Със или без "DSC" през зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Re: Със или без "DSC" през зимата
The Edge написа:![]()
![]()
А бе колега ...първо, за DSC е думата, а това че обираш преспите и разчиташ на шансове, особено когато сам си си виновен е прекрасно ...![]()
Иначе казано, дано никой не счете съвета ти за меродавен, че да няма още преспи![]()
P.S Вече имам силното желание да кача стенограма от парламентарния контрол, или ръководство за ВАЗ 2101, тъй че темата най-после да си заслужи катинара
Ами браво, че си успял да направиш разликата между заглавието на темата и това, което аз съм написал. Ама сякаш затова съм и написал, че става въпрос, при мен за ASC, а не за DSC.
Това дали някой ще вземе съвета ми под внимание си е негова работа. Всеки сам да си прецени. Щом ти си безгрешен, радвам се за теб- трябва и такива хора да има. Не мога да си обясня какво е това желание на много хора да се заяждат, без от пръстите им да излиза едно смислено изречение.
Като толкова вярвате на тези системи и смятате производителите им за Богове, защо не вземате под внимание факта, че на няколко пъти от различни ръководства, на различни марки се спомена, че е препоръчително тези системи зимата, при определени условия да се изключват. Не знам дали беше тук или в миналогодишната тема. И за тези, които ще забележат и ще почнат да търсят сламки: Да, ясно е, че пише "препоръчително" и "при определени условия."
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
а ти като толкова не им вярваш на тези системи тогава карай ладата или жигулата там че без тези системи са по проходими при зимни условия и без тях по готино се хващат преспите
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
katronski_br написа:а ти като толкова не им вярваш на тези системи тогава карай ладата или жигулата там че без тези системи са по проходими при зимни условия и без тях по готино се хващат преспите
вместо да се пенявиш ако вникнеш в написаното и се разтърсиш ще установиш
че АСЦ-то в определени условия наистина може да е много измамно
тъй като реагира само на пробуксуване на колелата, но не и на поднасяне както ДСЦ
както и да е ... карайте си с включени системи
щото понякой път колкото и всички да сме най-големите шофери
не можеш да реагираш толкова бързо колкото системата
и зимата най-добрата система е да караш умната

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:и зимата най-добрата система е да караш умната
Умната, защото едно е да ти занесе колата и да трябва да реагираш с 40км/ч и съвсем друго е с 80км/ч, където може и да не успееш да овладееш положението.
Аз съм от скоро със задно предаване(т.е. bmw), но в пътите когато се е задействало DSC-то и това което се е случвало, не бих го изключил каквото ще да става(може би само на място ако нещо боксува и се наложи да пробвам).

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
аз днес за първи път карах кола със кола със система (бли то АСЦ или ДСЦ) на сняг. моята е с АСЦ и да ви кажа много съм доволен. старата е36 която нямаше АСЦ при всяко тръгване или завиване сучеше дупето. сега направо се родих с 23-ката. ползвам гумите които съм си ги купувал за старото БМВ (тоест са вече по-лоши от колкото като са били нови) и колата е много по-стабилна. дори и в когато подавам повече гас и колата системата реагира, пак тръгвам и колата не се усуква както старата. аз съм изцяло за каране с включена система. представям си колко по-стабилна ще е ако има ДСЦ. не си изключвайте системите за сигурност. за това са направени.....
П.С. утре ще пробвам да задържа бутона на АСЦ малко повече като го натисна за да видя дали ще светне лампичката на ръчната.......
П.С. утре ще пробвам да задържа бутона на АСЦ малко повече като го натисна за да видя дали ще светне лампичката на ръчната.......

- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
ASC-то върши много добра работа в права линия. Дори преди 2 дена по едни заледени и заснежени баири към Боженци/те ми свърши много добра работа, защото ако ми бяха завъртели колелата по хлъзгавия път нагоре нямаше да мога да го изкача. Ама ако заседнете в дълбоки преспи, успех да излезете с него. А когато вземате завой в сняг и волно или неволно надвишите максимума на скоростта с която може да се вземе завоя ASC-то ще ви прати в канавката или по-добрия случай пряспата.
Ще повторя пак, че не говоря за DSC, ESP или ASC-T/каквото и да е последното/, а единствено и само за моя опит с ASC. И за да не бъда обвинен отново в некадърност и офтопик ще спра до тук.
Умната и DSC да ви пази!
Ще повторя пак, че не говоря за DSC, ESP или ASC-T/каквото и да е последното/, а единствено и само за моя опит с ASC. И за да не бъда обвинен отново в некадърност и офтопик ще спра до тук.
Умната и DSC да ви пази!
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
аз пробвах да дрифя с включено АСЦ - не стана
на лед, на сняг , на вода, на сухо неиска да врътне дупето с каквато и скорост да влизам в завоите и с каквто и газ
незнам как те мята в тези прословути преспи. ДСЦ от своя страна е по модерна по ефективна и по сигурна система за това смятам че с нея още по добре.
на лед, на сняг , на вода, на сухо неиска да врътне дупето с каквато и скорост да влизам в завоите и с каквто и газ
незнам как те мята в тези прословути преспи. ДСЦ от своя страна е по модерна по ефективна и по сигурна система за това смятам че с нея още по добре.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки

Иначе по темата - ASC се ползва при шофиране. При потегляне в дълбок сняг БМВ препоръчват изключването му (това даже мисля, че беше много пъти коментирано). ...и определено върши работа

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
katronski_br написа:аз пробвах да дрифя с включено АСЦ - не стана
ASC-то няма да позволи да се поднесеш с газ
колегата казва, че ако влезеш бързо в завоя и колата се поднесе не от превъртане на гумите
а от липса на странично сцепление ASC-то няма да реагира и си отиваш в гъбите без да можеш да реагираш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Здравейте колеги,
Значи и аз да се включа в темата. За пръв път ми е със задно в зимата и снощи реших да вида за какво иде реч. Разбира се не съм много смел, но малко се по въодошевих. Тръгнах с един приятел към симеоново, докатерихме се до там през обходния път понеже нали симеоновско е затворено там. Стигнахме до там и реших да драпам нагоре по малките улички понеже имаше повече сняг и бяха по стръмни. Останах зверски доволен. Драпе си на горе, ASC-то тупа отзад стабилно, и помага яко. На няколко байра бях сигурен че ще закъсам, но не. Издрапа животинакта
Но съм и с чисто нови гуми. Някой може би би се справил и без ASC, но за новак като мен, помага яко. Тъй че моят глас е "ЗА" ASC. За колегите с DSC пък да не говориме, там къде къде повече помощ имат.
Значи и аз да се включа в темата. За пръв път ми е със задно в зимата и снощи реших да вида за какво иде реч. Разбира се не съм много смел, но малко се по въодошевих. Тръгнах с един приятел към симеоново, докатерихме се до там през обходния път понеже нали симеоновско е затворено там. Стигнахме до там и реших да драпам нагоре по малките улички понеже имаше повече сняг и бяха по стръмни. Останах зверски доволен. Драпе си на горе, ASC-то тупа отзад стабилно, и помага яко. На няколко байра бях сигурен че ще закъсам, но не. Издрапа животинакта

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
mistyrain написа:Здравейте колеги,
Значи и аз да се включа в темата. За пръв път ми е със задно в зимата и снощи реших да вида за какво иде реч. Разбира се не съм много смел, но малко се по въодошевих. Тръгнах с един приятел към симеоново, докатерихме се до там през обходния път понеже нали симеоновско е затворено там. Стигнахме до там и реших да драпам нагоре по малките улички понеже имаше повече сняг и бяха по стръмни. Останах зверски доволен. Драпе си на горе, ASC-то тупа отзад стабилно, и помага яко. На няколко байра бях сигурен че ще закъсам, но не. Издрапа животинактаНо съм и с чисто нови гуми. Някой може би би се справил и без ASC, но за новак като мен, помага яко. Тъй че моят глас е "ЗА" ASC. За колегите с DSC пък да не говориме, там къде къде повече помощ имат.
Да ти кажа и аз съм като теб,предно съм свикнал.Според мен си е от гумите най-вече,а и не каза с какви.Убеден съм ,че помага според мен дискусията отива на Xdrive

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Gqbriel написа:mistyrain написа:Здравейте колеги,
Значи и аз да се включа в темата. За пръв път ми е със задно в зимата и снощи реших да вида за какво иде реч. Разбира се не съм много смел, но малко се по въодошевих. Тръгнах с един приятел към симеоново, докатерихме се до там през обходния път понеже нали симеоновско е затворено там. Стигнахме до там и реших да драпам нагоре по малките улички понеже имаше повече сняг и бяха по стръмни. Останах зверски доволен. Драпе си на горе, ASC-то тупа отзад стабилно, и помага яко. На няколко байра бях сигурен че ще закъсам, но не. Издрапа животинактаНо съм и с чисто нови гуми. Някой може би би се справил и без ASC, но за новак като мен, помага яко. Тъй че моят глас е "ЗА" ASC. За колегите с DSC пък да не говориме, там къде къде повече помощ имат.
Да ти кажа и аз съм като теб,предно съм свикнал.Според мен си е от гумите най-вече,а и не каза с какви.Убеден съм ,че помага според мен дискусията отива на Xdriveпо-добро едва ли..затва ние новаците - бавно ,сигурно и с едно на ум а ветераните ще дават съвети като направим едно групово лъзгане..
Гумите са Firestone Winterhawk 2 Evo 195/65/15. Имаше лоши изказвания за тях, обаче аз съм точно на обратното мнение след тестовете снощи на сняг и лед. Иначе лъзгането кога е ?

Aз дори просто не мога да разбера хора, които отричат системите за стабилност, били те АСЦ или ДСЦ. Да не говориме, че АСЦ реално е АСЦ+Т (демек + тракшън; проверете си в книжките). Системата, дори и по-стара си е супер, особено в такива условия. Аз реално съм имал много на брой ситуации, в които поради силно заледяване, не съм могъл да тръгна (потегля) без АСЦ. Само като го включиш и автомобилът започва да драпа! Действително когато става въпрос за дълбока преспа може да не помогне за излизаето. Изключвал съм сситемата и тогава диференциалът подава и към двете колела заедно и напраед назад излизаш, и това съм го изпробвал! После - в завойте си те държи стабилен, за да не ти унесе, както казва колегата в канавката, но трябва да имаш едно на ум - да не е центробежната сила по-голяма от възможностите на системата. И тук говоря за сняг и лед. Когато става въпрос за сух асвалт и вода разбира се коефициента е много по-голям - правил съм какви ли не опити с висока скорост да влизам рязко в завой и трябва да кажа, че съм се измъквал доста добре от същите! Когато става въпрос за ДСЦ системата, щото съм имал възможност да я опитам и нея мога да кажа, че е подобрена и че възможностите действително са по-големи, защото в допълнение се включват и предните колела, които посредством индивидуално изчисление за всяко едно допълнително помагат колата да остане в правилната траектория, НО!!! ако си мислите, че може да избегнете канафката с ДСЦ със сигурност - дълбоко се лъжете. Тази система има, както казах по-големи възможности, но пак казвам, ако центробежната сила ги надвишава - канафката е ваша!!!! За едно разумно каране в лоши условия сситемите са супер и ако не искате специално да се кефите на лесен дрифт си ги дръжте включени. На мен даже ми доставя удоволствие да усещам как сработват! Ето защо твърдо съм ЗА!!!!!!!! Пожелавам безаварийна зима със сняг и удоволствието от него на всички колеги! Аз толкова много го чаках!
П.С. За всички идиоти, които си мислят, че задното за зима не става един голям (finger)

П.С. За всички идиоти, които си мислят, че задното за зима не става един голям (finger)

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
slitter написа:П.С. За всички идиоти, които си мислят, че задното за зима не става един голям (finger)![]()
![]()

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
nik4o_83 написа:slitter написа:П.С. За всички идиоти, които си мислят, че задното за зима не става един голям (finger)![]()
![]()
Бе то така, ама не влизат такива в нашия форум
![]()
![]()
Не влизат,ама знае ли се след време

http://www.automedia.bg/news/article_11548.html
BMW с предно...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5