Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
kiko написа:aqa_boy написа::OT:acho.rs написа:Аз карах 323и с изключен тракшън половин година и нищо страшно не видях , камо ли като го пусна . Да не си купиш кола , само защото няма ДСЦ
Зависи коя половина от годината си карал и къде.![]()
Живея във висок планински район и мога да ти кажа, че поне половината от колите със задно тука биват заземявани през зимните месеци и ако не беше DSC, въобще нямаше да се ориентирам към BMW.
Не е само въпрос на принципи, aми и на наложителност, защото възнамерявам да я ползвам целогодишно
викаш ,а тея с предното зимата нямат ядове
Само незнам колегата прави ли разлика между ДСЦ и АСЦ спрямо задните колела..задно по високопланинско ако ще и 100 дсц-та да има,ако е с гуми по 50лв ще се заземи - много мерцедеси и бмв -та в твоя район,аз други освен тези и Лади незнам с задно

както и да зависи от много неща,ама тва предно задно за зимата е според задволанно устройство ,гуми и опит

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Gqbriel написа:kiko написа:aqa_boy написа::OT:acho.rs написа:Аз карах 323и с изключен тракшън половин година и нищо страшно не видях , камо ли като го пусна . Да не си купиш кола , само защото няма ДСЦ
Зависи коя половина от годината си карал и къде.![]()
Живея във висок планински район и мога да ти кажа, че поне половината от колите със задно тука биват заземявани през зимните месеци и ако не беше DSC, въобще нямаше да се ориентирам към BMW.
Не е само въпрос на принципи, aми и на наложителност, защото възнамерявам да я ползвам целогодишно
викаш ,а тея с предното зимата нямат ядове
Само незнам колегата прави ли разлика между ДСЦ и АСЦ спрямо задните колела..задно по високопланинско ако ще и 100 дсц-та да има,ако е с гуми по 50лв ще се заземи - много мерцедеси и бмв -та в твоя район,аз други освен тези и Лади незнам с заднопоне по-често срещаните де
...
както и да зависи от много неща,ама тва предно задно за зимата е според задволанно устройство ,гуми и опит
Малко темата тръгна в посока предно с/у задно за което съм виновен, но нямах предвид да започвам спор, и това е последния пост, който ще напиша по точно тази тема.
До колкото знам ASC е тракшън контрол, а DSC е ESP и ESP включва в себе си TCS, което излиза че спрямо задните колела DSC и ASC няма разлика, но само при буксуването им.
Относно тва че тия с предно нямат проблеми - да кажем просто, че на курорта над моя град (1400 м н.в) имаше един колега с софийско фейсово купе, дето се наложи да го бутнем, щото беше запушил пътя на едно заледено изкачване, а след него мина ауди 80ка, транзит конект и някво рено без проблем - не е голям пример, ама аз на първия си месец от шофьорска книжка такива ги ядях за закуска с фиестата

А относно марките коли със задно, имаме тука един метод, дето превръща всяка марка автомобил в задно предаване - викаме му "Пещерска гроздова" - наливна

А относно гумите и шофьора - 100%

От гъзария се умира!
Бихте ли споделили мнението си за тази кола:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Благодаря предварително.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Благодаря предварително.
Здравейте,ще ме извините за въпроса търсих в търсачката и прочетох доста страници,но не намерих отговор на моя въпрос.Разгледах и няколко български сайтове за коли,но пак не разбрах ква е цената на Bmw 3-serie 316i Е46 2003-2004 с почти всички ел.екстри около 100 000-150 000 км.Защото аз съм в Холандия и тук цените на такива коли е 8000 9000 ЕВРО и нагоре,а външния им вид не е кой знае колко добър сравнение с тези които гледах по български сайтове направо направих извода че там колите са по-хубави и почти два пъти по евтини.Наистина ли е така или нещо съм в грешка.
- a03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 F25 28i
Колеги, решил съм да купувам една 318ка М42 2002г. Проблема е,че колата е в Германия,а днес разбрах че светила жълтата лампичка с нарисуван двигател. Ту светила,ту не светила
Връзвали са я на диагностика,но не давало никаква грешка. Имате ли идея от какво може да е това и дали е скъп ремонта,че се чудя дали да я взимам?

Последна промяна a03 на 25 Окт 2011, 21:55, променена общо 1 път
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше тройка
a03 написа:Колеги, решил съм да купувам една 318ка М42 2002г. Проблема,че колата е в Германия,а днес разбрах че светила жълтата лампичка с нарисуван двигател. Ту светила,ту не светилаВръзвали са на диагностика,но не давало никаква грешка. Имате ли идея от какво може да е това и дали е скъп ремонта,че се чудя дали да я взимам?
Колега щом е светела тази лампичка значи трябва да има записана грешка.Или диагностика не е читав или нещо се опитват да те метнат.Доколкото си спомням лампата имаше общо с газоразпределението и съответно свети когато е нарушено.
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
debili написа:Здравейте,ще ме извините за въпроса търсих в търсачката и прочетох доста страници,но не намерих отговор на моя въпрос.Разгледах и няколко български сайтове за коли,но пак не разбрах ква е цената на Bmw 3-serie 316i Е46 2003-2004 с почти всички ел.екстри около 100 000-150 000 км.Защото аз съм в Холандия и тук цените на такива коли е 8000 9000 ЕВРО и нагоре,а външния им вид не е кой знае колко добър сравнение с тези които гледах по български сайтове направо направих извода че там колите са по-хубави и почти два пъти по евтини.Наистина ли е така или нещо съм в грешка.
В http://mobile.bg справката е за 2 минути.
Тея дето погледнах нямаха никакви екстри, но почваха от 7000 и най-скъпата беше 11500 лева
drllxr написа:a03 написа:Колеги, решил съм да купувам една 318ка М42 2002г. Проблема,че колата е в Германия,а днес разбрах че светила жълтата лампичка с нарисуван двигател. Ту светила,ту не светилаВръзвали са на диагностика,но не давало никаква грешка. Имате ли идея от какво може да е това и дали е скъп ремонта,че се чудя дали да я взимам?
Колега щом е светела тази лампичка значи трябва да има записана грешка.Или диагностика не е читав или нещо се опитват да те метнат.Доколкото си спомням лампата имаше общо с газоразпределението и съответно свети когато е нарушено.
Четох в английския форум, че няма как да светне тая лампичка и да няма генерирана грешка, тъй че може да има някаква шашма

Четох, че можело да бъде и капачката на резервоара

Също пишеше, че ако се използва стандартна OBDII диагностика, може някои кодове да не ги чете.
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=596502
Последна промяна aqa_boy на 25 Окт 2011, 22:12, променена общо 1 път
От гъзария се умира!
Казах че съм разгледал български сайтове и в мобиле няма такива за продан,може би само една или две и пак не са такива каквито ме интересуват.Исках някой ако има пряко наблюдение по автокъщите да каже как вървят,но все пак мерси .
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
aqa_boy написа:Също пишеше, че ако се използва стандартна OBDII диагностика, може някои кодове да не ги чете
С DIS или BMW Scanner няма как да не излезе нищо

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- a03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 F25 28i
drllxr написа:a03 написа:Колеги, решил съм да купувам една 318ка М42 2002г. Проблема,че колата е в Германия,а днес разбрах че светила жълтата лампичка с нарисуван двигател. Ту светила,ту не светилаВръзвали са на диагностика,но не давало никаква грешка. Имате ли идея от какво може да е това и дали е скъп ремонта,че се чудя дали да я взимам?
Четох в английския форум, че няма как да светне тая лампичка и да няма генерирана грешка, тъй че може да има някаква шашма

Четох, че можело да бъде и капачката на резервоара

Също пишеше, че ако се използва стандартна OBDII диагностика, може някои кодове да не ги чете.
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=596502[/quote]
Благодаря за отговорите,лошото е че не знам дали има някакъв проблем в работата на двигателя или само си свети лампата.Онези казват,че си работи добре.Човека утре заминава за Германия и му казах направо да я закара в някой БМВ сервиз да я погледнат.Тъкмо да види дали върви като хората. Дано да е нещо дребно. Ще пиша като има новини.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
a03 написа:.
Абе и аз чакам за една в немско,и дано тези дни да има резултат,но да видим...малко ми е странно друг да гледа моята кола освен ако му нямам голямо доверие,то на този който имам си седи тука

Може да са много неща,дано се съгласят да се мине през сервиз

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Кола по картинка съм взимал веднъж - няма да повторя...
Колкото до лампата за check engine-a
Ламбда сонди, бобини, дебитомер, катализатор - всичко свързано с emission control-a. Аз всички тези неща ги смених на моята профилактично като я взима/без катализатора/х
. 2000лв ако смениш всичко ще те оправят. Възможно е и от свещи да го прави, а някой път и от напукани лули да прекъсва някой цилиндър.
Мен тази лампа не би ме спряла, зависи парите какви са на колата. Но като се има предвид, че е в Германия и дори не можеш да я покараш - не се занимавай.
Колкото до лампата за check engine-a
Ламбда сонди, бобини, дебитомер, катализатор - всичко свързано с emission control-a. Аз всички тези неща ги смених на моята профилактично като я взима/без катализатора/х

Мен тази лампа не би ме спряла, зависи парите какви са на колата. Но като се има предвид, че е в Германия и дори не можеш да я покараш - не се занимавай.
Последна промяна sub_eleven на 26 Окт 2011, 9:24, променена общо 1 път
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
sub_eleven написа:Кола по картинка съм взимал веднъж - няма да повторя...
Всичко е Шанс.
Много хора пазаруват само по снимка и нямат проблеми.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Може и някои хора да са нямали проблем, но според мен това малко отива като жененето от едно време, дето родителите са ти избирали булката 
то тоя дето избира, той проблем няма да има, но после ти ще трябва да е**ш неподмитата й п**** /само примерно - може да има и други кусури, но да не изброявам
/

то тоя дето избира, той проблем няма да има, но после ти ще трябва да е**ш неподмитата й п**** /само примерно - може да има и други кусури, но да не изброявам

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
mitaka7 написа:sub_eleven написа:Кола по картинка съм взимал веднъж - няма да повторя...
Всичко е Шанс.
Много хора пазаруват само по снимка и нямат проблеми.
някои , като мен дори и снимки не бяха виждали
по телефона
-Здрава ли е колата?
-Здрава е!
-Колко?
-Толко!
-Добре ... купувам!
и купих и ми е кеф

те таваааа

Последна промяна vicho на 26 Окт 2011, 17:40, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?