Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от pimpo » 02 Фев 2013, 0:42

DSC в дадена ситуация може и да ти спаси живота. Всеки сам си решава каква тежест да му отдаде.
За мотора. Аз съм с 143кс и нямам никой от изброените проблеми, но поддръжката му просто е по-трудна. Просто този мотор е по-нов и не е мислено как ще се обслужва, а как да е по евтин за зглобяване в завода. Примерно смяната на масло и филтри отнема около 30 мин. защото филтърната кутия се вади цялата, вместо да има 4 щипки отгоре! 320-ка 150 коня е сходен по параметри, но по лесен за поддръжка. Разхода му обаче е с една идея по-голям.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Фев 2013, 1:20

AgeraR написа:Има ли големи разлики между DSC и ASC? То е ясно, че DSC е по-добра система, но заслужава ли си да се търси кола с DSC?

определено си заслужава - ако има сняг и имаш познат с дсц и асц може да се усети разликата много добре.
Аз лично бих избрал дсц пред асц + мулти волан примерно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 02 Фев 2013, 10:41

Швейцарското 330XI седи от доста време (преди нова година).
Ако беше читава на тази цена според мен трябваше да е продадена.
Не че е много важно, но обявата не е от "частно лице", а от автокъща. (http://www.mobile.bg/11326281929306311 , http://www.mobile.bg/11354357534085987 и още доста други, да не правя реклама)
Гледал съм две коли от там с цел да сравня цени на даден модел (една от колите които гледах ноември месец е една от колите към които съм дал линк) Едната не беше зле, но другата беше доста изморена. (в периода дето гледах едната която още седи на обява, аз продадох почти същата с 2хил. по-скъпа от сега обявената й цена за две седмици) Километрите на почти всички коли са им връщани.
Това, че е от Швейцария или Германия не значи 100% гарантирано по-добро състояние. Особенно ако е карана от турчин или поляк.
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 02 Фев 2013, 13:08

Bavarcho написа:Швейцарското 330XI седи от доста време (преди нова година).
Не че е много важно, но обявата не е от "частно лице", а от автокъща. (http://www.mobile.bg/11326281929306311 , http://www.mobile.bg/11354357534085987 и още доста други, да не правя реклама)
Гледал съм две коли от там с цел да сравня цени на даден модел (една от колите които гледах ноември месец е една от колите към които съм дал линк) Едната не беше зле, но другата беше доста изморена. (в периода дето гледах едната която още седи на обява, аз продадох почти същата с 2хил. по-скъпа от сега обявената й цена за две седмици) Километрите на почти всички коли са им връщани.
Това, че е от Швейцария или Германия не значи 100% гарантирано по-добро състояние. Особенно ако е карана от турчин или поляк.

Няма токова голямо значение каква народност е водача,колкото дали има TUV .....а евтина кола с TUV няма........
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91

Мнение от BMW_318_FAN » 02 Фев 2013, 13:25

Благодаря за мненията. Спестихте ми едно разхождане!:)
По отношение на първата, и тя стои от доста време сигурно два или три месеца. Предполагам, че е заради цената, но като намеря време мисля да я погледна и ще споделя впечатления. Като се има предвид, че е от Горубляне, почти съм сигурен, че не само километрите, а и годината не е тази, която е посочена.
Друга, която изглежда прилично и стои от доста време е тази:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1ysb5z

Ако има колеги от Плевен, които са я гледали ще се радвам да споделят мнения, че ме заинтригува с възможността за бартер.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320I
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Emilian00 » 02 Фев 2013, 13:40

BMDrago,напълни съм съгласен с теб!!! Аз моята я взех от германия,от турчин. ДА,имаше леки козметични забележки,но беше с TÜV(до стедата или края на тази година),мотара е супер(нямам проблеми)салона е супер запазан,ходовата част нито хлопа,нито тропа. Турчина даже пазеше сервизните документи на колата,кога и какво и е сменяно. Така че тирчина не е критерии за лоша кола.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 02 Фев 2013, 15:15

BMDrago написа:
Bavarcho написа:Швейцарското 330XI седи от доста време (преди нова година).

Няма токова голямо значение каква народност е водача,колкото дали има TUV .....а евтина кола с TUV няма........

Лек ОФФ :OT: АРК в Холандия, равносилно ли е на ТUV в Германия ? Отново ли са засилени проверките, както при TUV-a и т.н.? Или е като нашия техн. преглед :mhihi:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 02 Фев 2013, 18:49

BMDrago написа:Няма токова голямо значение каква народност е водача,колкото дали има TUV .....а евтина кола с TUV няма........

Аз не казвам, да има "толкова голямо значение" казвам, че има разлика. А не е като да съм видял две, три, пет, десет и т.н. коли от германец и турчин,поляк и т.н. подобни народности. Занемарен интериор (мръсен, тук таме скъсано, нещо неработещо), външни забележки, неща дето германеца не ги търпи (да има нещо неработещо, колата да е мръсна, да има външни забележки) За техническото състояние не коментираме, нали все пак един преглед минават без значение народността. Технически колите с валиден TUV са изрядни от-до.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: бмв е36
Мечтае да кара: м3 gts

Мнение от todor_8888 » 02 Фев 2013, 20:09

Колеги какво мислите за тази?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1yxktv

Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 02 Фев 2013, 20:24

Парктроника и ксенона са единствените екстри. Климатик вместо климатроник, няма мулти-волан :no: Според мен за тези пари може да се намери нещо по-добро.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 02 Фев 2013, 20:30

има подгрев на седалките :D но само като видиш,че чека на двигателя е светнал,това може да те откаже от колата ;)
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 02 Фев 2013, 20:58

minimalcoholic написа:но само като видиш,че чека на двигателя е светнал,това може да те откаже от колата ;)

А ти да забелязваш, че колата е на контакт, а не запалена :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Фев 2013, 21:23

Alexch написа:Парктроника и ксенона са единствените екстри. Климатик вместо климатроник, няма мулти-волан :no: Според мен за тези пари може да се намери нещо по-добро.

Я пък ти - можеш ли да четеш?
Ксенон + пръскалки на фаровете - удобство
сензор за дъжд
ел хроматично огледало
подгрев седалки
парктроник
шибидах
подалъктник! + плащаш си за него
халогени! - мда и те в списъка
А да не забравя и ски сак !

Ей това са екстри на тази кола - или не ги виждаш или си мислиш,че са стандартно оборудване !

1-во климатика - незнам защо си мисля,че може да се замени управлението- някъде бях чел,но може и да греша
2-ро колата наистина изглежда добре и не е запалена когато светят лампите

Да само с 2 ел - и какво аз като съм с 4 -седят заключени от година и половина не са отваряни нито 1 път...голяма работа,че има ръчки

Един волан мулти 400лв едно управление(ако става разбира се) и си е слънце и от към екстри.Само мултиволаните са важни :kuku: - после що се крадат - ако не е с мулти видиш ли не е кола,ама че има други приятни екстри май няма значение...

п.с: и много готини оригинални стелки :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 02 Фев 2013, 21:31

Gqbriel написа:1-во климатика - незнам защо си мисля,че може да се замени управлението- някъде бях чел,но може и да греша

Става :yes: , но си е филм.
В Е36 раздела мисля имаше тема с обяснение и снимки.

Ксенона според мен е много хубава екстра, която струва доста пари да се добави. (говорим за оригинален, не китайски)
Парктроника също е полезна и хубава екстра особенно ако караш и паркираш в центъра на София.
Подгрева на седалките се добавя доста трудно.
Мултиволан същия (стария трилъчев) се намира около и под 200лв., връзването е елементарно.
Биснес СД-то е екстра, втора употреба вървят 150 - 170лв.
Бордовия компютър също не е стандартно обурудване.
Като за 318i е с напълно нормално обурудване. Може да бъде с доста по-малко екстри (никакви)
На реални километри е явно, продавача малко се е увлекъл с допълнителната информация (това със всесезоните гуми особенно е абсурд). Цената не смятам за нужно да се коментира, всеки си преценява колко да продава дадена кола, както всеки преценява кое значи ммного скъпа и евтина :yes:
Последна промяна Bavarcho на 02 Фев 2013, 21:42, променена общо 2 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 02 Фев 2013, 21:36

todor_8888 написа:Колеги какво мислите за тази?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1yxktv

Благодаря предварително.

Колицата изглежда много добре за тия пари, вече оглед, за да се прецени .

:OT: Общо взето, като чета тая тема се чудя как въобще ние сме си купили коли. Тук никой не каза за една кола че е супер готина и веднага да ходи човека да си я купува. Всяка кола си има забележки, темата е супер интересно четиво да си убиеш времето и всичко друго но не и полезна :)
Само по снимки рядко се преценяват нещата, освен да се видят явни забележки които и на огледа няма да се пропуснат на 100% друго надали някой може да каже.

В крайна сметка всичко е цена/качество, не само качество и не само цена, а в обявата нито цената е последната нито качеството е видимо.

П.С. Аз продължавам да си чета тая тема щото ми е забавна, но не мисля, че би ми била полезна ако си търся кола.

ПредишнаСледваща

Назад към E46