автоматик-претриса по нагорнище!-колеги с подобен проблем?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: автоматик-претриса по нагорнище!-колеги с подобен проблем?

Мнение от mbemo » 01 Юни 2010, 21:09

Колеги след доста изчетено и консултаций с майстори и псевдомайстори ми се роди една мисъл.
Видях,че кутията е с два сензора за скорост.А дали неможе от зацапан или повреден датчик да се явяват тези симптоми.

Потребител
Аватар
Кара: 320 2.2 купе
Мечтае да кара: М3

Re: автоматик-претриса по нагорнище!-колеги с подобен проблем?

Мнение от icaka875 » 06 Окт 2010, 0:47

При мен се оказаха задръстени каналчета,клапанчета и изобщо зацапано управление на кутията. Не съм много на ти с техниките и може и да не го написах съвсем правилно... С две думи , като прочетох за проблема с претрисането си помислих,че кутията ми нещо не и има и тръгнах да търся решение. Стигнах до Стефан от МЕИ Варна - препоръчвам го като специалист по автоматични скоростни кутии на всички които имат нужда от помощ. Не му публикувам телефона защото не съм го питал, а и всеки който се интересува може да го намери в Техническия във Варна(занимава се и преподава за автоматични кутии). Човекът ме изслуша , повози се да чуе как работи кутията, поусмихна се на параноичните ми тревоги,че ми трябва нов хидро съединител и каза - Не тресе така както когато е развален хидросъединителя...нека я отворим и ще видим. Почистване на канали, клапанчета и т.н. по управлението , смяна на масло и уплътнения и....... няма претрисане вече няколко месеца. Процедурата отне три дни - защото човека преподава през деня и работи по кутиите след това. :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61-530XD LCI
Мечтае да кара: кюрьосити

Re: автоматик-претриса по нагорнище!-колеги с подобен пробле

Мнение от djssss » 14 Яну 2014, 22:21

нека за възродя темата и да попитам колегите писали в тази тема,намериха ли проблема и съответно неговото решение?

Предишна

Назад към E46