филтър картерни газове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
Re: филтър картерни газове
И на мен това ми е интересно при гаснене и при леко подаване на гас съска 

- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Днес смених въздушния филтър и филтъра на картерните газове, по точно филтриращия елемент /от новите е/. Въздушният беше много мръсен, за другия не мога да преценя. Не усетих някаква голяма разлика, може би само на празен ход е една идея по-равномерна работата. След подкарване на колата установих един звук, който го нямаше преди смяната на филтрите. След като настъпя по-яко колата и върна педала на газта се чува едно просвирване. На място е същото, след форсиране и връщане на педала на газта. Притесних се, но направих консултация с колега от форума и той ме успокои, че е нормално, но каза, че трябва да види колата и ще я закарам. Ми т`ва е.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
basko написа:Днес смених въздушния филтър и филтъра на картерните газове, по точно филтриращия елемент /от новите е/. Въздушният беше много мръсен, за другия не мога да преценя. Не усетих някаква голяма разлика, може би само на празен ход е една идея по-равномерна работата. След подкарване на колата установих един звук, който го нямаше преди смяната на филтрите. След като настъпя по-яко колата и върна педала на газта се чува едно просвирване. На място е същото, след форсиране и връщане на педала на газта. Притесних се, но направих консултация с колега от форума и той ме успокои, че е нормално, но каза, че трябва да види колата и ще я закарам. Ми т`ва е.
Ако въздушния е бил много мръсен - няма как дане усетиш разлика след смяната с нов,а за картерни газове - не очаквай да литне от него

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
ОК, благодаря. Колата си "летеше" и със старите филтри - субективно мнение. Просто споделих, защото този звук ме изненада и реших да попитам. За първи път сменях въздушния филтър и съм го правил бавно и внимателно. Останах изненадан къде са набутани двата задни болта на кутията му. Мисля, че правилно я сглобих, то и няма как да е, с тези жлебове по нея, ако не ги уцелиш няма напасване и завиване на болтовете.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Вчера сменихме тоя филтър и под 108лв. не можах да го намеря,а преди бяха по 90лв!Вдигат цените само на оригинала
Стария целия беше омаслен!

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
И аз толкова дадох вчера. Не се ядосвай, поне сме ги дали за хубаво, иначе може ти излезе доста по-солено. Ето и моя на какво мязаше:

Последна промяна tosh на 24 Авг 2012, 9:08, променена общо 1 път
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Колеги някой, слагал ли е филтър/клапан на Meyle ?
Имам такъв и мисля да го слагам, почти съм разглобил половината кола вече

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Wolfeye написа:Колеги някой, слагал ли е филтър/клапан на Meyle ?
Какъв е тоя филтър/клапан?Дано вече и други производители го пуснат тоя филтър на картерните на по приемливи цени защото само оригинал се предлага!
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
shark1986 написа:Wolfeye написа:Колеги някой, слагал ли е филтър/клапан на Meyle ?
Какъв е тоя филтър/клапан?Дано вече и други производители го пуснат тоя филтър на картерните на по приемливи цени защото само оригинал се предлага!
Същия като оригиналния е като конструкция! Вътре незнам какъв е, тъй като не се разглабя, предполагам е същия. Може да има някои тънки разлики, затова питам дали някой е слагал да каже впечатления. Може да направя снимка, но на външен вид е същия.
Вчера едвам го свалих, бахти малоумното с извинение изпълнение от страна на баварците.... за м54 става въпрос.
Чакам да ми дойдат маркучетата и ще го слагам, и ако има нещо ще питам. То тея маркучета (всички комплект) като цена са 2пъти клапана, да не е и повече...

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
А някой знае ли за какво служи, ето това маркуче, номер 6 от схемата:

Задължително ли е, да се постави. На стария оригинален клапан, то просто запушва дупчицата на това пластмасовото дето се подава

Задължително ли е, да се постави. На стария оригинален клапан, то просто запушва дупчицата на това пластмасовото дето се подава

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Колеги моля за потвърждение: Значи това е новият филтър (не с дунапрена) нали така?
Part number: 11 12 7 793 163
Interchangeability: Exchangeable retrospectively
Usage
3' E46
5' E39
7' E38
X5 E53
... а какъв е номерът само на сменяващата се част/мембрана на новият модел филтър?
Как се сменя на М57 3.0дизелов двигател - маха се капака и е някъде до възд. филтър ли?
Моля и за повече инфо за тези маркучета които също е добре да се сменят? Кои са те , къде, номера? мерси
-------------------------------------------------------
... намерих номерът на сменяващата се част на старият модел
ето снимка:
http://lh5.ggpht.com/_CloltyGrcac/S2ohX ... 0types.jpg
като дунапрененият елемент има и той нов и стар модел. на горната снимка левите са старите, а в дясно е новият.
http://lh5.ggpht.com/_CloltyGrcac/S64to ... 040193.JPG
Номенклатурен номер : 11127793164
Описание : МАСЛООТДЕЛИТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 51.76 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Part number: 11 12 7 793 163
Interchangeability: Exchangeable retrospectively
Usage
3' E46
5' E39
7' E38
X5 E53
... а какъв е номерът само на сменяващата се част/мембрана на новият модел филтър?

Как се сменя на М57 3.0дизелов двигател - маха се капака и е някъде до възд. филтър ли?
Моля и за повече инфо за тези маркучета които също е добре да се сменят? Кои са те , къде, номера? мерси
-------------------------------------------------------
... намерих номерът на сменяващата се част на старият модел

ето снимка:
http://lh5.ggpht.com/_CloltyGrcac/S2ohX ... 0types.jpg
като дунапрененият елемент има и той нов и стар модел. на горната снимка левите са старите, а в дясно е новият.
http://lh5.ggpht.com/_CloltyGrcac/S64to ... 040193.JPG
Номенклатурен номер : 11127793164
Описание : МАСЛООТДЕЛИТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 51.76 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci Stahlgrau
Днес и аз смених моят филтър ето разликата между новият и стария. Не съм очаквал някаква осезаема разлика а го направих с цел да нямам някакви евентуанли проблеми с колата след като от скоро я карам и не исках да си рискувам турбото или в по-лошия случай двигателя. Ето и разликата между новия и стария филтър:

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
shark1986 написа:Вчера сменихме тоя филтър и под 108лв. не можах да го намеря,а преди бяха по 90лв!Вдигат цените само на оригиналаСтария целия беше омаслен!
Прав си, имаше леко увеличение на цената.
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Само на мен ли ми се струва, че филтъра картерни е малко надут като цена, имам предвид сам по себе си не виждам какво толкова има, освен самото филтърче да е от по-специален материал... ? 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ми...ако това е единствената част, която сте си купували оригинална...нормално е да ви се вижда малко скъпа...
Ако обаче често купувате оригинални части ще си дадете сметка, че филтъра е ... на доста нормална цена спрямо разни други части..
Ако обаче често купувате оригинални части ще си дадете сметка, че филтъра е ... на доста нормална цена спрямо разни други части..