Равносметката xd/d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: Равносметката xd/d

Мнение от xerial » 10 Яну 2012, 13:18

Готино изглежда мястото. Ние обаче имаме мач с форума по това време така че аз съм оут..

П.п няма да е лошо да се помисли и за някой трактор в случай на нужда от помощ :)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 10 Яну 2012, 20:05

здравеите колеги нов собственик сам на 330 хд автомат 204 коня
просто сам очарован от поведението на патя и разбирасе веднага отскочих до близката горичка да го тествам в далбог сняг
просто колата е като див звяр
незнам дали може да дам линк в вбох7
ако не ето как да видите вбох7 Bmw 330 xd колата е сребриста на цвят комби с шуменска регистрация
поздрави
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Transporter 1 » 10 Яну 2012, 20:12

JTD написа:Аз пък да споделя от другия фронт на тия с 4х4.
Както и аз като автора на темата търсих задължително 4х4 и това беше единия от критериите.
Накрая си намерих моята кола и естествено зачаках големите снегове със затаен дъх и надежда в очите :)
Та последния сняг миналата седмица като падна направо онемях от радост.
Първи тест - излизане от гаража. Премина успешно. Преди да го разчистят от снега няма предно няма задно предаване. Всичко умираше по средата на рампата. Аз без засилка (обикновено такава е тактиката, за да излезеш) и точно там, където всички стигаха, аз чух 2-3 звука на ДСЦ-то и хоп, хоп колата си катери нагоре стремглаво. Стигнах хоризонталната улица и една усмивка на лицето ми грейна.

И най-важното - дойде втория тест. За да излезна от квартала на околовръстното шосе (в София), самия светофар се пада под едно нанагорнище и аз точно там очаквах проблемите. Стигнах до въпросното кръстовище и какво да видя - една колона от около 100 метра ни напред ни назад. Какво беше станало? Ами колите, които са точно по средата на най-стръмния участък просто не могат да помръднат. Имах възможност 5 минути да наблюдавам ситуацията седейки на място. Та много рядко някой успяваше по някакъв начин да напредне 5 метра за 1 минута без чужда помощ. Аз стоя и мисля тактика. Та видях колите в обратна посока, едвам спират (някой и не успяха) при спускането, за да не се ударят в задръстването от коли, в което си висях.
Та видях моя шанс да мина от 4-тата лента в насрещното нагоре и съответно най-гадната и хлъзгава такава. Беше много хлъзгаво, така че натиснах бутона ДСЦ (по този начин се изключва тракшъна, но системата (електрониката на 4х4-то) се настройва за максимално драпане, какъвто беше и моя случай) и зачаках да няма никой на спускане, хем да не стана някакъв сакатлък и да спират в мен, хем и аз ако не мога да мина да имам време да се върна по някакъв начин, без да затормозявам допълнително цялата ситуация :)
Та видях моя момент и се отправих стремглаво нагоре. Колата започна да ходи като куче, задницата изнесена 20 сантиметра ту на ляво, ту на дясно. Ама драпам нагоре. Точно като стигнах върха, изпреварвайки всички, които се опитват отчайващо да тръгнат на зеления светофар, в този момент на съжалих нито за миг за търсенето и избора, който направих.

Та ето и моята случка от другата страна на бариерата.
Не се утешавайте и да се надявате на зимните гуми отзад да ви избутат. :mhihi:

п.п. Относно "Тежките модели" в горното мнение.
Е46 - 330хд тези повече от една 5-ца от по-новичките, които намесваш.
Днес точно исках да видя колко ми събира задното казанче за вода, за задната чистачка, и между временно видях, че 330хд комби по каталог си е 1770кг. Моята на кантара с мен вътре излезе 1839кг.
Е60-тката е с около 100+кг по-лека в този случай. Та не разбрах отново за тежките коли :)

аз имам сащата кола просто за нея.... няма няма, катери се на всякаде

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 10 Яну 2012, 21:49

Transporter 1 написа:здравеите колеги нов собственик сам на 330 хд автомат 204 коня
просто сам очарован от поведението на патя и разбирасе веднага отскочих до близката горичка да го тествам в далбог сняг
ако не ето как да видите вбох7 Bmw 330 xd колата е сребриста на цвят комби с шуменска регистрация
поздрави

http://vbox7.com/play:bee3f7bbe7
Колега Ти си като снегорин направо :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Яну 2012, 23:12

mustang1986 написа:
Transporter 1 написа:здравеите колеги нов собственик сам на 330 хд автомат 204 коня
поздрави

Браво...хич не става тва xd :mhihi: това се казва ентусиазъм..и само една дребна забележка..колега маалко подобри правописа :mhihi: :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 10 Яну 2012, 23:30

Бая смел си, в тоя дълбок сняг един скрит камък или пън може бая поразии да направи..
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Мнение от slavyan5 » 11 Яну 2012, 2:59

mustang1986 написа:
поздрави

Малиии :shock: колега, и аз карам Х, ама не бих се престрашил да си завра там колата, ако ми е непознато полето. :paranoid:

Но, браво, много добре се е получило клипчето като показнò колко добре е 4х4. Само вържи една лопата отпред и тръгвай да помагаш на снегорините! :bowdown:

Да си я караш със здраве, и внимавай, че верно ако вземеш да я удариш в някой камък под снега ще е жалко за новата количка. Да чукнем на дърво да не ти се случват злополуки и с кеф да си я караш! :driving: :bchug:
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Яну 2012, 15:31

с този клип май всички добиха представа за какво става въпрос и колко е "куцо" xd-то.

Май няма за какво да правим среща да тестваме.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 М3
Мечтае да кара: BMW E92 M3

Мнение от armat » 11 Яну 2012, 15:39

браво на колегата за клипа че го е показал нагледно 4х4
и е автоматик
БРАВО :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 11 Яну 2012, 16:14

ivo098 написа:Бая смел си, в тоя дълбок сняг един скрит камък или пън може бая поразии да направи..
И аз това си помислих. Колегата или познава местото или е луд :mhihi: (в добрия смисъл на думата).

Наистина много добро представяне. Но човек трябва да се замисли колко често ще кара в такъв сняг и дали си заслужава да се инвистира в X.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 11 Яну 2012, 17:11

sub_eleven написа:с този клип май всички добиха представа за какво става въпрос и колко е "куцо" xd-то.

Май няма за какво да правим среща да тестваме.

:yes:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 11 Яну 2012, 17:29

Никой не казва че е куцо Xd или Xi, просто аз лично няма къде да карам в такива условия като от клипчето, достатъчно офроуд карам в работата и грам не ме влече личните ми коли да ги забивам на такива места.

И без това 330i е с чувствително по-малък клиренс и колата съм я взел за кеф на асфалт, а не офроуд :)
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Transporter 1 » 11 Яну 2012, 17:58

здравеите относно клипа радвам се че бях полезен с вазможностите на 4х4 имам и още клипчета но при интерс мога да ги пусна да се гледат,жалко че неснимах от самото начало още докато небях отапкал снега стигаше до рег.номер
даже на места нарочно окопавах колата да видя кжи вазможности има и чесно казано останах очарован

тук в шумен аз им почиствам улиците :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Transporter 1 » 11 Яну 2012, 18:07

slavyan5 написа:
mustang1986 написа:
поздрави

Малиии :shock: колега, и аз карам Х, ама не бих се престрашил да си завра там колата, ако ми е непознато полето. :paranoid:

Но, браво, много добре се е получило клипчето като показнò колко добре е 4х4. Само вържи една лопата отпред и тръгвай да помагаш на снегорините! :bowdown:

Да си я караш със здраве, и внимавай, че верно ако вземеш да я удариш в някой камък под снега ще е жалко за новата количка. Да чукнем на дърво да не ти се случват злополуки и с кеф да си я караш! :driving: :bchug:

колега докато не се престрашиш няма да разбереш вазможностите на автомобила :driving: и благодаря и вие да си карате колиците безавариино :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Яну 2012, 18:40

ivo098 написа:Никой не казва че е куцо Xd или Xi

можеш да ползваш търсачката...

преди години като пуснах тема, нямаше някой, който да не написа, че било куцо 4х4 / куцо реализирано...

ПредишнаСледваща

Назад към E46