Поддръжка на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Гост
-
Ей това немога да го разбера ! Значи ще имаш 200 лв заплата ама Е46 ще караш - ПРОСТ НАРОД.
просто трябва малко да се напънеш и ще го разбереш ... едно е да събереш пари за кола друго е после да хвърляш 500 лв за бенз като може да минеш с 200 за газ нали ?
хайде да не излагаме хората и да направим една анкета колко от имащите бмв работят и за какви пари ... все пак бмвто стигна цените на голфовете 5-6к което криво лево ако си спестявал може да изкаеаш ама после да даваш излишни пари за бенз ....такъв си ни е манталитета ... може да нема лев у джоба ама ше има бмв и ше го изкарва от дъжд на ветър .. както сам каза ПРОСТ НАРОД !
за послеписа няма да отговарям правилно си спрял да пишеш ... сигурно треа да си по умния та отстъпваш .. само не спирай да дишаш

не бягайте от темата с лични сръдни...
дотук се получи интересна дискусия
нека не я разваляме
няма място за сръдня обичам споровете така се ражда истината .. само че зададох ПРОСТ въпрос и не виждам нищо глупаво в него
ГЕЦА .... май не прочете какво бях написал преди нали ... да пребройм ли газовките ??!? да видим дали си заслужава или не и не са 40 ами са 70 .. абе имаше доста голяма тема за ГАЗта в е36 така че след като доста хора си сложиха ГАЗовки явно си заслужава
и сега по темата .. просто ми стана интересно колко струва уредбата ... по прост въпрос от тоя няма на къде ... освен да ви обяснявам като на децата с знаци

така че ако не искате да ми отговорите добре (виждам някои са ме разбрали правилно и са ми отговорили) ... иначе няма смисал да ме убеждавате има смисъл няма смисал и да се биете в гърдите че карате на бенз ... щото с тея излишни пари които давате за бенз-а бих направил доста неща ... въпрос на гледна точка .. айде лека
ок всеки сам решава как да си
съсипе колата...
една газова за Е46 с М52Б20 примерно
би била около 3000лв...
и почваме с простите сметки:
30 000 км на година среден
разход 10/100 (много образно казано)
това прави 3 000 литра бензин на стойност
около 5 000 лв ако скочи малко бензина
за цялата година и ако е струвал изначално 1.60лв
и също така среден 10/100 газ за 30 000км
грубо 3 000 литра газ на стойност ~3 500 лв
(не съм сигурен за точната цена на газта в момента)
та така при идеални условия газовата се изплаща
за 2 години, но това е само в идеални условия,
да не говорим за проблемите с ваноса на двигателя
изпускателната система и много др.
незнам всеки решава за себе си аз лично не бих
направил подобна инвестиция!
както и да е мисля че взехме да дърпаме
настрани от темата!
ако няма какво да се каже повече по конкретния
въпрос нека да не пълним повече излишни
мнения...
а ако Бам-бам иска да знае повече за газовите
уредби нека отвори нова тема
съсипе колата...
една газова за Е46 с М52Б20 примерно
би била около 3000лв...
и почваме с простите сметки:
30 000 км на година среден
разход 10/100 (много образно казано)
това прави 3 000 литра бензин на стойност
около 5 000 лв ако скочи малко бензина
за цялата година и ако е струвал изначално 1.60лв
и също така среден 10/100 газ за 30 000км
грубо 3 000 литра газ на стойност ~3 500 лв
(не съм сигурен за точната цена на газта в момента)
та така при идеални условия газовата се изплаща
за 2 години, но това е само в идеални условия,
да не говорим за проблемите с ваноса на двигателя
изпускателната система и много др.
незнам всеки решава за себе си аз лично не бих
направил подобна инвестиция!
както и да е мисля че взехме да дърпаме
настрани от темата!
ако няма какво да се каже повече по конкретния
въпрос нека да не пълним повече излишни
мнения...
а ако Бам-бам иска да знае повече за газовите
уредби нека отвори нова тема

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
bam-bam написа:ГЕЦА .... май не прочете какво бях написал преди нали ... да пребройм ли газовките ??!? да видим дали си заслужава или не и не са 40 ами са 70 .. абе имаше доста голяма тема за ГАЗта в е36 така че след като доста хора си сложиха ГАЗовки явно си заслужава
bam bam тук не говорим за Е36 а за Е46.На Е36 може да има сметка от газова уредба но за Е46 според мен няма.
naskoksan е обеснил доста добре как стоят нещата при Е46

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
при нито един от 2та модела няма сметка от газ- ще дам простичък пример с М50Б20 - на бензин средно 9 ,на газ средно 12 .. 3000 лв за газов инжекцион - ади избивайте се.. за 3 години най рано и то ако карате по 30к+ на година .. а ако ще караш 30+к на година си вземи дизел ,ще се избиеш по лесно 

- Гост
-
еврика ... най после ме разбрахте .. е това трябваше да кажете в началото а не да почнете .. иху аху ляляля и после тоя се заяжда .. ми кои почна първи ?
окс ясно изяснихме въпроса .. просто исках да знам тфа е .. ари лека
п.с. въпреки спора разбрах че е46 бензките харчат по малко некои беше писал 10 градско което ако е верно найстина не си заслуважа газовка ... освен ако бензина не стане 3 лв а газта 50 стинки
окс ясно изяснихме въпроса .. просто исках да знам тфа е .. ари лека

п.с. въпреки спора разбрах че е46 бензките харчат по малко некои беше писал 10 градско което ако е верно найстина не си заслуважа газовка ... освен ако бензина не стане 3 лв а газта 50 стинки

Колега,е заради такива като тебе си късем нервите като си купя кола и я гледам некой до мене със същата НА ГАЗ....?! Как ще слагаш газ на БМВ бе,като искаш тънко купувай друга кола/моделbam-bam написа:а някои да има идея колко струва газовката за е46 ... надявам се занапред ще има доста желаещи да си сложат като въпросния модел стане по масов

None
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
намерил съм една кола със спортно окачване (е 46 м42 1.9)която мисля да купувам-колко повече пари се искат за ремонт на ходова част на спортно окачване?lowdriver написа:versaceto написа:амортисьор -над 400лв/бр.
В каталога на D&W, спортно окачване :
HR 35/20 e46 316-330i - 595,50 Euro + 20% ДДС
KW 35/30 е46 6 цил. - 588,95 Euro + 20% ДДС
Weitec 40/30 e46 6 цил. - 461,95 Euro + 20% ДДС
Комплекта включва 4 пружини и 4 амортисьора.
None
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3