скърцане на прозорците

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 26 Окт 2008, 18:24

И моите пропукваха,когато са напълно затворени и когато тръгна сутрин,но покрам ли повечко изчезва всякакъв шум(явно още са в ранен стадий).
Според мен уплътненията на горната рамка на стъклата с времето леко се втърдявят се започва с този неприатен шум,при мен работата мина много лесно,просто намазах уплътненията с крем за ръце от близката аптека,така правя и всяка зима,мажа всички уплътнения на врати и прозорци и няма замръзване,проблеми с отварянето на вратите или скърцане.Може да ви се стори смешно,но с крем за ръце от няма и левче върши чудеса,сега винаги си имам в жабката,като се има на предвид,че и за друго може да свърши работа :mhihi:
Последна промяна Борис_Малинов на 26 Окт 2008, 18:35, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 26 Окт 2008, 18:25

Е май ще трябва да го отворя да ги погледна другата събота и неделя иначе вчера си отворих вентилатора и го смазах и спря скърцането в ниските му обороти :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 27 Окт 2008, 22:55

Малко споделен опит по въпроса:
Най-вероятно скърцането е в следсвие на втърдяване на уплътнението в което влиза прозореца в горния край на вратата. С почистване само не става. С бегло пръскане със силиконов спрей - пак не става. След по-сериозно третиране (примерно пръскане със скорост 5-6 см/сек) със силиконов спрей като се пръска в процепа, в който влиза прозореца в горната част на вратата, скърцането в шофьорската врата изчезна :clap: , но явно с пасажерската врата не съм се справил добре и все още се чува леко скърцане. КАто се затопли времето през седмицата (защото има остатъчна миризма на етер, която за около 20-ина минути изчезва) ще го повторя със спрея.
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Окт 2008, 0:27

Интересна тема. Не е непременно свързана с водачите на стъклата. Моите са нови, почистени, с нова тефлонова смазка и пак понякога като минавам през някои кратери ми препуква цялата врата. Имам пластмасови ветробрани, но те са непоклатими. Истината е, че като стъклото се затвори, нищо не уплътнява стъклото в гуменото космато уплътнение. И аз съм мислил с крем за ръце, но ще се "степца", ако има такава дума, косматото на уплътнението. Направо не знам и аз... Баси Форда ми на 17 год. след 200,000км по БГ пътища не скърца така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 16 Юли 2009, 10:54

Малко да "резоректна" темата :).

Пичове направо не се издържа. Ако някой е решил проблемда да сподели защото нямам нерви :evil: :help: . Имам приатели с такива кошници и прозорците им не скърцат(пукат) така. :evil:

Дайте някъв акъл за това .. просто не се издържа в тези жеги със затворени скърцащи прозорци а не искам да охлаждам въздуха в София :( :help: :evil: :banghead:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Юли 2009, 11:52

kaspar_ivo написа:Малко да "резоректна" темата :).

Пичове направо не се издържа. Ако някой е решил проблемда да сподели защото нямам нерви :evil: :help: . Имам приатели с такива кошници и прозорците им не скърцат(пукат) така. :evil:

Дайте някъв акъл за това .. просто не се издържа в тези жеги със затворени скърцащи прозорци а не искам да охлаждам въздуха в София :( :help: :evil: :banghead:

А ти пробва ли със силиконов спрей, както е написано по-горе? При мен скърцането е сууупер слабо, но мисля да опитам превантивно.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 16 Юли 2009, 12:48

Zagy написа:
kaspar_ivo написа:Малко да "резоректна" темата :).

А ти пробва ли със силиконов спрей, както е написано по-горе? При мен скърцането е сууупер слабо, но мисля да опитам превантивно.

несъм още. Много хора казват че е само временно а аз искам да изчезне :( :help:

Ако се смени уплатнението? Някой да има представа колко струва? :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Юли 2009, 13:02

51328146248 Toва е точно гумената изолация на стъклото (дясна) на Компакт; ед.цена 67.60 лв. Едва ли при вашите е доста по-скъпа.
Ще сменям едната, защото е деформирана в горния ъгъл при мен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 16 Юли 2009, 14:52

liloff написа:51328146248 Toва е точно гумената изолация на стъклото (дясна) на Компакт; ед.цена 67.60 лв. Едва ли при вашите е доста по-скъпа.
Ще сменям едната, защото е деформирана в горния ъгъл при мен.

мерси ама под този номер ми намира следното:

Part 51328146248 (RIGHT WINDOW GUIDE) was found on the following vehicles:

E36: Details on E36
E36 318ti Compact

.... а за е46 номера е?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Юли 2009, 15:51

51338266123: според мен е това за твоята.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 16 Юли 2009, 20:35

Със силиконов спрей не става. Ефекта е временно намалявне на скърцането почти до нула. Но след седмица всичко започва отново, плюс ефекта, че като сиси свалям прозореца са цапа от силикона и става на ивици.
Колеги, споделяйте мнения или ако сте прочели за някакво решение някъде :help:
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 17 Юли 2009, 12:13

аз като гледам решението май е да се смени уплътнението където влиза прозореца... ама нещо 120 лв за 2 гуми по 50 санта баси... :( :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: скърцане на прозорците

Мнение от Next » 19 Окт 2009, 19:25

Озари ме една идея като гледах днеска на фиатчето стъклата тъй като са безшумни. И гледам аз ,че не влизат горе в гума а влизат в едно такова мъхисто с което е обвита тази гума за водача и затварянето е безшумно и като е затворено не тракат, скърцат или пукат както при нас с Е46-ците. Та направо към идеята ,ако сваля тази гума и намеря такова мъхисто парче плат примерно и ,ако го залепя нътре в гумата така че да обгръща прозореца и от двете страни няма ли да стане много маняшко и супер безшумно :mhihi: . Мисля да се пробвам все пак за идеята е супер :lol: според мене :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 19 Окт 2009, 19:38

Вече писах и в другата тема по проблема, но нека съберем всичко в една тема. Аз лично с радост установих, че с падането на температурите при мен спря и скърцането на прозорците! :dunno: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 19 Окт 2009, 19:40

dim_off написа:Вече писах и в другата тема по проблема, но нека съберем всичко в една тема. Аз лично с радост установих, че с падането на температурите при мен спря и скърцането на прозорците! :dunno: :dunno:

ааа така ли не съм се заслушал аз тоя звук съм го игнорирал от слуха си :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46