не работи добре на студен двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: не работи добре на студен двигател
svetozar94 написа:Колега неможе да я караш с откачена букса на дебитомера, така колата работи в авариен режим и записва грешка на компа! Така се пробва дали ти е заминал дебитомера. Сменяй го и ще усетиш разликата
Колега аз я карах сигурно 60-70 км. с откачена букса на дебитомера, възможно ли е компа да ми е записал някаква грешка
Yankov68 написа:oci написа:Yankov68 написа:oci написа:колеги ходих при един майстор на площадчето на средсело в Княжево, та той като чу как работи колата каза че най вероятно е дюза взима 20 кинта на дюза чисти ги с ултразвук в петък ще я карам и ще пиша има ли подобрение.
Колеги и при мене е същият проблема, като запаля сутринта колата и подам газ тя забива все едно не и стига гориво има някакво заглъхване, като позагрее се поооправя но пак се усеща все едно че е спъната.Колата е Е46 1.9.Слагах в бензина някяква професионална добавка за почистване на дюзите на инжекциона, но никаква промяна.Около 300 километра минах с нея на магистралата, но никаква промяна.Добавката беше някъде окло 30 лв. и се слагаше в 50 литра бензин.Искам да допълня, че колата е с газова уредба и е поставяна в Италия, но на газ такива проблеми нямам.Може ли някой да ме насочи къде може да е проблема?Мисля да ходя на диагностика, но и за диагностиката ми казаха, че може и да не се разбере от къде е проблема.Сменил съм и филтъра за бензина, който е между резервоара и двигателя.
няма шанс да не се разбере от къде е проблема ако диагностика знае какво прави още повече на този мотор диагностиката е най-елементарна.
На теб проблема ти е в дебитомера, откачи му буксата и виж как колата просто ще литне
Колега OCI откачих буксата на дебитомера и невероятно се получи просто Бавареца наистина литна, страхотен форсаж, но се появи друг проблем когато е с откачена букса и автомобила е на свободна скорост на тихи обороти, не по всяко време, но когато й скимне стрелката на оборотомера изведнъж пада на нула и автомобила гасне или пък не поддържа едни и същи обороти-ту падат, ту си отиват в нормата за тихи обороти.Искам да попитам трябва ли да се смени дебитомера за да се оправят тези проблеми или те не са от него и може автомобила да се кара с откачена букса на дебитомера.
Може бате да караш без дебитомер, може даже и гумите да свалиш. Е така само по джанти и тамън ше е дрифтачка, може и водната помпа да махнеш, тя също само тормози двг.
Не се ли замисляте малко бре хора, то и магарето бега най много от бой, но това не значи че трябва да замениш храната с бой.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2
- svetozar94
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D
- Мечтае да кара: самолет
Yankov68 написа:svetozar94 написа:Колега неможе да я караш с откачена букса на дебитомера, така колата работи в авариен режим и записва грешка на компа! Така се пробва дали ти е заминал дебитомера. Сменяй го и ще усетиш разликата
Колега аз я карах сигурно 60-70 км. с откачена букса на дебитомера, възможно ли е компа да ми е записал някаква грешка
100% имаш грешка все пак не се ли замисляш, че щом е сложено значи има някаква функция и не може без него, ако можеше така щях да махна половинара работи по двигателя

Колеги смених дебитомера и сега нямам проблеми с работата на двигателя.Ускорява много бързо без да се замисля.Дебитомера го смених с БОШ, той и стария си беше такъв.Благодаря и на всички колеги от форума, които ме посъветваха да направя така.
- milen_kisiov
- Потребител
-
- Кара: e46 316i
- Мечтае да кара: ///М
Здравейте, темата е стара, но проблемите са актуални
. При мен и с откачен дебитомер си остава това забиване и гърмене при 1500-2000 оборота, смених температурен датчик( този на блока ) и няма разлика. В момента, който обърне на газ няма проблем. Колата е с м43 1.9 . Ако някой е имал решение на проблема ще е супер. Поздрави! 

35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3