Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
BMWPOWERRR_ACM написа:sub_eleven написа:Преди малко не ми остана време да допълня... относно това, че е46 е морално остаряла и е третата тройка вече. Ако си фен на е46, а не просто моментен притежател - ще продължаваш да я караш. Ако не си купуваш е90 и нагоре и си в крак с "модата".
Относно "грозотията" комби, не забравяйте, че някои точно това търсим, а и няма по-красиво комби от е46... след него нареждам не халуди, а е36 комби, а след него фейслифтовата тройка комби - е91 ако не се лъжа. След това е39, е30, е34, е90, е60 комби, след това всички останали комбита от марката, които съм пропуснал и след това следват халудитата.
Не си ме разбрал явно, а и другия колега също не си. Е46 е много хубава кола, винаги ще ми харесва и винаги бих я карал, но не и на тази цена. Просто за мен фейсовете са нереално скъпи. 100 пъти повече бих предпочел да се напъна и да си купя Е90 след още малко падане на цените им или да карам за доста по-малко пари някое стегнато Е36. Просто за мен цени от 15 хил. звучат нереално дори за 204 коня купе, а какво остава 15-16 за 184 коня комби с чип при това.А комбито мже да е хубаво, но не е по мой вкус. Там не целях да обидя комбитата, а да напиша нещо, което всеки фен на марката знае - комбито е на по-ниски цени от седана и на още по-ниски от купето. Това е.
330ка е90 ще почакаме доста да падне, да не говорим, че има 90ки с екстри чистачки и огледала, хубавите ще струват пари още дълго.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
BMWPOWERRR_ACM написа:Не си ме разбрал явно, а и другия колега също не си. Е46 е много хубава кола, винаги ще ми харесва и винаги бих я карал, но не и на тази цена. Просто за мен фейсовете са нереално скъпи. 100 пъти повече бих предпочел да се напъна и да си купя Е90 след още малко падане на цените им или да карам за доста по-малко пари някое стегнато Е36. Просто за мен цени от 15 хил. звучат нереално дори за 204 коня купе, а какво остава 15-16 за 184 коня комби с чип при това.
колега, разбирам те, но ето и къде е разликата - ти би предпочел да караш е90 пред е46, стига да имаш възможност, а аз не.
И както каза колегата горе, ще мине време докато е90 330д с повечко екстри, дойде на приемлива цена, така че някой дето се точи на е46, да се напъне малко и да я вземе. По скоро ще се напъне и насере.
Е то след 330ките остава М3ката... Вие 'арна 330ка колко искате да струва ? На цената на арна 36ца 28ца ли ? Няма как да стане... Не и близките няколко години...
Да не говорим, че има 330ски, които са един път, за над 20к, но това е една явно доста непонятна тема за някои хора...
И като е високо гроздето, не значи, че е кисело
Без лоши чувства

Да не говорим, че има 330ски, които са един път, за над 20к, но това е една явно доста непонятна тема за някои хора...

И като е високо гроздето, не значи, че е кисело

Без лоши чувства

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Някой дали случайно не е гледал тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
BMWPOWERRR_ACM написа:А комбито мже да е хубаво, но не е по мой вкус. Там не целях да обидя комбитата, а да напиша нещо, което всеки фен на марката знае - комбито е на по-ниски цени от седана и на още по-ниски от купето. Това е.
Само да вметна, че нова 3ка комби е по-скъпа от същата, но седан. Така че е малко спорен въпросът. Да не говорим, че изказваш изцяло субективно мнение, че не ти харесват комбитата.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMWPOWERRR_ACM написа: 100 пъти повече бих предпочел да се напъна и да си купя Е90 след още малко падане на цените им или да карам за доста по-малко пари някое стегнато Е36.
Като се напънеш за е90 да не забравиш после да се напънеш и да го подържаш ...
щото ако не си наясно подръжката е доста различна, а като цъфне някой модул рядко сумите са трицифрени
говориш за 330д, ама можело и запазено е36 - тдс сигурно

Изобщо недей да се напъваш, че излизат някакви странни разсъждения.
Като са ти скъпи 46-ците не ги купувай, ама запазените 36-ци гаранция и те ще са ти скъпи като за е36
за запазено е90 няма да говориме щом си склонен да си вземеш евтино такова пред скъпа 46-ца ...
Сиренето е с пари, и това от както са ги измислили (парите).

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
За мен Е90 също не е вариант, просто не ми е красива нито вътре нито отвън, особено в сравнение с Е46.
16 к лв за фейсово купе 330д за някой може да са безумно много пари, за мен са подозрително малко
С други думи: "скъпо" е категория, която всеки мери със собствен аршин или по-скоро по собствения си джоб, останалото е пазар - цени 'секви-коли тоже; намираш твоята кола на твоята цена и си ти
ПП: ако ти е скъпо да позлваш парфюм, ползвай дезодорант
16 к лв за фейсово купе 330д за някой може да са безумно много пари, за мен са подозрително малко

С други думи: "скъпо" е категория, която всеки мери със собствен аршин или по-скоро по собствения си джоб, останалото е пазар - цени 'секви-коли тоже; намираш твоята кола на твоята цена и си ти

ПП: ако ти е скъпо да позлваш парфюм, ползвай дезодорант

Еее, такива мнения от кога не бях чел
Напоследък само за някакви коли за 6-8-10 бона се говори, чак се чудя да не съм объркал подфорума

П.П. Точно за това си говорихме с един авер вчера... Е90ката вътре като дялана с теслата, грам око не грабва, освен ако не е с почти всички екстри вътре (рекарота, тън-пън, трала-ла...), но пак някакси таблото си остава като дялано... Едно право, право, бе малко да го бяха позаоблили, малко вид да има, па' то...
Бяхме се заговорили за семейна кола и се оплаквах как никъде няма 46ца 330д седан с пълен м-пак, стегната, направена, за под 20к... За над 20 - знаем на колегата, чиято стана 1ва на събора клас дизел и която е много истинска (поздравявам го, за което
), но в немското също липсват екземпляри
Купета, 'дето се вика - бол, ама седани - йок
Единствено за такава 46ца бих заменил моята, въпреки налятите... абе има го в темата за частите
Мислех и варианти за 530д отново пълен м-пак, там последните години, което също е идейно, но тежи пустия кораб и не върви чак колкото 330д-то бе
Та сори за Офф-а, ама малко разсъждения да има

П.П. Точно за това си говорихме с един авер вчера... Е90ката вътре като дялана с теслата, грам око не грабва, освен ако не е с почти всички екстри вътре (рекарота, тън-пън, трала-ла...), но пак някакси таблото си остава като дялано... Едно право, право, бе малко да го бяха позаоблили, малко вид да има, па' то...

Бяхме се заговорили за семейна кола и се оплаквах как никъде няма 46ца 330д седан с пълен м-пак, стегната, направена, за под 20к... За над 20 - знаем на колегата, чиято стана 1ва на събора клас дизел и която е много истинска (поздравявам го, за което

Единствено за такава 46ца бих заменил моята, въпреки налятите... абе има го в темата за частите

Мислех и варианти за 530д отново пълен м-пак, там последните години, което също е идейно, но тежи пустия кораб и не върви чак колкото 330д-то бе

Та сори за Офф-а, ама малко разсъждения да има

Последна промяна uCnaHeTcA на 09 Ное 2011, 14:28, променена общо 1 път
- kvi2xlc
- Потребител
-
- Кара: е46 touring 320 D от 12 години
- Мечтае да кара: е46 320 Д
Бих искал да ви попитам дали някои има наблюдение на ННО генератор дали си е слагал и дали има такъв и какво ви е мението за него
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Местоположението на бушоните например
е доста неудобен въпрос 

Няма да я докарвам остава си тук в Холандия поне още година,евентуално тогава ще се прибирам.Какво ще трябва да и се сменя като стане на 10 години и ако се спазаря да я взема за 8000 евро много ли ще се набутам?Иначе като гледате снимките всичко оригинално ли й е или е пипано(волан,седалки,навигация,климатроника).
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
ти си знаеш как са цените там и дали ще си се набутал.
Не е задължително нещо да сменяш, но като човек, който е минал по този път - почти всичко си отива след 10 години ако не е пипано - дебитомер, бобини, свещи, лули, сонди и т.н. Но като направиш подновяването, после няма да имаш проблеми с години - пак от личен опит.
По принцип най-добре търси от частник. Ако имаш добра преценка за хората, ще ти помогне и при избора на кола.
А тази въпросната изглежда ок.
Не е задължително нещо да сменяш, но като човек, който е минал по този път - почти всичко си отива след 10 години ако не е пипано - дебитомер, бобини, свещи, лули, сонди и т.н. Но като направиш подновяването, после няма да имаш проблеми с години - пак от личен опит.
По принцип най-добре търси от частник. Ако имаш добра преценка за хората, ще ти помогне и при избора на кола.
А тази въпросната изглежда ок.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
debili написа:Няма да я докарвам остава си тук в Холандия поне още година,евентуално тогава ще се прибирам.Какво ще трябва да и се сменя като стане на 10 години и ако се спазаря да я взема за 8000 евро много ли ще се набутам?Иначе като гледате снимките всичко оригинално ли й е или е пипано(волан,седалки,навигация,климатроника).
Честно - не си заслужава парит

8 000 евро,за кола без екстри на почти 10 години

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Nukem написа:Не е задължително нещо да сменяш, но като човек, който е минал по този път - почти всичко си отива след 10 години ако не е пипано - дебитомер, бобини, свещи, лули, сонди и т.н. Но като направиш подновяването, после няма да имаш проблеми с години - пак от личен опит.
Според някой псевдорейсъри от форума бубината била вечна и не се изхабявала на 5,10,15г била като нова![]()
, това сигурно важи и за другите части като дебитомер и т.н!
Иначе за тази синята изглежда много запазена, принципно имам наблюдения от Холандия, Норвегия и цените са такива там на фейсовите седани 20-ки им търсят толкова колкото тук на фейсовите купета 330-ки!
А Колега защото в бг идват коли които за нищо не стават за това хората искат за 20-ки толкова пари
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Тази тема май ще трябва да се заключва и да се отвори нова.