Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
aqa_boy написа:Еми 3500 паунда са 8000 лева, слагам 1000 лева докарване (на този етап мисля да идем двама и да я докараме на ход) и говорих с един майстор от пловдив - 2200 за обръщане - та такава ми е сметката, но 1-2 месеца ще изпреварвам с молитва
Не че съм докарвал коли, но така и така всеки хвърля цифри наизуст, викам и аз да се включа

Скоро навъртях доста километри из Европа и си бях направил едни сметки, а всъщност излезнаха други, така че ти препоръчвам да си умножиш сумата по 2, ако си решил да я докарваш на собствен ход.
От UK до тук в най-добрия случай са 2500 км (може да се качи и до 3000 и нагоре), което както и да го смяташ са едни 500 лв само нафта (освен ако не пърпориш с 90). Сложи си разни такси (toll, тунели, кораби, винетки и пр.), които са между 100 и 200 лв. Дотук добре, но сега сложи и разходите за отиване, сложи 1, 2 или повече нощувки там, защото не се знае какво може да се закучи. Сложи непредвидени (или предвидени?) разходи по прехвърлянето, сложи храна... Както и да го смятам под 1500 трудно... Естествено, може да се оттървеш и с по-малко, но просто хубаво си направи сметката.
Аз бях докарал една Мазда 6 от там за 300 евро гориво и винетки + 30 паунда ферибот и 30 евро за алчните служители на Калафат. Билета до Лондон ми беше 120лв. Храната ми струваше към 30 евро. Спах само една вечер при познат.
Ако си харесал колата и е отлична взимаш и тръгваш. Като я взимаш правиш малко пазарлък ( все пак си българин) и парите които си смъкнал ги даваш за ядене или гориво.
Ако си харесал колата и е отлична взимаш и тръгваш. Като я взимаш правиш малко пазарлък ( все пак си българин) и парите които си смъкнал ги даваш за ядене или гориво.
- a03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 F25 28i
Хора, може ли да има кола януари 2002 да е преди фейса? Малко ми е странно 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
a03 написа:Хора, може ли да има кола януари 2002 да е преди фейса? Малко ми е странно
Бензинова 328ца купе ли е ?

- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
latrel написа:Аз бях докарал една Мазда 6 от там за 300 евро гориво и винетки + 30 паунда ферибот и 30 евро за алчните служители на Калафат. Билета до Лондон ми беше 120лв. Храната ми струваше към 30 евро. Спах само една вечер при познат.

Ама тия пущини чужденците падат ли?
От гъзария се умира!
- a03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 F25 28i
Dimitroff написа:a03 написа:Хора, може ли да има кола януари 2002 да е преди фейса? Малко ми е странно
комби 320д http://www.cars.bg/u452362
Кажете си мнението и за тази моля ви. Знам, че има някои селски нещица по нея ама все пак страва ли си? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
a03 написа:Dimitroff написа:a03 написа:Хора, може ли да има кола януари 2002 да е преди фейса? Малко ми е странно
комби 320д http://www.cars.bg/u452362
По-принцип не е невъзможно, ама е малко вероятно, по-скоро е измама или грешка, най-добре да се провери вина!
a03 написа:Кажете си мнението и за тази моля ви. Знам, че има някои селски нещица по нея ама все пак страва ли си? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Скоростния лост е потресаващ

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
тоя скоростен лост да не е купуван от секс шоп ?
Тази кола е съмнителна. С този М пакет, този фейс, тази година, тази цена... Звънни да видиш продавача какво ще ти каже.
Тази кола е съмнителна. С този М пакет, този фейс, тази година, тази цена... Звънни да видиш продавача какво ще ти каже.
Re: E 46 330 d или 320 d
darkiman написа:Искам малко съвети и напътвстия от хора който карат тези коли. Насочил съм се към 330 d обаче искам да знам малко повече за нея, какво да очаквам ,какви са проблемите и какви са разходите... и дали си заслужава или е по-добре да слеза на 320ката. говоря за фейсливта не преди това. очаквам малко помощ......
Всичко зависи какви пари си приготвил

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: E 46 330 d или 320 d
Drum написа:darkiman написа:Искам малко съвети и напътвстия от хора който карат тези коли. Насочил съм се към 330 d обаче искам да знам малко повече за нея, какво да очаквам ,какви са проблемите и какви са разходите... и дали си заслужава или е по-добре да слеза на 320ката. говоря за фейсливта не преди това. очаквам малко помощ......
Всичко зависи какви пари си приготвил
Да зависи и от това,колко му се чете на колегата..на всяка страница се появява въпрос за 330,тя верно темата е дооста обширна,но всеки път се появява дизел/бензин,преди/след фейс , 320/330д , и т.н... хубава наистина заслужаваща парите си 330d фейслифт е по-скъпа с не малко от 320...
Проблемите са що годе еднакви,освен ако 30-та не е автомат и по това писано доста...разликите некви 2 цилиндъра

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Всеки път обсъждаме едно и също -> 320d vs 330d.
320d -> добър вървеж, 150 коня с ремап стигат 170-180, разхода е доста приличен, сравнително достъпна за поддръжка, по-евтин годишен данък, каско и гражданска. След Март 2003 се правят с 6 скорости, автоматичната остава 5 степенна
330d -> шестак мотор, малко по-скъпи консумативи, визирам масло, филтри, тампоните на мотора са близо двойно по-скъпи. Разходът не е кой знае колко по-висок в сравнение с 20-ката, след Март 2003 се правят с 6 скорости и 184 коня стават 204. При 204 не е препоръчителна автоматичната скоростна кутия, защото тя не се променя в сравнение със 184 коньовия мотор, а ускорението и натоварването е по-голямо при 204 и съответно лесно се амортизира и чупи. По-голям данък, каско и гражданска заради конете и кубиците.При 330xd ситуацията е много подобна, но има голяма разлика в компонентите по окачването, главно в предницата, разбираемо защо.
Аз бях в същата дилема преди няколко месеца, но избрах по-големия мотор и не съжалявам. При xd-то разликата в разхода сравнение с 320d е по-голям предвид 4х4, но нищо фрапантно. Все пак, никой голям мотор не обича задръстванията и 1ва, 2-ра. Шестака е оборудван с печка, независимо дали електрическа или нафтова, колата загрява по-бързо и след като загрее и се загаси по-дълго задържа топлина, целта е избягване на студения старт. Вероятно има и други неща, но рано сутрин ми е трудно.
320d -> добър вървеж, 150 коня с ремап стигат 170-180, разхода е доста приличен, сравнително достъпна за поддръжка, по-евтин годишен данък, каско и гражданска. След Март 2003 се правят с 6 скорости, автоматичната остава 5 степенна
330d -> шестак мотор, малко по-скъпи консумативи, визирам масло, филтри, тампоните на мотора са близо двойно по-скъпи. Разходът не е кой знае колко по-висок в сравнение с 20-ката, след Март 2003 се правят с 6 скорости и 184 коня стават 204. При 204 не е препоръчителна автоматичната скоростна кутия, защото тя не се променя в сравнение със 184 коньовия мотор, а ускорението и натоварването е по-голямо при 204 и съответно лесно се амортизира и чупи. По-голям данък, каско и гражданска заради конете и кубиците.При 330xd ситуацията е много подобна, но има голяма разлика в компонентите по окачването, главно в предницата, разбираемо защо.
Аз бях в същата дилема преди няколко месеца, но избрах по-големия мотор и не съжалявам. При xd-то разликата в разхода сравнение с 320d е по-голям предвид 4х4, но нищо фрапантно. Все пак, никой голям мотор не обича задръстванията и 1ва, 2-ра. Шестака е оборудван с печка, независимо дали електрическа или нафтова, колата загрява по-бързо и след като загрее и се загаси по-дълго задържа топлина, целта е избягване на студения старт. Вероятно има и други неща, но рано сутрин ми е трудно.
- RoyJones
- Потребител
-
- Кара: 320Д
- Мечтае да кара: 320 е46 М3
Аз най - малко имам право да пиша тука и да давам акъли понеже съм още доста невеж, но това което ми прави впечатление,че в последните 5 страници - 2 коли се дават от поне 3-4 човека да се обсъждат. Всеки път им се обеснява и следващия пак дава същата кола, ако се върне колегата със синьото комби 2-3 страници по - назад ще види,че е качвано и е коментирано 

- kvi2xlc
- Потребител
-
- Кара: е46 touring 320 D от 12 години
- Мечтае да кара: е46 320 Д
Здравейте на всички гледам всеки дава някакъв модел от мобиле и го коментираме после реших и аз да дам един да го коментирате малко понеже аз нямам опит с тоя вит расови автомобили и не им разбирам много но тази обява ми хареса за това че е с DSC i 6 зъба единственото което не и харесва е Италианския и произход 
ето го и моделчето
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
дали колата си заслужава да се бие 380км да се види

ето го и моделчето
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
дали колата си заслужава да се бие 380км да се види
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Колеги, виждам че сме започнали да съпоставяме конкретни двигатели и в тази връзка имам една молба. Нека направим сравнение между моторите 3.0д и 3.0и, монтирани в е46. От няколко месеца не мога да реша кой от двата е по-добрият вариант. Затова имам и няколко въпроса, свързани с тях, и за да избегна пускането на нова тема, използвам настоящата.
1. Поддръжка - съпоставяне между 330д /204к.с/ и 330и /231к.с/
2. Ускорение и еластичност на моторите - масово се пише че едва ли не 330д вървял повече след 100 и на доускорение, както и че при 330и до 3000-4000 оборота нямало никой, което за мен е пълна глупост.
3. Разход - тук е ясно, че 330и ще харчи повече, но пък за сметка на поддръжката. Възможно ли е 330и да даде 9-10 на 100 смесен разход бензин при съвсем нормално каране? Ако е така, то 330и е следващата ми кола.
4. Ще изминавам 20 000км годишно, 80 % от които извънградско.
Засега не ми хрувмат други критерий за съпоставка. Моля ако има такива, обсъжданите модели да бъдат сравнени и по тях.
Предварително ви благодаря за усилията и отделеното време, но наистина дилемата е важна за мен.
Освен това, темата ще бъде полезна и за други читатели, събиращи впечатления за двата двигателя и изправени пред подобна на моята дилема.
1. Поддръжка - съпоставяне между 330д /204к.с/ и 330и /231к.с/
2. Ускорение и еластичност на моторите - масово се пише че едва ли не 330д вървял повече след 100 и на доускорение, както и че при 330и до 3000-4000 оборота нямало никой, което за мен е пълна глупост.
3. Разход - тук е ясно, че 330и ще харчи повече, но пък за сметка на поддръжката. Възможно ли е 330и да даде 9-10 на 100 смесен разход бензин при съвсем нормално каране? Ако е така, то 330и е следващата ми кола.
4. Ще изминавам 20 000км годишно, 80 % от които извънградско.
Засега не ми хрувмат други критерий за съпоставка. Моля ако има такива, обсъжданите модели да бъдат сравнени и по тях.
Предварително ви благодаря за усилията и отделеното време, но наистина дилемата е важна за мен.
Освен това, темата ще бъде полезна и за други читатели, събиращи впечатления за двата двигателя и изправени пред подобна на моята дилема.