320д Притрисане при спиране, след освобождаване от скорост.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Re: 320д Притрисане при спиране, след освобождаване от скорост.
kasabov написа:да, това е маховика. Мотора се дебалансира от прецаканият маховик и тресе на свободна, особено при спиране. Това и майсторите не го знаят, и дори не го вярват. Но пък, кви майстори в БГ?
Май си е точно от маховика. Имам колега с Golf 4 1.9TDI, имаше същия проблем. Когато намаля и скоростта пада към 20km/h колата притрисаше. След смяна на комплект съединител и маховик проблема му изчезна. Ако това ви успокоява цените на частите са същите като при BMW.
Вече съм сколонен да вярвам, че при гасене също притриса от маховика, след като смених тампони, ролки, ремъци, обтегачи, демпферна шайба и пак претриса при гасене.
Така че успех.

P.S на мен ми писна вече и не ми се занимава

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Живко, при теб не тресе така както го обясняваш...в смисъл тресе, но не толкова силно, че чак да е фрапиращо, бе човек! 

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Живко, при теб не тресе така както го обясняваш...в смисъл тресе, но не толкова силно, че чак да е фрапиращо, бе човек!
Ванка, при мен в момента не тресе изобщо на празен ход, просто като гася има едно леко притрисане, което ме дразни, и което не се промени след като смених демпферната шайба и другите неща (кантар, обтяжно амортисиорче или обтегач, не знам точно).
Иначе успех на колегите.

- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Ако е от маховика защо в момента на тресене разходомера показва висока стойност?Въобще този разходомер откъде взима информация?
По принцип когато спира колата разхода се качва малко, но когато маховика не е в час съм забелязал, че се качва доста повече
Предполагам, че нещо се бърка работата на мотора и компа започва да подава повече горивце. Но това не е важно. Важното е, че знаете от къде идва проблема.

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
kasabov написа:По принцип когато спира колата разхода се качва малко, но когато маховика не е в час съм забелязал, че се качва доста повечеПредполагам, че нещо се бърка работата на мотора и компа започва да подава повече горивце. Но това не е важно. Важното е, че знаете от къде идва проблема.
Ти сменял ли си го колега?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
kasabov написа:По принцип когато спира колата разхода се качва малко, но когато маховика не е в час съм забелязал, че се качва доста повечеПредполагам, че нещо се бърка работата на мотора и компа започва да подава повече горивце. Но това не е важно. Важното е, че знаете от къде идва проблема.
Не е от маховика - на Е46 преди фейса дето е автомат като намалям и разходомера стига до 10литра.
На Е46 след фейса (ръчка) едва минава 2 литра.
да колеги, смянал съм го. И то първо си купих чисто нов ЛУК и се прецака след 5-6 месеца, почна пак да клати като се пали и загася, и да пречуква при загасяне. В сервиза и магазина си признаха, че в последно време всички с лук имат проблеми и се разчукват след няколко месеца. Появи се и това претрисане от врене на време при инерция (това не се усеща много, трябва да се заслушаш и да натиснеш скоротният лост на ляво примерно и да го държиш така), най-лесно се усеща обаче при спиране. Има и други признаци - цялата кола и морор се държат малко по-странно в накои ситуации. Изобщо маховика като се дебалансира и пречи на цялата работа на колата, което е логично. След като го свалих пак да го сменя - какво открих - с ръка се завърта до някъде - и като свърши хода на вътрешната част, като го натисна малко се появява още един ход в същатата посока - т.е тотално заминал за наколко месеца. За това ви посъветвах да не купувате ЛУК, нещо са ги прецакали. И пак да кажа - имам един оригинален, който е идеален, гарантирам за него, защото съм го пробвал преди да го сваля.
Иначе за разхода - с прецаканият маховик ми се дигаше до 10/100 понякога, без да правя кой знае какви спирания. С новият маховик повече от 5/100 не ми се е дигал, затова си мисля, че има някаква връзка, но това какво значение има, не разбирам, намери ли сте за какво да се притеснявате ... Аз съм до тук - повече няма да убеждавам никой за тия маховици, нито ми се спори, нито е моя работа.
Иначе за разхода - с прецаканият маховик ми се дигаше до 10/100 понякога, без да правя кой знае какви спирания. С новият маховик повече от 5/100 не ми се е дигал, затова си мисля, че има някаква връзка, но това какво значение има, не разбирам, намери ли сте за какво да се притеснявате ... Аз съм до тук - повече няма да убеждавам никой за тия маховици, нито ми се спори, нито е моя работа.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Ще ползвам тази тема (като гледам една от многото) за моя сходен проблем :
320D феис ; автомат - при почти загрял мотор и то не всеки път, при пълно спиране и седене на светофар, оборотите почват леко да играят. Стрелката почва да играе и ритмично си забива леко надолу
Все си мислех, че като смених бензина, ще забравя за перипетите с обороти и стъпково моторче но... уви 
P.S: Наскоро минавах на диагностика поради заминала подкачваща помпа и грешки нямаше ...
320D феис ; автомат - при почти загрял мотор и то не всеки път, при пълно спиране и седене на светофар, оборотите почват леко да играят. Стрелката почва да играе и ритмично си забива леко надолу

P.S: Наскоро минавах на диагностика поради заминала подкачваща помпа и грешки нямаше ...
Колко струва оргиналния маховик и този на Лук ??
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
The Edge написа:...
Би ли описал по-подробно...

- The Edge
- младши ентусиаст
-
Тъй, проблема се проявява само от време на време
- карам и когато спра на едно место, (държа спирачката защото съм Автом.) започват ритмични колебания в оборотите ; Напр. ако седят попринцип на 800, то през секунда и половина падат надолу и пак се връщат. Колебанието е все едно си завъртял волана до дупка и мъчиш сервото .. ако се сещаш тогава как обикновено забиват леко
Имам някой предположения, но все още съм бос в rail-агрегатите ..

Имам някой предположения, но все още съм бос в rail-агрегатите ..
колега, ще пробваш ли дали ако си на място при същите условия и натиснеш копчето за задните реотани или пък климатика и си на неутрална дали почват по някое време същите колебания и притрисъния? Това може да помогне за диагностициране.
И още един въпрос - колебанията резки и придружени с леки притрисъния ли са или просто умерено вариране в оборотите?
И още един въпрос - колебанията резки и придружени с леки притрисъния ли са или просто умерено вариране в оборотите?
- The Edge
- младши ентусиаст
-
Ами колебанията са леки, няма никакво притрисъне - само звука който се получава от спадането на оборотите ( чудя се дали не идва от сервото), а като сложа на N, има тенденция да спират за известно време, но при по-продължително стоене на едно место пак се появяват . Утре ще проверя при вкл. на реотана и климата дали има зависимост (същност каква би трябвало да е тя
) . Иначе със сигурност проблема се появява след като позагрее малко 

малко, но не напално, нали?
докато си на неутрална провери как е като постои малко на клима или реотани или 2те.
докато си на неутрална провери как е като постои малко на клима или реотани или 2те.