филтър картерни газове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: филтър картерни газове

Мнение от Gqbriel » 06 Окт 2014, 13:07

bai_ILIA написа:
The Edge написа:Тъй нар. "нов дизайн" със замяната на "рулото тоалетна хартия" :mhihi: превръща филтъра по-скоро в сепаратор (масло-отделител както си се казва ) и ако маслото се сменя редовно, за да не се получават отлагания, би следвало да няма проблем да си издържи едни 100 хилки :yes:

аз щях да го гледам като сменях маслото, но скоро пак ще сменям и вече ще го погледна. майстора не му се занимаваше да гледа "кутия с пружина" - кво да и стане вика, но ще го разгледам, че на другата смяна гони 115 000км...хората, които го сменят с всяко масло щяха да са дали 700-800лв за картерни газове ама карай :ok: верно няма нищо вечно ама малко от малко...

относно въздушния филтър - пълна трагедия. Пловдив е най-запрашения град в ЕС и това е очевидно от снимката...от 15 000км, имам 12-12500 на АМ Тракия и другите в града...това на нищо не прилича...

Изображение

Аз като ви казах,че стават леш за отрицателно време :mhihi: смятай с маслото кво става ...

Me like the carbon difuser :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Окт 2014, 14:36

bai_ILIA написа:
The Edge написа:Тъй нар. "нов дизайн" със замяната на "рулото тоалетна хартия" :mhihi: превръща филтъра по-скоро в сепаратор (масло-отделител както си се казва ) и ако маслото се сменя редовно, за да не се получават отлагания, би следвало да няма проблем да си издържи едни 100 хилки :yes:

аз щях да го гледам като сменях маслото, но скоро пак ще сменям и вече ще го погледна. майстора не му се занимаваше да гледа "кутия с пружина" - кво да и стане вика, но ще го разгледам, че на другата смяна гони 115 000км...хората, които го сменят с всяко масло щяха да са дали 700-800лв за картерни газове ама карай :ok: верно няма нищо вечно ама малко от малко...

относно въздушния филтър - пълна трагедия. Пловдив е най-запрашения град в ЕС и това е очевидно от снимката...от 15 000км, имам 12-12500 на АМ Тракия и другите в града...това на нищо не прилича...

Изображение

Колега, провери си за всеки случай изпускателния колектор, както и гарнитурата на турбината да не духа от там...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 06 Окт 2014, 18:15

kosyo11 написа:Добре де ти като си купи за първи път този модел знаеше ли какво да правиш?

Чи как!!! Четох като замаян форума и още на първото обслужване го смених с новия модел (пластмасовия)!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 е83 2.0д

Мнение от kosyo11 » 06 Окт 2014, 20:12

И аз чета ама то едно ли е,смятам да си поправя грешката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 07 Окт 2014, 12:00

kosyo11 написа:И аз чета ама то едно ли е,смятам да си поправя грешката.

Този филтър се сменя за 20тина минуни.
Купи си задължително ОЕМ (оригинален).
Провери дали на твоя модел може да се монтира новия модел маслен сепаратор (той е изцяло пластмасов).
Ако може си купи него.

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 е83 2.0д

Мнение от kosyo11 » 07 Окт 2014, 19:37

Смених го вече със стария модел,майстора каза че съм луд да давам толкова пари за този филтър ама пусти страх.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 08 Окт 2014, 6:07

kosyo11 написа:Смених го вече със стария модел,майстора каза че съм луд да давам толкова пари за този филтър ама пусти страх.

Смени майстора или му кажи на неговото БМВе ако иска и бе филтър да го кара.

Освен това страха ти е много основателен, повярвай!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D Touring
Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring

Мнение от LoS BanditoS » 07 Дек 2014, 0:10

Колеги някой има ли представа дали корпусите на този филтър със дунапрена и мембранния са еднакви. Мисълта ми е такъв че наскоро купих корпуса заедно с дунапренения филтар нови и искам сега да сменя само дунапрена със мембранен(пластасовия) и искам да знам ако го взема ше пасне ли в същия корпус. По снимки гледам че са едни и същи корпусите ама дали става???

Като моя дунапренения заедно с корпуса.
IMGP2346.jpg

И пластмасовия с който искам да го заменя
$_57.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 07 Дек 2014, 10:12

LoS BanditoS написа:Колеги някой има ли представа дали корпусите на този филтър със дунапрена и мембранния са еднакви. Мисълта ми е такъв че наскоро купих корпуса заедно с дунапренения филтар нови и искам сега да сменя само дунапрена със мембранен(пластасовия) и искам да знам ако го взема ше пасне ли в същия корпус. По снимки гледам че са едни и същи корпусите ама дали става???

Като моя дунапренения заедно с корпуса.
IMGP2346.jpg

И пластмасовия с който искам да го заменя
$_57.JPG

Не са еднакви.
Ако автомобила ти е преди фейслифт, може да не успееш да монтираш пластмасовия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D Touring
Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring

Мнение от LoS BanditoS » 07 Дек 2014, 18:26

Преди фейса е но мисля че това не е от значение и на фейса и преди фейса корпуса е еднакав просто при фейса почват да слагат пластмасовия за това се зачудих дали ще пасне в моя корпус. Във бимер форума четах много хора ги съветваха да слагат само пластмасовия тоя дунапрена мн бурзо се заталачвал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 07 Дек 2014, 19:32

LoS BanditoS написа:Преди фейса е но мисля че това не е от значение и на фейса и преди фейса корпуса е еднакав просто при фейса почват да слагат пластмасовия за това се зачудих дали ще пасне в моя корпус. Във бимер форума четах много хора ги съветваха да слагат само пластмасовия тоя дунапрена мн бурзо се заталачвал.

Колега,

Не мога да твърдя 100%, но колега се беше изказал, че преди фейса, не пасва пластмасовия сепаратор!
Мисля, че е най-добре да пуснеш едно питане до колеги от форума, които продават части или да питаш някого със същия мотор като твоя.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d
Мечтае да кара: ONLY BMW

Мнение от bavarkataa » 04 Яну 2015, 15:29

Здравейте Колеги от скоро имам БМВ 320д 136 коня и понеже разбрах че смяната му е задължителна искам да ви попитам дали някой може да качи една две снимки и да покаже къде се намира ? Благодаря предварително :driving:
Мачкай наред и продължавай напред !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 04 Яну 2015, 21:56

bavarkataa написа:Здравейте Колеги от скоро имам БМВ 320д 136 коня и понеже разбрах че смяната му е задължителна искам да ви попитам дали някой може да качи една две снимки и да покаже къде се намира ? Благодаря предварително :driving:

http://i351.photobucket.com/albums/q463 ... /STEP5.jpg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 28 Фев 2015, 18:03

сега последно ако се смени само филтърният елемент ще има ли проблем. И тая другата мембрана до него реално каква роля играе?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 28 Фев 2015, 18:35

Няма проблеми да смениш само филтърчето.Аз даже последният път не го смених а го измих обилно с нафта за да изпадне чернилката от маслото.Изцедих го добре до сухо и си го поставих обратно.Мембраната играе роля като отдушник(поне така ми изглежда)

ПредишнаСледваща

Назад към E46