EML лампа?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Re: EML лампа?

Мнение от dido0o``` » 13 Мар 2012, 21:03

mumford написа:И при мене светна при запалване EML и след това изгасна. Колата не я бях карал 1 месец и е с нов акумулатор ако има значение. Трябва да ходя на диагностика нали ?

Искаш да кажеш че тази лампа никога преди това не ти е светвала при палене? Говорим да светне за максимум 3сек.

Потребител
Аватар

Мнение от Bogomil2 » 13 Мар 2012, 21:52

И аз имах проблем с тази лампа и с играенето нa оборотите..Ходих нa диагнoстика и ми казаха смени си дебитомера........За 4 месеца проблема се оправи но сега пак светна и оборотите си играят по леко от преди но все пак трептят..... :(

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 13 Мар 2012, 22:32

dido0o``` написа:
mumford написа:И при мене светна при запалване EML и след това изгасна. Колата не я бях карал 1 месец и е с нов акумулатор ако има значение. Трябва да ходя на диагностика нали ?

Искаш да кажеш че тази лампа никога преди това не ти е светвала при палене? Говорим да светне за максимум 3сек.

Да, преди въобще не е светвала никога. Преди няколко дни паля колата и светна за 3 сек.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 14 Мар 2012, 1:06

mumford написа:
dido0o``` написа:

Да, преди въобще не е светвала никога. Преди няколко дни паля колата и светна за 3 сек.

Да се изкажат другите специалисти, но аз смятам че това е нормално. Така като ти светват и останалите лампи за масло,чек и тн когато дадеш на контакт. И времето за което е изгаснала е нормално. По интересното е защо преди не е светвала на контакт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 14 Мар 2012, 10:42

Защото не е забелязвал просто :)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар
Кара: M54B30

Мнение от Shmatko » 25 Юни 2012, 18:08

и при мен свети EML като съм на контакт заедно със съседната лампа в ляво, като запаля угасват моментално .... не знам нормално ли е да светят на контакт ... защото когато изчакаш 3-5 секунди на контакт, другите лампи изгасват а тези остават ?!?!?

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i and E36 316i
Мечтае да кара: BMW 760 :D
Детайли за колата: Bayerische Motoren Werke

Мнение от NikolaevBMW » 25 Юни 2012, 19:28

Shmatko написа:и при мен свети EML като съм на контакт заедно със съседната лампа в ляво, като запаля угасват моментално .... не знам нормално ли е да светят на контакт ... защото когато изчакаш 3-5 секунди на контакт, другите лампи изгасват а тези остават ?!?!?

При мен също е така..като дам колата на контакт ми светват всички лампички и след 1 секунди ми изгасват лампичките и без за маслото и акумулатора и EML и от ляво на нея вдигателчето..запалвам и всичко си изгасва?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 29 Юни 2012, 10:40

^^ Всичко е наред тогава, нормално е това, бъдете спокойни! :)
Освен това помислете - как точно да ви "каже", че има проблем без да сте се опитали да запалите или сте запалили (нормално е да изгаснат след запалването на двигателя)?! :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги наред...
Мечтае да кара: луноход
Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3

Мнение от grandvizitor » 13 Дек 2013, 12:03

Здравейте колеги, за съжаление и при мен светна няколко пъти въпросната лампа + ASC лампата. Интересното е как се случва - само при студен мотор, в студено време и то не веднага като запаля, а след като температурата на двигателя стигне около 20-30 градуса и то само ако в този момент примерно съм спрял на празен ход, примерно чакам на светофар. Тогава почват да играят оборотите, светва ASC и веднага след нея EML. Симптомите след това са познати, мотора тресе, влиза в авариен режим. Дам ли и газ, вдигне ли още градусите и двете лампи изгасват и проблемът изчезва. Другият вариант ако при тези градуси около 20-30 не спирам по светофари, а си карам, мина ли след това 40-50 градуса проблемът изобщо не се появява. Може ли да е от бензина в моя случай или нещата пак вървят към диагностика, ел.блок и т.н.?

П.С. Преди този проблем, в студено време пак само при 20-30 градуса на мотора, спра ли на светофар оборотите само ми играеха, но само ако съм на празен ход тогава и след 40-50 градуса спираше, за това до сега не съм обръщал внимание на това.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 13 Дек 2013, 12:15

При мен светна ДСК и веднага ЕМЛ и се оказа ,че акумулатора ми е слаб.. заредих го и съм в играта отново..
и има логика При по ниско напрежение дадени модули се изкл. покарах и заредих акумулатора и изчезна това нещо..
П.П за справка ето моят проблем :)
http://www1.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=3613304&sid=a57682edcf641c24e479a013c808e920
П.П2 като се сетя чистех си и дросела след това..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3

Мнение от grandvizitor » 13 Дек 2013, 13:35

hacker4eto1 написа:При мен светна ДСК и веднага ЕМЛ и се оказа ,че акумулатора ми е слаб.. заредих го и съм в играта отново..
и има логика При по ниско напрежение дадени модули се изкл. покарах и заредих акумулатора и изчезна това нещо..
П.П за справка ето моят проблем :)
http://www1.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=3613304&sid=a57682edcf641c24e479a013c808e920
П.П2 като се сетя чистех си и дросела след това..

При мен проблема няма да е от акумулатора, защото моя е нов, на 2 месеца, а колата си я карам всеки ден. Надявам се да е от бензина, да е бедна горивна смес. Сипвам винаги на Лукойл, а сега реших да сложа 5 литра от Шел Рейсинг 100 малко за концентрат :lol: Някак имам усещане, че напразно се надявам да е от това.. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 13 Дек 2013, 13:40

Спрях да зареждам на лукойл много отдавна въпреки ,че имам карта за намеление там...
Сипвам само от Шел карам на 100 октана а в края на месеца сипвам 95 економи :mrgreen:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grandvizitor » 17 Дек 2013, 15:52

Заредих 100 октана на Шел за 30лв и една седмица грешката не е излизала, а преди това всеки ден светваше ЕМЛ и АСЦ и след минута изгасваха, при положение, че от 2 години насам зареждам само и единствено обикновен А95, само от Лукойл. За това си мисля, че явно вече Лукойл си скапаха горивата тотално и подобен проблем би могъл да произтича именно от техните горива :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grandvizitor » 11 Фев 2014, 12:06

grandvizitor написа:Заредих 100 октана на Шел за 30лв и една седмица грешката не е излизала, а преди това всеки ден светваше ЕМЛ и АСЦ и след минута изгасваха, при положение, че от 2 години насам зареждам само и единствено обикновен А95, само от Лукойл. За това си мисля, че явно вече Лукойл си скапаха горивата тотално и подобен проблем би могъл да произтича именно от техните горива :bang:

Колеги, реших проблемът при мен. В случая бензина не беше виновен въпреки, че всички знаем колко читав е той. :censored:
За всички с този проблем - почистете си дросела (throttle body) :!:
Там, където се отваря и затваря дросела се събира нагар, сажди, маслени изпарения и други подобни мизерии. Почистването със спрей за чистене на карбуратори и дросели е сравнително лесно, бързо и ефективно. Работата е там, че тези мизерии лепнат, а в студено време дори замръзват. Това води до трудно отваряне на дросела, което смущава компютъра, отчита се грешка, светвайки ASC-то и веднага след него EML и колата влиза в авариен режим. Друг симптом, който ако имате е гаранция за такъв проблем е ако понякога в студено време усетите педала на газта лагав, няма респонс точно при най-лекото натискане и при последващо по-силно натискане отпушва рязко.
Ако някой има въпроси да ми пише на лично. Дано съм бил полезен! :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от Pilet0 » 24 Фев 2014, 18:36

Колеги при мен само когато колата е стодена тогава ми светва ЕМЛ и влиза в авариен режим като позагрее да огася и запаля и се оправя
е46 318и 2.0 143к.с. дайте някакъв снимков материал на тоя модул реле и моторче ако имате. и дали някой може да предположи от кое ми прави тия глупости...

ПредишнаСледваща

Назад към E46