Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Gqbriel » 24 Окт 2011, 16:00

kiko написа:
aqa_boy написа::OT:
acho.rs написа:Аз карах 323и с изключен тракшън половин година и нищо страшно не видях , камо ли като го пусна . Да не си купиш кола , само защото няма ДСЦ :roll:

Зависи коя половина от годината си карал и къде. ;)
Живея във висок планински район и мога да ти кажа, че поне половината от колите със задно тука биват заземявани през зимните месеци и ако не беше DSC, въобще нямаше да се ориентирам към BMW.

Не е само въпрос на принципи, aми и на наложителност, защото възнамерявам да я ползвам целогодишно

:OT: викаш ,а тея с предното зимата нямат ядове :mrgreen:

Само незнам колегата прави ли разлика между ДСЦ и АСЦ спрямо задните колела..задно по високопланинско ако ще и 100 дсц-та да има,ако е с гуми по 50лв ще се заземи - много мерцедеси и бмв -та в твоя район,аз други освен тези и Лади незнам с задно :dunno: поне по-често срещаните де :mhihi: ...
както и да зависи от много неща,ама тва предно задно за зимата е според задволанно устройство ,гуми и опит :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 25 Окт 2011, 2:15

:OT:

Gqbriel написа:
kiko написа:
aqa_boy написа::OT:
acho.rs написа:Аз карах 323и с изключен тракшън половин година и нищо страшно не видях , камо ли като го пусна . Да не си купиш кола , само защото няма ДСЦ :roll:

Зависи коя половина от годината си карал и къде. ;)
Живея във висок планински район и мога да ти кажа, че поне половината от колите със задно тука биват заземявани през зимните месеци и ако не беше DSC, въобще нямаше да се ориентирам към BMW.

Не е само въпрос на принципи, aми и на наложителност, защото възнамерявам да я ползвам целогодишно

:OT: викаш ,а тея с предното зимата нямат ядове :mrgreen:

Само незнам колегата прави ли разлика между ДСЦ и АСЦ спрямо задните колела..задно по високопланинско ако ще и 100 дсц-та да има,ако е с гуми по 50лв ще се заземи - много мерцедеси и бмв -та в твоя район,аз други освен тези и Лади незнам с задно :dunno: поне по-често срещаните де :mhihi: ...
както и да зависи от много неща,ама тва предно задно за зимата е според задволанно устройство ,гуми и опит :yes:

Малко темата тръгна в посока предно с/у задно за което съм виновен, но нямах предвид да започвам спор, и това е последния пост, който ще напиша по точно тази тема.
До колкото знам ASC е тракшън контрол, а DSC е ESP и ESP включва в себе си TCS, което излиза че спрямо задните колела DSC и ASC няма разлика, но само при буксуването им.
Относно тва че тия с предно нямат проблеми - да кажем просто, че на курорта над моя град (1400 м н.в) имаше един колега с софийско фейсово купе, дето се наложи да го бутнем, щото беше запушил пътя на едно заледено изкачване, а след него мина ауди 80ка, транзит конект и някво рено без проблем - не е голям пример, ама аз на първия си месец от шофьорска книжка такива ги ядях за закуска с фиестата :mrgreen:

А относно марките коли със задно, имаме тука един метод, дето превръща всяка марка автомобил в задно предаване - викаме му "Пещерска гроздова" - наливна :mhihi:

А относно гумите и шофьора - 100% :yes:
От гъзария се умира!

Потребител
Аватар

Мнение от zezoo » 25 Окт 2011, 20:17

Бихте ли споделили мнението си за тази кола:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Благодаря предварително.

Потребител
Аватар

Мнение от debili » 25 Окт 2011, 20:45

Здравейте,ще ме извините за въпроса търсих в търсачката и прочетох доста страници,но не намерих отговор на моя въпрос.Разгледах и няколко български сайтове за коли,но пак не разбрах ква е цената на Bmw 3-serie 316i Е46 2003-2004 с почти всички ел.екстри около 100 000-150 000 км.Защото аз съм в Холандия и тук цените на такива коли е 8000 9000 ЕВРО и нагоре,а външния им вид не е кой знае колко добър сравнение с тези които гледах по български сайтове направо направих извода че там колите са по-хубави и почти два пъти по евтини.Наистина ли е така или нещо съм в грешка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 28i

Мнение от a03 » 25 Окт 2011, 21:05

Колеги, решил съм да купувам една 318ка М42 2002г. Проблема е,че колата е в Германия,а днес разбрах че светила жълтата лампичка с нарисуван двигател. Ту светила,ту не светила :dunno: Връзвали са я на диагностика,но не давало никаква грешка. Имате ли идея от какво може да е това и дали е скъп ремонта,че се чудя дали да я взимам?
Последна промяна a03 на 25 Окт 2011, 21:55, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Мнение от drllxr » 25 Окт 2011, 21:49

a03 написа:Колеги, решил съм да купувам една 318ка М42 2002г. Проблема,че колата е в Германия,а днес разбрах че светила жълтата лампичка с нарисуван двигател. Ту светила,ту не светила :dunno: Връзвали са на диагностика,но не давало никаква грешка. Имате ли идея от какво може да е това и дали е скъп ремонта,че се чудя дали да я взимам?

Колега щом е светела тази лампичка значи трябва да има записана грешка.Или диагностика не е читав или нещо се опитват да те метнат.Доколкото си спомням лампата имаше общо с газоразпределението и съответно свети когато е нарушено.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 25 Окт 2011, 21:55

debili написа:Здравейте,ще ме извините за въпроса търсих в търсачката и прочетох доста страници,но не намерих отговор на моя въпрос.Разгледах и няколко български сайтове за коли,но пак не разбрах ква е цената на Bmw 3-serie 316i Е46 2003-2004 с почти всички ел.екстри около 100 000-150 000 км.Защото аз съм в Холандия и тук цените на такива коли е 8000 9000 ЕВРО и нагоре,а външния им вид не е кой знае колко добър сравнение с тези които гледах по български сайтове направо направих извода че там колите са по-хубави и почти два пъти по евтини.Наистина ли е така или нещо съм в грешка.

В http://mobile.bg справката е за 2 минути.
Тея дето погледнах нямаха никакви екстри, но почваха от 7000 и най-скъпата беше 11500 лева

drllxr написа:
a03 написа:Колеги, решил съм да купувам една 318ка М42 2002г. Проблема,че колата е в Германия,а днес разбрах че светила жълтата лампичка с нарисуван двигател. Ту светила,ту не светила :dunno: Връзвали са на диагностика,но не давало никаква грешка. Имате ли идея от какво може да е това и дали е скъп ремонта,че се чудя дали да я взимам?

Колега щом е светела тази лампичка значи трябва да има записана грешка.Или диагностика не е читав или нещо се опитват да те метнат.Доколкото си спомням лампата имаше общо с газоразпределението и съответно свети когато е нарушено.

Четох в английския форум, че няма как да светне тая лампичка и да няма генерирана грешка, тъй че може да има някаква шашма :conf:
Четох, че можело да бъде и капачката на резервоара :dunno:
Също пишеше, че ако се използва стандартна OBDII диагностика, може някои кодове да не ги чете.
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=596502

Последна промяна aqa_boy на 25 Окт 2011, 22:12, променена общо 1 път
От гъзария се умира!

Потребител
Аватар

Мнение от debili » 25 Окт 2011, 22:34

Казах че съм разгледал български сайтове и в мобиле няма такива за продан,може би само една или две и пак не са такива каквито ме интересуват.Исках някой ако има пряко наблюдение по автокъщите да каже как вървят,но все пак мерси .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 25 Окт 2011, 22:51

aqa_boy написа:Също пишеше, че ако се използва стандартна OBDII диагностика, може някои кодове да не ги чете

С DIS или BMW Scanner няма как да не излезе нищо :yes: --освен ако един мърмот не си играе с кабелите :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 28i

Мнение от a03 » 25 Окт 2011, 22:57

drllxr написа:

Четох в английския форум, че няма как да светне тая лампичка и да няма генерирана грешка, тъй че може да има някаква шашма :conf:
Четох, че можело да бъде и капачката на резервоара :dunno:
Също пишеше, че ако се използва стандартна OBDII диагностика, може някои кодове да не ги чете.

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=596502[/quote]

Благодаря за отговорите,лошото е че не знам дали има някакъв проблем в работата на двигателя или само си свети лампата.Онези казват,че си работи добре.Човека утре заминава за Германия и му казах направо да я закара в някой БМВ сервиз да я погледнат.Тъкмо да види дали върви като хората. Дано да е нещо дребно. Ще пиша като има новини.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 25 Окт 2011, 23:00

a03 написа:.

Абе и аз чакам за една в немско,и дано тези дни да има резултат,но да видим...малко ми е странно друг да гледа моята кола освен ако му нямам голямо доверие,то на този който имам си седи тука :mhihi:
Може да са много неща,дано се съгласят да се мине през сервиз :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 26 Окт 2011, 9:15

Кола по картинка съм взимал веднъж - няма да повторя...

Колкото до лампата за check engine-a

Ламбда сонди, бобини, дебитомер, катализатор - всичко свързано с emission control-a. Аз всички тези неща ги смених на моята профилактично като я взима/без катализатора/х :). 2000лв ако смениш всичко ще те оправят. Възможно е и от свещи да го прави, а някой път и от напукани лули да прекъсва някой цилиндър.

Мен тази лампа не би ме спряла, зависи парите какви са на колата. Но като се има предвид, че е в Германия и дори не можеш да я покараш - не се занимавай.
Последна промяна sub_eleven на 26 Окт 2011, 9:24, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 26 Окт 2011, 9:19

sub_eleven написа:Кола по картинка съм взимал веднъж - няма да повторя...

Всичко е Шанс.
Много хора пазаруват само по снимка и нямат проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 26 Окт 2011, 9:46

Може и някои хора да са нямали проблем, но според мен това малко отива като жененето от едно време, дето родителите са ти избирали булката :lol:

то тоя дето избира, той проблем няма да има, но после ти ще трябва да е**ш неподмитата й п**** /само примерно - може да има и други кусури, но да не изброявам :mhihi: /

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Окт 2011, 16:00

mitaka7 написа:
sub_eleven написа:Кола по картинка съм взимал веднъж - няма да повторя...

Всичко е Шанс.
Много хора пазаруват само по снимка и нямат проблеми.

някои , като мен дори и снимки не бяха виждали

по телефона

-Здрава ли е колата?
-Здрава е!
-Колко?
-Толко!
-Добре ... купувам!

и купих и ми е кеф :mhihi: :ok:

те таваааа :driving:
Последна промяна vicho на 26 Окт 2011, 17:40, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към E46