиш!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Alexi написа:surfboard ти като гледам какво караш 150 коня дизел да кажеш че е слабичък .. да не стане така да ти се дръпне акото като се качиш да го караша поддръжката на 330д ще е осезаемо по скъпа първо щото е шестак ,отделно някои неща просто са по скъпи примерно демферна шайба ,колекторите са им малко слабо място а са скъпи тампони на мотора маховик и т.н. всичко е по скъпо
Alexi, изказваш се неподготвен. Първо, не знаеш причината поради която карам 318тдс, за колко време ще го карам и т.н. Второ не знаеш че съм карал 320д 150 коня цяло лято предимно извънградско и много добре знам как върви тази кола, така че си спести коментарите за "акото". Дори имам пуснати коментари за впечатления и разход при 320д 150коня. 318тдс е моя собственост временно и използвам икономията му за градско шофиране и за каране на къси разстояния.
Преди 318тдс и 320д 150 коня съм карал няколко години вектра А 2.0 16в. Наистина всравнение с нея 320д ми е слабичко и затова съм се насочил към 330д 204 коня. Това беше и целта на публикувания от мен коментар в раздела "избор на е46". Благодаря за съпоставката между 320 и 330, беше ми от полза.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
thinkpad написа:Здравейте, моля дайте някаква информация/мнение за този автомобил:
BMW E46 330d
Благодаря!
"на 108 хиляди и има водена сервизна книжка до посления километър" е това си е истинска находка.
Обаче що не я снима тая сервизна книжка... или сервизната книжка е водена и одавна ги е минала тея километри или просто е фалшимент.
Иначе не изглежда зле

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
thinkpad написа:Здравейте, моля дайте някаква информация/мнение за този автомобил:
BMW E46 330d
Благодаря!
Има всички екстри за модела

Парктроника го пише ама май го няма, няма електрохроматично огледало, сензор за дъжд, нито навигация, ксенон, шибидах и т.н... На мен ми се вижда като нормална 330-ка с кожен салон.
Може да е в отлично състояние, може и километрите наистина да са толкова, но това последното едва ли

Ходи и виж, може да ти хареса! А иначе - успех в търсенето!
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
BMW E46 330d
Благодаря!
Колега, кола за 16 000 лв, а дори мулти волан няма, баламите да я купуват.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
RaHzElChO написа:Колега, кола за 16 000 лв, а дори мулти волан няма, баламите да я купуват.
Е, ти пък сега! Има си мулти волан, трилъчев (спортен) при това. Всъщност май само това ми хваща окото.
Bavarcho написа:"на 108 хиляди и има водена сервизна книжка до посления километър" е това си е истинска находка. Обаче що не я снима тая сервизна книжка... или сервизната книжка е водена и одавна ги е минала тея километри или просто е фалшимент. Иначе не изглежда зле
да, това с километрите и сервизната книжка направо си звучи нелепо, чудех се дали някой вече е ходил да я гледа.
RaHzElChO написа:Колега, кола за 16 000 лв, а дори мулти волан няма, баламите да я купуват.
До колкото виждам има мулти волан - или се заблуждавам?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Прави сте, колеги, на през мобилния телефон снимките не можеха да се зуумват от мобиле и ми се стори, че е само със сцепен лъч, но без бутоните.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
BMW E46 330d
Благодаря!
Колега тая кола не си заслужава парите

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
shark1986 написа:thinkpad написа:Здравейте, моля дайте някаква информация/мнение за този автомобил:
BMW E46 330d
Благодаря!
Колега тая кола не си заслужава парите
Е де що така категорично.
Истина си е че колкото и всички да говорят как евтин хубаво няма и как са готови да дадът повече пари за гледана кола и накрая всеки гледа да вземе по-евтиното в всевъзможни екстри.
Според мен колата изглежда супер има си добри екстри, добра година е, ако наистина е запазена и на една диагностика (пълна) не покаже нищо, и направи хубав коментар колата си е толкова пари

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Няма ксенон и освен 4 ел. стъкла, кожен салон и мулти-волан, което дори не са екстри няма нищо друго.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
RaHzElChO написа:thinkpad написа:Здравейте, моля дайте някаква информация/мнение за този автомобил:
BMW E46 330d
Благодаря!
Колега, кола за 16 000 лв, а дори мулти волан няма, баламите да я купуват.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Кой е казал , че цената е крайна ? Ако се направи сериозен коментар... колата не е толкова гола - има си всичко необходимо .