Равносметката xd/d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Равносметката xd/d

Мнение от Gqbriel » 17 Яну 2012, 10:19

JTD написа:Ако обстановката беше като миналата събота, то гарантирам, че тогава щеше да е още по-зле положението за задното предаване.
Една малка разлика, която ще кажа, пък вие си правете сметката:
1. Тази събота можеше колата да спре на едно място. Вижда се на клиповете, че това е възможно. Миналата събота (където имаше 10 пъти повече сняг) това не беше възможно.
2. Там където спрях и тръгнах почти без буксуване, миналата събота за да тръгне от малко по-добро положение (долу на пряката, където като се изкачваш и свиваш наляво) имаше дооста повече проблеми.
3. Положението беше такова, че просто нямаше БМВ със задно от къде да се засили. Беше равнопоставено все едно да тръгваш от там, където задното спираше :mhihi:

Демек ако положението беше като на снимката, която пуснах 2-3 страници назад, то щеше тогава да се гледа мега шоу :clap:

Последното качване беше по желание - "Ама без никакви засилки, едвам едвам". Ами направих и това и по време на изкачването колата не превъртя дори и за миг. При предишната ситуация рових като изоглавен, за да се кача и предните гуми ми мятаха сняг на страничните огледала и бавно бавно нагоре. Такава беше разликата. Аз лично чакам пак да дойдем до такова положение, за да се направи още по-готините клипчета. :lol:

Оператора на линия - само ,че ще го направим по-организирано и ни трябва друго място - :yes: дано скоро да има снег
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 17 Яну 2012, 11:22

И аз съм на линия, поне да се видим, да поприказваме малко и така :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 17 Яну 2012, 15:36

за да си дадем правилна равносметка xd/d обаче трябва човек да си помисли първо какво търси на тази шибана уличка отсечка 20м, която не води никъде така или иначе :) :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Мнение от slavyan5 » 21 Яну 2012, 15:03

Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 21 Яну 2012, 15:40

И аз щях същото да питам :roll: Хайде да се разберем някъде да се чакаме и да ходим да въртим :paranoid:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Яну 2012, 15:40

sub_eleven написа:за да си дадем правилна равносметка xd/d обаче трябва човек да си помисли първо какво търси на тази шибана уличка отсечка 20м, която не води никъде така или иначе :) :lol:

в тоя ред на мисли и без да искам да омаловажавам безпорните предимствата
на их и хд-тата в зимни условия ще споделя къде бях аз днес.
Не, че е някакво постижение или нещо особенно ...
Просто ми се струва, че ще е полезно за тези, които седят пред избора х или задно.

София-Боровец по-точно Ястребец
Пътя в 7:15 беше с около 10-тино см пресен сняг явно беше чистено преди
час час и нещо щото валеше доста. ДСЦ-то си заслужи присъствието в колата :mhihi:
доста си посвятка до самия боровец. Проблеми никакви освен бавно движещи се други коли :mhihi:
От Боровец до паркинга на Ястребец (който е ходил знае че там има два сериозни наклона,
един шибан завой и се чисти по-рехаво - днес бяха минавали но имаше поне 10-тина см сняг,
а и трактора мина малко след като се качих), ДСЦ-то започна да ми пречи.
Без него колата тръгна доста по-добре и се качих без проблем до горе.
Някакви коли с предно се движеха едва едва, а един сценик с на вид прилични
зимни гуми го бутаха на паркинга (кви са били гумите и карача един бог знае).
Аз съм с Нокиан 225/45 17 втори сезон.

Нищо кой знае какво, с их или хд със сигурност щях да се чуствам по-комфортно,
но както се вижда задното е напълно достатъчно за нормално шофиране в сравнително
тежки зимни условия, че и ходене на ски. Сега ако имате някаква отсечка, която не се
чисти до вас, ходите някъде където е твърде вероятно да не се чисти и тн вече е друга бира,
като тая уличка дето се тествахте или подобно, там задното си е зле отвсякъде.

Цялото това го пиша не за да се вихри някакъв спор, а да е ясно кое колко може.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 21 Яну 2012, 17:02

Аз след днешния ден имам един "негативен" коментар.
Единственото зле в по-тежки условия е, че реално Х-а върви много повече от колкото спира. :mhihi:
Това създава малко изкуствено усещане за сигурност, защото реално колата си дърпа почти нормално, ама ако трябва да завиваш или спираш, тогава усещаш, че нещата не са такива, каквито си ги представяш.

п.п. Днес и аз да кажа една случка.
Тъкмо излизам от нас за работа. На светофара се паднахме 3 Е46-ци. Две пред мен и аз отзад.
Ейй докато завият наляво и тръгнат, то не бе едно клатене наляво надясно, то не бе едно чудо :mhihi:
Гаааз, газзз, газз 15 секунди минава и сме вече на 10км/ч :mhihi:
Дадох един мигач и ги подминах все едно са спрели. А в огледалото ги гледам, задницата ха на ляво, ха на дясно, направо ги съжалих :mrgreen:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 21 Яну 2012, 17:04

JTD написа:Аз след днешния ден имам един "негативен" коментар.
Единственото зле в по-тежки условия е, че реално Х-а върви много повече от колкото спира. :mhihi:
Това създава малко изкуствено усещане за сигурност, защото реално колата си дърпа почти нормално, ама ако трябва да завиваш или спираш, тогава усещаш, че нещата не са такива, каквито си ги представяш.

Тъкмо излизам от нас за работа. На светофара се паднахме 3 Е46-ци. Две пред мен и аз отзад.
Ейй докато завият наляво и тръгнат, то не бе едно клатене наляво надясно, то не бе едно чудо :mhihi:
Дадох един мигач и ги подминах все едно са спрели. А в огледалото ги гледам, задницата ха на ляво, ха на дясно, направо ги съжалих :mrgreen:

Всичко е до гуми - специално спирането :yes: ..ти кво са обиждаш ли ни... :mhihi: много зависи и от шофиор - гуми и т.н...но имаш предимство де
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 21 Яну 2012, 17:28

Добре де колега ние знаем предимствата на х-са ама чак да ни хварляш в мъглата и да ни казваш се едно не сме карали през зимата!Чак пък така да са танцували на сняг незнам със какви гуми ще са били ама не всеки е така!Аз забравих кога последно ми е мигала лампата за АСЦ а ти тука още малко и са закъсали и останали там тия умници със БМВ-та! :mhihi:
Ако колата ми се държеше така веднага се отказвам от марката БМВ!Все пак 4х4 има и за 5-7 бона а вече и за 1-2 хиледарки някакви 100год. баракудняци :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Яну 2012, 18:56

Gqbriel написа:

Всичко е до гуми - специално спирането :yes: ..ти кво са обиждаш ли ни... :mhihi: много зависи и от шофиор - гуми и т.н...но имаш предимство де

Освен до гуми е и до тегло на автомобила . А 330хд комби си е едно 300ина кг отгоре на бензинов мотор на задно ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 21 Яну 2012, 19:49

shark1986 написа:Добре де колега ние знаем предимствата на х-са ама чак да ни хварляш в мъглата и да ни казваш се едно не сме карали през зимата!Чак пък така да са танцували на сняг незнам със какви гуми ще са били ама не всеки е така!Аз забравих кога последно ми е мигала лампата за АСЦ а ти тука още малко и са закъсали и останали там тия умници със БМВ-та! :mhihi:
Ако колата ми се държеше така веднага се отказвам от марката БМВ!Все пак 4х4 има и за 5-7 бона а вече и за 1-2 хиледарки някакви 100год. баракудняци :mhihi:

Утре ако се организираме на същата отсечка ще видим дали няма да ти светне АСЦ-то :wave:

Gqbriel написа:Всичко е до гуми - специално спирането :yes: ..ти кво са обиждаш ли ни... :mhihi: много зависи и от шофиор - гуми и т.н...но имаш предимство де

Аз бих казал, че 50% е до гуми и 50% е според настилката.
Просто пред леда всички са равни, освен ако не си караш с вериги, за спорта :mhihi:

Абсолютно цялата идея ми е, че всяка 4х4 кола тръгва много повече от колкото може да спре.
Днес коментирахме това в сектата на 4х4 в работата и абсолютно всеки го потвърди. Просто ако не си карал 4х4 тогава не знаеш за какво говоря. Все пак с едни и същи гуми ще тръгваш и спираш. Условията за гуми важи и в двете посоки.

п.п.
Утре в 10:30 на познатото място?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 21 Яну 2012, 22:15

Къде е това "познато място " 8)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 21 Яну 2012, 23:04

@JTD аз съм пас за тестове утре сутринта, че имам малко работа. Заповядай на шкембе с другите колеги с Е46-ци в "Чичовци" в 15:00 ч. viewtopic.php?f=144&t=210039&start=1440

@shark1986 нали не си сериозен, че никога не ти е мигала лампата за "АСЦ" ? Щото, ако е така значи добре са ти шунтирали колата :mhihi:

Аз вече втора зима си карам е46-цата и да чукна на дърво не съм имал проблеми с нея да закъсам някъде. Карал съм и в доста кофти условия и също съм на мнението, че имаш ли си хубави зимни гуми и задното стига, но си е доста далече от 4х4.

Поздрави и който е от София да заповяда в чичовци с весела компания и тест до Бояна :mhihi:

@Spоwer "Става въпрос за улица с име "Поп Евстати Витошки". Намира се зад Боянско ханче, до Боянската църква. Отсечката между ул. Младост и ул. Сговорна дружина."
стр. 14 от този топик

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 21 Яну 2012, 23:47

K_Ilkov написа:
sub_eleven написа:за да си дадем правилна равносметка xd/d обаче трябва човек да си помисли първо какво търси на тази шибана уличка отсечка 20м, която не води никъде така или иначе :) :lol:

в тоя ред на мисли и без да искам да омаловажавам безпорните предимствата
на их и хд-тата в зимни условия ще споделя къде бях аз днес.
Не, че е някакво постижение или нещо особенно ...
Просто ми се струва, че ще е полезно за тези, които седят пред избора х или задно.

София-Боровец по-точно Ястребец
Пътя в 7:15 беше с около 10-тино см пресен сняг явно беше чистено преди
час час и нещо щото валеше доста. ДСЦ-то си заслужи присъствието в колата :mhihi:
доста си посвятка до самия боровец. Проблеми никакви освен бавно движещи се други коли :mhihi:
От Боровец до паркинга на Ястребец (който е ходил знае че там има два сериозни наклона,
един шибан завой и се чисти по-рехаво - днес бяха минавали но имаше поне 10-тина см сняг,
а и трактора мина малко след като се качих), ДСЦ-то започна да ми пречи.
Без него колата тръгна доста по-добре и се качих без проблем до горе.
Някакви коли с предно се движеха едва едва, а един сценик с на вид прилични
зимни гуми го бутаха на паркинга (кви са били гумите и карача един бог знае).
Аз съм с Нокиан 225/45 17 втори сезон.

Нищо кой знае какво, с их или хд със сигурност щях да се чуствам по-комфортно,
но както се вижда задното е напълно достатъчно за нормално шофиране в сравнително
тежки зимни условия, че и ходене на ски. Сега ако имате някаква отсечка, която не се
чисти до вас, ходите някъде където е твърде вероятно да не се чисти и тн вече е друга бира,
като тая уличка дето се тествахте или подобно, там задното си е зле отвсякъде.

Цялото това го пиша не за да се вихри някакъв спор, а да е ясно кое колко може.

Знам че и ти като мен си любител на зимните спортове :bowdown: :yes: - а качвал ли си пътя към безбог и рилските по-това време с 20-а см пресен сняг и лед,и усойните места към безбог - боровец е леко в сравнение с този участък зимата,северни склонови,обратни виражи доста остра завои..не че това ,което казваш не е така..аз мисля,че темата е прилючена,лично видях разликата ,на сравнително стръмно нагорнище - определено имаше видима разлика :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 21 Яну 2012, 23:51

shark1986 написа:Аз забравих кога последно ми е мигала лампата за АСЦ

Ами да те кача на малко по-влажен асфалт да ти покажа :mhihi: на стокова 20-ка ,разбрах те какво имаш предвид ама и ти и аз знаем,че говориш глупости за АСЦ/ДСЦ...ако едвааааа отпускаш съединител,може ама аз съм с чисто нов и пак на лед пак ще светне АСЦ.
Не карам с гуми за 100лв -- а за доста повече ,тва с АСЦ-то малко прекали :mhihi:

А иначе,всички добре дошли утре както каза Amatior4o :yes: :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E46