Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- RoyJones
- Потребител
-
- Кара: 320Д
- Мечтае да кара: 320 е46 М3
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
GTC написа:Здравейте,
доста се лутам през последните няколко месеца, но все още мисията с покупката на кола е неуспешна.
Днес гледах едно BMW и ми се искаше да се допитам до Вас дали е нормална цената, че ми се струва леко ниска.
BMW 323 CI, 2000-tа година първа регистрация, а цената е под 8 000 лв. на табела. Италиански внос е.
Ето я и самата обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Братле, точно този въпросния (автокъщата която продава колата) завлече 1 приятел с 1500 лв

Здравейте!
Почнах да чета темата но не мога да прочета 150+ страници инфо и искам да попитам - 320д 150кс. с какви системи за сигурност излизат фабрично от сервиза?
Мерси!
Почнах да чета темата но не мога да прочета 150+ страници инфо и искам да попитам - 320д 150кс. с какви системи за сигурност излизат фабрично от сервиза?
Мерси!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Някой от първите излизат с АSC.
Здравейте, гледам в мобилето една обява и се чудя и се мая, защо цената е с 1-2к по-ниска от останалите, а екстрите са повече?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Мнения?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Мнения?

Ми не е най-високо ниво на оборудване, както пише в обявата, но нещо не ми харесва лявото бомбе (от към шофьорската страна), но нека и други колеги да погледнат.
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
Fixing написа:Здравейте!
Мерси!
Повечето 320ки, които съм гледал, масово до 2002 (вкл) са с ASC (ASC+T), което е като тракшън контрол само на задвижващите колела (TCS), има с DSC, но е екстра и не са толкова много.
Майче от 2003 почва стандартно да се инсталира DSC (ESP), което следи движението на колата, дали се хлъзга и спира всяко от четерите колелета индивидуално и включва в себе си ABS и ASC+T.
До колкото знам всички e46 излизат с ABS.
Липсата на DSC на такива 320ки е една от причините от 2 месеца да търся и да не си намирам....както и парите

От гъзария се умира!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз карах 323и с изключен тракшън половин година и нищо страшно не видях , камо ли като го пусна . Да не си купиш кола , само защото няма ДСЦ 

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
acho.rs написа:Аз карах 323и с изключен тракшън половин година и нищо страшно не видях , камо ли като го пусна . Да не си купиш кола , само защото няма ДСЦ
Няма нищо чудно, въпрос на принципи.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Стига с тия екстри. Гледайте на първо място колата да е здрава. Щото като дадете една торба пари за ремонти, екстри за какво са ви...
Така че за предпочитане е колата да няма някоя друга екстра, но поне да е читава.
Така че за предпочитане е колата да няма някоя друга екстра, но поне да е читава.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
mitaka7 написа:Стига с тия екстри. Гледайте на първо място колата да е здрава. Щото като дадете една торба пари за ремонти, екстри за какво са ви...

- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка

acho.rs написа:Аз карах 323и с изключен тракшън половин година и нищо страшно не видях , камо ли като го пусна . Да не си купиш кола , само защото няма ДСЦ
Зависи коя половина от годината си карал и къде.

Живея във висок планински район и мога да ти кажа, че поне половината от колите със задно тука биват заземявани през зимните месеци и ако не беше DSC, въобще нямаше да се ориентирам към BMW.
Не е само въпрос на принципи, aми и на наложителност, защото възнамерявам да я ползвам целогодишно
От гъзария се умира!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
mitaka7 написа:Стига с тия екстри. Гледайте на първо място колата да е здрава. Щото като дадете една торба пари за ремонти, екстри за какво са ви...
колко си прав, не е истина!
и аз търсех купе бензин ръчка, пък си взех седан дизел автомат

шанс!
1-во и основно, НАЙ-ВАЖНО - колата да е здрава технически
от там натам компромиси братче

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
aqa_boy написа::OT:acho.rs написа:Аз карах 323и с изключен тракшън половин година и нищо страшно не видях , камо ли като го пусна . Да не си купиш кола , само защото няма ДСЦ
Зависи коя половина от годината си карал и къде.![]()
Живея във висок планински район и мога да ти кажа, че поне половината от колите със задно тука биват заземявани през зимните месеци и ако не беше DSC, въобще нямаше да се ориентирам към BMW.
Не е само въпрос на принципи, aми и на наложителност, защото възнамерявам да я ползвам целогодишно

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
kiko написа:aqa_boy написа::OT:acho.rs написа:Аз карах 323и с изключен тракшън половин година и нищо страшно не видях , камо ли като го пусна . Да не си купиш кола , само защото няма ДСЦ
Зависи коя половина от годината си карал и къде.![]()
викаш ,а тея с предното зимата нямат ядове
Само незнам колегата прави ли разлика между ДСЦ и АСЦ спрямо задните колела..задно по високопланинско ако ще и 100 дсц-та да има,ако е с гуми по 50лв ще се заземи - много мерцедеси и бмв -та в твоя район,аз други освен тези и Лади незнам с задно

както и да зависи от много неща,ама тва предно задно за зимата е според задволанно устройство ,гуми и опит

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5